2688
-
#447 Demó? Van letölthető demó? -
#446 World of Gothic benyomásai a demóról
- Gyakorlatilag bugmentes volt a demó, szépen futott, nem találtak kivetnivalót benne. 30-40 másodperc az első betöltődés, utána már gyorsabb, a mentés pl. kevesebb, mint 1 másodperc... A grafika gyönyörű, szó nem érheti a ház elejét.
- A harc nagyon reszponzív, azonnal reagál a karakter. Bal klikk: támadás, jobb klikk: blokkolás. Tovább kitartott bal klikk nagyobb csapást eredményez, amivel mások blokkolását is át lehet ütni. A különböző lényeknek egyedi harci taktikája van.
- A páncélzat a szokásos darabokból áll (sisak, testpáncél, gyűrűk, amulett, pajzs), rengetegféle van belőle. A távolsági fegyvereknél (a szokásos íj és szerszámíj) többféle muníció használható. Háromféle támadó mágia van: tűz, fagy és villám. Az elsővel sérülést lehet okozni, a másodikkal meg lehet állítani az ellenfeleket, a harmadik a kettő kombinációja, egy kicsit ez is meg az is. Emellett lehet találni sokféle rúnát, ezekhez nem kell mana, hanem cooldown idejük van. Idézés jellegű varázslat egyáltalán nincs a játékban.
- Minimum százféle recept van elszórva a világban fegyverekhez, ételekhez, varázsitalokhoz. Ezek elkészítésére nem kell tapasztalati pontot költeni, ha megvan a recept és a hozzávaló, már lehet is csinálni. Ehhez hasonlóan a bányászáshoz is csak egy csákány kell, és már mehet is.
- Rengeteg olyan dolgot belepakoltak, ami kezdők számára megkönnyíti a játékot, viszont ezeket mindet ki is lehet kapcsolni. A tutorialban (ami lényegében az első sziget) végig fogja a kezét a játékosnak a program, képtelenség elvérezni benne.
- Rengeteg kulcsfontosságú Gothic jellegzetesség hiányzik: nincsenek tanárok, nincs zsebtolvajlás, nincsenek nagyobb frakciók, akikhez csatlakozva az ember egyedi irányban fejlődhetne, az NPC-k nem reagálnak semmire (tolvajlás, fegyver-előhúzás, gyilkolászás), állítólag ezt már nem volt idő lefejleszteni, mint ahogy az időjárás befolyásolásának lehetősége (és annak hatása az NPC-kre) sem került bele emiatt. -
#445 Manapság úgy látszik az irreálisan drága CE-k korát éljük. Ha bejön a játék, elég lesz nekem az alap is. -
#444 Attól, hogy a szarrá olvastam, nem volt rongyos. Vigyáztam rá, mint a hímes tojásra. Egy sg-s srácnak adtam el. Örült is neki rendesen, hogy tökéletes állapotban kapott meg mindent. :) -
#443 Igen, a G3 Artbook minden visz, az enyém is rongyos már. :) Pedig az csak a kistesója az igazinak, ami a keményfedeles, A4 kiadás, dupla annyi (192) oldalon. -
#442 A G3 colletors megérte. A mellé adott "hogyan készült füzetet" szarrá olvastam. Mai napig bánom, hogy én marha eladtam...
Ezt azér így első látásra nem venném meg collector kiadásban. -
#441 Konkrétan az Amazon.de-n rendelhető csak meg.
Csak elrettentésképpen az ár: 86,27 EUR (24.050 Ft) -
#440 Akárcsak a Mafia 2 esetében. :( Sajnos az Angliában tomboló árharc miatt ott már sokszor csak megnyírbált kiadványok jelennek meg, collectorsok pedig egyre ritkábban. Amazonról lehet csak ezeket a jóságokat megrendelni, aranyáron. -
#439 Thehut,zavvi,game.co.uk helyeken nincs pc-s collectors csak sima.
