Gothic 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történet a harmadik rész után 10 évvel késõbb veszi fel a vonalat és különbözõ északi szigeteken játszódik, melyek különbözõ klímával rendelkeznek majd
A harmadik epizód hagyományait követve itt is rengeteg titkor, rejtett tárgy és helyszín vár ránk
Végre bekerül a játékba a dinamikus napszakváltás. Bizonyos esetekben azonban egy varázslat segítségével leheõségünk lesz manipulálni a napszakokat
Az elõzõ részbõl jól ismert NPC-k többsége ismét felbukkan, viszont komoly ráncfelvarráson esik át mindegyik
Teljes DX10 támogatást kap a Gothi
Ez azért kissé vicces... Olyan, mintha a csúszkás beállításokat elfelejthetnénk. 😊
Egyébként én az rpgdot.com-ot szoktam nézegetni...
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
To better target the different North American and European audiences, there will also be some way to alter the overall graphical style. In the demo it was simply two buttons labeled Europe and North America. With the Europe button clicked the game took on more somber, darker tones.
Tessék, a cáfolat: KATT
"Nem lesz két verzió a játékból. Pont. Kiválaszthatod a színvilágot, és ennyi. Ezt egyszer megteszed valamikor a játék során, és utána elfelejtheted. Ez csak egy opció. Semmilyen formában nem befolyásolja a történetet, vagy bármi mást."
Next PC upgrade: 2022
Next PC upgrade: 2022
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Mindesetre abban igazad van, hogy elvben elfogyaaztható, gyakorlatban viszont bõséges az italellátottság.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ettõl persze még problémás lehet megfelelõ készletet beszerezni. Vagy érteni kell a harchoz is, vagy el kell menni pénzes "hobbik" (zsebtolvajlás és vadászat együtt már nem rossz - gombákat nem érdemes eladni, és úgyis vissza kellene vásárolni), vagy maradnak a soft cheatek (végtelen pénz vagy a manatöltõ tárgyak). Én a varázsbotomat használtam egy idõben, ugye 20 manát adott alapból, ha viszont kifogytam, levéve magy visszavéve lett egy Ice Lance-nyi manám. Talán nem szép dolog, de könnyen meg lehet magyarázni, hogy a nagy erejû bot képes segíteni misztikus tartalékaim helyreállításában - végülis ez egy RPG. Azért egyfolytában nem csináltam, használtam az italokat is mellette, viszont arra nem voltam hajlandó, hogy naponta fél óra harcra 23 és fél óra alvás jusson - ha le is feküdtem többször, odafigyeltem, hogy reálisabb, rövidebb szunyókákat iktassak be.
rotator: Seekerek ellen mehet az Ice Block, és már csak idézgetni kell a nyakukba. De Ice Lance-szel is foghatóak, az AI béna, egy fa vagy szikla mögül kilépkedve, közben manát töltve sérülés nélkül le lehet õket gyõzni. (Persze ha Fire Raint nyom ránk, az azonnali halál ilyenkor még, tehát érdemes ügyelni a távolságra.)
Azért a G2 NotR kapcsán senki se gondolja azt, hogy az egy kiegészítõ. Persze, marketingfogásnk jó, és pénzt is hozott a konyhára, de az egy jókora patch ami valóban kerekké teszi a G2-t.
Lehet benne igazság, nem is ágálnék ellene, de sohasem fogkuk ezt megtudni. Nagyon kevés projektben valósul meg az összes tervezett feature, csak van amikor "patch" formájában sem kapjuk meg a kivágott tartalmakat. Látványos példát könnyû mondani (KotOR 2, S.T.A.L.K.E.R.), kevésbé feltûnõt viszont már nehezebb, lévén sok játékra igaz lehet. Viszont ettõl függetlenül a Gothic 2 önmagában is kiváló játék volt, és én õszintén szólva örülök, hogy végigjátszottam - párszor - a NotR nélkül, így össze tudom hasonlítani kettõt. Persze együtt jobb az összkép, bõven megüti az elsõ rész színvonalát is, egyedül az utánozhatatlan hangulatot nem sikerült 100%-ig - csak 90-ig - pótolni.
Mellesleg ha a JoWooDnak van esze, nem hagyja veszni a brandet, ez az egyik legerõsebb frencsájz, mait fel tud mutatni. Az viszont nem tetzsik, amerre kapálózni próbálnak vele, megcélozva a szélesebb amerikai - és konzolos - közönséget, voltaképpen megsértve õket azzal, hogy fogyatékosokként kezelik õket...
Én az elõtte való játékokról.
