Szabad energia

← ElőzőOldal 19 / 19

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Nem azt akartam mondani, hogy egyhelyben topogásnak kell lennie. 😊
Inkább azt, hogy vannak hibás elképzelések, amik nem mûködnek, és nem is fognak mûködni, ílyen a "holnap fölfele fog esni az esõ" Ez hova vezet? 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Szia!

Ez nem ilyen egyszerû. Az õsember nem tudott nagyon sok mindent.
Ha Õ mondta volna azt amit te, de akár még a múlt század elején is
bármelyik tudós, akkor nem lenne gõzgép sem.

Egy példa:

A tudomány mai állása szerint a szimmetria megmaradás törvénye az impulzus megmaradás törvényébõl következik.
Az impulzus pedig csak szokásos körülmények között megmaradó mennyiség.
Részecskefizikai bizonyítékok sora cáfolja, de vannak olyan mechanikai elrendezések is, amik egyszerûen megsértik..

sz4bolcs
Szerintem a tudományt a gyakorlat szûri. Ami nem használható, azt félrerakja.

sz4bolcs
Nem. De amit nem ismerünk, azt nem ismerjük, amit ismerünk, azt ismerjük. 😊

Az áltudomány ezeket szereti keverni. 😊

sz4bolcs
Meg az összeesküvés-elmélet könyvek írói. ;]

Ez megér egy misét... Vagy többet is..

Alap megközelítés: mindent ismerünk amit a természet is ismer, vagy mi csupán a természet parányi részét ismerjük?

Olvastam Egely két könyvét (Tiltott Találmányok és Borotvaélen) de szerintem nem kell csont nélkül elhinni mindent, amit ír.

A könyveiben vannak jó meglátások, pl. a szimmetria-elmélet, hosszasan taglalja Kínát, hogyan bukott a haladásellenessége miatt (ennek köszönhetjük, hogy most nem kínaiul beszélünk), a longitudinális elektromágneses hullámok létezése.
Rávilágít rengeteg kutatási területre, ami mostanság "nem divatos", illetve tabu. Az egészet úgy magyarázza, hogy vannak a gonosz multik meg az összes energialobbi, meg a szegény feltalálók, akik mind pénzt szeretnének látni de tönkreteszik õket, stb.
DE
1, manapság itt az internet, bárki szabadon publikálhat bármit. Ha mûködik, akkor oké. Egyébként meg egy újabb idõgép-kapcsolási rajzzal gazdagodunk, tehát a "találmány" a méltó helyére kerül.
2, Ahogyan létezik energialobbi, ugyanúgy létezik hadsereg és titkosszolgálat is. Õk köztudottan szeretnek lecsapni a friss dolgokra, mindig két lépéssel a világ elõtt kell járniuk.

Amiben lehet valami:
- Tesla kutatásai, vezeték nélküli energiatovábbítás
- Vákuumenergia
- Schauberger-féle "pisztráng-turbina"
- Hidegfúzió
De ezek nem feltétlenül sértik az energiamegmaradás elvét! Sõt, szerintem semmi sem sértheti. Vákuumból nyerhetünk energiát, de olyasmi lesz, mintha anyagból tennénk. Létezhetnek eddig ismeretlen hullámok, amikbõl jelentõs energiájúak érik a Földet, annyira, hogy mindig kéznél lesznek, de õk sem sérthetik az elvet, mert akkor a többinek is kell. (Az elektromágneses hullámokról se tudtunk sokáig, új dolgok jöhetnek mindig.) Egely mindig nemkonzervatív erõterekrõl ír, létezhet olyan? Abban nem lene egyértelmû egy jelenség kimenetele, az biztos.

Új dolgokat nem találunk fel. Ha a természet nem ismeri az energiamegmaradás sértését, akkor nem lehet sérteni. Miért fejlõdött ki egy bonyolult rendszer a cukor mint energiahordozó elõállítására, raktározására és elégetésére, ha lehetett volna hatékonyabban is csinálni?