A legolcsóbb a game 22,94fonttal. ~7800FT
Magyar boltba (csak kettőt néztem) még nem lehet előrendelni sem így hazai árat sem tudok! -
Fbn Lx #438 ez a harc nagyon fosch
a környezet sikerült gótikosra, de összességében elég unalmasnak és laposnak tűnik, röhejes elemekkel tűzdelve
aztán majd meglátjuk mi lesz. -
#437 Nálam a hangulat a lényeg ha az magába ránt akkor nem érdekel a mimika meg a graf.Az általam legjobbnak tartott rpg-nek mind gyenge a grafja.
A harcrendszer meg szvsz mindig szánalmas ha nem körökre osztott egy rpg-ben, vagy kicsit szánalmas, vagy nagyon, majd meglátjuk erre melyik lesz igaz. -
#436 Mikor ez pont azzal lett reklámozva, hogy a "harcosok" RPG-je.
A grafika nem rossz, de túl sok a baljós előjel. Csaj a sztori miatt veszem meg, mert érdekel és mert telik rá. Ha ócska lesz, akkor hamar porosodni fog és várok a Risen 2-re.
Addig is végig kellene tolnom a két NWN2 kieget. Majd egy éve vettem meg őket, a Risennel együtt.
A BG2-őt meg majd nyugdíjasként. -
#435 A Gothic4-et sem a karakterek kidolgozása, harmónikus, szép mozgása miatt fogjuk szeretni (ha szeretni fogjuk), meg kell mondani, idejétmúltan idétlenek a mozdulatok, nem szépek a karakterek, ronda az arcmimika, a táj viszont tetszett.
A világító, felkiáltójellel a fejük fölött ácsorgó NPC-k szerintem sem előrelépést jelentenek, nagyon ódivatú jelzések.
Egyenlőre arról nem tudok véleményt formálni, hogy van-e jelentősége annak, hogy a karaktereket újra rajzolták, Diego is felismerhetetlen az új külsővel.
A harc viszont nagyon gáznak tűnik, nem egy jó reklám, amikor olyat lát az érdeklődő, hogy a karakter az ellenfélnek háttal állva a levegőt csápolja. -
#434 Háááááááááááát...
A tengerben semmi különöset nem látok. Arcmimika igen durva. A vegetáció és környezet szépnek tűnik. A harc a végén viszont elrettentőnek tűnik. Nem kicsit, nagyon... -
#433 Újabb, jobb minőségű videó
(A tenger hullámzása elég brutális!)
A Collector's Edition tartalma:
- minőségi doboz (bőrből)
- 44 oldalas kisregény (bőrkötésben)
- 72 oldalas artbook (bőrkötésben, pergamenszerű papíron)
- térkép (színes, szövet alapú)
- zenei CD
- A6 matricák (ArcaniA - Gothic 4 logó)
- A3 poszterek (minőségi papíron) -
#432 Hopp, ez eddig elkerülte a figyelmemet!
Első zenék a játékból:
Night City
Dungeon
Toshoo -
#431 Hát nagyon remélem, hogy csak easy szint, vagy ilyesmi játszik be... -
#430 Hasonlóan együgyűnek tűnik, és még csak nem is védekeznek a goblinok. -
#429 Érted ez alatt azt, hogy bambán bámult a háttal álló ellen, míg a másikat ütötted? -
#428 GamesCom játékmenet videó
Kamerás, de még így is átjön, mennyivel kidolgozottabb az arcmimika, mint a Piranha Bytes játékaiban. Ellenben a harc olyan, mintha a Gothic 3-at látnám. -
#427 az nekem speciel be se jön. about blank -
#426 Te is. Ugyanis a letölthető videó "picit" jobb minőségű. Gondolom nem viccből linkelte... -
#425 Kicsit figyelj jobban: #413 -
#424 GC Trailer -
#423 Bocs, de a Risen elég messze esett nálam pl. egy G2-től... Jó volt, de elég volt egyszer. -
#422 El sem hiszem. Végre kezd valami fejlettebb harcrendszer körvonalazódni... -
#421 Azért bízom benne, hogy jó kis játék lesz. :) A legnehezebb fokozat neve Gothic, ezen gyakorlatilag megegyezik a játékmechanika a régi részekkel. Hogy a hangulatot mennyire sikerül átvenniük, azt majd meglátjuk. -
