926
Szabad energia, olyan gépek, amelyek sértik az energiamegmaradás törvényét.
-
juzosch #246 Amíg valaki a fizikai értelmezésével sincs tisztában, annak kár magasabb szinten gondolkodni. -
patiang #245 A baj, hogy leragadtatok a határ fizikai értelmezésén.:) -
#244 Mondom, hogy elfáradtam, ne verd fölöslegesen a nyálad... -
John Wayne #243 Danke. :) -
juzosch #242 Wayne szólt, bocsánatkéréssel befejeztem. Úgyhogy légyszíves ne keltsd a feszültséget. -
HUmanEmber41st #241 Wajne!
Ezek nem értenek a szép szóból..
Láthatod.
Próbáltam szépen szólni, de semmi hatása nincs.
Ugye milyen visszafogottan tudok fogalmazni?
Ha a gumiban lennénk, sztem min 5 büntit kapnék, ha leírnám azt, amit igazából szeretnék ezzel a két "Jómadárral" kapcsolatban. -
#240 nem tudom, de most kicsit elfáradtam, majd visszatérek még rá. -
#239 Köszönjük az építő jellegü hozzászólásaid. -
juzosch #238 Mivel csak mi2en voltunk itt, nem zavartunk senkit:) Egyébként bocsi. -
John Wayne #237 -
John Wayne #236 Grrr... sz4bolcs és juzosch.. please, ezt chateljétek meg, vagy menjetek el, és egy kiadós sörözés közben dumáljátok ezt meg. Mindannyiunknak jobb lesz. Köszönöm. -
juzosch #235 Ha a kocka határának van határa, miért ne lehetne a gömb határának is határa? -
juzosch #234 De van értelme erről beszélni. Hisz a négyzet is maga a határ, a kocka határa. De a négyzetnek is van határa. Tehát egy test határának igenis lehet határa.
Más kérdés, hogy a gömbfelszínnek már nincs határa, de a kérdés attól még értelmezhető. -
#233 Én meg azt mondom, hogy gömb felszínénél nincs értelme határról beszélni, mert az maga egy határ. -
juzosch #232 Ez kb a középkori gondolkodás analógiája. -
juzosch #231 Na tehát amőba elindul a 'síkon', gondolja nincs határa, megy a végtelenbe. De hoppá, egyszercsak hazaér, pedig egyenesen megy.
Tehát kiderült, hogy mégse végtelen. NAde hol a határa? Az viszont nincs neki. -
#230 aha -
juzosch #229 Épp azt mondtam, hogy nincs határa. -
juzosch #228 Hát akkor igen:)
Na akkor vonatkoztassunk el. Egy amőba vagy egy gömb felszínén. 2dimenziós vagy. Csak a gömb felszínével párhuzamosan látsz. Nincsen olyan, hogy fel, vagy le. Tehát számodra a gömbfelszín görbülete sem értelmezhető. Azt tehát teljesen egyenesnek látod, a te szemszögödből egy síkon állsz.
Eddig érted? -
#227 "Nem a gömb nem határolható. A gömbnek van határa és ez a határ a gömbfelszín.
Nade a gömbfelszínnek akkor hol a határa?"
-és itt van amiért..
nem.. a gömb nem határolható. Folytatod azzal: A gömbnek van határa. :D
és utána felteszed a kérdést, hogy a gömbfelszínnek hol a határa.
De a gömbfelszín nem geometriai alakzat, nincs határa.
És kb. itt tartunk. :D -
#226 Akkor félreértettél, én végig a gömbről írtam. -
juzosch #225 Na a gömb az már más kérdés. Az már nem a hagyományos geometria, de ha az előzőeket megértetted, és érted azt, hogy mi az az 1D, 2D stb, akkor továbbmehetünk:) -
#224 Tehát szerinted a gömb esetében mi az a határoló geometriai alakzat?
akár használhatod a kedves barátodat a guglit is. :D -
juzosch #223 Na itt tévedsz. A négyzet határa is szakasz, és az geometriai alakzat. A kockát is geometrikai alakzatok határolják. Mondom, ált.sulis matek.
Nade visszakanyarodba a témáához:
Google-> véges, de határtalan
Off (most már tényleg) over -
#222 Várj, megmagyarázom:
"Hanem a határt alkotó geometriai alakzat határáról. Nem mind1."
A határt nem geometriai alakzat alkotja.
A felszín ugyanis nem geometriai alakzat, hanem egy geometriai alakzatnak van felszíne. -
juzosch #221 Biztos, hogy tisztában vagy ezen szavak értelmével? Mert ebből a mondatból nem úgy tűnik. Vedd elő az általános iskolai geometriai könyvet, azt olvasgasd először.
Ezen topic témája jóval bonyolultabb ismereteket igényel, még ennél is, szóval ha geometriai alapokat szeretnél tanulni, rossz helyen jársz.
Offolást befejeztem. -
#220 Mi a határt alkotó geometriai alakzat, és az minek a határa? -
juzosch #219 Nem a határ határáról beszélek könyörgöm. Hanem a határt alkotó geometriai alakzat határáról. Nem mind1. -
#218 Ha nem geometriai alakzat, akkor hogy beszélhetünk határáról? -
juzosch #217 A határ önmagában nem geometrikai alakzat. Ahhoz az is kell, hogy minek a határáról beszélEgy kocka határa 6 négyzet. A négyzet határa 4 szakasz. A szakasz határa 2 pont. -
#216 Miért nem máris a határral vontál párhuzamot? A határ az milyen geometriai alakzat? -
juzosch #215 Már miért lenne értelmetlen? Ez matek.
2x2=4 is csak okoskodás ezzel az erővel.
A vég egy fogalom, míg a gömb egy geometriai alakzat. -
#214 Most te azt kérdezed, hogy a határnak hol a határa.
De ugynezt eljátszhatod a végtelennel is:
A végnek hol van vége...
Pont erre akartam rámutatni, ez csak okoskodás, mert értelmetlen. -
juzosch #213 Nem a gömb nem határolható. A gömbnek van határa és ez a határ a gömbfelszín.
Nade a gömbfelszínnek akkor hol a határa? -
#212 És ettől miért is nem határolható a gömb? -
juzosch #211 Pedig a 2D az 2D, ebbe nem lehet belekötni. -
#210 #198 - én meg arról beszélek, hogy ez nem egészen így van... -
juzosch #209 De én most 2 dimenzióról beszélek, ha eddig nem tűnt volna fel. -
#208 Ennyi erővel a gömböt meg a felülete határolja, ami a középponttól r sugárra van... -
juzosch #207 Egy hromszöget pl a 3 oldala határolja. Fiktív határokat ebbe is belehúzgáhatsz. Ha már a gömbfelszínen húzol magadnak egy határt önkényesen, akkor miért ne húzhatnál egyet a háromszög közepébe is? De attól a 3szög még a határoló egyenesekig fog tartani.