A magyar nyelv úttörői
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/puskas-peti-irt-dal-vv-zsofinak-2048047?nocache
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
All hail the double x!
All hail the double x!
Mindenesetre találkozni vele, szerintem egy ideig próbálták kizavarni a közbeszédbõl, de visszakeveredett - régen is biztosan volt.
Ellenben, sokszor "irodalmias" hangzást ad egy-egy sornak, és én is elcsábulok.
De akkor is érdemes megfontolni a "hogy" elhagyását, ha - írásban - a bõvített mondatunk túl sok kötõszót igényel.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szükséges-e használni a "hogy" szót a feltételes mondatban a cselekvés és a "lehet" összekötésekor?
Anno nálunk még nyelvsértésnek minõsült az alábbi:
"Lehet megetetem a macskát ma."
szemben a hagyományos
"Lehet, hogy megetetem a macskát ma."
formával.
Még mindig zavarja a fülemet az elsõ forma, de egyre többet hallom/látom így használni, kihagyva a "hogy"-ot.
Ez egyszerûsítés, nyelvtani hiba vagy annyit fejlõdött a nyelv, hogy elfogadott így használni?
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
HE?
All hail the double x!
Gordius IV. - City of The Dark Messiah
Látod már én is kezdem.. 😞
Késõ van..
Persze, chaten (wlm/skype/ilyesmik) a sebesség is számít, de itt át lehetne egy kicsit gondolni. Szerintem ez nem jut eszükbe.
(PQ-t ebben nem nehéz megverni..)
Sajnos a céhbe sokféle emberke jelentkezik, alapvetõen nem vagyok kirekesztõ, bár kiírtam egyértelmûen mik az elvárásaim, utólag nincs szivem kirakni õket. Ez alapvetõen nem változtatna a kultúrájukon, hozzáállásukon, nem lenne nevelõ ereje, csak nem lennének a közelemben, nem zavarná a szemem, ez pedig végsõ soron csak önös érdek.
Nem vagyok egy melldöntgetõ "nagy magyar" nyelvõrzõ, nem tûzöm véres zászlómra a magyar nyelv védelmét, csupán ésszerû határokon belül "egészséges módon" egy értéknek tartom ezt is.
A folyamatosan változóban lévõ nyelv, a szleng vagy az argó megint más.
A figyelmetlenségbõl adódó eseti nyelvhelyességi vagy helyesírási hiba elfogadható, a klaviatúrán félreütött betûk szintén (nálam is néhány billentyû érzéketlen már a portól)..
A szándékos nyelvrongálás és az igénytelenség (alant) viszont zavar vagy elkeserít.
"ozt ennyi".
Majd benne lesz a híradóban ez is..
(bár nálam most nem mûködik)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
😊
Az, hogy egy webmester ennyire figyelmetlen az még (jóakarattal) elnézhetõ.. de, hogy utólag sem veszi észre senki, vagy az nem szúr szemet senkinek (akár egy rossz helyesírású embernek sem), hogy egyazon oldalon egymás alatt 3 cm-rel kétféleképpen van leírva az már több mint érdekes (mivel viszonylag ritkák azok a szavak amelyeknél kétféle forma is megengedett vagy használatos).
Legalább beírná a Google-ba..
Ahol Google van ott minden van. :-)
A legkönnyebben hozzáférhetõ tudástár MINDENHEZ..

Nekem kellene bakkantanom..
vicces álhír 😊
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
<ÉRTÉKELNÉ>ÉRTÉKELNÉ>
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
18 éves csaj bemutatkozása a facebook-on
Mizuka?? Mindegy mert nem érdekel tulzottan!😄
Nah szal utálom ha a hátam mögött kibeszélsz inkább mond a szemembe nem mindta érdekelne mit gondolsz rólam csak azért tudjam hogy kit kell utálnom😄...am nem vagyok egy ilyen \"köszívû\"vagy hogy is mondják😊 én \"aranyos és cuki\" vagyok szóval^^jah és \"Kiss\"-é EGO is de az nem észre vehetõ ugye bár😄 mert ugye \"van mire\"😄 ugyanis én szép vagyok meg minden ha nem tünt vólna fel akkor mennyel szemészetre vagy tisztisd meg a monitort vagy ilyenek..nah jó elég az EGO-ból és a nagyképüségbõl... magamról csak anyit hogy szeressek focizni...dehogy is én IMÁDOK focizni \"bocikah\" szeressek dancelni, Bulizni😄
most jön a \"nyálas\"éhnem szejetem a Hello Kitty-t (Imádom) medek valamerre és meg látom akkor ojan nekem kejj😊 ennyi elég is😄 akkor mit irjak még??😛 ELVÁROM hogy irjál kommentet
ha lehet normálisan irj mert \"nem értek kinaiul\"ha valami nem teccetös szóljál ugyse érdekel mert tuti jó😄 mindeggy azért irj és majd igyekszem igaz nem neked kéne megfelelnem😛 de nem baj...am Imádás van Manchester United-el szal ne szóld le mert fel ruglak 😄 szal csak finoman..😛 nem nagyon szeretek más háta mögött ki beszélni valakit ezért vagy a szemébe mondom vagy pedig hangosan célozgatok hogy pl\"70-es évek bazz\" meg hogy a Fekete nem megy a piroshoz ezt nem mindenki érti de akinek sötét a bõre😄..jah és még azt is utálom ha valakinek el mondok valamit és tovább aggya vagy mondom hogy ne mond el azt holnap már mindenki tudja.. vagy csak egyszerüen mutatok neki valamit és bologat másnap meg már hallom hogy tök jó meg ilyenek utálom ha UTÁNOZOL de az kurvára!!!!!vagy ha veszek egy polót vagy valamit hol vettted??? ugyse mondom meg mert minek vennél te olyat .. szal😛 mindegy ennyi majd ha valami eszembe jutt irok vagy nem😛 naH ´ÿ`²°¢^·~Szióka~·^¢°²`ÿ´PuSzIm
All hail the double x!