2688
-
#767 Nem rossz játék ez csak valami hiányérzetem van. Pedig nem rosszabb mint a Risen (na jó pár dologban talán). -
#766 Történet bugyuta ? jah egy demoban milyen katarzist vársz, semmi nem jött le a storyból ebböl a bemutatoból.
A diablóhoz meg semmi köze a játéknak söt ugy általába ahhoz a müfajhoz. -
Zóanagyvarázsló #765 Németországban laza 500 ezres piaca van a Gothicnak, Észak-Amerikában pár tízezres, talán 100 ezres. Ott nem annyira népszerű ez a stílus, nem mozgatja meg őket a neve sem, ráadásul ott nagy eladásokat konzolon kívül csak egy-két játék generál, a G4 pedig úgy tűnik gyenge port lesz. Ha még hozzá vesszük, hogy komoly marketing sem áll mögötte..., akkor elég jó eséllyel feltételezhetjük, hogy új piacokra nem fog tudni betörni.
Ráadásul még azt sem mondanám, hogy a butításoktól jobban felhasználóbarát lett volna a játék. Persze a harc egyszerűbb, könnyedebb lett, és aligha fognak amiatt panaszkodni újra, hogy túl nehéz. De mondom, a Gothic szériának a piaca eddig Németország és Kelet-Európa volt.
Arra pedig végképp nem számítanék, hogy patchben hoznának be gyakorlatilag új AI-t (NPC-k reakciói).
Hozzáteszem, Diablónak ugyan nem mondanám a játékot, de több RPG-elemet a demóban ebben sem találtam, szerepet játszani ugyanis egyáltalán nem lehetett benne. -
#764 nem én hasonlítottam a Diablóhoz, csak megjegyeztem, hogy a harc nagyon hack and slash stílus, magyarul szar, lehet h volt rá demoban vmi opció de az hogy kardozás közben nem az egérrel fordul a karakter egy 3D-s játékban az szánalmas, néztem több videót, ott is az megy, szemben állasz az ellenféllel, előre hátra mozogsz v. bukfenc és annyi a harc. Ilyet hogy jobbra, balra mögé mész nem is láttam, mert nem is lehet, mivel ott kell szerencsétlenkedni hogy célra állj.
Az irányítás az a gond. -
Tomipapa86 #763 LOL. Azért ez messze van a diablotól. Itt 2 óra alatt több a párbeszéd mint az egész diabloban. Na meg ott 5 perc alatt ölsz annyit mint itt az egész demóban.
Azt vettem észre külföldi fórumokon, hogy akik eddig nem szerették a gothicokat(főleg az amcsikra gondolok) azok most teljesen meg vannak őrülve tőle, a régi fanok meg egyenlőre jogosan háborognak. A jowood megnyerte a tengerentúlt de elvesztette a régi fanok nagy részét(azért így is elég sokan meg veszik tőlük is). Az amcsi piac jóval nagyobb mint a német és az angol akár együtt, szóval üzleti szempontból lehet jó lépés volt a sok változtatás. Kis piac a magyar, az itteni fanyalgás el se jut a fülükig, főleg úgy, hogy a nagy "fanboyok" felének a régi gothicok is verbatim lemezen vannak meg még mindig és max akkor vesznek gamet ha már olcsóbb mint 2 mozijegy...
Ha egy patchel visszahozzák a régi fícsörök(alvás, normális crafting, npc reakciók) egy érszét én már boldog leszek. -
Jocisan #762 A demó alapján nem lett rossz a játék, de sajnos ordít néhány hiányosság benne. A grafika varázslatos, a történet elég bugyuta, nem illik ide szerintem…Induljon a teszt...
ArcaniA - Demó Teszt -
#761 Nekem nincs bajom a kardozással, csak rosszul van megoldva az egész. Csak magad elé tudsz vágni, WASD -vel kell célra fordulni, hát ha az így marad nem lesz hosszú életű game. -
#760 Akkor nem Diabló, hanem valami H&S, azokban nem vagyok járatos, mert nem szeretem őket. A lényeg, hogy a G4 dara, dara, dara. Aki szereti ezt a műfajt, annak biztos jó lesz. -
#759 Nekem is ez jutott eszembe a G4ről hack and slash teljesen az :( -
ratgab #758 Hát azért azt nem mondanám rá, hogy Diabló... -
#757 Risen ackió RPg ez meg inkább hack & slash azaz olyasmi, mint a Diabló, csak más nézetben. -
ratgab #756 Egyenlőre érdemesebb a Risennel játszani(mivel az már rég megjelent), majd október 19-től kipróbálhatod a Gothic 4-et is (ami majd akkor fog megjelenni)
A kettő kicsit másképp közelíti meg az rpg fogalmát, de a maga nevében jó játékok (Arcania esetében még csak ugye találgatni lehet, a demo-val csak a felszínt karcolgattuk véleményem szerint, de nekem az a felszín is már tetszett). -
#755 Amen. -
mike01010101 #754 Pont annyit fejlodott a g4 amennyit a hardware. Ez nem az o erdemuk. Ami a jatekfejlesztok erdeme lett volna az a jatekmenet es abban semmit nem leptek elore (sot!) -
#753 Nem fikázás volt a célja szeritnem. Azt akarták megmutatni, hogy mennyit fejlődőtt. Grafikailg valóban annak tűnik. Én nem tudtam kipróbálni. A nyílt terepen a fényviszonyok változását nem láttam még, abban a G3 verhetetlen volt eddig szinte.
