926
Szabad energia, olyan gépek, amelyek sértik az energiamegmaradás törvényét.
  • tomcat1
    "Nem elérhető" - most, még. Hiába optimista tipus vagyok.

Kezdelek érteni.
  • Dj Faustus #445
    "Az lehet,hogy Egely megbukott, de az a jelenség létezik... persze pár 10 év mire rájövünk."
    Mármint melyik?
    A Casimir effektus?
    Az például létezik - de gyakorlati magas hatásfokú hasznosítása nem elérhető.

"Negatív élt vélek felfedezni írásodban."
    Semmi negatív él nincs írásomban - csak szimplán az energetika (meg a műszaki tudományok) nem hitre, mesékre, babonákra épül. Ráadásul ott van az a fránya közgazdaságtan - ami elvárja, hogy egy ketyere behozza, a belé fektetett pénzeket. Harmadrészt ha Fókusz és társai műsorban szerepelnek a "világmegváltó találmányok" amelyek semleges áramon, Cserenkov sugárzáson alapulnak és impulzus üzemű makroszkópikus kvantum-oszcillátornak hívják (vagy plazmahajtású térionizációs energiával működő autónak) - nos az már ad elég okot a gyanakodásra.
  • tomcat1
    Az lehet,hogy Egely megbukott, de az a jelenség létezik... persze pár 10 év mire rájövünk.
    Negatív élt vélek felfedezni írásodban.
    Mi az oka (ha nem vagyok indiszkrét)?
  • Locutos
    Ja! És remélem jóltudom... a FOTON gyűjtőnév az összes elektromágneses hullámzás/sugárzás részecske alakjára. Vagy tévedek??
    Végülis ezt akartam mondani.
  • Locutos
    Nagyon jók a linkek!!! :) Már csak ezért is megéri!! :)
    ...és egyetértek a fokuszos dologgal is, és a többivel is nagyjából(jó-nagyjából :))
    Amit te is biztos tudsz, az a részecske-hullám kettősség(Luis de Broglie).meg azt is hogy a frekvenciával változnak a tulajdonságok
    A rádio/TV-zésnél pedig a hullámtulajdonságok a dominánsak azért is helyesebb hullám formájúnak tekinteni, ettől még a hullám-részecske dualizmus még ugyanúgy érvényes erre is, és a látható fényre is, meg a többire is.
  • Dj Faustus #441
    "Szóval a rádio/tv adás rádiohullámai is foton, mint a nagyfrekvenciás testvérei a gamma sugarak is."
    A rádióadás nem fotonok útján terjed - nem is tud, hisz a foton energiája ehhez túl kevés, gondoljunk bele a mágneses mező/rádióadás áthatol a kartonlapon, de a fény nem.
    Pláne a rádióadók frekvenciája a fényéhez képest alacsony, így az esetleg kilépő foton energiája is kisebb:

"Ugy különben az évek során ki-ki szivárogtak esetek ilyen szabadenergia-örökmozgó dolgokról, vízzel mûködõ autókról stb, és tényleg mind mind eltûntek készítõjükkel együtt(fõleg a készítõjük)."
    Mint Gróf Spanyol Zoltán vízautója...
    Vagy a fizikusok előtt csúnyán megbukott Egely (az Egely kerékről ne is beszéljünk).
    Vagy az előbb emlegetett CSP energiakonverter (semleges áram, Cserenkov sugárzás, impulzus üzemű makroszkópikus kvantum-oszcillátor).

