Szabad energia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Akkor félreértettél, én végig a gömbrõl írtam.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Na a gömb az már más kérdés. Az már nem a hagyományos geometria, de ha az elõzõeket megértetted, és érted azt, hogy mi az az 1D, 2D stb, akkor továbbmehetünk😊

Gracie Barra

sz4bolcs
Tehát szerinted a gömb esetében mi az a határoló geometriai alakzat?
akár használhatod a kedves barátodat a guglit is. 😄

Na itt tévedsz. A négyzet határa is szakasz, és az geometriai alakzat. A kockát is geometrikai alakzatok határolják. Mondom, ált.sulis matek.

Nade visszakanyarodba a témáához:
Google-> véges, de határtalan

Off (most már tényleg) over

Gracie Barra

sz4bolcs
Várj, megmagyarázom:
"Hanem a határt alkotó geometriai alakzat határáról. Nem mind1."
A határt nem geometriai alakzat alkotja.
A felszín ugyanis nem geometriai alakzat, hanem egy geometriai alakzatnak van felszíne.

Biztos, hogy tisztában vagy ezen szavak értelmével? Mert ebbõl a mondatból nem úgy tûnik. Vedd elõ az általános iskolai geometriai könyvet, azt olvasgasd elõször.
Ezen topic témája jóval bonyolultabb ismereteket igényel, még ennél is, szóval ha geometriai alapokat szeretnél tanulni, rossz helyen jársz.
Offolást befejeztem.

Gracie Barra

sz4bolcs
Mi a határt alkotó geometriai alakzat, és az minek a határa?

Nem a határ határáról beszélek könyörgöm. Hanem a határt alkotó geometriai alakzat határáról. Nem mind1.

Gracie Barra

sz4bolcs
Ha nem geometriai alakzat, akkor hogy beszélhetünk határáról?

A határ önmagában nem geometrikai alakzat. Ahhoz az is kell, hogy minek a határáról beszélEgy kocka határa 6 négyzet. A négyzet határa 4 szakasz. A szakasz határa 2 pont.

Gracie Barra

sz4bolcs
Miért nem máris a határral vontál párhuzamot? A határ az milyen geometriai alakzat?

Már miért lenne értelmetlen? Ez matek.
2x2=4 is csak okoskodás ezzel az erõvel.

A vég egy fogalom, míg a gömb egy geometriai alakzat.

Gracie Barra

sz4bolcs
Most te azt kérdezed, hogy a határnak hol a határa.

De ugynezt eljátszhatod a végtelennel is:

A végnek hol van vége...

Pont erre akartam rámutatni, ez csak okoskodás, mert értelmetlen.

Nem a gömb nem határolható. A gömbnek van határa és ez a határ a gömbfelszín.

Nade a gömbfelszínnek akkor hol a határa?

Gracie Barra

sz4bolcs
És ettõl miért is nem határolható a gömb?

Pedig a 2D az 2D, ebbe nem lehet belekötni.

Gracie Barra

sz4bolcs
#198 - én meg arról beszélek, hogy ez nem egészen így van...

De én most 2 dimenzióról beszélek, ha eddig nem tûnt volna fel.

Gracie Barra

sz4bolcs
Ennyi erõvel a gömböt meg a felülete határolja, ami a középponttól r sugárra van...

Egy hromszöget pl a 3 oldala határolja. Fiktív határokat ebbe is belehúzgáhatsz. Ha már a gömbfelszínen húzol magadnak egy határt önkényesen, akkor miért ne húzhatnál egyet a háromszög közepébe is? De attól a 3szög még a határoló egyenesekig fog tartani.

Gracie Barra

Félreértettél, én is ezt mondom.

Gracie Barra

sz4bolcs
És egy másik geometriai alakzatnál hol a határ?

Azt hiszem tökélesen kifejtetted az igazságot.

De még most azt mondom, hogy olyan mint "szabad energia" nem létezik, legfeljebb számunkra kimeríthetetlennek tûnik.😊

Walk the Talk.

A tudomány mai állása szerint az. És valószínûleg a mai keretek között az is marad. Tehát 3D-ben. De esélyes, hogy több dimenzió létezik, és ha ezek száma végtelen, akkor már más a helyzet. Vagy lehetnek párhuzamos valóságok (lsd. Sliders), és ha azok száma is végtelen, akkor...

