2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
#1374 kirakó :D -
#1373 Miért mondanám puzzlénak, amikor nem magyar szó, és tudtommal nincs is honosított változata? -
#1372 muszáj, mert minket is jellemez, ha ilyet kiengedünk. -
#1371 és ezt ki kell javítanotok? -
#1370 Az speciel úgy pont jó is lehet, ha úgy mondod ki ("puzzle" vagy "puccle") és magyar egyes számú főnévként kezeled a puzzle szót (mint a fecske - fecskék). Ha idegen nyelvű szóként kezeled ("pázl"), akkor puzzle-k, az idegen szavak ragozásának szabálya szerint (néma hangra végződik, így kötőjeles). -
#1369 :D
("puzzlék") -
#1368 word(ben kaptuk) :D -
#1367 Notepad powa! -
#1366 Ránézésre még soha nem kellett ennyi szöveget gépelnie (mellé is ütött jópárszor, a billentyűzetet nézi, nem a monitort gépelés közben) - rábízhatta volna valakire, vagy átolvashatta volna. -
#1365 jajjj :/
készül egy kis füzet, ahova azok a cégek küldhetnek kis bemutatkozót, akik jelen lesznek a kiállításon amit szervezünk...
íme az egyik :)
Családi vállalkozásunkat Nagyapám alapította és már több mint 50 éve folyamatosasn üzemel. Ma Capital Trade Kft, néven amit édesapám, György János alapítot 1989-ben..Jelenleg Budapest, XIII. kerület Rozsnyai u.9.szám alatt működünk.
2000 m2-en sokféle baba és gyermekjáték melett saját kászitésű papír játákok találhatok nagy választékban. Nagyon büszkék vagyunk,arra hogy immár III. generácioként foglalkozhatunk a papír termékek készitésével.
Eleinte papirborittékok készültek a nagyszüleim irányitása alatt, majd édesapám kis papirtombitákat és csákokat kászitett, ezt tovább fejlesztette és Magyarországon elsőként Puzzle játékok gyártásába kezdett.
Jövőbeli terveinkben szerepel saját tervezésű társasjátékok, saját grafikájú puzzlék, kártyák és egyéb papírjátékok gyártása.
György Judit, cégtulajdonos
Capital-Trade Kft. - Játék és ajándék kis- és nagykereskedés
1139 Budapest Rozsnyai utca 9
Tel: (1) 340 8533, fax (1) 340 8534
www.capital-trade.hu
Nyitva: H-P 8-16,00
a cég nevét, linket direkt hagyom, hogy tudjátok kiről van szó :D -
#1364 Ejj..
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1205022526&no=3733]Nem akarom bántani, de ez az "ismizés" már lingvisztikai hardcore...[/URL] -
#1363 A magyar helyesírás szabályai - a számok -
Cat 02 #1362 Tud valaki arról valami linket, hogy ilyen sorszámos dolgokat, hogyan is kéne leírni ? Mert én mindig keverem :D -
#1361 Az első bekezdést sem tudtam végigolvasni, mert fáj. :( -
#1360 Féltéglával ütnék a kezeire minden helyesírási hiba, direkt rossz írás és hanyag szókezelés után!
Jövő generációja, basszus!
-
#1359 komoly :/ -
#1358 omg -
#1357 ez komoly?!?! -
#1356 Mindig ezzel a PQ-el jössz.. :)
Nekem az fapados és nem okoz élvezetet.. Nem tudok fejleszteni.. -
#1355 pedig majdnem ajánlottam még néhányat :D
(Progress Questet nem, mert ott elvétve van magyar) -
#1354 Hát nem ez alapján választottam a játékot.. :)
-
#1353 az volt a gondolat, hogy te választottál olyan játékot, amelynek a rajongótáborában rengeteg a mai általános iskolás, akik között a szabályzat szerinti írás nem létszükséglet, így ne csodálkozz rajta, ha hasonlókba futsz bele (~ te sz*pni jársz oda) :)
nincs velük semmi gondom amúgy, de nem érzek bennük semmi különlegest - bár kétségtelen, a zöngés-zöngétlen hangpár felcserélése még nem szerepelt itt mostanában, pedig lendületből megy bármilyen embernek :) (alkalmanként nekem is sikerül ha elég fáradt vagyok, bár javítom visszaolvasáskor) -
#1352 Ha jól értelmezem akkor ez szarkazmus, miszerint direkt ezeket keresem és teszem be ide.
Nos nem, ebbe is teljesen véletlenül, játék közben futottam bele, és így még nem láttam, hogy "titoGzatos"...
