926
Szabad energia, olyan gépek, amelyek sértik az energiamegmaradás törvényét.
-
#486 júj de oltás. :D -
#485 Azt is le lehet védetni - lásd a Gróf Spanyol Zoltán-féle vízautót.
A szabadalom csak egy jogi formula, a szellemi tulajdon védelmére - nem biztosítja a tökéletes működést. Lásd a magyar szabadalmi hivatal honlapját. -
tomcat1 #484 De azért azt elismered, hogy a nagy semmit nem védetik le 15 országra? -
#483 "Most akkor 20 év munkája a nagy semmiért???"
Legalább próbálkoztak.
"Vagy mégis több energiát képes leadni, mint amennyit felvett?"
Ha nem örökmozgó, akkor valószínűleg a kimenő munka nem elegendő a meghajtó motor veszteségeinek fedezésére.
Mivel az elektromotor hatásfoka 80-90% ezért a hiányzó 10-20%-ot kellene fedezni. Ebből következik, hogy az EBM generátor 110-120% hatásfok alatt képes produkálni.
-
HUmanEmber41st #482 Most akkor 20 év munkája a nagy semmiért???
Vagy mégis több energiát képes leadni, mint amennyit felvett? -
#481 1. A kütyü kommerciális jellege csak nemrég indult el, tehát túl sok információ nincs még róla.
2. De azt már tudjuk, hogy önmagától futni nem képes - azaz nem örökmozgó. Mégpedig biztos forrásból.
"Oct. 13, 2006 update -- NOT SELF-RUNNING YET: The company's present prototypes measure a small degree over unity, according to the measurement instruments and methods used. However, the extent of output exceeding input is not enough in the present prototypes to then cycle back to keep the unit running, as a self-runner. Any language expressing the self-running capability is extrapolative to a larger size, not yet built or proven, which allegedly has the necessary combination to keep the unit running and provide extra energy for use. (Source: Prof. Szabo, by phone to Sterling D. Allan.)"
Forrás
3. Nincsen még kereskedelmi formában (pedig a 2002-ben is arról volt szó), nincs kereskedelmi prototípus (azaz, olyan prototípus, ami már a végső, gyártás előtti formát tükrözi).
"They don't even have a working prototype (self-running, with adequate left over to sell), let alone a thoroughly tested production prototype."
Forrás
4. 2000$/kW, a legkisebb típus 1,5 MW-ot ad le, azaz 3 millió dolcsi egy ilyen kis jószág - 40 évre.
Forrás: -
HUmanEmber41st #480 Csodálom, h Faustus még nem reagált.. -
HUmanEmber41st #479 10000000000000000 thx!!!!!!!!!! -
tomcat1 #478 Na, lefordítottam a cikket, de hangsúlyozom, hogy nem vagyok ász angolból, sőt :(
Amiben nem voltam biztos, az után kérdőjelet tettem. Ha valaki jobban vágja, javitsa már ki légyszíves. :)
Húsz évnyi kutatás és fejlesztés és protoípus tesztelés és
finomítás után prof. Szabó László kész a termékének
kereskedelmi forgalomba hozására.
A szabadalmazott és a szabadalmi folyamatban lévő EBM gép
fejleszt magának a működéséhez szükséges energiát, ez a
mágneses fluxus elvét haszálja, és elég áramot marad hogy
más dolgokat is működtessen. Az egységgel kivehető 15 KW -al
egyenértékű energia, például termelhet 10 megawatt tiszta
energiát a végfelhasználóknak. Az egység folyamatosan
működik - nics szüksége üzemanyag bevitelre - amíg ki nem
kapcsolják.
Tizenöt különböző kimeneti kapacitás választható, a
legkissebb termel 1,5 megawattot, a legnagyobb termel 225
megawattot. A kimenő nyomaték használható mind forgásra vagy
alkalmas ellátni generátort, mely áramot álíthat elő.
Az egység bekapcsolásához indító motort használnak, melynek
a kapacitása 2-től 5 % a kimeneti energiának. Az egység
akkor hoz 5-10 % "töblet-sebességet" amikor nem tulterhelt
(?) amikor adott ponton van a gép terhelése (?).
A gép kimeneti teljesítményének 1-10 % közötti értéke van
visszaforgatva a gépbe, hogy működésben tartsa azt.
