926
Szabad energia, olyan gépek, amelyek sértik az energiamegmaradás törvényét.
-
Albertus #526 Szia!
Köszönöm és viszont Welcome!
Nos, lehet, hogy nem működik, lehet, hogy igen.. Viszont úgy érzem, hogy nem ismered azt a fajta láncot, ami az egyik oldalra feltekercselhető, a másikra kihajtva öntartó és csak kiegyenesedik..
Ilyen elvű "halacska bicskát", ujjvédőt, stb lehetett kapni..
Az ujjvédő pl. ha fordítva húztuk az ujjunkra nem lehetett behajlítani
az ujjunkat, ha rendesen akkor teljesen behajtható volt..
Az egyes lemezek (láncelemek) úgy voltak feltengelyezve, hogy a
hajlítási irányba akadály nélkül behajlíthatók, a másik irányban
pedig egymásnak feszülve az egyenest elérve kitámasztották egymást..
Láttam ilyen mobil hidat is.. Feltekerve vitték a folyóhoz, a végét
rögzítve, kigurították a másik part felé.. és a nem hajló irány képezte az ívet.
A filmek nem tünnek hamisítványnak.. Meglepőnek talán.. Az energia megmaradás hibásan megfogalmazott tételének ellent mondanak..
No igen, de csak a rosszul megfogalmazott megmaradási tételnek..
-
HUmanEmber41st #525 Ez mi a rák ? -
tititi #524 Ez se egy atomerőmű,de érdekes:
puskás gép -
HUmanEmber41st #523 thx!
Akkor ez biza nem örökmozgó, csak sokáig mozgó:D -
#522 Civilek a Mecsekért Mozgalom
Génkezelt növényekről
http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=21640
http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=95270
http://mtv.hu/cikk.php?id=165710 -
#521 1. A gép alkalmanként (nem naponként) megáll.
2. A gép elindításához az ingákat kézzel lengetik be, ami külső energiabevitelt jelent.
3. Mivel a gép leáll, ez az jelenti, hogy a szerkezet hatásfoka nem 100% feletti. -
HUmanEmber41st #520 Nem mindenki tud ám ennyire angolul. -
#519 kicsit offtopic leszek.
Hol olvashattam egy biológus, genetikus(?) és egy greenpeace-es méregzöld vitáját a génkezelt növényekről?
A pécsi szavazásról jutott eszembe, amiről láttam egy nagyon informatív plakátot, amin csak ennyi áll:
Vasárnap szavazzon ön is IGENnel!
Aztán kerestem, kerestem tanulmányokat, hogy miért is ne legyen radar a Mecsek környékén, de úgy néz ki, azokat elfelejtik kirakni.
Ami volt, az nem kielégítő. -
#518 "Ja, úgyvan...ez most a kérdés."
Nem.
Te az smot-ról beszélsz, ő a Finsrud-féle eszközről.
A Finsrud-eszköznél a golyó forgása valószínűleg nem fogyaszt sok energiát (és sok energiát vihettek be), ezért lassan áll le. Kb. mint egy zsebóra szerkezete.
"Reidar says the machine does stop on occasions but that this is not on a daily basis. To start the machine the pendulums are swung by hand, this puts an external input energy into the system, given that the machine does stop this means it is not over 100% efficient."
Forrás: Visit to Reidar Finsrud’s Public Studio in Norway on 17 March 2001
Nem 100% feletti hatásfok => nem perpetuum mobile. -
Locutos #517 Ja, úgyvan...ez most a kérdés. Persze HUmanEmber is azt akarta mondani hogy csak a mágnesek demágnesezõdés áll az utunkba? -
HUmanEmber41st #516 És az a norvég örökmozgós? Valamikor majd demagnetizálódik az asszimetrikus mágnespálya? -
#515 A mágnesek nem szimmetrikusak, az egyik pólus erősebb mint a másik. Ezért következhet be a videón látható jelenség.
Mivel a golyóbis a nem szimmetrikus mágneses mezőtől képes felgyorsulni, ezért a sín végénél (a sín rövidebb, mint a mágnesek hossza) egyszerűen "lerepül". -
Locutos #514 Na és akkor most mi van a smot -tal? Ez még nyitott téma -
#513 "Az erő mindig arra törekszik, hogy elenyésszen és eltékozolja magát;
ha legyőzte önmagát, minden testet legyőz.
Nélküle semmi sem mozog..."
