2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
And26 #1334 Állatok a közösségi médiában -
#1333 Igen, ezt én is egy ismerősömnél szóvá tettem:
Személyiségi jogok miatt vezetékneveket töröltem.
-
#1332 -
geo91 #1331 "valólyában" (még leírni is fájt... :D)
-
#1330 Bakkantok.
Kutya vagyok, megtehetem. :) -
#1329 Jó példa lehet az Attila vs. Atilla ... hisz mindkettő helyes :)
-
#1328 Jaja, ugyanerről van szó :) -
#1327 csak eszembe jutott a bakkancs esete mikor megláttam :D -
#1326 Nagyon sokan úgy mondják ki, a magyar beszédnek "kedves" az egy hosszú egy rövid hangzó váltogatása, így ha sok rövid van egymás mellett, akkor vagy a magánhangzó hosszabbodik meg (*szaalag, bár inkább o-ó ö-ő téren észrevehető, innen a neve is: "ormány-nyúlás", hiszen azt is órmány-nak mondják sokan), vagy a mássalhangzó (*szallag). Az, hogy a helyesírás nem követte le a beszédnek ezt az ismert szabályosságát, és akik így írják, azok jelenleg nem helyesen teszik, az maximum oda nem figyelés eredménye.
(hasonlóképpen lehet példákat találni a sok hosszú hangzóban a rövidülésre is, most nem keresgélek)
Lásd lejjebb az 1304-ben található olvasnivalót (is). -
#1325 szallag -
#1324 halálraítélt raboknak tökéletes kivégzési módszer lenne -
#1323 Elég lenne az értelmi szerzővel egy jó 5-10 évet lehúzni egy lakatlan szigeten, egymásra utaltan... -
#1322 meg akarok halni.... -
#1321 Dzsízösz! -
#1320 azért itt reklámozni az oldalad... ejnye már :) -
#1319 látnád az oldalát :D -
#1318 Nem ütném, á dehogy!
-
#1317 -
#1316 re annyit tesz, hogy újra itt vagyok afk-ból (vagy brb után :D) -
#1315 A mai napig nem tudom mit jelent a re, afk (illetve most már igen, mert az imént megnéztem) és a többi hülyeség, annyira nem folytam bele ebbe a csetes rövidítés mániába:) A vokért meg rendesen ütni tudnék. Bár mintha mostanában ritkult volna. -
#1314 Dehogy muszáj: nem kell Wales-i bárdokat írni, és kész.
"Este buli, megyek. Jössz? Rendben."
Nem kell leírni miben, mikor stb.
-
#1313 sms-ben muszáj, mert korlátozott a karakter szám -
#1312 Én még cseten és SMS-ben sem rövidítek. Szarok a divatra, és amit el akarok mondani, elmondom magyarul. -
#1311 ilyen helyeken, mint a fórum, msn, cset stb én is sokat használom. pl vok, re, afk, pill, sztem, stb rövidítések. sokszor mikor hivatalos e-mail-t kell írni néha belefutok 1-2 ilyenbe :D de nem szoktam elküldeni, mert mindig elolvasom mégegyszer mielött kimegy :D -
#1310 Engem kurvára zavar ez is: "vok"
-
#1309 Pálfordulás:
:)))
(vattok, ozt, akkarsz, visssza...)
-
#1308 na ilyet sem láttam még :D -
#1307 éllyel -
#1306 "de mos amugy ezt miért is kéne bezárni? engem nem zavar...mondjuk isszonyat szar és undorito egy hely de kell ien is, hiszen vkinek ez nem szar és enm undorito...:D
vagy megöltek tetán jol torkonerőszakoltak ott vkit vagy mosmér kell bezárni de télleg??? csak h tudjam...."
"csak azért ne zárják be mert eggyik barátom msot ott dolgozik ki dobóként
"
Arcoskönyvön leltem eme gyöngyszemekre. -
#1305 ..mondtam.
-
#1304 egyszerűen kiejtés szerint gépel, ráérzésből.
olvasnivaló (esetleg elgondolkodnivaló) -
#1303 Pedig voltak itt már szörnyűbb esetek is... -
#1302 -
Vlala #1301 Legközelebb írd ki, hogy "erős idegzetűeknek". Majdnem szegényebb lett a világ egy Vlalával. -
#1300 egy pillanatra megállt a szívem is -
#1299 halászléhöz :) -
#1298 Semmi gond, hiszen kedd van (Az én "pedi"-m is "pedig", de ez is elnézhető a kedd miatt...) -
#1297 Főleg azok után, hogy már legalább kétszer leírtam ide a kötőjelezés szabályait. Gratulálok magamnak. -
#1296 Valamint Oscarra, nem pedi Oscar-ra -
#1295 Matekos, szerintem is.