A EBM gép egészen kevés hőt bocsájt ki. A 15 megawattos
példában említettnél e fölött van a 3.5 - 5 megawattnál
lehet észreveni hőt. A szigetelő anyag a tekercsen csak 95
fokot fog fel (2030F), így a gép részegységei tartalmaznak
hőcserélő rendszert, mely a képződő hőt eltávolítja. A hő
része a rendszer kimenő teljesítményének, mint a kimeneten a
nyomaték.
Legalább 2 másik cég van, melyek az elektromos áram
előállítása mellett kevés hőt fejlesztenek. Például a
Kokhala's EnergyCell hőforrásból állít elő elektromos
energiát, kevesebb mint 120 farenheitből. A Mitteran Energy
-nek van egy kis kísérleti erőműve, mely elektromos áramot
termel és hütő hőmérséklete üzemeanyaga egyszerűen a meleg
víz hőjéből van - jelemzően 150 fahrenheit.
Az hogy honnan jön az EBM berendezés energiája, az
szabadalmazott. Szabo azt mondja -az alapelv az hogy
"tartsuk mozgásban az áramlást(?)" ezt "speciális
asszimetrikus mágneses mezővel hozzuk létre"
"Nekünk van egy nagyon precíz nem közzétett megállapodásunk"
mondta Szabó válaszolva arra a kérdésre hogy nem szivárgott
ez a tudás ez idáig ki?
"Mi egy szük hajóbn futunk"
Októbertől Novemberig a cég házigazda a technológia
bemutatására az ő laboratóriumukban BUdapesten,
Magyarországon.
A másik demó berendezést E-720 hivják melynek kimenete 50
kw, mely szállítható wasingtonba vagy Norfolkba, hogy
bemutassák a nyugatnak.
AZ EBM honlap szerepeltet egy másolatot 2 teljesítmény
igazolással, aláírva megbízható személyekkel, közéjük
tartozik egy prof. a Ontaarioi egyetemről, a Norfolki
energia vállalat helyettes mérnök-elnöke Ontarióból, és 4 db
prof. a Miskolci Egyetemről.
[az eredeti angol cikkben azt irják hogy Budapestről, pedig
az egyetem nevében is benne van, hogy Miskolc :) ]
" Mi közel 2000 tesztett futtattunk le" mondta Szabó, aki
1956-ban hagyta el a Soproni Egyetemet és Magyarországot,
ahol ő a bányászati tanszéken volt adj. prof. Falk prof.
alatt.
Szabót nyílván Nóbel díjra fogják ajánlani ezért a
munkájáért.
A technológia szabadalom által védett 16 országban,
beleértve az egyesült államokat, és a szabadalom újraközlés
ellen védett azon 42 országban, amelyekben a föld gdp-jének
összességében a 80 %-át termelik.
Az energia előállítási becsült költsége 2-6 centre közé
esik kilowattóránként, ami versenyképes a nagyhálózati
elektromos áram árakkal.
Szabó bízik benne, hogy ez az ár lehet sokkal alacsonyabb,
de stratégiailag van tartva magasan, így nem csinálnak
technológiai bomlasztást. -
HUmanEmber41st #477 Mert az első reakciók ilyesmivel szemben ezek szoktak lenni, amiket lentebb írtam Faustusnak (nem létező prof.ok írták alá).
Én nagyon örülnék, ha már végre megtörne a jég már hivatalosan is!!!! -
tomcat1 #476 Ya és a profok léteznek, nyugi:) -
tomcat1 #475 Az EBM deklarációban szereplő professzorok közül prof. dr. Tolvaj Bélát látásból ismerem, majdnem tanított az egyetemen, állítólag szigorú egy fazon.
Szentiramiról viszont egy szót se hallottam, még a tanszéki listákon sem rémlik a neve.. Biztos új hús, bár már én sem járok oda :(
Viszont a BME-n a villamosmérnöki kar jobb (állítólag) mint a miskolci. Persze a kamut ők is észreveszik:)
Máskor is voltak már kapcsolatba miskolccal "feltalálók", itt normális a nyitotság egy bizonyos szintig. -
HUmanEmber41st #474 Sajna nem értek angolul, de mintha úgy működne az EBM, h áramszünet esetén is tud energiát termelni, de akkor leesik a teljesítmény, mert a sajátüzem fenntartására elmegy egy bizonyos % energia.. Valaki azért lefordíthatná..
thx -
#473 Arra nem talaltam valaszt hogy a kitermelt 115-130% energiabol hany % a villamos es mennyi a hoenergia. -
HUmanEmber41st #472 Faustus! Mondj már valamit erről az EBM berendezésről!