"... ó ti, az örökmozgó feltalálói, hány semmit nem érő tervet alkottatok! Menjetek az aranycsinálók közé!"[/courier]
Leonardo da Vinci
Villard de Honnecourt egy másik örökmozgója (gondoljunk bele, hogy a 13. században élt!) -
#512 smot: A mágnesek nem szimmetrikusak, az egyik pólus erősebb mint a másik. Ezért következhet be a videón látható jelenség.
"Létezik egy természetes módszer a víz hidrogénra és oxigénra bontására. Ez a fotoszintézis, melynek során a hidrogénatomok kiválnak a vízmolekulákból és az összekötő kapocs szerepét töltik be a szerves molekulákban, miközben az oxigén a levegőbe távozik."
Kanarev
1. A fotoszintézis nem elektromos folyamat.
2. A fotoszintézis hatásfoka nem éppen magas.
3. A fotoszintézisnél a hidrogén szerves vegyületekbe épül be.
4. A cikk alatt található kísérletek egyike sem üti meg az 1000%-os hatásfokot (maximum 60-70%).
" Nem is akármiért fektetnek nagy energiákat és pénzt a tüza. cellás fejlesztésekbe."
A belsőégésű motorba való hidrogénbefecskendezés és a tüzelőanyagcella két különböző dolog.
Másrészt:
"A szelepeket cseréljed le rozsdamentes acélból készültekre és a hengereket / dugattyúkat amilyen gyorsan csak lehet vonjad be kerámiával, miután sikeresen átalakítottad és letesztelted az autódat. Ezzel ne késlekedj, mivel ezek az alkatrészek rozsdásodni fognak. A meglévő kipufogórendszert nem muszáj rögtön kicserélned, ha nem akarod, hanem hagyd elrozsdálódni és csak azután kérd meg valamelyik autószerelő ismerősödet, hogy cserélje ki azt rozsdamentes acélból készültre (ekkor a katalizátorra már nem lesz szükséged). De könnyebb és egyszerűbb, ha a meglévő kipufogórendszert bevonatod kerámiával majd visszaszereled."
Tervek ahhoz, hogy az autód csapvízzel működjön
"A hengerfejnél és a kipufogórendszernél bizonyos változtatásokat kell elvégezni a biztonság és a hosszú élettartam elérésére. Először is, az égés során a korábban szétválasztott hidrogén- és oxigénatomok újraegyesülnek, ezáltal a kipufogórendszerbe vízpára - és semmi más, mármint szennyező anyag - nem jut. A legtöbb autógyártó öntöttvas kipufogócsöveket és acélszelepeket használ. A hő és a nedvesség együttes hatása (nedvesség nem jelentkezik a benzin elégetése során) a rendszer rendkívül gyors elrozsdásodásához vezet. Az egyik átalakítás az, hogy ezeket az acélszelepeket rozsdamentes acélszelepekkel kell felváltani, valamint a teljes kipufogórendszert rozsdamentes acélból kell megépíteni. Az autós boltok árulnak rozsdamentes acélszelepeket és rozsdamentes acélból készült hangtompítókat, melyek nekünk teljesen megfelelnek."
Ha nem végzel el semmilyen más változtatást, csak a porlasztót teszed alkalmassá a hidrogén fogadására, attól még a rendszer nagyszerűen fog működni, de a kipufogórendszer semmi perc alatt el fog rozsdásodni, és ha a motort "hosszabb ideig" nem kapcsolod be, akkor a gyárilag beépített szelepek és érzékelők elrozsdásodnak és beszorulnak! A rozsdamentes acélszelepek nem drágák és ugyanolyan problémamentesek, mint a rozsdamentes acélból készült kipufogórendszer. Ne légy bolond és ne akarjál ezen spórolni, mivel ezzel csak plusz kiadást és fejfájást okozol magadnak és engem fogsz okolni a saját butaságodért. Az öntöttvas hengereket és a szelepek bemeneteit magas hőmérsékletet elviselő, úgynevezett "heanium" kerámiával burkold be, mely ezeket megvédi attól a korróziótól, mely a szelepeknél, érzékelőknél és a kipufogórendszernél is fellép. Aztán ott van a kipufogó csonk: A nedvesség ott is rozsdásodást idéz elő. A petróleumalapú üzemanyagnak megvan a saját mosóhatása, mely véd a korróziótól, ahogy az olaj is védi az olajban áztatott alkatrészeket. Amikor hidrogént használunk a belsőégésű motorok üzemanyagaként, további elővigyázatossági intézkedéseket kell tennünk azért, hogy a rendszer élettartamát meghosszabbíthassuk, nem pedig csak letekerünk pár ezer mérföldet aztán a motor besül, mint egy lósz...r."