"Emlékszek egy 1998 április-i Fokusz-ra"
    Nekem ez jut eszembe a Fókuszról:
    VÁSÁR

V. Érkezik a vándorcirkusz,
    Hoznak elefántot,
    Tarka bohóc vezeti,
    Füsti Pisti követi,
    Ilyet sose látott.

Weöres Sándor - Bóbita
  • Locutos
    Köszi a választ, én csak annyit fûzök még hozzá hogy a foton a semleges(pl. töltés nélküli) bármely frekvenciás elektromágneses(rádio) hullámok családja. Szóval a rádio/tv adás rádiohullámai is foton, mint a nagyfrekvenciás testvérei a gamma sugarak is. Ez tuti hogy így van, ha majd kedved lesz Faustus es utadba kerül egy részecskecsaládtáblázat és egy elektromágneses hullámokat csoportosító táblázat könnyen meglátod.
    Ugy különben az évek során ki-ki szivárogtak esetek ilyen szabadenergia-örökmozgó dolgokról, vízzel mûködõ autókról stb, és tényleg mind mind eltûntek készítõjükkel együtt(fõleg a készítõjük). Emlékszek egy 1998 április-i Fokusz-ra, amikor egy csávó(társaival) épített egy repülõgép nagyságú csupatekercses valamit(mutatták a Fokuszba) mondta hogy 150% -os a hatásfoka, és majd "tudósközösség elé fogja vinni" és hogy õ Nobel-djra számit érte. Elõszedték az Egely gyereket is, õ említette meg hogy az ilyesmikért régebb is tüntek el emberek, és nembiztos hogy jól jön
    ez ki. Erre õ azt mondta neki ilyen meg se fordult a fejében. A lényeg hogy tényleg elûnt a csávó :))) semmi Nobel-dij :) Persze természetesen tudom hogy lehetett az övé is csak kamu, de szerintem lehet nemjól állunk megfogalmazás szempontjából ezekhez a dogokhoz. Az
    energiamegmaradás törvénye az igaz, alóla nemigen van kibújás, de talán vannak esetek, amikor pusztán vannak lehetõségek, amikor energia keletkezhet, az energiamegmaradás törvényének klasszikus sérülése nélkül,de nem ugy vonatkozik arra a szituációra.
  • Dj Faustus #439
    De jobb a biodízel előállítás:
    HOW TO: Brew your own biodiesel
    Making BioDiesel
    Make your own biodiesel
  • Dj Faustus #438
    Google: biogáz előállítás
    Első találat: 5.11.2.4. A biogáz előállítás technológiái

Vagy:

Illetve: Állattenyésztő telepek biogáz-termelési lehetőségeinek gazdasági elemzése

Ugyancsak:
    Bioenergia

No meg:
    EGY BIOGÁZ PROJEKT BEMUTATÁSA

[PPT]
    A biogáz keletkezése és hasznosításának lehetőségei

Biogas Index

This index links to a series of articles about making biogas cheaply in tropical regions.

An Introduction to BIOGAS
  • HUmanEmber41st
    Nah végre egy építő jellegű :D :D hozzászólás !!!
    THX!!
  • laci3000
    Szép cikkek csap éppen a lényeg hiányzik
    (a hogyan)
    lehet hogy naiv dolog azt képzelni hogy a know how is fen lessz a neten de igazán érdekelne hogy egy komplett működő rendszert hogy lehet összeállítani (vagy kiépíteni-önerőből és nem egy cég által gyártatni)....
    Valamikori barkács lapokban sok hasznos dolog volt és pont ez az ami manapság hiányzik......
    mindenesetre köszönöm a segítségedet és az infókat
  • Dj Faustus #435
    "megpróbálnánk egyetlen oszcillátort is rezonanciára hozni vele, rögtön az elsõ ellentétes fázisu foton visszanyelné a befogott fotont"
    Rádióhullámoknál nem beszélhetünk fotonokról (az a látható fénynél van).
    Másrészt az oszcillátornak (rezgéskeltőnek) olyannak kellene lennie, ami képes "lemásolni" a rádiózajt. Ja és az oszcillátort táplálni kell (mert anélkül biz' nem működik).
    Harmadrészt Olyan speciális rezgőkörre van szükségünk ami megfelelően szélessávú, hogy minél nagyobb frekvenciatartományt be tudjunk fogni. Viszont a sávszélesség rovására fog menni a hatékonyságnak (lásd például az antennákat, ahol a szélessávú antennáknak nincs nagy nyeresége, a szük frekvenciatartományra tervezett típusok már nagyobb hatékonyságúak).