Ott a grafikai finomásgok hiánya miatt nem nagyon lehetett újat alkotni, így a helyszínekkel, sztorival, karakterekkel tudtak foglalkozni.
Én szoktam szidni a Bethesdát a még ki se jött FO3 miatt, de vanak dolgok amiket jól csinálnak.
Saját franchiset hoztak létre, megmaradtak független kiadónak (Blizzard is), így nagyjából õk döntik el, hogy mikor mit adnak ki.
Látható volt ez az Oblivion esetében is. Fél évet csúsztattak csak azért, hogy a játék megüssön egy szintet.
Ellenben rengeteg jó cég azért zárhatta be a boltot, vagy készített elcseszett játékokat mert rossz volt a kiadója.
Csak nézzük meg a Falloutot. Ott is sokminden kimaradt, de ott az Interplaynél már voltak belsõ gondok. Ezen a vonalon maradva ott van a Troika. Arcanumot mindenki ismeri. Fantasztikus játék, de lehetett volna több is, a Sierra sajnos nem engedte. Fo3-at el se nyerték, egy készülõ játékukból meg csak egy techvideó maradt. Ami szerintem még most is hangulatos és érdekes ötlet lett volna. A vampire résszel se sikerült nagyot alkotniuk. Bughalmaz lett amit csak rengeteg patch és a rajongók mentettek meg.
És végül elérkeztünk a Piranha Byteshoz. Sztorijukat mindenki ismeri. A G2 és G3 körüli kavarásokat úgyszintén.
Azért a G2 NotR kapcsán senki se gondolja azt, hogy az egy kiegészítõ. Persze, marketingfogásnk jó, és pénzt is hozott a konyhára, de az egy jókora patch ami valóban kerekké teszi a G2-t. Ugye a Jowood nyakán ott volt a média által hajtott G2 vs. Morro verseny, plusz a piaci verseny, a PB-osoknak meg muszáj volt kiadniuk.
A G3 kapcsán már kezdett a nép is, mindenki örülni, hogy itt bizony megint robbantás lett, ami elmaradt. Ezt már korábban is leírtam máshol is, de itt látszik meg az, hogy milyen a kiadó. Ha G3 csúszik fél évet mint az Oblivion, lehet, hogy sokaknak sírt volna a szája, mint amannál, de egy viszonylag kiforott és pár buggal rendelkezõ játékot kapott volna a nép, amit pár patchel nagy duzzogva elfogadott volna mindenki. Így viszont jött az elkerülhetetlen bukás. Hogy ez kinek volt rossz? Elsõsorban a Jowoodnak, mert itt a PB maradt a jófiú és hoznak egy új játékot. Másodsorban és ami a legfontosabb, a játékosoknak, ugyanis a G4-et már egy teljesen másik csapat készíti. A játékaikat sokak ismerik, én nem. Nem tudom, hogy milyenek, ezért nem is nyilatkozom errõl.
A fiúknak nagyon nehéz lesz. Elsõsorban kell készíteniük egy G3 kieget (marha nagy patch lesz ez is), ami egy próba lesz nekik, hogy miként viszonyulnak a világhoz.
A G4 az eldönti, hogy innentõl kezdve további jó Gothic részeket kapunk-e avagy eltûnik a süllyesztõben.
Bár nem ismerem a SB és a PB viszonyát, de a patchek készítése során beszéltek egymással. Szóval ha õk jó viszonyban vannak és segítenek egymásnak az nekünk is jó. én legalábbis az SB helyében némi beleszólást, segítséget kérnék a PB-tõl.
Hát pedig sokan (én is) így gondolkodnak, és úgy tûnik, a Piranha Bytes is. Ezek megléte nem zárja ki azt, hogy megizzadjon a hardvered. Inkább egy kisebb, de zsúfoltabb terület, mint nagy, generált semmi.
- Ösvény felfele a Nordmari átjáróhoz Faringnál. Az egész környék fasza. Hatalmas szintkülönbségek, dús vegetáció a vár elõtti hídnál. Romok és dombos környék. + 3 Troll. 😊 A fõváros is látszika dombtetõrõl a kettõ között. Ez a környék messze a legszebb hely az egész játékban szerintem.
- A legkisebb település Varantban. Egyik fele nézva a szép zöldellõ túlpart, másik irányban a végtelen sivtag. Másik két irányban meg hegyek. Gyönyörû.
