2688
  • Encore
    Nem lesz benne RPG-re jellemző párbeszéd rendszer, és látod a térképen, hogy hova kell menni. Nem kell ehhez sok angoltudás.
  • JethroHUN
    Nehogy azt hidd, a demoba pl a párbeszédeknek nem volt jelentőségük, 1 válasz lehetőség volt mindig, ha pl volt több az is csak vmi jelentéktelen segítségre kérdezett rá, a történet megértésével kapcsolatban
  • MerlinW
    Háát.. a játékot fejlesztő Spellbound nem igen készített még ilyen kategóriájú játékot:)
  • MerlinW
    Itt
  • Jaka923
    És aki nem vágja az angolt, azzal mi lesz? Ezt a játékot szinte lehetetlen végigjátszani, ha nem érted a szöveget...
  • Itsuki
    nem játszottam a demoval de inkább nem is akarok. így láthatatlanba mondom,hogy szerintem ez lesz az utolsó gothic játék. talán annyi az esélye hogy sok új játékos fog játszani vele,akik nem ismerik a többi gothicot... ezt a játékot csak a PB tudja megcsinálni,és remélem ez látszódni is fog...
  • rotator
    A rajongók szerintem tisztában vannak a körülményekkel, így amennyiben a PB valamikor újra Gothicot hegesztene, mindenki összetenné a 2 kezét, és elfeledné a FG-t. :)
  • wedge31
    Aki nem tud angolul annak tökéletes lesz az itthoni.
  • Tomipapa86
    Én a helyedben mondjuk innen venném:
    game.co.uk
    Jóval olcsóbb mint a hazai 10k és angol nyelvű. Bele se merek gondolni milyen félrefordítások és hibák lesznek az itthoni kiadásban brrrr.
  • Molnibalage
    Fogalmazzunk úgy, hogy a G3 rendszere szinte csak jutalmazott, nem büntetett. Előrehaladni mindednkinél lehetett, de a repud csak akkor lett oda, ha nekiálltál felszabadítani városokat.
  • wedge31
    Oktober 12, ha itthon veszed magyar feliratos lesz a játék
  • Myxir
    Sziasztok!
    Lenne egy olyan kérdésem (elég hülye) mikorra dobják ki a gamet?
    Vagy ha valaki dobna egy linket is megköszönném
  • Tomipapa86
    Igen pont a jó öreg rendszer hiányzik nekem. a régi Gothicok egyik legnagyobb erénye a frakció választás volt. A g3 reputation rendszere se volt olyan rossz végül is, leszámítva azt amit írtál, hogy az összes félnek lehetett küldiket csinálni mindenféle büntetés nélkül.
  • gyonax
    "Egy lapon se lehet enyhíteni"-> kicsit fáradt vagyok. Egy lapon se lehet említeni:)

P.s. Egy nem VIP szerkesztés funkciót az SG-nek KÖNYÖRGÖM.
  • gyonax
    Nekem már a 3 se volt az igazi. Brutálisan nagy világ, bugok, valahogy nekem a 3 se jött annyira át. Bár a FG-vel egy lapon se lehet őket enyhíteni. Azt installáltam, sétáltam 2 percet és uninstalláltam :D
  • Encore
    Bugos gánytenger hangulattal :) Maga a Gothic feeling abban is ott volt. az Fg-ben már nem...
  • MerlinW
    Nem az FG miatt csorbult az, hanem a Gothic 3 miatt:) Ha nincsenek a rajongói javítások(community patch), akkor még ma is egy bugos gánytenger az egész.
  • Encore
    Halovány az esély, hogy végül a PB csináljon egy Gothic játékot. Főleg, hogy most kezdték kiépíteni az új frenchise-ukat (Risen). A gothic név amúgy is erősen csorbult a Forsaken Gods kieg miatt és valószínűleg végleg elveszti a régi rajongóit ezzel a negyedik felvonással.
  • Molnibalage
    G3-ban sem volt ilyen. Több választásod volt a végén, de lényegében az utolsó utáni pillanatig halasztható volt, hogy hogyan fejezed be, ha okosan csináltad. A G1/2-ben meg az elején kiválasztottad a frakciót 'oszt toljad bátyám...
  • Tomipapa86
    A csődbe menő cégek ritkán szokták magukkal vinni a jogokat is a sírba. Sőt még a csőd előtt inkább eladnak pár frencsájzt, hogy talpon maradhassanak. Ha a gothic jogok a piacra kerülnének szerintem legnagyobb valószínűséggel vagy a Koch Media(azt hiszem övék a Deep Silver nekik meg a PB robotol)vagy a CD Projekt esetleg a Kalypso media venné meg. Nem hinném, hogy az acti vagy az ea rászállna. Mondjuk a Jowood legértékesebb frencsájza a gothic szóval szerintem csőd közelben ettől válna meg utoljára.