Tudom, ez is kamu, ezek a professzorok nem léteznek stb.. vagy linkelj be egy oldalt, ahol bebizonyítják, mekkora hoax az egész..várom :D
Amúgy a TVben láttam a mérnök úrral egy riportot, már több évvel ezelőtt. A készüléke már akkor kész volt 20 évi munka után. A nagyobb repülőterek már akkor érdeklődtek a berendezés után ( az áramszünet nagy mumus egy reptéren)... -
#471 * Ezermester, 1957 április, 124. oldal: Rádiózzunk "szélmotor-üzemmel"!
* Ezermester, 1982 november, 20-21 oldal: Hőszivattyúval még a hidegből is meleg lesz
* (és van pár Ezermester-szám, ami ezzel foglalkozik)
* Crc Press - Wind And Solar Power Systems
* Ledács Kis Aladár - A szélenergia hasznosítása, Műszaki könyvkiadó Budapest, 1963
* Home Power magazine
* Make magazine vol 5. - Wind powered generator, page 90
* http://www.treehugger.com/files/2006/04/diy_wind_genera_1.php
* http://www.instructables.com/id/EDTMO3QLQIEP287OGM/
* http://www.builditsolar.com/Projects/Wind/wind.htm
* http://www.re-energy.ca/t-i_windbuild-1.shtml
* http://www.google.hu/search?hl=hu&q=wind+diy
-
laci3000 #470 Szélturbina házilag
az ötlet jó csak kár hogy nem minden infó elérhető.....
de ha valakinek már vannak tapasztatalatai az ilyen berendezések építésével/kivitelezésével akkor ossza már meg velünk is.....
kösz -
#469 Hat ha ezek a meresi eredmenyek hitelesek akkor elkepzelheto hogy Nobel dijra jelolik.
A certifikatokon 115-130% hatasfokok vannak. Nem ismerem ezeket a professzorokat akik alairtak es lemérték, de ha igaz akkor nagy durranas lessz szerinetem -
#468 A PD-TDI-ről - evolúciós zsákutca (vegyél öreg "zöldségesmercit" abban ilyen nincs, és a német technika garantálja a megbízhatóságot).
A hülye marketingesek és a csereszavatos alkatrészek aránya.
Biodízel észterezése étolajból - metanol, nátrium hidroxid, veszélyesség (amit már több járműbe beletölthetsz, nem dermed, mert nincs benne glicerin, de kisebb az energiatartalma, így többet kell a kocsidba tölteni, ráadásul a bennemaradt lúg kikezdheti az alkatrészeket).
Szóval ördögi kőr. -
tomcat1 #467 Nóbel díjat fog kapni?
Szabad energia kicsatolás vayg mi az? -
#466 Sajnos Magyarországon csak jövedéki engedély megfizetése mellett használható üzemanyagnak (literenként 125 Ft).
Ezt nem tudtam hogy nalatok ilyen szigoruan veszik (Szlovakiabol vagyok).
Nalunk ha nem tartalmaz 5%-nal tobb adalekanyagot a novenyi olaj lehet legalisan hasznalni.
Dieselmotornal a 2000-es elotti mechanikus TD-kre gondoltam, de 50%/50% aranyban a PD-TDI -is elmegy vele bar ez most nem ide tartozik.
Engem nagyon erdekel meg a
suritett levegovel hajtott auto ha eleg jo a hatasfoka akkor szerintem lehet hogy elterjed mert otthon megtankolod (kompresszorral) es kevesebbe kerul mint ha benzines/diesel lenne, mert a villamos energia amit befektetsz a kocsi hajtasara olcsobb mint az uzemanyagbol nyert ugyanannyi energia. -
#465 "Szerintem olcsóbb megoldás a hidegen sajtolt repceolaj."
A repce tápanyagigénye magas, ezt számold bele (vetésforgó alkalmazásával kikerülhető a dolog).
