Gothic 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
amúgy a trollos videóban van egy bug. egy nyilveszõ a levegõben lebeg.
Bár most konzol miatt azért "jól" fog fogyni.
Next PC upgrade: 2022
Nem megyünk meglincselni õket?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Harcrendszernél nem látok semmit ami rossz lenne,csapkodás mint a 3-ban.
Az NPC reakciók hiánya pedig tényleg fájó, ez emelte ki a többi RPG-k közül.
Szánalmas. Éppen, mint a Deus Ex: HR esetében a lopakodásnál a fényviszonyok jelentõségének kigyomlálására adott válasz: hogy világos és sötét helyen egyaránt lehessen lopakodni...
Meg nem gonosz cél a régi birodalom újra egyesítése Innos istenség alatt. Csak... egy megrokkant volt nagy hõssel az élén érdekes dolgok történhetnek.
Az viszont ettõl teljesen független, hogy az NPC reakcióinak butításától émelygek. Minden második RPG esetében amiatt sírok, hogy ebbõl a szempontból a G1 körberöhögi (lásd BioWare RPG-k), szóval ha Gothicként tekintek rá, ha nem, ez mindenképpen csalódás. Ráadásul mégiscsak afféle Gothicos félsandbox játékról van szó, ami miatt még inkább elvárnám.
Azt kéne tudatositani hogy ez nem egy igazi Gothic 4, eredetileg nem is volt a cimben valszeg az eladások miatt teték bele, szerintem jobban jártak volna ha maradnak elsö cimnél akkor nem várnák ugy sokan mint egy folytatást...
Én ugy állok hozzá hogy ez egy új cim, semmi gothic-ost nem várok a játéktól ha jó lesz a hangulat akkor nem érdekel az elözmény ha rossz akkor meg ugy is mindegy.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Szóval ez a legkisebb félelmem... a többi már inkább. pl. ez az utolsó bekezdés kifejezetten aggasztó, na meg röhejes képet fest.
legyilkolhatom a fél falut és az npc-k le sem szarják?
Nem lesznek frakciók? Az élvezet felét az adta, hogy egy adott frakciónál lépkedhettem elõrébb, és egyre inkább elismertek, hordhattam státusz-szimbólumként az egyre jobb páncélokat...
Egyébként innen vettem a Risen CE-t, és biza a számla szerint 25%-ot fizettem a játékra és a postára is.
" Gratulálok a Spellboundnak! " -én még várnék ezzel, ha bugmentes lesz akkor gratula, bennem mindig van egy félsz ebböl a szempontból ha a gothic nevet meghallom...<#hehe>#hehe>... a többi változtatás nekem nem tünik vészesnek.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Aligha kell erre ÁFA-t fizetni, ezzel az erõvel az angol boltoknál is kellene.
Összességében lehet ez még jó játék, de a Gothic széria elsõ rész óta létezõ, számomra naggyá tevõ erényeit szépen leépítették. Gratulálok a Spellboundnak!
Az, hogy LP van, de tanár nincs az elég érdekes.
Az igaz jó RPG tényleg akkor lenne jó, ha a szereplõk is a kerakter értékeival lennének modellezve és tényleg csak addig tanulhatnál tõle, amígy az õ képességeit nem érted el, vagy picit meghaladod. A megfelelõ tanár keresése is komoly feladat legyen.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
- Gyakorlatilag bugmentes volt a demó, szépen futott, nem találtak kivetnivalót benne. 30-40 másodperc az elsõ betöltõdés, utána már gyorsabb, a mentés pl. kevesebb, mint 1 másodperc... A grafika gyönyörû, szó nem érheti a ház elejét.
- A harc nagyon reszponzív, azonnal reagál a karakter. Bal klikk: támadás, jobb klikk: blokkolás. Tovább kitartott bal klikk nagyobb csapást eredményez, amivel mások blokkolását is át lehet ütni. A különbözõ lényeknek egyedi harci taktikája van.
- A páncélzat a szokásos darabokból áll (sisak, testpáncél, gyûrûk, amulett, pajzs), rengetegféle van belõle. A távolsági fegyvereknél (a szokásos íj és szerszámíj) többféle muníció használható. Háromféle támadó mágia van: tûz, fagy és villám. Az elsõvel sérülést lehet okozni, a másodikkal meg lehet állítani az ellenfeleket, a harmadik a kettõ kombinációja, egy kicsit ez is meg az is. Emellett lehet találni sokféle rúnát, ezekhez nem kell mana, hanem cooldown idejük van. Idézés jellegû varázslat egyáltalán nincs a játékban.
- Minimum százféle recept van elszórva a világban fegyverekhez, ételekhez, varázsitalokhoz. Ezek elkészítésére nem kell tapasztalati pontot költeni, ha megvan a recept és a hozzávaló, már lehet is csinálni. Ehhez hasonlóan a bányászáshoz is csak egy csákány kell, és már mehet is.
- Rengeteg olyan dolgot belepakoltak, ami kezdõk számára megkönnyíti a játékot, viszont ezeket mindet ki is lehet kapcsolni. A tutorialban (ami lényegében az elsõ sziget) végig fogja a kezét a játékosnak a program, képtelenség elvérezni benne.
- Rengeteg kulcsfontosságú Gothic jellegzetesség hiányzik: nincsenek tanárok, nincs zsebtolvajlás, nincsenek nagyobb frakciók, akikhez csatlakozva az ember egyedi irányban fejlõdhetne, az NPC-k nem reagálnak semmire (tolvajlás, fegyver-elõhúzás, gyilkolászás), állítólag ezt már nem volt idõ lefejleszteni, mint ahogy az idõjárás befolyásolásának lehetõsége (és annak hatása az NPC-kre) sem került bele emiatt.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Ezt azér így elsõ látásra nem venném meg collector kiadásban.
Csak elrettentésképpen az ár: 86,27 EUR (24.050 Ft)
A legolcsóbb a game 22,94fonttal. ~7800FT
Magyar boltba (csak kettõt néztem) még nem lehet elõrendelni sem így hazai árat sem tudok!
a környezet sikerült gótikosra, de összességében elég unalmasnak és laposnak tûnik, röhejes elemekkel tûzdelve
aztán majd meglátjuk mi lesz.