Vissza a játékhoz. Mostanság olvastam valahol, hogy ez lesz az első rész ahol nem lehet egyik csoportosuláshoz(zsoldosok, mágusok stb.) sem csatlakozni. Küldetést csinálhatsz nekik de nem léphetsz be. Ez igaz vagy csak rémhír?
  • Encore
    Tény, hogy az Európai fejlesztők tudnak hangulatot csinálni. A németek és oroszok játékai bugosak, a Cseheké nem annyira és még optimalizálni is tudnak. Szóval hangulatteremtésben élen járunk.
  • Was
    Pont az hiányzik még, mint hogy ezek az európai fejlesztők is az EA alá tartozzanak! Kapunk majd olyan egy kaptafára készülő rpg-ket, mint másik vonalon pl. a need for speed sorozat, vagy a rakás FPS-ek.
    Én örülnék, ha a német, lengyel, orosz, francia, stb. fejlesztők maradnának a "bátrabb" kiadóknál, így talán marad valami hangulat is a játékokban.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem hinném, hogy a JoWooD megszűnése a frencsájz eltűnését okozná. Mellesleg a Phenomenic, a Spellforce-ok fejlesztője már az EA tulajdona, a Battleforge is az ő munkájuk volt.
  • wedge31
    Spellforce is JoWooD, azért a frencsájzért nagyon kár volna.
  • Molnibalage
    A templomban levő át "nem sétálós bug" volt. Azon kívűl semmiféle buggal nem találkoztam.
  • Encore
    Most komolyan, senki ne reménykedjen, hogy a majd a teljesben lesznek kimaradt fícsőrök, nem lesz itt NPc napi rutin, tulajdon ellopására való reakció, több RPg elem, stb.. mint ahogy nem fog egy patchtől megtáltosodni az AI (max rajongói patch, csakhogy pont azt a rajongói réteget veszti el a játék, akik megvoltak a régi Gothicoknál és akik évek múltával is patchelgetik a cuccost).
    Amilyen a demó olyan lesz a teljes is, akinek tetszik a demó darálda világa annak a teljes is be fog jönni a gothic fanok pedig vessék tekintetüket a Risen 2 irányába (ami legjobb esetben is csak jövő év végén jöhet, de inkább később).
  • Zóanagyvarázsló
    Az első Gothicot még Németországban sem ők adták ki először (hanem a Shoebox), legfeljebb valamely újrakiadás fűződhet a nevükhöz. Mindenesetre az első játék miatt nem húznám rá egyikükre sem a vizes lepedőt (hiszen a semmiből kellett összerakniuk, kiadói támogatás nélkül, ahhoz képest pedig elég nagy fába vágták a fejszéjüket)), nekem a G3 okozott fizikai fájdalmat, ami szerinted nem volt bugos. Annak a sikere után pedig nyilván talált volna a PB egy német kiadót is az osztrák helyett, ha már az elsőhöz is találtak.

Persze nyilván vannak olyan játékok, melyek nem láthattak volna napvilágot nélkülük, de én már inkább úgy látom, hogy az értelmesebb frencsájzaikat úgyis felvásárolná más, viszont a játékok minőségére jobb hatással lenne helyettük más. Egy szó, mint száz: nekem nem hiányoznának.

Amúgy melyik bug miatt akadtál el?
  • Molnibalage
    Biztos? Azért adtak egy G1-2-őt. Mondjuk a G1 évek múltán is úgy jutott el hozzám, hogy végégjátszást akadályozó bug volt benne...

A G2 angol verziója viszont maga volt a mámor.
  • Tomipapa86
    Na akkor ebben mind a hárman egyet értünk :)
  • Zóanagyvarázsló
    Pontosan. És szerintem szebb lenne ez a világ JoWooD nélkül...
  • rotator
    Tegyük hozzá, hogy a JoWood nyakig van a trutyiban. A második negyedéves jelentésben óriási veszteségekről esik szó (a törzstőke fele elúszott), a Gothic 4-nek legalább félmillió példányban kell elkelnie teljes áron, hogy a befektetők pénzét visszafizessék (elég nagy kölcsönöket vettek fel, hogy elkészüljön), és még ezután is elég szignifikáns részesedést kell átutalniuk minden eladásból, úgyhogy igen lassan fog csak becsordogálni a pénz hozzájuk. Ha a G4 bukik, a JoWoodnak lőttek.
  • Zóanagyvarázsló
    Az Oblivion és a Fallout 3 jól reklámozott játék volt (az értékelésekről és újságírói ömlengésekről nem is beszélve), és a Bethesda komoly húzónévnek számított ott, ahogy a jól bejáratott TES frencsájz is. A sokkal kisebb költségvetésű és arrafelé kétes hírnek örvendő német és kelet-európai fogadtatása finoman szólva is más szokott ott lenni.

A Gamespoton a demó topikját pedig magam is olvastam, és visszafogottnak találtam a lelkesedést (értsd: a pozitívan szólók pontozzák 10-es skálán 6-7 körülire a demót), miközben saccra legalább kétharmaduk panaszkodik amiatt, hogy túl könnyű... Ezzel együtt ez szerintem a tömegek számára inkább vonzóvá teszi, csak ők hallani se fognak ott a játékról.

