2688
  • rotator
    A harcrendszert a Gothic 1-éhez hasonlítani azért kicsit erős, nagyjából semmi közös nincs a mechanikájukban. Lehet, hogy később már variálható, színesíthető, de az első 2 óra nevetséges kattintáshegy.
    Azokat a skilleket azért nem találtad, mert nincsenek. Ha valahol találsz egy recepetet hozzá, már azonnal csinálhatod is a kardot. Akár egy erdő kellős közepén is...
  • Inferno
    Közben már meglett,vége felé élveztem már a játékot,várós!
  • strebacom
    DirectX-t telepitsd fel..
  • Inferno
    Srácok,2x telepítettem de ezt a hiba üzit írja ki: x3daudio1_7.dll hiányzik a gépröl,telepítsem újra..... -.-
  • Encore
    Tényleg próbáld ki a teljes Risent, bár, ahogy ágálsz ellene, biztos lehúznád mindenképp. Risenben az elején az állatokat le lehet csapkodni. Aztán mikor az első emberi ellenféllel szembekerültem és hiába kattintgattam elvert.... akkor alaposan átgondoltam a harci taktikámat. :)
    Természetesen nem körökre osztott és valamennyire számít az ügyességed, hisz ha látod, hogy az ellenfél lecsapni készül, akkor védekezned kell elenne, de a Risen harcrendszere nem hasonlítható, sem az Oblihoz, sem a G3-hoz. Minden ellenfélnek van valamilyen harci stílusa, amit ki kell ismerned, hogy le tudd győzni. Mindenki máshogy támad, máshogy szúr vissza, stb...
    Mellesleg a körökre osztott harcrendszer ugyanolyan kiismerhető egy idő után, a 90es években imádtam a turn based RPG-ket, de azok is kiszámíthatóvá válnak. Amúgy pedig ha már TPS, akkor valamennyire számítson az ügyességem is (ne sokat, rühellem az ügyességi játékokat).
  • Tomipapa86
    A risen harcrendszere tényleg jobb. De ezt is lehet profibb módon csinálni nem csak agyatlanul csapkodni. Egyik első skill amit szerezhetsz a flurry amivel ha a megfelelő időben nyomsz gombot kombó sorozatot indítasz(derengés veszi körbe a fegyvert egy pillanatra). Nyilván ahogy fejlődsz hosszabb és bonyolultabb kombók vannak. Persze e nélkül tényleg csak csapkodás a játék de a bénaság már nem a fejlesztők hibája. Ezen felül van benne még shield bash meg power strike is szóval nem tudom mi kéne még. Azt sajnos kár várni, hogy a mai casual időkben valami szuper bonyolult rendszerrel állnak elő, a sok 12 éves vérpistike telesírná a fórumokat, hogy hiába püföli a bal meg a jobb gombot felváltva mégis megöli egy sima goblin. Jó a Risen kivétel ott tényleg fasza volt a rendszer, de hát az mégis csak piranha game :D
    A nehézséget meg nem a demó alapján kéne leszűrni. El ne képzeljétek már, hogy a teljesbe egy óra játék után életszívós kalapácsot meg plate armort szerzel. A demó leírásában benne volt, hogy a végső akciódús rész nem lesz benne a teljesben, direkt a demóba készült csak.
    Arra meg, hogy itt könnyebben ölöd a farkast meg a minecrawlert, megint csak az a válasz mint a harcrendszernél... casual time!!!
    Szóval én legalább annyira várom ezt mint a Risen 2-t

Wedge31:A gothicos troll hülye volt annyi. Viszont ha te level 2ön szemtől szemben elversz egy orkot gereblyével akkor megtapsollak. Még egyszer mondom csicskaságok varázslat bújkálós nyilazás meg stb. nélkül. A te logikádat követve mondjuk a normális esetben azért több óra alatt végigvihető quake 1 anno egy fos volt mert valaki speed runban 15 perc alatt nightmaren is végigtolta. Be is kellett volna perelni az id softwaret, mert ki mert adni egy negyed órás kampányt... ugye milyen hülyén hangzik?
    A körök osztott játékok valóban nehezebbek, de ez inkább csak a stratégiákra igaz mert pl a fallout 1-2 sem volt harc ügyileg olyan nagyon vészes pedig ott sem real time ment a fight.
  • Molnibalage
    Mégis milyen baja lehet a gépemnek? Mindenféle szutykot tudtam futtatni. Lényegében semmiféle infó nincs arról, hogy mi lehet a hiba. Klikk és hibaüzenet. Kösz...
  • Was
    Ebből a kevésből, amit eddig próbáltam a demóban(fél óra) végül is nem olyan rossz, mint amire az itteni hozzászólások alapján vártam.
    A harcot végül is élveztem, a nyilazás is egész jó. Én hardon kezdtem neki, a véglegest majd lehet, hogy "gothic" nehézségen fogom játszani, szerintem ezzel sem lesz probléma.
    Azt már tudni lehetett, hogy a fegyverrántásért nem fenyegetnek meg az NPC-k, de hogy nem is lehet őket megtámadni, azt már tényleg sajnálom. Nem mintha le akarnék majd mészárolni egy fél falut, de hát azért volt olyan, akit régebben is el lehetett (kellett) náspángolni. Gondolom itt majd adott esetben a párbeszédek után válik valaki ellenségessé.