Forrás: Carl Cella -
laci3000 #511 kicsit vissza az agarakkal....
majd ha lessznek kivitelezési rajzok és reprodukálni tudom az eredményt akkor majd elhiszem,
de addig csak számok és grafikonok tömkelege az egész.... -
HUmanEmber41st #510 "2. A vízbontás több energiát emészt fel, mint amennyit a hidrogén elégése nyújt."
Kanarev ezt már megoldotta
Hol jártál eddig Albertus ??? -
Locutos #509 Nem megy Albertus...ha még meg tudnak hosszulni a karok az egy teljes körfurdulás alatt mindig lesz ahol visszaüt, elkerülhetetlen hogy ne érvényesüljön ellentétesen is a hosszabb kar(ok)
Es jó hogy visszajöttél Albertus! Welcome!
"Maxwell démona majdnem száz évig riogatta a fizikusokat, mígnem Louis M. Brillouin, francia fizikus kimutatta, hogy a démonnak információra van szüksége az egyes molekulákról, ha idoben ki akarja nyitni az ajtót." -idezet a szabadlami oldalrol
Errõl az esetrõl nekem a tömegspektrográf sebesség szûrõje jutott eszembe. Persze ott feltétlenül töltött részecske halad át egymásra merõleges elektromos és mágneses teren, így csak bizonyos sebességû részek tudnak továbbjutni egyenes vonalú mozgással. Szóval nem is lenne olyan nagy ügy egy ilyen ajtó, csak a gázoknak akkor mondjuk feltételnül plazma állapotba kéne legyenek.
A gravitációs topikba mutatatta valaki ezt és mellette ott van még Billy Meyer Simple magnet motor -ja és egy kis 3 perces smot nevû filmecske. Szerintem az utolsó smot filmecske magyarázhatja a többi kettõt. Mit szóltok? -
cloudbasepotato #508 Csak arra akartam utalni, hogy hidrogénnel hőerőgépet hajtani egyáltalán nem hülyeség. Nem is akármiért fektetnek nagy energiákat és pénzt a tüza. cellás fejlesztésekbe. -
Albertus #507 Szia!
Szuper jók ezek a kütyük.. és némelyik majdnem működik is..
Itt van példának Willard kereke.. A jobb oldalon 3 db golyó, (vektorosan 2 db golyónyi teljes erőkarral) áll szemben a bal oldali
7 db golyó, igaz kisebb (átlag fele) erőkarjával..
Mi lenne, ha a karok láncszerűen a bal oldalon, minden tömegnél függőlegesen lefelé lógást engednének és a karok hossza a jobb oldalra átbillenve-kiegyenesedve nem kettőszörös hanem hétszeres surárra
"gördülne ki" a lánckar hossza..
Ekkor balról Fb= 7m x 1r= 7 állna szembe a jobbról
Fj=2m x 8r azaz Fj=16 -al, vagyis Feredő= Fj-Fb= 16-7= 9 lenne..
Vagy nem?? Mi a véleményetek??
-
Locutos #506 Na igen, egészséges logikus dolog a szkepticizmus a szabadalmi hivatal oldalát olvasva. De cloudbasepotato nem kell csak a korrozióproblémánál leakadj, ha van valami érdekes mondanivalód a témával kapcsoltba szerintem mi szivesen fogadnánk :) -
cloudbasepotato #505 "* Ki kell cserélni a motor főbb alkatrészeit, a kipufogót korrózióállóra (rozsdamentes acél, vagy kerámiabevonat), mert a víz megeszi az alkatrészeket reggelire késsel-villával."
A benzin égéstermékének is nagy százaléka víz, sőt maga a benzin is meglehetősen sokat tartalmaz belőle. Kell is, mert az égés során fejlődő füstgáz expanziója útján szedünk a rendszerből mech. teljesítményt. A hőteljesítmény önmagában kevés lenne.
A H égésekor keletkező tiszta H2O nem mondható kifejezetten korrozívnak.
-
#504 Itt vannak hasonlók - ezeken jól látszik hogy renderelt animáció (ugyaazon az elven működik mint a Honnecourt-kerék). Mindenesetre mókásak. -
Az első ötletet Európában Villard de Honnecourt, XIII. századi francia építész vetette fel (2. ábra). Az ő kerekének a kerületéhez karokon keresztül súlyok voltak szerelve. A karok csuklóval kapcsolódtak a kerékhez úgy, hogy egy forgástengelyhez közeli és egy attól távolabbi helyzet között tudjanak a súlyok átbillenni. A súlyokat a saját súlyuk billentette át egyik véghelyzetből a másikba. A kerék felfelé mozgó oldalán a súlyok a tengelyhez közelebbi helyzetükben voltak, a másik oldalon főként a távolabbi helyzetükben. Az elgondolás lényege az volt, hogy a súlyok a lefelé mozgó oldalon az útjuk során nagyobb nyomatékkal hajtják a kereket, mint amekkora nyomatékkal a másik oldalon felemeli őket a kerék.