Minden tudományos tétel csak a megfelelõ keretek között érvényes. Pl Newton törvényei is érvényesek, megfelelõ keretek között. Aztán jött Einstein, kilépett ezen keretek közül (fénysebesség-et vizsgálva, szemben a hétköznapi arányokkal), és kiterjesztette Newton törvényeit.
És a fizika egyetlen nagyobb törvénye sem dõlt még meg soha, a saját keretei között.
És itt jönnek a képbe ezen szerkezetek, amik energiát 'csinálnak'. És ezért nem mûködhetnek, mert sértik a fizika alaptörvényeit, úgy, hogy közben ezen törvények érvényességi körébõl nem lép ki.
Hétköznapi eszközökbõl épített. hétköznapi módon összetákolt gépek soha sem fogják megszegni a fizika hétköznapi törvényeit.
Ha olyan eszközökhöz nyúlnak ezen gépek, amelyeknél kilépnek ezen keretek közül, (pl fénysebesség, feketelyuk, óriási ma még felfoghatatlan energiák) akkor érdemes elgondolkodni, az ezekre kiterjesztett törvényeken is, hogy azoknak megfelelnek-e.

Gracie Barra

De az a határ teljesen szubjektív, ott húzod meg, ahol akarod. Ez egy relatív határ, de én az abszolút határról beszélek.
A felszín 2D-ben nem behatárolható, csak 3D-ben.

Gracie Barra

Gondolom, hogy az a baj, hogy mindenki leraragad annál a tudásnál, ami ma jellemzõ a világra. Most nem akarom belehozni a vallást, de az egyházi könyvek is a végletekig leegyszerûsítik azokat a dolgokat, melyekkel nincs, és soha nem lesz tisztában, sem õk sem a tudósok. Mindig, és mindig lesznek olyan új területek melyeket nem értünk. Véleményem, hogy a világ sokkal bonyolultabb, hogy azt bárki is valaha meg tudná fejteni. A kör csak egyre tágul.

Walk the Talk.

sz4bolcs
Nem értem, miért lenne határtalan, ha van túl rajta felszín.
Azért ismerjük, mert behatárolható.
Még az önmagába visszatérõ kör kerületet is nyugodtan határolhatjuk, csak meg kell hozzá adni, honnan kezdõdik.
De bármilyen testnél így járunk el, ha belegondolsz akkor a kocka is határtalan ilyen szempontból, amilyenben Te beszélsz most a gömbrõl.

sz4bolcs
Tehát a világ is az?

A gömb felszínének nincs határa, mert ha kijelösz egy vonalat, hogy az a határ, azon túl is van felszín, tehát mégse határ.
Viszont a felszín egy véges számmal jellemezhetõ, azaz pl km2-ben mérhetõ, és ez ez egy véges szám lesz.

/Nem tartozik ide, de hasonó ellentmondásosnak tûnõ dolog, hogy egy véges szám sem végtelen, mégis bármilyen nagy lehet/

Gracie Barra

MÁr leírtam, hogy a GYAKORLATILAG végtelen nálam az, ami számunkra annak tûnik. Azaz véges, de ez a vége annyira messze van, hogy gyakorlatban (egyenlõre) kihasználhatatlan.

Gracie Barra

sz4bolcs
juzosch: ember legyen a talpán, aki ki tud rajtad igazodni.
Elõször azt mondod:
"Bár ez már nem igazán állja meg a helyét, mert a fizika már ma is ismeri ezen területeket, amikbõl gyakorlatilag végtelen mennyiségû energiát lehetne felszabadítani."
aztán:
"A tudomány mai állása szerint a világ nem végtelen. Így az energia sem."

Aztán hozzászólásomra, hogy juzosch: "véges dologból te soha nem fogsz végtelen energiát kinyerni. 😊" - azt mondod, Te is így gondoltad. 😄

Vagy most a végtelen szót nem abban az értelmében hazsnáljuk, hogy végtelen? 😄

sz4bolcs
Még így is inkább hasonlít a "Caesar egy prímszám" mondatra.
Ismerkedni kéne Rudolf Carnap filozófiájával.