Molnibalage: az, hogy neked nem indul el, az csak a te géped baja lehet, hiszen más nem tapasztalt eddig ilyet. Ezt most megnyugtatásképpen mondom, hogy nem a játék hibája, csak emiatt nem kell leírni.
  • Atomreaktor
    egy idő után minden játék kiismerhető, a körökre osztottak is. vannak korlátai a játékoknak, persze az a fejlesztő csinálja jól, aki el tudja feledtetni ezeket a korlátokat ;) de nem érdemes minden játékban ezeket keresni, mert akkor oda az élvezet. azért játszunk, hogy szórakozzunk, mintha egy filmet néznénk. annak is elnézzük a hibáit, ha valóban elfeledteti egy kicsit velünk a külvilágot.
  • Molnibalage
    Az az egy lény bénaságán múlt. Ork ellen esélytelen volt, hát még több ellen.
  • wedge31
    Csak azon mulik nyugodj bele.

A G2-ben már a második szinten letudtál nyomni egy fekete trollt egy gereblyével a kezedben.

Ha ügyes vagy és jók a reflexeid magyarán körbe ugrálod és nem hagyod hogy megüssön az ilyen tipusu játékokban minden közelharc röhejesen könnyü.
    Más a helyzet ha mágiával val ijjal támadnak ott már számit sok minden más.

Az idióta személyeskedéseid miatt ez volt az utolsó hsz-em hozzád.
  • Molnibalage
    Nem, nem csak azon múlik. Attól is, hogy melyik képességekre gyúrsz. A G2-ben még hangsúlyosabb volt ez a kritikus sebzés miatt.

Továbbra is trollkodsz, át sem gondolod, hogy mit írsz le.
  • wedge31
    Tehát azt mondod késöbb hirtelen körökre osztott lett a harc ?

Akármilyen komolynak gondolsz is te egy harcrendszert ha nem kocka alapú akkor csak is a reflexeken és az ügyeségen mulik minden és igen csapkodos lesz.

A személyeskedésbe nem megyek bele mert most nézem csak kivel beszélek elvakult fanboyokal nem lehet értelmesen beszélni.
  • Molnibalage
    Kicsit trollkodás íze van annak amit előadsz. A Risen demója - már bocs - de kibaszottul irreleváns. Komoly kardozás és ellenfelek nem voltak benne. Az "picit" később van. Fingod sincs arról, hogy miről beszélsz.
  • wedge31
    Risen demóját probáltam és megvan a véleményem róla.

Ez is csapkodos mint a G3 vagy az oblivion vagy a Two Worlds vagy a Risen soroljam ? ahol nem körökre osztott a harcrendszer az mind gagyi csapkodás ahol pár perc alatt kiismerhetö az AI és onnantól már csak reflex és ügyeség kérdése hogy megütnek vagy sem.
  • grebber
    "Meglátjuk, remélem, hogy nem csapkodós harcrendszere lesz"

Ne reménykedj többen írtuk hogy ez az.
  • Encore
    "azota se foglalkozok a PB játékaival akárhogy is sikerülnek."
    Akkor neked kimaradt a Risen, ami nagy hiba, legjobb harcrendszer, amit RPg-ben láttam, és tiszta G1-2 feeling bugok nélkül (pár apróbb bugja van csak), és nálam harc tekintetében a Risen az etalon, ahhoz hasonlítom majd ezt is.
    Amúgy a G3-at egy éve nyomtam végig, semmi gondom nem volt, minden hivatalos és nem hivatalos patch fent volt és életem egyik legjobb RPG élménye, pedig régi motoros vagyok. De olyan hangulata van, hogy csak na...