"tankolhatod a kocsidat"
Sajnos Magyarországon csak jövedéki engedély megfizetése mellett használható üzemanyagnak (literenként 125 Ft). Ráadásul nem minden dízelmotorhoz használhatod csak úgy töményen (Commonrail vagy PD-TDI kilőve).
Esetleg észterezéssel kivonhatod a "felesleges" glicerint (így biodízelt kapsz, amit már több típusba tölthetsz), de ezzel csökkented a energiatartalmat, ami miatt többet kell a kocsiba tölteni (tehát bár "zöldebb" lesz a kocsid, de nem lesz gazdaságosabb).
"Szerintetek mennyi lehet a hatasfoka egy termal->villany inverternek
szobahőmérséklet körül 40C hőmérséklet különbségnél (pl.20-60 C)?"
Sajnos túl kicsi a hőmérsékletkülönbség. Ezzel még egy Striling-motrot sem tudsz meghajtani.
"A veszendőben menő hő begyűjtése és hasznosítása általában termoelektromos átalakítókkal történik. Ezek az úgynevezett Seebeck hatás segítségével generálnak elektromosságot. A módszer egyszerű, az alapja egy jelenség, melyben elektromos feszültség keletkezik, ha két különböző fém különböző hőmérsékleten tartott illesztései találkoznak. Ezek a hőelektromos generátorok azonban csak igen elhanyagolható, körülbelül 7 százalékos hatékonysággal működnek, előállításukhoz különleges, ezáltal igen költséges fémötvözetek szükségesek, ami ésszerűtlenné teszi széleskörű felhasználásukat."
Forrás: SG.hu - Hőből elektromosság, hatékonyan -
#464 Allitolag magyar talalmany
EBM (Energy-by-motion) Systems
We are proud to present this descriptive material on a new energy technology that has been in high level research and development in Canada, the UK, the US and Hungary for over 15 years. The inventor, Dr. Szabo of Budapest, Hungary is being recommended for a Nobel Prize for this invention. -
#463 Ez mennyire kamu? Csak azert mert mar gyartjak is. Es nem is draga -
#462 Szerintetek mennyi lehet a hatasfoka egy termal->villany inverternek
szobahomerseklet korul 40C homerseklet kulombsegnel (pl.20-60 C)? -
#461 Szerintem olcsobb megoldas a hidegen sajtolt repceolaj. Raadasul futtheted vele a hazad, hajhatod a Diesel generator es tankolhatod a kocsidat persze megfelelo attalakitasok utan. Csak ki kell termelni, de szerintem nem kellene nagyobb terulet mint az almatermeszteshez. -
HUmanEmber41st #460 Érdekes, ami jó az k* drága. -
laci3000 #459 Szemétből energia csak a berendezés tervezett ára zavaró...... -
#458 A cikk a Mirror hasábjain is megjelent (február 2.).
Kép is található a fickóról: almafejü ;). -
HUmanEmber41st #457 Ez a paraszt nem is paraszt akkor :D -
laci3000 #456 Alma hajtja a Jaguart
Rothadt almával hajtja Jaguárját egy brit paraszt.
Az 52 éves Henry Hobhouse két földalatti tartályban erjeszti az üzemanyagot, amely lényegében a rothadásnak köszönhető metán. Előzőleg persze némi műszaki változtatást kellett eszközölnie az autón ahhoz, hogy benzin helyett ezzel mehessen 3000 köbcentis hengerűrtartalmú XJ6-os Jaguárja.
A motor teljesítményét az alma nem csökkentette, hanem még javította is 10 százalékkal. Ez az üzemanyag ráadásul olcsóbb is a benzinnél, a parasztnak literenként csak 40 pennybe - 150-160 forintnak megfelelő összegbe - kerül.
A férfinak a környezetbarát életmód a vezérelve, és ettől vezérelve állt át az almás meghajtásra.
a cikk eredetije itt -
#455 "az egypolusú generátor miért nem lehet szabadenergiaforrás"
Maga az egypólusú generátor működik, de nem örökmozgó, nem zéróponti energiával működik (semmi Casimir effektus), nem 1000% hatásfokú (mint minden generátornak, ennek is van vesztesége).
