2775
Grammar Nazi banner

A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
  • [HUN]FaTaL

Ez se rossz:

Link
  • totya24
    Váá. Ez nagyon fáj. És kiteszik egy blogra.. Én már nem tudom, mit gondoljak...

http://kacagj.blog.hu/2011/07/19/lajk_ha_ismeros (a kép a lényeg)
  • pxxl
    valami ilyesmit gondoltam én is, de a mondat második fele még így is homály :D azért megy ki svéd-magyar meccsre, mert az fontosabb, és akkor jobban szurkolnak a magyaroknak, és ettől ők jobban fognak játszani?

ahm mintha ezen múlna :D na mind1 :P
  • [HUN]FaTaL
    Megpróbálom lefordítani :D

Szóval:

"Inkább svéd - magyar meccsre megyek, fontosabb, hogy akkor szurkoljunk igazán a magyarokan, hogy jobban játszanak"

Valami ilyesmi :D:D
  • pxxl
    WTF? o.O felét nem értem :D
  • geo91
    na számoljatok :D

• [HUN]FaTaL
    Még elvolasni is fáj. :D
  • totya24
    ÚLYabb gyöngyszem.. Az ilyen szavakat rossz még elolvasni is..:)
    http://www.webpagescreenshot.info/img/91733-84201125827PM
  • morcosqtya
    mee one? (~mi van?)
  • Jano
    Fojton fály a felyed, my?
  • morcosqtya
    agyfáLYás ellen nincs? ..
  • [HUN]FaTaL
  • chhaya #1482
    Gondolom az életkora erősen 18 minuszos. :D
  • morcosqtya
    Ez tulajdonképpen már nem magyar nyelv. :-/
  • [HUN]FaTaL
  • geo91

• [HUN]FaTaL
    jézusom :D

bár van 1-2 ismerősöm, akik napi szinten bombázzák az üzenőfalam ilyen remek helyesírással
  • geo91
    na még az is, az elkerülte a szemem... :D
  • chhaya #1476
    a 'kellet' pedig már nem is feltűnő :D
  • geo91
    "aszt" (az írnotok rövid i-vel csak hab a tortán...)

• karajjj
    ez aztán a hirdetés
  • IMYke2.0.0.0
  • chhaya #1472
  • pxxl
    szólíd
  • SMGBAS
    :D
  • Dzsini
    Abban sem lehet mindenkor megbízni, mert csak szavakat ismer, nyelvhelyességet nem ellenőriz (lásd a lenti szöveget) - persze a két lenti változatot aláhúzza, de az nem tűnik fel, hiszen a szlenget, a rövidítéseket, chat-nyelvezetet amúgy is hibásként jelzi (lécci, vok, és társai).

Ez pedig az ilyenkor szokásos kedvenc - az ellenőrző nem húz benne alá semmit:
    "- Péter kém, képzeld, mit halottam! Azt, hogy atilla rosszul hal. Tegnap halott valami túl világi zajt, kiderült, hegy csak az ülő hangja. Úgy megrázta ez az esett, hogy össze is eset. Ez sarkalta őt ara, hogy elmenjen az orvoshoz. Elkísértem a rendelőben, de sokan volt a helységben, még a bejáratott is elállták. A vizsgálat órákig fojt. Nem tudtam megvárni, korában el kelet jönnöm.

- Géz ám, ez semmi! Kiderült az is, hagy atilla lenyelt egy hall szálkát, mert nagyon mohón evet. Igaz, mindig is nagyon szeretet enni.

- Szegény embert sok baj súlyt. A sors csak néha álld, inkább ossza a csapásokat, és rád bízza, hogy old meg. Egyel több fagy kevesebb gong, mar alig számít.

- Sajnos mennem kel.

- Meny csak nyugodtan, menny. A halhús mellet pedig mindig egyel kenyért, mert az le viszi a szálka.

- Ne feled, hogy minden más képen történt, az előbb mondottak csak áll hírek voltak! Az egész Dumát oszt el 5 - el!"
  • SMGBAS
    Ilyenkor jön jól a beépített helyesírás-ellenőrző...
    Vagy legalább döntse el, hogy egy szónál melyiket használja :D
  • Dzsini
    Szerintem ez az a része a nyelvtannak, amit tényleg csak sok olvasással lehet rutinossá, ösztönszerűvé tenni... talán az egyik legnehezebb része az akadémiai helyesírásnak.

És nem segít benne az, hogy szerte a neten ahány ház annyi szokás módon láthatja leírva.
  • SMGBAS
    Tudom, hogy manapság rövidítenek meg ilyenek, de ez tetszett:
    "hadjátok már békén léccives !"

Pár pillanatra rá megint írt:
    "ja az jó , ugy hogy hagyátok békén , értsetek a szóból !"
  • Dzsini
    Úgy írja, ahogy kiejti - a célnak megfelel (#1304)
  • pxxl
    :/
  • chhaya #1463
  • IMYke2.0.0.0
    Arcoskodó Könyvről:
    ":/ remélem holnapra jobban lexel.na lépek jóéj cépálmokat.vigyázz magadra puszi"

• morcosqtya
    :/

• geo91
    hagyjuk is az egészet, csak tegnap kicsit elborult az agyam... :D
  • pxxl
    szerintem nyugodtan kiterjeszthetjük átlag focistára/szurkolóra :)
  • geo91
    átlag fradista
  • Rage47
    ez már fáj
  • geo91
    facebook-ról

"ezel egy abaj h mi bajnokok leszűnk meg továb meunk egészen véigig tim meg megint nem lesztek 10 belűl"
  • morcosqtya
    Ha játszol CS-t (nem emlékszem), akkor ismert lehet: bármelyik szerverre felmész, a játékosok 99,91 %-a így "önkifejez" a nevekkel.. :-)
    Gyakorlatilag már az a nem hétköznapi és különc, ha simán cifrázatlan magyarul beírod, hgy Sanyi.. :))

A 13-17 éveseknél az alapkoncepció az, hogy veszel egy vicces és lehetőleg vulgáris kifejezést (kvázi "nevet") és abban a lehető legtöbb betűt helyettesítesz egy hasonlóan kinéző karakterrel.

n00b k1ll3r, stb

Minél kiolvashatatlanabb annál jobb.
    Népszerű még az ASCII "grafika" neveknél ami viszont nem hülyeség.
    Bár valószínűleg kell hozzá egy DOS-os ASCII táblás "múlt", hogy igazán értékelni tudjunk egy ╩-t :) az meg sajnos korral is jár.
    2011-ben cleartype, PS, és egy 140-es fontkészlettel telepített Word, stb mellett nem nagyon átérezhető a GUI nélküli DOS-os környezet, a pe2 (personal editor), a Chiwriter, vagy a Norton/volkov commander... illetve a korai grafikus félmegoldások 16 színnel..