Gothic 4-ről: Tegnap leszedtem és feltelepítettem, de kipróbálna csak ma este fogom, nem akrtam tegnap éjjel, nehogy a fáradtság miatt negatívabbnak lássam. Meglátjuk, remélem, hogy nem csapkodós harcrendszere lesz, mint valami Diablónak, és a mellékküldetések (engem minden RPG-ben ezek érdekelnek inkább, nem is a főszál) nem ilyen gyűjts 42 békát típusúak lesznek....
  • grebber
    Lehet hogy ezt majd hardon kell játszani vagy nem tudom,hogy legyen is valami kihívás.
    G3-ba már kb 30x minumum meghaltam volna.Itt meg nem lehet.
    Mindenki fél óráig csinálja a saját "ceremoniáját" mire támad addigra én már 30x a háta mögé gurultam azt csapkodom ezerrel.
  • ratgab
    Én is a 2. képen lévő összeállításban rohangáltam + számszeríjjal csontivadászat... amíg ki nem fogyott a "lőszer"! :-)

• mike01010101
    Igen, en is azt irtam, hogy sok hiba volt benne, de legalabb VOLT!
  • grebber

Nem bírta a gépem szarrá fagyott :( Remélem nem a barlang elején volt az uccsó mentés :D
  • Molnibalage
    Igazság szeritn az is mellevág, hogy 48KhZ felett is van opció. Nem is tudtam.
  • Szeszmester
    Vezérlőpult és hangok, vagy vmi ilyesmi helyen állítsd a hangkeverést 48 kHz-re. XP-ben nemtom, hol van.

Amúgy nagyon rendben van ez a játék, nem értem, egyeseknek mi baja vele.

"Ma mar epikus csatak, csapat, tomegjelenetek kellenek."
    Azért a Dragon Age csapatkezelése és harcrendszere szerintem elég döcögős volt.
  • Molnibalage
    Én is csak azt. (XP64-en van.) Mivel külső setupja sincs innentfől fogva elég vicces a dolog.

Igazság szerint - ahogy írtam - amúgy is van most más elfogaltságom, de azért a demón megnéztem volna...
  • ratgab
    Érthető aggály! Nem sikerült még megfejteni, hogy mi a probléma?
    Én semmit nem raktam föl, amit felajánlott, csak a játékot! Hátha ez segít!
  • Molnibalage
    És én milyen bizodalommal vegyem meg az eredetit, miker a demo el sem indul?
  • ratgab
    Teljesen igazad van! Ezt megjelenés után fogjuk tudni kideríteni! Én is kíváncsi leszek, hogy tartósságban ki állja-e majd az idő próbáját!
  • mike01010101
    En se mondom, hogy nem szorakoztam jol a demoval es szivesen jatszottam volna tovabb csak azt nem tudom hogy 40 orat es tobb vegigjatszast nyujt-e majd a jatek. Egy RPG-nel ez sem elhanyagolato
  • ratgab
    De engedjetek meg 1 apró gondolatot még: Úgy látom itt mindenkinek minden játékprogrammal óriási elvárásai vannak!

Azt azért érdemes észben tartani, hogy tökéletes játék SOHA nem fog készülni, nem lesz olyan, hogy a játékos összes olyan álma benne lesz valamiben, amit vár! Érdemesebb inkább a meglévő featureöket élvezni, szórakozni (ha szórakoztat az adott program, ha nem szórakoztat törölni)a játékkal ha tetszik! Ha mindig tökéletességet (lehet rá törekedni, de olyan úgysem lesz soha semmiben) vártok el, akkor folyamatosan csak csalódni fogtok és ez igaz az életre is. (én is sokat várok pl.: Two worlds 2-től, de tudom, hogy úgyis lesz benne hiba sajnos)

Papolás off :-)
  • ratgab
    Mindegy! Nem papolok tovább (még én is csalódhatok benne), de engem eddig ez szórakoztatott a gothicok közül a leginkább (igaz gothic 3 kimaradt) már a demo alapján! Számomra 2010 eddigi legnagyobb pozitív csalódása volt ez a demo (általában tudom, hogy melyik programtól mit várhatok)!