"Az egypólusú generátor" c. írás célkitûzése csak gyanítható, mert a szabadenergia fogalomról csak apránként derül ki, hogy valami energianyereség lehet. Maga az unipoláris dinamó már vagy száz éve a legközönségesebb tananyag, igaz, eddig még másnak nem jutott eszébe, hogy az energiamegmaradással szemben ellenpéldaként tárgyalja.
Forrás: FÜSTÖSS LÁSZLÓ - Parafizika = patafizika? (azaz hol van a lóláb?)
A jelenség, amire hivatkozol, régóta jól ismert a fizikában, és nincs benne semmi rendkívüli, vagy rejtélyes vagy megmagyarázhatatlan. Megtalálható Budó Ágoston: Kísérleti fizika c. könyvének II. kötetében (Tankönyvkiadó, 1979) a 245. oldalon, ábrával, leírással és magyarázattal együtt. Szintén megtalálható Feynman: Mai fizika c. könyvének 6. kötetében (Műszaki könyvkiadó, 1986) a 41. oldalon, szintén ábrával és magyarázattal. A Budó-könyvben még a generált feszültség képlete is megtalálható.
A magyarázat lényege, hogy a mágneses térben a korongot forgatva, a korongban lévő szabad elektronokra a Lorentz-erő hat: F=q(vXB), ez pedig egy E=vXB indukált elektromos teret hoz létre. A Budó-könyv megjegyzi: "A fenti elven alapuló unipoláris dinamógépek aránylag kis feszültségű, de igen nagy intenzitású egyenáram előállítására alkalmasak; kiterjedtebb felhasználást csak újabban nyernek, főleg elektrokémiai üzemekben."
Szóval valaki megint feltalálta a spanyolviaszt.
Azt viszont, hogy ez a gép a vákuumenergiát csapolja meg, vagy hogy többletenergiát lehetne vele termelni, nem tudom, honnan veszik. A jelenséget a Maxwell óta ismert klasszikus elektrodinamika maradéktalanul leírja és magyarázza.
Egypólusú generátor - Index fórum
"germánium csövecske volt(állítólag)"
Én meg láttam repkedő tehenet az égen...
"a benne levõ sokszámú gerjeszthetõ atom/részecske"
Lawrencium - moláris tömege: 262.11 g/mol - na abban még több "gerjeszthető atom/részecske" van. ;)
"még csak elméletbe se éri meg sikeresen "örökmozgót" alkotni"
Ezt már Leonardo Da Vinci is megmondta:
Már Leonardo da Vinci is ama véleményének adott hangot az örökmozgók terén való munkálkodása eredményeképpen, hogy az összes ilyen terv kudarcra van ítélve: “... ó ti, az örökmozgó feltalálói, hány semmit nem érő tervet alkottatok! Menjetek az aranycsinálók közé!” (Leonardo munkálkodásnak némelyek szerint épp az volt a célja, hogy bizonyítsa: az örökös mozgás lehetetlen, míg mások szerint az, hogy megalkossa az örökmozgót.)
SZABADALMAZTATHATÓ-E
AZ ÖRÖKMOZGÓ?
Másrészt mire menne az emberiség az örökmozgóból nyert energiával?
Ha most sem tud takarékoskodni, és azzal is csak a környezetét teszi tönkre, háborúzik, saját fajtáját (és más élőlényeket) pusztítja el, másokat dönt rabszolgasorsba vele?
Harmadrészt: sokan szeretnének meggazdagodni az "energiaválságon". Csalók, ügyes managerek szívesen vennék el pénzedet, egy-egy alapítvány támogatása (amely a gaz kapitalista, olajlobbit is uraló, NWO szellemében működő, vízautó terveken csücsülő, konkurrenciát kegyetlenül elhallgattató csoportok ellen van, akik tudják hogy UFO-k szálltak le Pomázon, és hogy miniszterelnökünk a táncoslábú Gobbi Hilda reinkarnációja - és ezt Kiszel Tünde egy riportban le is leplezi - megvehető DVD-n 99999 Ft+Áfa áron, csak most, csak neked - ha nem törődsz az ilyesmivel, akkor gaz, mocsok, környezetromboló, energialobbit kiszolgáló, porba fingó véglény vagy) révén.