A G4 szép karakterarcokat és egyéb apróságokat ad, de én nem esetk hasra azon, hogy milen szép az árnyék vagy a fáklya szebb... -
#752 Ez elég nagy marhaság. Mi értelme van ennek? A 2 játék között 4 év külömbség van és mint tudjuk a technika rohamosan fejlődik. Értelmetlen volt a németektől ez az összehasonlítás..... -
#751 Mind1 nem is fontos, 1 éves game, csak azért érdekelt volna, mert a gothic fejlesztőitől van, az után miután kiléptek a jowoodtól. -
#750 Mi az, hogy milyen nyelven van írva??? Magyarul...
Az Arcani Gothic 4 és az Risen nevű játékok között mi a különbség? Már volt mind2ből demo. Melyik a jobb, mert a G4ről itt ebben a topikban nem sok jó vélemény volt, a Risen harcrendszerét meg dicsérte itt valaki azért kérdeztem, hogy mik a vélemények, melyikkel érdemesebb játszani.
MOST JOBB??? -
ricsa008 #749 ha olyan lesz a végleges is mint a demo akor nálam sem lesz gond -
#748 Ez milyen nyelven van írva? Sejtem, hogy mit kérdezel, de inkább tedd fel újra. -
#747 A Risen mennyivel jobb vagy másabb kérdem aki próbáltam, volt már demo asszem. -
Was #746 Huu, ez felért egy spoilerrel! -
cherubim06 #745 A játék DX9-et használ. WIN7 -et, ezért pedig, ebben az esetben nem a grafika miatt érdemes használni, hanem mert kicsit jobban kihasználja a több magos procikat, illetve kevesebbet fogyaszt. Meg egyébként is, ki használ még XP-t játékra -
Zoliz #744 Ez a játék szebben fut DX10 alatt mint WinXp-vel? Azt tom, hogy nem támogatja a DX11-et, de van értelme a Windows 7-et izzasztani ezzel a jázékkal vagy elég a Windows XP Professional HUN edition? -
cherubim06 #743 e8400, 5850, 2G rammal tökéletesen fut maxon....nálam -
Tomipapa86 #742 Itt van a játékban található tárgyak listája. Tetszik a sok armor és a 13 darab sisak se semmi :D
-
gyonax #741 A demo alapján nem tűnik túl reálisnak. Nekem egy C2D E8400-zal és GTX260-nal alapból maxra rakott minden beállítást. -
Andrews2007 #740 http://gamepod.hu/hir/arcania_gothic_4_rendszerkovetelmeny-valtozas.html
Húha ez azért súlyos. :)
Ajánlott rendszerkövetelmény:
* Processzor: Intel Core I7 @ 3 GHz vagy AMD Phenom II X4 @ 3 GHz
* Memória: 4 GB RAM
* Videokártya: GeForce GTX 295 vagy hasonló ATI
* DirectX®: DirectX 9.0c vagy nagyobb
* HDD: 9 GB szabad hely a merevlemezen
* Hangkártya: DirectX 8.1 kompatibilis hangkártya
-
Zol77 #739 Nekem nagyon tetszett a game,és most olvastam,hogy magyarul fog megjelenni,szerintem megveszem eredetibe. Full grafikával ment a gépemen,pedig nem mai darab már. -
gyonax #738 Valaki még korábban írta, hogy a párbeszédek elég gyengére sikeredtek(mármint a "színészi" munka alatta). Ezzel sajnos egyet kell értenem, legalábbis a demó alapján. Mindenki hihetetlenül túljátszza a szerepét, és egyáltalán nem érződik természetesnek az egész. -
Zóanagyvarázsló #737 Láttam, és örültem is ezeknek, de ezek valóban csak hangulati elemek, visszautalások, az általam hiányolt feature-ök viszont kőkemény játékmenetet jelentenek.
Magamat idézve:
"Eddig az NPC-k lereagálták a cselekedeteinket, nem díjazták, ha fegyvert rántottunk, ha bemászkáltunk a házukba, ha megloptuk őket, egyáltalán bárkit meg lehetett támadni, most csak azt, akit meg is kell. Továbbá kivették az úszást, láthatatlan falak fognak fel, ha olyan helyre mennél, ahová a fejlesztők szerint nem kéne, ennek megfelelően eddig még sehol nem volt lehetőség alternatív megoldásra. A G2 elején a városba be lehetett jutni vagy négyféleképp (már a NotR-t alapul véve, az alapjátékban talán csak háromféleképp...), itt pedig az utolsó parasztnak sem tudunk mondani semmit, mert jön a szkript, és nem enged tovább.