Majd meglátjuk milyen lesz a teljes, legfeljebb majd virágbolti verzióban megnézitek hátha tetszeni fog...
  • mike01010101
    Valaki irta itt hogy "tisztes iparosmunka" es ez igaz. Ennyi, nem tobb. Feature-ben kevesebbet tud mint a gothic 1. Nyilvan megveszem es vegig is jatszom, de en 2010 vegen egy AAA kategorias RPG-tol sokkal tobbet varok. Emlexem a 2007-es witcher-ben is csak futni lehett, setalni nem (OTS nezetben) sokan tamadtak is ezert es a fejlesztok is elismertek, hogy hianyos volt a jatek de a witcher 2-ben minden orvosolnak. Erre megjelenik egy uj jatek (2010, egy 10 eves sorozat legujabb reszekent) ugyanilyen "gyerekbetegsegekkel".
    Attol tartok hogy az egesz jatekban egyedul kell koborolnom. Ma mar epikus csatak, csapat, tomegjelenetek kellenek. A dragon age-ben is sok hiba es hianyossag volt de a vege karpotolt sokmindenert.
  • ratgab
    Mármint *nem korcsolyázott!
  • ratgab
    Zárnyitás, kovácsolást, miegymást én is kerestem, szerintem ezek majd csak NPC-ktől tanulhatóak!
  • ratgab
    Akkor ne vedd meg!

Fáklyát nem próbáltam, mert nem kellett!

Parton végigmentem, de nekem meg korcsolyázott!

Vízbe nem lehet bemenni, hát nem örülök, de őszintén mi a radai rossebet akarsz a vízben csinálni? Bemész, úszol, kész, 2 perc alatt meguntad..., ezért hiányzott annyira?

Miért milyen nyelvezetet akartál?

Na a harc Gothicokban egymás után dobált animációk összessége és rendkívül darabos, ehhez képest itt folyamatosabb és ez nekem bejön!

Nincs target lock! Egyáltalán nem csapkodtam mellé, amerre akartam arra ütött!

Távolra zoomol ki! Ha belegondolsz, hogy több ellenfeled is lehet egyszerre, akkor ez 1 szükséges dolog lehet.
  • Molnibalage
    Akkor tölthetem le újra. De hol vegyem le? Vezérlőpult? Semmi sem jön be. Parancsikon és jön a "win hibát észlel és leáll üzenet".
  • Szeszmester
    Vedd le a hangkártyát 48 kHz-re, először nekem sem indult.
    Milyen vírusirtód van? Fals riasztás is lehet, vagy már alapból vírusos a géped. Ez nem a játék hibája.

Amúgy szerintem nagyon hangulatos, nincs ezzel semmi baj, eltekintve néhány ügyetlen grafikai megoldástól.
  • Tomipapa86
    ÁÁ bénák vagytok :D
    A harc tiszta gothic 1 ahhoz hasonló "kombós".Akinek nem tetszett a gothic 1 harcrendszere az meg mennyen innen a susulykába nem is igazi fan :D . Nekem kb az egész demó alatt 5 alkalommal sikerült mellé ütnöm szóval nem kell ide "lock system" tanulj meg játszani fiam :)(bár a gothic 1ben volt).
    Nálam egyedüli bug a sziklába beragadás volt, de egy ugrással kijöttem belőle. Grafika szép hangok is jók mi kéne még? :)Egyedüli negatívum a kicsit casualos békebeli skillek illetve azok nem léte, mert sehol sem láttam zárnyitás, kovácsolás vagy állatnyúzás skillt.
    Várom:)
  • grebber
    Buggal eddig csak 1 helyen találkoztam a tengerparton a 2 goblinnál.
    Jobbra töül hátul ahol 2 teknős van van egy kis rész ahol be lehet menni a sziklák közé.Mondom bemegyek hátha van valami finomság ott :D
    Volt is szép kis bug még jó hogy mentett előtte az autosave.
    Elkezdett csúszni a faszi mintha lejtőn csúszna le és csak eg irányba még fordulni sem tudtam sem ugrani semmit se.

Az viszont tetszik hogy lementem egy barlangba és már nincs az mint a G3-nál hogy bevillan a külső világ meg ilyenek.Szerencsére semmi ilyet nem tapasztaltam!
  • wedge31
    Ok, akkor maradjunk ennyibben ne offoljuk szét a topicot.

Azért mindig rácsodálkozok hogy egy játékot mennyiféleképpen látnak más-más emberek és ezt most erre a demóra értem.
  • Molnibalage
    Na most tessék kapaszkodni. G4 felrak, indít.

1. CTD, el sem indul.

2. Az egyik telepített dll fájla bejelez a vírusirtó, hogy fertőzött.

Az igen.

Asszem bybye G4...