Szabad energia, olyan gépek, amelyek sértik az energiamegmaradás törvényét.
  • turkalo2
    Amennyit én tudok a dologról, az az hogy a hőerőgépek közös problémája, hogy a munkaközeged hőt felvéve tágul és munkát végez. Carnot izoterm szakasz. Majd adiabatikusan tágul és munkát végez.

Utána azonban hogy körfolyamat legyen, azt a munkaközeget, gázt vissza kell juttatni az eredeti állapotba. Ezt egy hűtéssel majd egy összenyomással oldható meg. Itt a veszteség a hűtésnél.
    Ezért minden hőerőgépnél van a hűtés miatt veszteség.

A termikusan regenerált celláknál a munkaközeg egy olyan anyag amelyet hővel elbontanak, szeparálják a bomlástermékeket, majd visszahűtik ezeket amik cellát adnak, így a betett hő egy részét villamosenergiában kapják vissza. A hűtés miatt ott is van veszteség.

Ez a találmány, ahogy én értelmezem beteszi a hőt és bontja az anyagokat, majd vissza úgy hűt, hogy a hőt átpumpálja egy Carnot hőszivattyúval egy másik regenerálandó cellába. Amelyből ugye annyi energia hiányzik, amennyi áramot kivettek belőle.

Belátható hogy mivel nincs szükség külső hűtésre, ez hőt konvertál villamosenergiává, feltéve hogy a cella által adott villamos munka nagyobb a hőszivattyú működtetésére fordítandó munkánal. (A hőszivattyú működtetésére fordított munka - amit a villanyból elvettek - az hőlént megjelenik persze a cellában, az sem elveszett).
    Ez viszont hő villamos energiává alakításának százszázalékos módja lenne.
    Én nem találom benne a logikai bukfencet. Pedig ez olyan pofon egyszerű hogy képtelenség hogy erre még ne jött volna rá senki.
    Már pedig ez az elvi gép nem csak hogy a második főtételt, hanem az entrópia fogalmát is pofon csapja.

Annyi új infóm van, hogy akitől ezt a címet kaptam, az mondta hogy azon az oldalom van internet statisztika secondlaw.acs.hu/awstats, amiben a feloldatlan IP címek teljes listáját ha valaki végignézi, bizony sok kfki-s, bme-s és egyéb egyetemi hálózati címet lát. Állítólag még senki sem tudta megcáfolni.