Forrás: Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Szemle, Elektronikus publikáció, 108. ÉVFOLYAM 6. SZÁM, 2003. DECEMBER
Természetesen nem működik, hisz a kerék előbb-utóbb egyensúlyi helyzetben köt ki (ezt már Leonardo is tapasztalta).
Egyébként a videó egyrészt trükk (vagy animáció - de nagyon látszik hogy kamu), másrészt csak egy lehetséges Orffyreus-kerék változat (az eredeti működési elve nem lett közzétéve).
-
Locutos #502 http://www.youtube.com/watch?v=hl8dM2wQB4k&NR
??? -
#501 "De nagy kincsesbánya a youtube meg a google video is, ott is rengeteg mindent lehet lelni"
David Copperfield pedig átment a Kínai Nagy Falon keresztül.
Egyébként a Metacafe is tartogat csemegéket: például a gyertyás áramgenerátort.
"De kapcsolódva a mi vizautonkhoz"
1. Hidrogénnel hajtható az autó, csak:
* Ki kell cserélni a motor főbb alkatrészeit, a kipufogót korrózióállóra (rozsdamentes acél, vagy kerámiabevonat), mert a víz megeszi az alkatrészeket reggelire késsel-villával.
* A víz 0 °C-on megfagy (normál légköri nyomáson, normál vizet feltételezve). Ezért téli üzemben alkoholt (fagyállót) kell keverni a vízbe.
2. A vízbontás több energiát emészt fel, mint amennyit a hidrogén elégése nyújt.
3. A belsőégésű motorok hatásfoka alacsony. Inkább üzemanyagcella+elektromos motor. -
Locutos #500 Na én még bújtam azt az oldalt is, meg leltem még egy másik angol oldalt ahol ilyen dolgok vannak még. De nagy kincsesbánya a youtube meg a google video is, ott is rengeteg mindent lehet lelni, egészen fantasztikusakat is, énszerintem a szkeptikusoknak azért van mit magyarázgassanak nekik is.
De kapcsolódva a mi vizautonkhoz, én azt gondoltam legalább az elektrolízist tudom, de ennyi minden olvasás meg látás(videok) után már nemtudom mit tudjak biztosan és mit ne. Most keresek valami érdekeset amire azt állították hogy megy is, és video is van hozzá hogy feldobjam itt témának. Ok? Volt már itt ilyen? -
HUmanEmber41st #499 Azt tőle kellene megkérdezni..:D azt mondta, többet is épített, h konkrétan milyen megoldásokat, azt nem tudom.
Az EBM-nek mindenesetre tudnia kell valamit, ha ennyi pénzért el is akarja adni. Mint lentebb írtam, nagyforgalmú repülőterek igényt tartanának rá. -
Locutos #498 Ize...rosszul irtam a linket -
Locutos #497 Igazad kell legyen Faustus...nekem is gyanus (volt)ez az EBM is... ha 20 év alatt nincs kész már valószínûleg nincs is mi kész legyen rajta.
Most ne azt gondoljátok átálltam a szkeptikusok oldalára, még mindig vannak azok a dolgok amik nekem is logikusnak tûnnek és nemtudom miért ne mehetne.
HUmanEmber41st az az ismerõsöd sima egyenárammal csinálta a vízbontást az autojába, vagy alkalmazta azt az áramimpulzusos dolgot amit az oldalról lehet olvasni ? -
HUmanEmber41st #496 Én pl ismerek valakit, aki autószerelő, és készített már nem 1 vízbontó berendezést. Eddig csak annyi volt a problema, h kevés üzemanyag ( durranógáz) keletkezett. Simán működnek ezek a kis energiával sok vizet elbontó berendezések. -
tomcat1 #495 Akkor zyákutca, de akkor is van plussz :) -
#494 [url=http://index.hu/tech/tudomany/tvnt0226/]A 14 karátos vízzel hajtott autó[/url - ]az Index cikke a negyedik Budapesti Szkeptikus Konferenciáról -
#493 "En csak azt nem értem meg, aki ilyesmit szabadalmaz meg stb. az csinálja elõször meg(pl. legyen egy olyan autója és azzal furikázzon) es aztán verje nagydobra. Nem?? "
Nem.