A könyvnek az a veszélye, hogy a hivatalos fizika ismerete nélkül olvasva szép és jó minden, elhiszi az ember. Olyan effektus ez, mint amikor a tudományos hírek kapcsán mindenki érteni kezd a kvantumfizikához, bizonygatva, hogy az összes tudós hülye.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

akkor ezt csekkoljátok:magyar oldal

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

már csak a poén kedvéért ;D

én pont tegnapelõtt kaptam kölcsön ezt a könyvet #5 de azért kiváncsi vagyok mirõl van benne szó 😄

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

epp ezert nem ertem, ha en feltalalnek valamit, es feltenem az eletem, mert hallottam hogy az olajcegek a magamfajtakat megolik, akkor az lenne az elso , hogy kirakom a netre, es onnet tuntessek el ha tudjak.

igy mar nem lenne ertelme hogy megoljenek.

Sadist
mert kapzsi irigg kizs geci :C

Vagy lehet hozni az összeesküvés elméleteket, hogy az ilyeneket elhallgattatják, hogy az olajcégek még több évtizedig zsebelhessék a pénzt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

ilyen nélkül is meg szoktuk :c

egy ilyennel meg lehetne öriteni a fizika tanárokat 😄D

... got nothin to share with you...

sosem ertettem, hogy ha valaki feltalal egy mukodod rendszert, miert ül rajta, miert titkolja? ahelyett, hogy szetkurolne a vilagban.

Doomista
de én mondom a fizika az jó dolog :=)

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Doomista
hát ja...de az egészség az elsö 😄
az internet is felesleges,minek az ... hát tudjuk hogy minek,de ezis pénz..de mégis kiadunk rá pénzt ^^ ... és még van mit sorolni...egy plazma tv minek minek kiadni rá több százezer forintot,mikor egy kicsike samsung tv is megfelel ... stb ... etc !

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Doomista
sehol,pusztán csak leirtam 😄

Sir Quno Jedi
És ez hol sérti az energiamegmaradás törvényét?!! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ha meg elhiszi kezeltese magát a táltosokkal 10ezrekért 😛PPPP sok szerencsét 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Doomista
energia,van ilyen emberi energia ... erõsen koncentrálsz,és tudsz gyógyítani embereket,a kézbõl meleg,avagy forró hatás,azaz energia hatás áramlik,így erõt lehet adni arra a pontra,ahova tartja az illetõ.gyógyítóhatással rendelkezõ.
de most ezis az a 2 lépcsöt mutatja,hogy elhiszi e az ember vagy nem...ha nem hiszi el,akkor menjen egyszer el egy ilyenre,és érezni fogja majd ... :=)

Hát, õszintén szólva nekem is komolytalannak tûnik ez az Egely féle könyv, ennél konkrétabb dolgokra vágyom 😊.

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Egely György-nek vannak ilyen írásai, én a Tiltott találmányok címû könyvét olvastam, de a végére érve humbuknak tûnt az egész, mindenesetre ha érdekel a téma akkor érdemes beszerezni

Landren
Mindenkit megfolyt az energialobbi, és amíg a pénzel rebdelkezõ embereknek az az érdeke, hogy ez ne terjedhessen el, a továbbiakban is meg fog.
Korábban sokat foglalkoztam a témával, de mielõtt hülyeségeket írnék inkább elõszedem és átnézem újra.

sose nyomd fullba a kretént

Errõl már létezik külön fórum az SG az Általános eszmecserében, de ide illik:

Jasker Power System

Errõl is nagy hírverés, aztán egy darabig ígérgetés, most meg semmi, még a honlapja is eladás alatt:

www.jasker.com

Vajon õket is megfojtotta az "energialobbi"?

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Itt egy olyan fórumot szeretnék, ahol információt osztunk meg ilyen gépekkel kapcsolatban, akár egy weblinket, vagy valamilyen rövid leírást, esetleg könyvcímet, akár "mûködési elvet". Nem vitafórumot szeretnék, vagy ilyesmit, nem sok értelme a vitának, ha a "hivatalos" fizika korrekt, akkor ilyen gép nem létezhet. Ha viszont ilyen gép létezik, akkor újra kell írni a tankönyveket. Az elméleti vitát inkább valami tudományos folyóirat fórumában kell megtenni.
Szóval inkább információcsere lenne a cél a témában.

← ElőzőOldal 19 / 19