"Plussz világos hogy egy oszcillátorral kevés fotont lehetne a rádiozajbol elnyelni"
    Oszcillátorral nem lehet fotont elnyelni. Arra más áramköri elemek alkalmasak.
  • Locutos
    Most én elnézést kérek tõletek hogy visszakanyarítalak a lerágotthoz, de nekem motozkál még 1-2 dolog a fejemben. Nemhiszem hogy szóbakerült volna az Egely által is írt Moray féle berendezés, szóval akinek kedve van még egy kicsit filozofálni errõl az még talán jó lenne. Akkor kezdem én. Szerintem azért lenne filozofia abban, mert tényleg sok rádiózaj van körülöttünk, amit azért nehéz kihasználni mert tul kaotikus, ahogy megpróbálnánk egyetlen oszcillátort is rezonanciára hozni vele, rögtön az elsõ ellentétes fázisu foton visszanyelné a befogott fotont(energiát). Plussz világos hogy egy oszcillátorral kevés fotont lehetne a rádiozajbol elnyelni, szóval elméletileg ha tényleg lehetne egy olyan germánuimcsövet csinálni, ami megoldaná hogy sok fotonnal gerjesztõdhessen nagyobb sávszélességbe mint egyetlen frekvencia, és a felgyülemlett gerjesztõdést egyszerre ki lehetne sütni(mint a lézerben tudjuk a kisülés, amikor egyszerre kerülnek alapállapotra vissza a gerjesztett részek) akkor egy kontrollált kisülésfrekvenciát lehetne elérni. Na én ezt vettem ki az egészbõl. Irjatok valamit erre.
  • Dj Faustus #433
    Tényleg a második cikkről jut eszembe, a Mad Max 3. része, ahol disznószarból csináltak gázt... ;)
  • Dj Faustus #432
    "Hatalmas üvegházban létrehoznak egy bonyolult növény populációt, melyek a tömény városi szennyvizet szinte iható minőségűre szűri. "
    Szennyvíztisztító pálmafás parkkal?

De itt egy másik érdekesség:
    Bacilusok falják fel a sertés hígtrágyát

"Viszont most hallottam, h a Mecsekben újra indul a feketszén bányászat"
    Kb egy éve...
    Bányanyitást terveznek a Mecsekben
    Mecseki szénből gáz

És bár nem közvetlen a témához tartozik, de:
    Mesterséges gömbvillám
  • light00
    azért az ennyire nem egyszerű...Tudod, mégis mennyi benzint és földgázt használ fel az emberiség egyetlen nap alatt? Sokszorosát annak, amit ki lehetne termelni! És a szintézis sem olyan olcsó ám.
    És nem is annyira elterjedtek még a gázhajtású autók...És a grafit is igen kérdéses ilyen közel a felszínhez, és amúgy sem arra használnák, hogy gázt földgázt állítsanak elő belőle...
  • HUmanEmber41st
    Hát izé.. a Kossuth Rádióban volt egy riport erről a bio-szennyvíztelepről. Már építettek egy jó párat itt M.O.n is, de hogy hol????
    Viszont most hallottam, h a Mecsekben újra indul a feketszén bányászat ( szinte grafit minőségű szenet találtak külszini fejtésre alkalmas helyen)és a szenet hidrogénnel kezelve máris készen áll a jó kis metán-propán-bután gáz... még bacik sem kellenek...Simán ki lehetne váltani az összes benzint és gázolajat a világon...
  • laci3000
    ha erről tudnál közelebbi infóat is közölni akkor nagyon megköszönném
    "egy téli kert az én álmom"
  • HUmanEmber41st
    Jah a szerves hulladék (Krumplihélya :) ) az nagyon ízletes táplálék a baciknak.
    A szennyvíz kezelésére meg van egy részben magyar szabadalom:
    Hatalmas üvegházban létrehoznak egy bonyolult növény populációt, melyek a tömény városi szennyvizet szinte iható minőségűre szűri. És semmi rossz szag, inkább tömény virágillat, és kellemes parkszerű környezet, orchideák, tavirózsák, stb
  • laci3000
    elsősorban a szenyvíz és a ház körüli (szerves) szemét felhasználására dondoltam
    ja és a műszaki megvalósításra....
  • HUmanEmber41st
    Nos erre azt tudom mondani, h Dorogon a Richter G. Gyógyszergyárban B vitaminokat állítanak elő.
    Ez úgy történik, h rohadt kukoricát adnak enni a baktériumoknak, és ők B vitamint termelnek a szevezetükben, + metánt finganak. De annyit, h a hatalmas gyár fűtését abból fedezik, a maradékot meg kb 15-20m magas gázfáklyában elégetik. Vajon mennyi autót lehetne hajtani azzal a metán mennyiséggel??? Meg amit már évtizedek alatt elégettek???
    Szóval nem kell parázni, metánt, etánt lehet gyártani romlott kajából annyit, amennyit akarnak..
  • Dj Faustus #425
    "Tud valaki valamit a biomasszával működő erőművekről"
    A biomassza sok dolgot takar: ide tartozik minden szerves energiahordozó, illetve az azokból készült termékek (bioalkohol/biodízel/biogáz/fabrikett).