A tőmondatos überprimitív, klisékkel operáló párbeszédekről már nem is beszélek, ha legalább egy kis minőséget és filmszerűséget is kapok a butításért cserébe, talán elnézőbb lennék. És eddig questekből is csak a szokásos menj ide, azt gyakd le szintűekkel találkoztam.
A karakterfejlesztés soha nem volt mély a szériában, de a tanítók szükségessége adott neki egy egyedi ízt, most ezt lecserélték egy uncsi, sablonos skill "tree"-re."
Na mindegy, biztos be fogom fejezni ettől függetlenül is a demót, és talán valamikor 500-1000 Ft környékén a teljesnek is adok egy esélyt, de addig inkább hanyagolom. -
#736 Nem tudom látad a #540 hsz-ben linkelt videot mert ott azért volt néhány igen erös hangulati elem ami a demoban nem volt benne. -
Zóanagyvarázsló #735 Nekem az bajom vele a demó alapján (aminek még nem értem végére, de van, ami anélkül is nyilvánvalóan látszik), hogy ez nem más, mint a Gothic, hanem kevesebb. A váz változatlan, de az azt a posványból kiemelő feature-ök - melyekkel annak idején bizonyos szempontból az egész műfajt beelőzték - hiányoznak.
Egyszerűen agyon lett butítva, de több ugyanakkor az eddig látottak alapján nem lett semmivel, márpedig valamit illene már mutatni az elején is, olyan mélynek pedig nem tűnik a játék, hogy - amennyiben a harcot vesszük példának, és némileg rosszmájúak vagyunk - 100 óra után is új taktikákat fedezzen fel benne az ember, az odacsapás-elgurulás szuperfegyveren kívül... -
gyonax #734 Végigtoltam a demot, és hát... néhány dolog jó, néhány nem. Nekem a harcrendszerrel nincs bajom, klikkelgetős, de egész jó. A mágiarendszer vicc, a lightning OP(minden ellenséget kivégzel lightning->ütés->repeat comboval). A játék üres és élettelen. A karakterek éppen elvannak a faluban, de hangulata nincs. Az őzeknél szinte láttam, hogy milyen mesterséges precizitással vannak elhelyezve... Egyáltalán nem éreztem azt, hogy az ott egy őzcsorda. Állatok nem igen vannak, ami van, azoknál ugyanaz mint az őzeknél, látszik hogy fontos feladatuk van, azért vannak ott. Ezt én egyik Gothicban sem éreztem eddig.
A grafika szép, a modellek szépek, a lipsync pocsék, a női arcok nemkülönben.
A játék egyébként nekem minden negatívuma ellenére vevős lesz: a sztorira kíváncsi vagyok, és majd nem keresem benne az eddigi Gothic elemeket.
-
#733 Huh, akkor jó időszak elé nézünk, mert valamikor akkortájt jön a Fallout new vegas is. :) Alig várom. -
#732 Okt 21-én jön a TW2 attól még nagyon sokat várok az elözetesek alapján. -
#731 Igazad van, csak számomra a grafika, nem szigorúan a technikai dolgokról szól, hanem az egyéb hangulati elemeket is beleveszem.
Igen, el kell vonatkoztatni a Gothic szótól a címben, de attól is, hogy ez egy akció RPG, mert inkább hack & slash lesz ez, mint Akció RPG. -
#730 Sejtem mire gondolsz de akkor rosszul fogalmaztál mert a graf technikai értelemben teljesen rendbe van.
Te valszeg a hangulati és játékbeli elemeket érzed üresnek.
Legföképp te a gothicos ficsöröket keresed a játékban de ilyet nem nagyon fogsz találni.
Minden hsz-edben benne van hogy bezzeg a G3-ban, de ennek a játéknak gyakorlatilag semmi köze a gothichoz ezért irtam hogy oriási hiba volt belevenni a cimbe a gothic nevet mert az olyan fanok mint te félreértik, és azt hiszik ez egy következö rész.
Talán több örömed lenne a játékban ha csak ugy néznéd mint én hogy ez csak egy akció-rpg és nem várnál töle semmi megváltót. -
Sunrider924 #729 Graf nagyon okes, de hianyoznak a hangulatteremto latvanyelemek, es a zene, ezt mar emlitettem, es emiatt nem is jon a gothic erzes, a Risen eseteben hiaba volt mas a cime annyira gothic erzest hozott hogy mindenki annak tekinti meg ha nemhivatalosan is. -
#728 Nincs összhatás, mintha csak össze lenne dobálva egy halom textúra, meg azokon pár effekt. Nincs benne lélek. Egy jobb desinger kellett volna szerintem. De lehet hogy a játék élettelensége okozta ezt az érzést. ez utóbbira mondok példát, G3-ban őzcsorda rohangált a mezőn, előlem menekültek, sikeresen bekergettem őket valamilyen ragadozó területére, ami szépen le is vadászott egyet magának. Vagy este a városokban az orkok zenélni kezdtek és táncolni. Itt meg mindenki végezte a dolgát éjjel-nappal. Nem vettem észre, hogy lenne napi rutinjuk, vagy valami.