De ha zavar akkor természetesen ezután mellőzöm ezeknek a screenshotoknak a beszúrását... -
#1351 Hogy is van az a vicc a medvével és a vadásszal, akinek mindig csütörtököt mond a puskája? :) -
#1350 Aha...
-
#1349 Veretes véleményem azokról, akik stílusszerűen használják a felsoroltakat: nem kötelező Magyarországon lakni, húzzon innen a picsába és tanuljon meg angolul, éljen a sok pakisztáni, indiai, román között Angliában és megtanulja értékelni a magyar nyelvet!
-
#1348 Számomra minden, amit elfogadhatónak soroltál fel, szintúgy elfogadhatatlan, mint a W és X használata a magyar v és sz helyett.
-
#1347 Ez a Wagyok, Wagy, Welem, Walaki és a Xeret, Xoktam, Xar, stb. szóhasználat érthetetlen számomra.
Nyilván nem ésszerű betűspórolás a célja hanem a "menőség", "rajság" érzete, egyéniség, badass-ség, móka s kacagás a köbön...
Ennek ellenére egyáltalán nem humoros viszont egyenesen gyermeteg, stílustalan és zavaró. Főként egy szakmai (technikai) topicban nem odavaló, komolytalan (sajnos létező jelenség itt az sg-n).
Ha pedig önmagában kellene értékelnem még annyira se egyedi vagy kifejező mint a LOL-ozás teljes mondatba ágyazva, a "zsír" "vazze" a !!!!!4444NÉGY-ezés és társai... azoknak legalább van stílusértékük, céljuk, elviselhetőbbek, ez viszont erőltetett. -
#1346 Mennyi időt spórol az ember, ha így ír? -.-"
NEMROBI: robi te tucc repulni ??? :D
ROBI: Néha sikerül,ha jó csajok vannak körülöttem :PD
NEMROBI: es sok csaj wolt koruloted ? :D
eccer majd elotem is repkedhec :) mit szoolsz ? :P
.
.
.
NEMROBI: akkor nem wagyok ezek szerint annyira jo :D ha csak a jo csjok elot tucc perkedni :D
ROBI: nem azt mondtam...csak már soxor mondtál hasonlókat és hát.... :PD
NEMROBI: de aszt meg nem kertem h repkegy nekem :D -
#1345 "... egy-két elírástól eltekintve minden bizonnyal megjelenítik azt a hang- és szósort, mely neki írás közben a fülébe csengett. (...) A szerző írásszokása eltér az akadémiai helyesírástól."
lásd #1304 -
karajjj #1344 most találtam egy nb2-es csapat volt weboldalán:
Kedves ....-fáj az igazság hogy focizni sem tudtok inkább menyetek aludni eggyet -
#1343 Na ezt most találtam, szerintem jópofa (torrent trackeren):
Helyesírási játék
Szabály:
A cél, a kijavított helyes szöveget elküldeni a helyesiras
nevű felhasználónak privát üzenetben.
A játékban a vezetőség kivételével mindenki részt vehet.
Egy játékos a játékban csak egyszer küldheti be a teljes megfejtést.
Tehát érdemes jól meggondolni, hogy mit küldesz be.
Az első 10 helyes "megfejtő" 1000 bónuszpontban részesül.
Határidő:
2011-05-15
Íme az első feladvány:
"A másik nem kevésbé híres mondánk lehel és Bul-
csú tragédiájáról szól. A képes Krónika szerzője ezt
a történetet is lejegyezte melynek kőzéppontjában
nem is annyira lehel mint inkább az ő híres kürt-
je áll.
A história a 955ös augsburgi csata-
vesztés idején tőrtént." -
#1342 yx mitöl fél?:O
xy az inekciótól..
yx az szép :D
xx de am énis félek
xy rollad beszéltük
Mikór vagy itthon...?????
Assztán most már lassan beiktathatnánk egy...
-
#1341 fojtón -
#1340 -
#1339 De azért a szándék meg volt benne, mert tudja, hogy az n/m-el néha nem stimmel valami :D -
geo91 #1338 igazi IQ-harcos barszás -
#1337 -
#1336 "Szonbaton itt a Művelődési ház elött ki lessz vetítve a BL Döntő :d.....remélem mindenki fog jönni aki meg akarja tudni hogy ki lessz a nyertes...(én már tudom BARCAAAAAAAAAA) :) :D"
Ez is facebook -
#1335 "Szerintem nagy on jó vok eddig csak 1 2-em van"
(facebook poszt, mobilweb használatával)
Nekem is okostelefonom van, de szerintem nem ok arra, hogy ne tudjak helyesen leírni egy-egy szót. Bár itt nem csak arról van szó:)