Először az emberünk (magánember, nem vállalat, egyetem, stb...) kitalál egy dolgot (mondjuk a helyből felszálló fotelt). Mivel úgy látja, hogy a szabadalmi hivatalban nincs még ilyen dolog bejegyezve, csinál egy szabadalmi beadványt (lényegében ez egy skicc, nem tartalmaz pontos méreteket, adatokat, anyagminőségeket). Ennek megvannak a formai követelményei, de nem kell rendelkezni működő prototípussal, gyárral, stb, csak nagyobb logikai bukfencek ne legyenek benne, amit a hivatalnokok (akik nem feltétlenül fizikusok) nem vesznek észre.
Ezek után emberünk nekiállhat az egész kidolgozásának (még mielőtt lejár a szabadalmi beadvány, mert utána közpréda). Ehhez persze pénzre van szükség (a szabadalmi beadvány benyújtásához is kell), amit szponzoroktól, adományozóktól tud összeszedni.
Hogyan tud sok pénzt összeszedni? Ha egy kicsit lódít.
Biztos ismered a TVShop-os reklámokat - gagyi árút, remek paraméterekkel adnak, a paraméterek tükrében optimális áron.
És még hogy? Ha kiegészíti az aktuális problémákkal.
Olajlobbi, hazafiasság (szeretném ha találmányom magyar kezekben maradna), terrorveszély (készülékemmel felismerhető a terroristagyanús személy), környezetszennyezés, Csernobil/atomhulladék-elhelyezés (atomerőmű környezetszennyező, de az én kütyüm nem), az élet megkönnyítése (elpusztítja a vízkövet, a baktériumokat), stb...
Szimpla marketing.
Ha emberünk ügyesen lavírozott, akkor sok pénzt tud beszedni. Ha a találmány alapötlete tényleg helyes (és megvannak hozzá a megfelelő feltételek - lásd például űrrakétát Leonardo korában nem lehetett volna feltalálni), akkor sínen van a dolog, és termék lehet belőle.
"és találtam egy oldalt ahol mindeféle ilyen "dolgok" vannak"
Ezt az oldalt már többször ajánlották már ebben a topikban (alul rákereshetsz). Vannak benne jó dolgok, csak kicsit óvatosan kell olvasgatni - sokk sci-fi van benne. ;) -
Locutos #492 En csak azt nem értem meg, aki ilyesmit szabadalmaz meg stb. az csinálja elõször meg(pl. legyen egy olyan autója és azzal furikázzon) es aztán verje nagydobra. Nem??
Na...de ... egy kicsit rákerestem erre a vizautó dologra, és találtam egy oldalt ahol mindeféle ilyen "dolgok" vannak. Van ott pár érdekes olvasgatnivaló az érdeklõdõknek. Remélem pár dolgot kitárgyalunk onnan is! -
#491 Mivel nem önmagától mozgó (ezt telefonon tisztázták), ezért a 25-30% nem csak az elektromos többletteljesítmény, hanem a termikus, stb... - ami nem hasznosítható.
"A) The difference between the total output and input performances (energies) which consist of:
a) electrical input and output;
b) heat energy outputs:
i) through the heat exchanger, and
ii) heat which does not go through the heat exchanger (i.e. leaks through the box in which the unit is working) but produced by the EBM Unit."
Forrás: Introduction into testing procedures of the EBM Midget Power Plant and prototype units for outsiders -
HUmanEmber41st #490 Akkor végül is mit bizonyít a magyar prof.ok által aláírt jegyzőkönyv?
Akkor most tudja vagy nem?
Annyira bárki képes, h egy lakatfogóval rámér a bemenő fázisra, meg rámér a kimeneti oldalra ( amennyiben le van terhelve természetesen).
A jegyzőkönyvekben 25-30 % + ról van szó, nem 5-10% ról.
MegaWattos nagyságrendben pedig már nem 1-2 Amper.. -
#489 "megtévesztő"
Egy fordítási hibát használ ki a vízüzemű autó feltalálója?
Härtlein Károly, BME Fizikai Intézet -
#488 Asszem 5-6 éve középsuliban tanultunk ilyen feladatokat megoldani, szóval nem tudom.. Biztos felfedezett valami új fajta reakciót.
Csak akkor találjon hozzá új szavakat is, mert ha a régieket használja az megtévesztő. -
Locutos #487 De hogy is van ez a vizauto? Azt kepzelté(k) hogy a hidrogén és oxigén reakciója több energiát(hõenergia) ad vissza mint amennyi a bontáshoz(elektrolízishez) kell?