Ismerem ezt a "gömb felszínének van vége, de határa nincs" sokszor említett gondolatot, de így sem tartom helytállónak.
Ugyanis amilyen módon más dolog határát meg tudjuk állapítani, úgy a gömbét is.
A probléma onnan adódik, hogy elõször meg kéne határozni, hogy mit nevezünk gömb felszínének határának, hogy utána tudjuk azt mondani rá, hogy nincs neki. Ezután lenne értelme a fentebb említett mondatnak, de így csak szavak egymásmellettije, ami értelmesnek néz ki, ám de nem az...

pssz

Gracie Barra

Na a szavakat én is keverem.
Nem végtelen, de határtalan. Ez talán egy jó megfogalmazást.

A lényeg, hogy a föld felszínének területe véges, de a felszínnek sehol nincs határa. Na ezen emelkedjünk felül, és ha errõl van szó értsük ezt.

Gracie Barra

Én is ezt mondom.

Gracie Barra

sz4bolcs
A f*szér okoskodsz. Ott vannak a képleteid, menj azt csináld meg sufnituning!

A f*szért flémeltek itt össze-vissza.
Nem az a kérdés, h van-e, hanem milyen gépekkel lehet olyan energiát kinyerni, amelybe elõtte nem fektettél hagyományosnak mondott olaj-szén-hõ energiát. Ilyen pl a vízierõmû, meg a feltöltött akkumulátor ( mely képes egy ideig sokkal több töltést leadni, mint amennyit felvett) és itt van még a rezonancia elvén mûködõ vízbontó is, mely igen kis energia befektetésével szétbontja a vizet H2-re meg O2-re

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

sz4bolcs
juzosch: véges dologból te soha nem fogsz végtelen energiát kinyerni. 😊

sz4bolcs
A végtelen azt jelenti, hogy vég nélküli, tehát nincs vége.
Hogy a Föld felszínének vége van vagy nincs vége... te sem érted, mit akartál ezzel mondani.
Bárhol meghatározhatod, hol kezdõdik, illetve van vége, ha egy szelete (kör) kerületre gondolsz.

sz4bolcs
"Mondom nem végtelen. Tehát nem esik kívül rajta semmi."

sz4bolcs
Azért ezeknek a dimenzióknak majd nézz utána, mert szerintem ott nem az a jelentés párosul a szóhoz, mint ahogy mi beszélünk dimenzióról. 😄

Gyakorlatilag. Magyarul számunkra olyan, mintha végtelen lenne, mert nem tudunk olyan energiaigényes alkalmazást, amellyel elérnénk a határait. Még.

Gracie Barra

sz4bolcs
"Bár ez már nem igazán állja meg a helyét, mert a fizika már ma is ismeri ezen területeket, amikbõl gyakorlatilag végtelen mennyiségû energiát lehetne felszabadítani."
😄

És ezen kívülrõl is lehet h lehet energiát szerezni, mert lehet, hogy ezen a rendszeren kívül, más dimenzióban is van még valami. De akkor meg a világ is addig tart. Így akkorsem a semmibõl van az energia.
Sõt ez nem is csak egy 'lehet', a tudósok valószínûsítik mindennek a létét.

Gracie Barra

Nincs vége és végtelen az nem ugyanaz. Gondolj a föld felszínére, annak sincs vége, mégsem végtelen.
Ezt az önmagába fordulást (én is így szeretem elképzelni) ugyanígy kell elképzelni, mint a föld felszínét, csak eggyel nagyobb dimenzióban. Tehát elindulsz valamerre a földrõl, egyenesen mész, és egyszercsak visszajutsz a földre a másik irányból.
De a tér, az anyag és az energia ettõl még véges marad.

Gracie Barra

Tudósok szerint végtelen, s mégsem az. Önmagába forduló. Azt hiszem a legnagyobb koponyák sem tudják igazából értelmezni, hát még mi.
Te el tudsz képzelni több dimenziót? Pedig matematikailag bizonyított.

Walk the Talk.

Mondjátok már meg végre, mit értetek "szabad energia" alatt?!

"szabad energia" = ami nem hiányzik sehonnan

Ilyen létezik?!

Walk the Talk.

Mondom nem végtelen. Tehát nem esik kívül rajta semmi.

Gracie Barra

sz4bolcs
Tehát van valami ami kívül esik a világon, és végtelen energia nyerhetõ belõle. 😄

A tudomány mai állása szerint a világ nem végtelen. Így az energia sem.

Gracie Barra