Erőműveknél (szerves anyag be elektromos áram ki), jelenleg leginkább fát használnak, illetve hallani szennyvíziszapból biogázt feldolgozó és felhasználó szennyvíztelepről, illetve a gabonafelesleget bioetanolként való felhasználást.

Ajánlom figyelmedbe a zoldtech.hu Biomassza rovatát, illetve keress rá a szarvasi energiafű kísérleteire ott találhatsz mérési adatokat (energiahozam, kibocsátás) is.
  • laci3000
    Tud valaki valamit a biomasszával működő erőművekről
    (a neten 1 csó cég profi berendezéseket forgalmaz de sajna borsos áron)
    szerintem házilag is egyszerű lenne a kivitelezés (pláne falun /háztáji, szenyvíz, szalma, fű, stb....)
    csak az a baj hogy eddig semmi épkézláb infót nem találtam róluk
    -érdekelne a gázkébződés folyamata
    -tároló tartályok méretei
    -üzemi nyomások és feltételek.....
    -várható energia mennyiség és hasznosíthatóságok
    köszi előre is
  • tomcat1
    Szerintem amíg van pályázati pénz addig még lehet!
    Én is pályáznék..
  • laci3000
    Ez még éllő program lehet?
  • laci3000
  • sz4bolcs
  • tomcat1
    Eszembe jutott tavaly Miskolcon tanultam és én is megtaláltam ezt a z oldalt, másnap vizsgán az elektó tanáromtól megkérdeztem, hogy az tényleg az, ami, erre azt mondta, hogy a kérdésekre nem is tudott vagy akart válaszolni és egy kicsit amatőr jellege volt az egész nek.

"2004. áprilisában, a Miskolci Egyetemen „micro-CAD” elnevezésű nemzetközi konferencia villamos szakán mutattam be berendezéseimet."

• tomcat1
    BUÉK!
  • HUmanEmber41st
    Küldött neked mailt, vagy mi ?
  • HUmanEmber41st
  • tomcat1
    Milyen eszközről megy itt a vita?
  • sz4bolcs
    Szerintem az igen erős érv, hogy még Egely sem veszi ezeket. :D
  • HUmanEmber41st
    Szerintem ennyi pénzért tudnia kell már valamit ezeknek a bőröndöknek..
    Ha nem tudják, sztem hamar a gyártó fején törik össze a termékeket...
  • HUmanEmber41st
    Off
    Ha tehetem én is a Kossuth Rádiót hallgatom:)
    On
  • Dj Faustus #411
    "Volt szerencsém vizsgálgatni, méregetni még a kezdetén a
    szerkezetet.

Semmi különöset nem tud."

Hopp, egy kételkedő, aki bemérte!