Szóval emberek (földönkívüliek, állatok, és növények)! Ne veszítsük már el azt a cseppnyi józan eszünket, és dőljünk be mindenféle cseles marketingkampánynak! -
Locutos #454 Jól írtad Faustus, de megint magyarázkodnom kell hogy az amit mondtál úgyvan szokványos rádió esetébe, ami csak EGY frekvencian mûködik egyszerre, így eleve viszonylag nagy jel kell legyen hogy még csak rádióként is mûködjön. De ha TöBB rezgõkört teszunk be(több=nagyon sokat) akkor a sok kicsi sokra is mehetne. A Moray-készülék lelke ezért az az ugyn. germánium csövecske volt(állítólag), aminek épp az volt a szerepe hogy könnyen gerjeszthetõ volt a környezetben levõ rádiózajtol, meg mindentõl ami gerjesztheti, a fõ tulajdonsága hogy nagyon sok rezgõkört helyettesíthet a benne levõ sokszámú gerjeszthetõ atom/részecske(1mol~75g~6*10^23 részecske). Azonkívül látom senkinek se sikerült egy valamiféle magyarázatot leljen az egypolusú generátor miért nem lehet szabadenergiaforrás, ugye ott a Lorentz effektus mûködik, egy vektoriális szorzat van a forgási sebességvektor és a mágneses térerõsségvektor között, ami elsõ látásra elméletileg azt mutatná, hogy a korong forgatását nem akadályozza a keletkezõ áram. Azt mindenütt elismerik, hogy a gyakorlat azt mutatta hogy minimum mint dinamó használható.
A fentiek mellékesek. A lényeg hogy nem stimmelnek a dolgok se egyik oldallal, se másik oldallal. De tételezzük fel valaki mégis megütné a Bingot? Mi lenne? Szerintem is jócsomó tehetõs ember nemszeretne egy ilyet, a kõolajra sok pénz épül, gazdaságok, országok. Ilyen körülmények közt, még csak elméletbe se éri meg sikeresen "örökmozgót" alkotni. De legalább hoztunk fel egy jó témát, és remélem tudtam egy ici-pici kételyt hozni a "nemlehet"-be :) , és kis bogarat ültetni az "és ha mégis talánba" :) -
#453 "De árulják a készülékeiket!!"
Van egy ingyenes webtárhelyen levő minimum 3 éves (nem frissített) honlapjuk - ha már sikerült volna nekik ebből meggazdagodni, akkor már fizetős tárhelyre költöztek volna, céget kértek volna meg a honlap elkészítésével. Nem sok készüléket adhattak el.
"Megtévesztik a fogyasztókat!"
Hiába, a marketing már csak ilyen. Elhitetni az emberekkel, hogy a termék megoldja minden problémádat - ez a lényeg.
Csak kérdés milyen áron.
Mert bár az inverter inverterként (nagyfrekvencias inverterként) működhet, csak kérdés hogy ennek a semleges áramos, Cserenkov-sugárzásos körítésnek volt-e a médiiahyype-on kívül előnye (szakmai körökben - mint már idéztem pár oldalt, kissé morgást váltott ki egyesekből).
"Ott van a kép, vígan kezetmosnak, míg a lámpa vígan világít a víz alatt.
Na , hát ha ez nem trükk, meg hazugság, akkor mi?"
Mint már idéztem, nem hazugság, mert már régóta ismert dolgokon alapszik - tehát nem hazudnak, csak misztifikálnak. -
HUmanEmber41st #452 De árulják a készülékeiket!!
Megtévesztik a fogyasztókat!
Hazudnak!
És ilyen nincs, mert nem létezhet!
Miért csak az RTL-t említed? Ott weboldaluk is..
Ott van a kép, vígan kezetmosnak, míg a lámpa vígan világít a víz alatt.
Na , hát ha ez nem trükk, meg hazugság, akkor mi?
Az ilyeneket mind be kell tiltani!! Szigorúan!!! -
#451 "Miért nem jelented fel Csevkóékat?"
Mert:
1. Pereskedni nem jó dolog Arany János - A fülemile
2. Felesleges - nem károsítottak meg.
3. RTL-Klubbos csinnadrattaműsorra alapozva hülyeség lenne pereskedni.
"a készülék ezt a rádiózajt próbálhatta összegyűjteni/kihasználni"
Mennyi is egy átlagos (kereskedelmi forgalomban kapható) rádió érzékenysége? Pár µV? Miért is? Mert annyira gyenge a rádiójel?