Én csak szóltam, hogy ne bízd el magad, messze nem egyértelmű ez a diadalmenet, sőt én egészen mást várok. Majd meglátjuk, később okosabbak leszünk mindketten.
  • Tomipapa86
    Hmm olvasok fórumokat talán?(gamespot, ign stb.) Miért nem szerepeltek jól a korábbi részek(főleg gothic 1-2)az amcsiknál? Mert nehéz volt és a látványvilág túl sötét volt az ő ízlésükhöz.Nem véletlen jön az arcania amcsi meg európai képvilággal(bár a demóban én nem igazán láttam különbséget, igaz nem is nagyon nézegettem ).Ha a stílusnál az akció rpgre gondolsz akkor az sántít mert pl az obliviont vagy a fallout 3at náluk is vitték mint a cukrot és nem csak konzolon.
    Én sem azt mondtam ,hogy egy millió darabot adnak el belőle, de az biztos, hogy többet mint az eddigiekből.
  • Zóanagyvarázsló
    Fogalmam sincs, hogy honnan veszed ezt az amerikaiak nagy része csápol maszlagot, pedig érdekelne, hogy mire alapozod.

Másrészt nem azt mondtam, hogy az ottani PC-s piac nem mérhető a némethez, hanem azt, hogy az amerikai piacra való betöréshez nem kellett volna elkövetni újfent egy játszhatatlanul szaggató portot Xbox 360-ra,a mit általában a német RPG-nél sikeresen összehoznak.

Maradjunk annyiban, hogy én nem fogok meglepődni, ha észak-amerikában megint nem jön össze az áttörés, te viszont igen. Ez a stílus mindig inkább Európában volt sikeresebb, és szerintem most sem fog ez drasztikusan változni, legfeljebb első héten 15 ezer helyett 21 ezret adnak majd el belőle.
  • Tomipapa86
    Engem egyedül a butított fícsörök és a gyenge harc zavar. Azt hiszem ezt a gamet majd gothic fokozaton kell játszani. Remélem azért ott az AI valamit javul, bár annyival azért jobb mint a 3. rész, hogy itt legalább nem libasorba várják a halált hanem egyszerre támadnak(nem sok sikerrel). A minimap meg az ilyen casual szarságok nem zavarnak mert szerencsére a menüben ki lehet kapcsolni őket.
  • Tomipapa86
    Igen pont ezt mondtam... a régi gothicok nem tetszettek az amiknak, de ezért meg már a nagy része csápol mint a kis óvodás(pont azért mert egyszerűbb és könnyedebb). Teli vannak a fórumok olyan postokkal, hogy "az eddigi gothic részek nem tetszettek de a demo után ezt nagyon várom és tuti megveszem". Az meg, hogy Amerikában nincs pcs piac egy jó nagy bullshit. Annyi vevőt szerintem biztos nyernek amennyit elvesztenek a német piacon(ott sem mindenki rinyál).
    A történettel semmi bajom, valahogy el kellett kezdeni, és a parasztfiúból lesz hős semmivel sem rosszabb mint a bánya fegyencből lett. Talán csak kicsit idealizáltabb és kevésbé komor. Amúgy láttam videót Thorniara városáról és az biza elég darkos és komor.
    Thorniara
  • Sunrider924
    Szerintem pont az a vicc eddig a tortenettel hogy mar nem vagy a Nevtelen mult nelkuli, akibol a jatek soran lessz a nagy megvalto, itt tenyleg egy pasztorfickot kelett a demoban vezetgetni, aki raadasul ugy csinalta fel a leendo menyasszonyat hogy nem is tud rola, akarmilyen ciki-nek hangzik, errol szolt a demo
  • wedge31
    Katarzist és egyedi történetet vársz egy demotól...ilyet sose fogsz kapni egy egészböl kiragadot rövid bemutatoból.

Természetesen azt irsz amit akarsz az engedélyem nélkül is.
  • Jocisan
    Igen, a demó története bugyuta, elcsépelt, szar. SZERINTEM!
    Igen, katarzist várok, egy egyedi történetet, nem egy szappanoperát.

Persze vannak emberek akiknek ez jön be. A paraszt fiú és a paraszt lány szerelme, de igazán neked ez tetszett wedge31? Lelked rajta ha igen, de ha nekem nem tetszett enged meg hogy ezt leírjam. Jó? Köszi!

Még szerencse, hogy a teljes játékban nem ez történet lesz.
  • rotator
    Az arcok kivételével csak apró, alig feltűnő (vagy jobbára haszontalan) dolgokon sikerült javítani a Spellboundnak. Node tegyünk csak egymás mellé egy nagytotált Myrtana bármelyik szegletéből és az G4 demóból. A művészeti elgondolás és a megvalósítás ég és föld a G3 javára (legalábbis én így látom). Igen, anno atom gép kellett hozzá, de már 2010-et írunk, lehet az iniben feltekerni az értékeket. Viszont 2014-ben a G4 ugyanígy fog kinézni, mint most, erre mérget veszek.