Fbn Lx #420 röviden: várhatunk egy risen 2-re, ha élményt akarunk. -
#419 Ez igaz, elég lett volna Arcania cimmel kihozni, de persze megvan az oka miért bigyeszteték oda a G4-et mert storyba azért lesz kötödés. -
#418 Elvileg január óta megy a bétateszt, sok bugra én se számítok, JoWood ide vagy oda. Az érdemi(?) újítások nagy része kikapcsolható (minimap, quest marker, villogó kard és hasonló fontos dolgok), tanárok nem lesznek, skillfa lesz, a harc stat alapúnak tűnik (csak csapkodni kell eszetlenül), ééééés kábé ennyi a különbség eddig. -
gyonax #417 Nem a bugokra mondtam, hanem a hangulatra, a szörnyekre, és úgy magára a világra. Semmi gondom nincs a bugmetes, és egyben csodálatos szerepjátékokkal, de akkor nem egy meglévő sorozat neve alatt kellene kiadni. Bár ha megmagyaráznák a világ drasztikus változásait(amit nem tartok valószínűnek) mondjuk útközben felszedhető könyvekből(mint ahogy G3-ban a rúnamágia hiányát megmagyarázták), akkor semmi bajom nem lesz a játékkal. -
#416 Hálisten...reméljük bugmentes lesz és lesznek benne érdemi ujitások nem mindig ugyanaz a kaptafa mint az eddigi részeknél. -
gyonax #415 Egyetértek. Amúgy szerintem egész jó játék lesz ez, de amelett kitartok, hogy nem lesz Gothic :) -
#414 A főcímzenét leszámítva szörnyű, a játék ennél sokkal jobbnak ígérkezik. A borító különösen iszonyatos továbbra is. A JoWood egyébként (ismét) masszívan a csőd szélén van, de talán okbóberig még kihúzza (bár a játék elvileg olyan készültségi fokon van, hogy a megjelenését talán ez már nem érinti). -
#413 Új Trailer -
#412 Technikai háttérről németül! -
#411 Pár új kép -
#410 Gothic 4: Finomságok!
(HW Insider) Streamline elven működő harci rendszerrel szembesülünk a játékban, amely kézi, lőfegyveres és mágiaharcot ismer. Staminánk vagy manánk pillanatnyi erőssége határozza meg a támadás erősségét. Ráadásul könnyített, gyorsgombos támadásnál nem, csak normál támadási módban tudunk critical hitet bevinni!
A Gothic 1. szenzáció-fansztatikus hangulatának élvezete során megtanultuk, mennyire varázsos a készített játékvilág! Úgy látszik, most minden Gothic sarjadék készítőcsapat ezzel kíván izmolni. Az ARCANIA csapata - Spellbound - gondosan ügyelt rá, hogy az összes kunyhó és a hegyek körvonala természetesen asszimmetrikus legyen, ne úgy nézzenek ki, mintha kartonpapírból vágta volna ki egy kisóvodás csoport.
Arcania kovácsműhelyeiben elszórt szerszámok tanúskodnak róla, hogy tényleg ott dolgozik a fickó, nem pedig kénytelen-kelletlen odaállított NPC-ről van szó. A mester úr éjjel-nappal készíti a digitális kardokat, amelyek éle tapasztalt kalandozók markában fáradhatatlanul nyesik a szörnyikék testét képező digitális húst.
info: Hardwired -
#409 Gothic 4 megjelenés!
A goblinoknál kifogyott a hús a pörköltből, ezért a JoWoodnak és a Dreamcatcher Gamesnek nyilatkozatot kellett tennie a játékosok várható érkezésének időpontjáról. A Goblin szakszervezet örömmel vette tudomásul, hogy október 12-én elsősorban PC és X360 játékosokra számíthatnak, azonban a PS3 tulajok csak a jövő év első negyedében érkeznek.
A goblinok nagyon elégedettek, bár örültek volna, ha a PS3 tulajok is egyidőben érkeznek. A konzolos játékosokat ugyanis könnyebb kupánvágni az esetlen kontrollerhasználat miatt.
info: Hardwired -
#408 Köszi