- Alapvetõen az eldugott helyek. Xardas tornyát sem volt egyszerû megtalálni és a mittomén milyen nevû kovácsot fent a hegyen. (Xardasnál az volt a durva, hogy a délkelet felõli oldalról talátam meg csak a feljáról, de mikor mentem vele a teleport helyhez olyan irányba vitt ki amerra addig nem is jártam, aztán hirtelen egy ismerõs helyen bukkantam ki. Normarban a köd miatt iszonyat nehéz tájékozódni.
Voltak egyes helyek ahova lehetett volna egy kis elveszett világ feelinget berakni. Ardea-tól ahogy mész Montea felé jobbra van egy hegy és benne egy zárt völgy pár romos házzal. Olyan ellenek voltak ott amibõl alig pár darab van az egész térképen. Ilyenek voltak a másik bejáratnál Nordmar fele, ott ahol orkok õrízték az átjáról a tékép nyugati felén. Arra nem nagyon jártam.
Szóval voltak azért szép és egzotikus helyek. 😊
Kivéve aki nem...
"nagyobb élmény kialakítása mind látványban, AI-ban, komplikáltságban, valamint a bejárható terület növelésében."
Nekem nem elmény az, hogy egy üres területen futkorászva baszom el az idõmet swappelõ gép mellett. Varanr egyszerûen DÖGUNALMAS volt. Menni a rohadt nagy üres sivatagban. A G3 térképmretnél nem kell nagyobb, csak élettel kéne megtölteni.
Nézd meg pl. a Elder Scrolls - Arenat meg a hasonló játékokat. Eszméletlen nagy a bejárható terület.
Egyébként egyetértek, nagyon fontos a méret is, de éppen úgy kompromisszumokat kell kötni e téren is, mint grafika terén (gondolom nem kell részletezni, hogy ez utóbbit mindig butítania kell a fejelsztõknek hardver híján).
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
Erre azért nem vennék mérget...
Fõleg egy kiadós csata után a harcmezõn... ki tudja mik történhettek ott. 😄
Egy jól sikerült parasztfelkelés után:
-Te, Jóska! Erongyolódott a gatyaszáram... Mi lenne ha lerántanánk a törökrû azt a fényes láncinget, oszt abba mennénk a labancok elejbe?
-Azé! Mondom ecsém, Pesta, kérgyük meg a Dózsátul, oszt hátha begyün a stratedzsí a páncélosok ellen es.
😊
Pedig nem is vagyunk Németországban. Ahol a cikk szerint egy üres lemezt papírcsomágolásban is alaphangon félmillió példányban adnának el, ha rá lenne nyomtatva a Piranha Bytes logó. 😄
Mellesleg a páncélok tényleg egyenruhaként voltak igazán hangulatosak, de ezt már nagyrészt a G3-ban kinyírták.
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
nem elég hogy kisebb lesz a térkép mint a 3-ban, és max 60-80 óra lesz a játkidõ... ezzel a sok aprósággal miért kell elbaszni a játékélményt?? D:
ezaz, IQ-fájter amcsi módot, még nyíl is legyen a hõs feje fölött, hogy mutassa merre kell mennem... Meg sokkal céltudatosabb kvesztelést akarnak, nem annyira szabad mászkálást :/ Még ezt a fílinget is elveszik tõlünk, hogy nehoigy érezzük, hogy tényleg azt csinálunk, amint akarunk.
Ha darabonként lesz felvehetõ a páncél, az azért nem feltétlenül jó, mert a szetteknek eddig mindig volt valamiféle nagy értéke a gótikban, amit el kellett érni, egy státusz szimbólum, amit szuperül összeraktak a készítõk. na most magunknak összepakolunk valami hibrid szart, hát bocs de ilyen a középkorban sem volt, hogy felveszek egy bõrpáncélt acélsisakkal meg láncos nadrággal :/ Az egyenruha rendszer pont jó volt.
Az meg röhelyes... mi az, hogy fényes szín-mód a foggyos amcsiknak? 😄 hepi lájf álomvilág, ott szalad a shadowbeast.
hát ez nem medieval, én ezt nem tudom összeegyeztetni -.-
utálom az usát. mocskos elv-diktatúra, trend-diktatúra, a legnagyobb aljas diktátorok, még akkor is, ha fizikailag nem kényszerítenek - minket, legalábbis.
Jelenleg kétfajta megvilágításrendszer van: az európai, ami hagyományos Gothic stílusú (sötétebb), és az amerikai, ami fényesen ragyog. --> "Fényesen ragyog"=atomot nekik. 😄
Ne már h. az amcsi gamer réteg ennyire gyp-s legyen. <#nevetes1>#nevetes1>
De ugye nem Uwe Boll rendezi? 😄