Aztán lobogtattak egy mérési jegyzőkönyvet amit a Tungsram/GE -
    ben készítettek, de arról megkiderült hogy színuszhullámra
    kalibrált műszerrel mérték. Ez meg nem színuszos.

Jé, a Tungsram/GE-nél nem tudnak mérni? (Ez mondjuk elég elképzelhető, van ismerősöm, aki ennél a cégnél dolgozott - hát elmondása alapján vannak ott is érdekes fazonok).

"Már az akkut sem tölti újra,
    sőt ki is meríti."

Hm, a nagy szavak - és mik lesznek belőle:
    "Legutóbb mikor beszéltünk róla, már csak jóhatásfokú
    inverter, transzverterként emlegették"

Már csak annak - mert az is.

"Ettől még van véleményem, és az nem más, mint hogy olyasmi
    alapján mondanak butaságot, amit nem értenek. (ezt nekeik
    is többszőr mondtam)A dolog lényege, hogy mérni tudni kell!"

Ott az igazság!

"Még aki ismerte a tervezőket, sem nyilatkozott mindent kizáróan. Azt mondta, h előbb megvárja a kvantummech. magyarázatait a világunkról.."

"Mint mondtam vannak kételyeim. Én jól ismerem a kütyüt, de nem hiszek benne, ezért maradtam ki a dologból. Amiben nem hiszek amellé nem állok. DE! Valóban vannak olyan dolgok, amit nehéz megmagyarázni, én sem tudnám. Az is igaz, hogy mérni tudni kell(kéne), nagyon is! Várom mi fog ebből kisülni, és valahol drukkolok is nekik, mivel jó barátaim. Reménykedem!"
    Nos akkor foglaljuk össze:
    * Nem hisz az általa ismert eszközben (valószínűleg, mert a fizika alaptörvényeit ismeri, és ez kevés neki hogy meg legyen döntve).
    * Amiben nem hisz (például az előbb említett eszköz), a mellé nem áll.
    * Mint én is, elismeri, hogy vannak dolgok amiket a jelenlegi tudomány nem ismer. Viszont mint minden józan gondolkodású ember, amit ismer abból pontos tájékoztatást kíván mindenki (ez esetben semleges áramtól, Cserenkov sugárzástól, impulzus üzemű makroszkópikus kvantum-oszcillátortól menteset).
    * Ismeri az előbb említett úriembereket (jó barátaimnak említi őket), ezért nem hajlandó pálcát törni (annak ellenére sem, hogy nem hisz a ketyerében).
  • tomcat1
    Ami a hozzászólásomban volt, az kb 2-3 évvel ezelőtt hangzott el, egyetlen egyszer, reggel a kossuth rádióban.

off
    számomra a kossuth az egyetlen hiteles hirforrás itthon
    on
  • tomcat1
    Bocsi: öregem dominó effektus:)
  • HUmanEmber41st
    Még aki ismerte a tervezőket, sem nyilatkozott mindent kizáróan. Azt mondta, h előbb megvárja a kvantummech. magyarázatait a világunkról..

" De még az is kiderülhet, hogy rosszul tettem. Nem szabad azt hinnünk magunkról, hogy már mindent tudunk(álltudomány? honnan tudjuk? tudod miért van mindez ami körülvesz minket? Mitől van a gravitáció? A tehetetlenségi erő? A mágnes elvét ismerjük? Miért nem esik bele az elektron az atommagba? soroljam még?) Én inkább megvárom mi sül ki belőle, mielőtt véleményt formálok.
    Üdv! watt"
  • Dj Faustus #407
    Egy fórum, melyben már volt szó erről a csodakütyüről - van benne aki látta, mérte a berendezés prototípusát.
    Az RTL-KLub Fókusz című bulvárműsorának cikke - a kedvec idézetem:
    A semleges áramot egy áramátalakító hozza létre. Működése hétpecsétes titok. Annyit azonban sikerült megtudnunk, hogy köze van a titokzatosan hangzó Cserenkó fényhez, a neutrínóhoz, a fénycsőgyújtóhoz, sőt mindenféle gamma sugarakhoz is.