A magyar nyelv úttörői
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
én általában helyesen használom a -ban, -ben-t, szinte sosem tévesztem szóban sem
múltkor elõfordult, de akkor gyorsan beszéltem és fáradt is voltam😄 + mindenki így beszél, és lassan rád ragad
sztem igénytelenség
"rengeteg esetben elõfordul, amikor valaki nagyon "mûveltnek" akar látszani, csak nem sikerül."
Ezt a túlkompenzációt én egyáltalán nem figyeltem meg, soha nem hallottam, de elég értelmetlennek hangzik, hogy a "férjem bement a boltban". :-/
Nem tudom ettõl miért kellene magát "mûveltnek" éreznie??
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
A túlkompenzáció más kérdés, az rengeteg esetben elõfordul, amikor valaki nagyon "mûveltnek" akar látszani, csak nem sikerül.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A kutya bent van a házban.
A kutya bemegy a házba.
és nem:
A kutya bent van a házba.
A kutya bemegy a házban.
😊
A ban/ba ragozás érdekes dolog szerintem, azért is linkeltem a cikket, mert nagyon gyakran találkozni vele.
A tartalom meg - ahogy mondtad - lényegtelen jelen körökbe(n), majd a saját topicjába(n) elvitatkozik rajta, aki szeretne. Bár így látatlanba(n) én elküldeném egy wikipedia alapozókurzusra 😊
- ban/ba rag használata
- ész nélküli, figyelmetlen gépelés (ami éppen a téma komolysága miatt groteszk kissé)
- stílus
- a mondanivaló (érvelés) pedig külön misét érdemelne, de felesleges kitérni rá azt hiszem...
Érdekes kérdés, azért vannak alkalmak, amikor a prof. olyan húrokat penget, amire többen harapnak 😊 (ez a jó benne amúgy, lehet vitázni akár szakmán belül is)
Nekem a túlkompenzálás szokott feltûnni, mikor "ban" van az irányt jelölõ "ba" helyett is.
Egyszer valamikor kitört az a mánia, hogy ez is "germanizmus" (újabban anglicizmus), és azóta üldözik, mint a boszorkányokat - pedig semmi gond velük. (egyébként még a megnevezés is hibás, régen a Habsburgokat divat volt nem szeretni, ezért lett germanizmus a neve - pedig a németben (is) másképp mûködik a ragozás)
(egy hosszabb cikk a témában)
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
sohasem kerülõ kifejezései. Németórán magyarázta egy tanárnõ, hogy a „mögen” segédigének nincsen magyar megfelelõje. „Na és a komálom?” – kiáltották egyhangúan a tanfolyam résztvevõi, a tizenévesek. Olyan rövid, velõs, szinte hangutánzó szónak, mint pl. a „cucc”, bizony kár lett volna nem megszületnie."
Most olvasom Lomb Katótól az Így tanulok nyelveket. 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Majd jön a "Krixtusom" is...
Life is too short to remove USB safely Samsung Galaxy S S4 LTE-A (i9506) (CM12 nightly)
Szerte a világon egyre többen lesznek, utána fog állni pl. a szolgáltatóipar, és a bankoknál, egyebeknél meg fognak jelenni például az egyszerû, hangos szerzõdések szerintem. Igazából a világ már lehetõvé teszi újra, hogy ne kelljen az értõ olvasás és az értelmes írás bonyolult mûvészetét elsajátítani, ahogy pár évszázaddal ezelõtt sem kellett. Hogy ez jó-e vagy sem, azt meg nem lehet eldönteni. Furcsa mindenképpen.
egyre kevesebben tudnak írni
jó kurva élet
Life is too short to remove USB safely Samsung Galaxy S S4 LTE-A (i9506) (CM12 nightly)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
deeügyeseekvagytook.😊) 😉) ahelyettt hoogy iitt vernéteek magatokat,tanuljaatok meg írnii 😉) csiicskák (nn.)"
woot
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Ha egy kicsit odafigyel az ember, és nem indulattal közelíti meg a témát, hihetetlen érdekes tud lenni.
Most ha humorosba beírnád hogy "X db cédém van", 3 percet sem adnék egy troll beszólásig..
a #1184 és #1187 most kiütött engem😄
cancel nálam poénból cencel, persze tudom hogy kenszöl, csak ez maradt meg bennem régrõl, mikor még én is fonetikusan olvastam az angolt 😄
All hail the double x!
Nem is annyira a fordítás mint a magyartalanság és a szakkifejezések terén voltak jó dobásai, pl.:
Templom = papgyár.
Harcosok = közelharcosok, íjászok = távolharcosok.
De volt egy srác aki gyakorlatilag bármilyen játékban, bármelyik - a képernyõn mozgó - humanoidra rámondta, hogy LOVAG (mágusok, parasztok, papok, lovasok és egyebek, mindegy volt...)
Középiskolában pedig az Eye of the Beholder-t volt vicces olyanokkal játszani akiknek lövésük nem volt az angol nyelvhez..
Varázslatok:
Neutral Poison (méreg semlegesítése) --> (fon.) naturál poszion (és megkérdezte, hogy ez a semleges méreg?)
Tárgyak:
"szvörd", "macse", "kéj", "csainmail", "platemail", "staff", stb..
Párom egy ismerõse (angolos) szerint a "cancel" kiejtése "csencsel"!!
És errõl meg van gyõzõdve mélységesen mind a mai napig. <#whatever>#whatever>

All hail the double x!
képviselõk. A TV-ben a riportokban az értelmiségi alanyok ööö-eee, alig tudnak értelmes szót ööö-eee.nyöszörgés és krákogás között kimondani.
Hallottam tanárt is ööö-eee, igy védeni szép magyar beszédet. Sõt riportert is így kérdezni. Na az sem jobb aki nem tud helyesen írni !
Zárták.
új törvényt hoz a parlament ? Miszerint a takarékoság jegyében a dupla
másal hangzókal rendelkezõ szavakból az egyik másal hangzót el kel hagyni? Nehogy már valaki azt gondolja,hogy nem tud magyarul írni !
Szerintem is lehet a szalonna nyugodtan szalona is ! nem ?

All hail the double x!
nemrég láttam szintén az m1-en a Tudni illik, hogy mi illik c. mûsort, ez is ráférne a mai emberekre szerintem, én sem tudtam jó pár dolgot, azok közül, amiket elmondtak ott😊