Hogyan is érik el hogy rendes teljesítményű hangkimenetet kapjunk? RF erősítő, KF erősítő, HF erősítő, végfokok - ezekhez mind szükség van külső energiaforrásra...
Mondjuk kipróbálható a rádiójelből egyenfeszültséget előállító egyenes vevő:
Ha többet megépítesz, és közel laksz valamelyik adótoronyhoz, talán remek eredményeket érsz el. ;)
Vagy még egy jó áramtermelési mód a citrom elem. 13-14 citrom sorba bekötve - és kész az akkutöltő (sőt több ilyen 13-14-es blokkot párhuzamosan összekötve nagyobb áramok is leszedhetőek)! -
Locutos #450 Nem kell feljelentsen senkit, ő is meg mint a többi kételkedő csak lekes a tagadásban mint mi az igazolásban(-nehogy ugyanazokba a hibákba essenek ők is mint mi :))
Én elolvastam a Faustus linkjét remélem ti is belenéztetek, jól és helyesen tárgyalja a nullponti energiát/rezgést, de szerintem a nullponti energia kihasználásába bele tartozna a nullponti rezgés következménye, talán atomi szinten nem elhanyagolható ez a rezgés, így abszolut 0 kelvinen a nulloponti rezgés csak mozgásba hozza az atomokat, ami egy hőrezgés(hőmozgás) lesz, vagyis a legtöbb test állandó hősugárzó lenne hiába hűtenénk, vagy ilyesmi. De a Moray készülékbe nem ez volt a lényeg,(és erről egyáltalán nem is beszélt az illető) a tény az világos hogy van háttér ságárzás/rádiózaj, ami a kozmoszból ered szupernovákból, csillagokból, stb.stb. a készülék ezt a rádiózajt próbálhatta összegyűjteni/kihasználni nem hagsúlyozottan csak egy nullopnti rezgés szivattyú lehetett.
De mindezt félretéve azon az oldalon van Tesla generátorjáról/üzemenyag nélküli motorja - is szó aminek az alapja a Faraday-korong de ez az oldal se vállalkozott magyarázatot adni a Faraday korong miért nem működhet mint 100% feletti generátor. Ha találnal Faustus egy leírást ami mond valamit a hatásfokárol, mert ez őszintén egy technikai szempontból banális szerkezet csomó példa és magyarázat kéne legyen erről. -
HUmanEmber41st #449 Faustus!
Miért nem jelented fel Csevkóékat?
Hogy megtévesztő dolgokat reklámoznak, mert ilyen nincs, mert nem létezhet? -
tomcat1 #448 Oksa!
-
#447 "most, még. Hiába optimista tipus vagyok."
Sensitive sphere. This 200-µm-diameter sphere[b]/ mounted on a cantilever was brought to within [b]100 nm of a flat surface (not shown) to detect the elusive Casimir force.
Mohideen and Roy exploited the exquisite sensitivity of the atomic force microscope (AFM), which can sense forces as small as 10^-18 newtons.
Forrás: Physical Review Focus
Tehát µm-es méretekről és aN (attonewton) mértékű erőkről van szó, nm-es távolságra levő tárgyak esetén.
Az erő:
(Ezt Steven Lamoreaux 1996-ban kísérletileg bemérte 1996-ban).
Máris adódik két probléma:
1. Hatalmas méretű lemezek kellenek a kihasználható erő eléréséhez.
2. Mivel a lemezek nm-es távolságra vannak, nagyon könnyen összeérnek - és hatalmas lemezeket nehéz nm pontossággal mozgatni.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy O.K. itt álljunk meg, mindent feltaláltunk amit lehetett (ha nem makróméretekben, hát mikróméretekben lesz kihasználható ez a Casimir effektus). Csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy nem kell minden gyenge lábakon állódolognak nagy feneket keríteni.
Másrészt ügyelni kell a cirkuszi mutatványosok "Cserenkov-sugárzást kibocsátó, dihidrogénoxidos ionizációs molekularezonátor"-kütyüjét ész nélkül elhinni, még akkor se, amikor előállnak a Casimir-effektussal.
Tudom hogy az emberekben a csodavárás nagy. De ne veszítsük el józan ítélőképességünket!