2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
#1534 Itt inkább az a gond, hogy a cégnél senki nem szólt neki, hogy javítsa ki az elgépelést - az megtörténik mindenkivel, ráadásul ha át kell olvasni a saját szöveged, akkor úgyis azt olvasod, aminek ott kell(ene) lennie. -
#1533 Ha határozottan (hiba nélkül) tud vakon gépelni akkor igen, egyébként meg ha kicsit is úgy érzi, hogy nem, nézzen rá utána mert egy céget (és önmagát) járatja le ezzel...
(nyilván egy ilyen kis cégnél ez nem vérre megy, de nagyobbakat komolytalan színben tüntetheti fel..) -
#1532 Mondjuk, aki informatikával foglalkozik, annak szerintem eleve meg kéne tanulni gépelni és nem a billentyűzetet bámulni gépelés közben. -
#1531 Az ilyen webmestereket nem értem.
Annyira nehéz lenne a gépelésnél a monitorra nézni? (vagy a kész oldalt átnézni)
-
Cserébe egy hsz. pár hírrel arrébbről:
"A New York Times-nal. :-) Kaszalni meg a kerdeses iskola beszallitoja tudott idaig. Most rajottek, hogy esetleg tanulasra kellene hasznalni az eszkozoket es akkor tanulnanak is valamit a gyerekek. A tanarokat mindenesetre nem sikerult az internet-tel es a google-lel kivaltani..." -
#1529 -
#1528 aztafasz :DDDDD -
#1527 Te jó szagú Atya Úristen! -
#1526 Gyanús, hogy László egy lvl 21-es troll... -
#1525 Csak Ildikónak sikerült nagyjából problémamentes szöveget gyártania :) -
geo91 #1524
-
#1523 Persze, könnyen elképzelhetö. Mint a Tesco-s kamufeliratok. De ha másra nem hát arra jó, hogy így egy életre megjegyezze az a néhány "bizonytalan" akinek esetleg nem volt egyértelmü hogyan írják...
Sõt, lehet, hogy gerilla nyelvtantanárok pajkos csínytevése. Vagy új alternatív oktatási módszer.. :-) -
#1522 Link mögötti elolvasása nélkül:
Egyik nyámnyila nyakiba veszi a másik nyámnyilát, és felragaszt egy fehér, ékezetre vágott szigszalagot a képen látható módon = hú de májerek vagyunk.
Pécsett nem egyet látni - de Szeged is híres lett a felragasztott "önmegvalósításokról".
-
#1521 A hozzászólások alapján nem biztos, hogy nem fake, vagy szándékos "hekkelés". -
#1520 -
#1519 xD -
#1518 Lebuktál :) (a vízhűtésből adhatnál, jólesne...) -
#1517 Valóban kategorikus volt, ha rugalmatlanul kezeljük a szubjektivitást az ember mindennapi kijelentéseiben. Akkor helyesbítek: tapasztalataim szerint gyakoribb, amiböl azért mertem következtetni, mert elégségesnek véltem a mintavételi nagyságrendet.
Valójában azonban építettem egy gépet, ami elemzi a légáramlatokat, és egy bonyolult algoritmussal visszamenöleg kiszámolja az összes létrejött légrezgés történelme alapján a valaha elhangzott összes szó gyakoriságát. Olyasmi ez mint a google fight csak duraluminium vázon van és tettem bele vízhütést. Az kell.
:) -
#1516 Aki bármelyik hozzászólásomat kötekedésnek veszi, az meg is érdemli :) (egyébként azért neked reagáltam, mert te állítottál kategorikusan (X gyakoribb, mint Y) az én hozzászólásomra valamit, amire ha van egy maximum néhány ezer fős mintád, akkor is túlzás. A te környezetedben akkor, amikor odafigyeltél, akkor talán többször hallottad ezt a formát)
valódi gyakoriság mérése valahol itt kezdődik -
#1515 Nem pár embert hallottam 30 év alatt beszélni... tehát nem a második. De empirikus úton jutottam a következtetésre igen.
Sértödés?
Felesleges kötekedésnek érzem a posztodat, én csak állitottam valamit, csakúgy mint ezren elöttem és ezren utánam, mégcsak stílusértéke sem volt a mondatomnak teljesen semleges volt.
A kötekedés általában akkor érinti legrosszabbul az embert ha olyantól kapja akinek a véleményére ad vagy aki számít..
Erre még rájöhet pluszban, hogy szar napom is van (ami nem mentség de faktor) :) -
#1514 Akkor a második :) (és ha megsértődsz rajtam, akkor meg is érdemled) -
#1513 Egyik sem.
30 év tapasztalata alapján.
De látom megint nem kell megnyilvánulnom... -
#1512 Ezt te méréssel tudod bizonyítani, vagy a te környezetedben pár ember alapján általánosítottad? :) -
Biztos, ami biztos xD -
#1510 Szeretem azokat az embereket akik érzik, hogy valami nincs rendben egy adott szóval és ennek köszönhetően el is b*sszák:
"Állandóan a csillagokat nézem és azokat a képeket rejtik mien szép vol együdt!!!" -
#1509 "Kaposvárott" gyakoribb mint a "Kaposvárt". -
#1508 egy kis tudományos mese a -tt/-t ragozásról -
#1507 "mostanában hallom"
Csak neki új a dolog, meglehetősen régóta használatos a "Pécsett" kifejezés.
Sokan utálják ez tény.. -
#1506 írni sem tud, akkor minek válaszol ilyen témában:D -
#1505 Maximálisan egyetértünk.
A sorozatot befejeztem, de kínszenvedéssel.
A főszereplő (John Cryhton) annyira tenyérbemászóan arrogáns, pofátlan, bunkó, paraszt, egoista, és a történet annyira következetlen (sokan meghalnak majd visszatérnek a halálból) stb. stb., hogy szinte fáj.
Végig reménykedtem abban, hogy jobb lesz - mindhiába. -
#1504 A válaszadó egy fa$z.
A "Pécsett" szót használom tini korom óta - mióta tudom, hogy így mondták már jóval a XXI. század előtt is.
-
#1503 na ez nem sikerült :D
-
#1502 [#wilrinf[ -
#1501 Az volt a kérdés, hogy miért mondják sokan azt, hogy 'Pécsett' a 'Pécsen' helyett.
A legjobb válasz... :D
-
karajjj #1500 ez mindig is egy rakás szar volt -
#1499 Sokkal korábban csak 2 teljes évadot bírtam végignézni a főszereplő pasi arrogáns, tenyérbemászó, pofátlan stílusa miatt (ezeket a jelzőket most is fenntartom), de a napokban folytatni kezdtem.
S nézzétek csak végig - kommentáltam is:
Csillagközi szökevények - 3x08 - A sárga szemű szörnyeteg
-
#1498 -
#1497 "Most gondoljunk bele, hogy mondjuk a párunkkal szeretnénk együtt lenni, és épp a bugyi levételnél tart mondjuk a párunk, keresi a bugyinak, hogy hát hol is lehet és helyette egy ilyet fog találni, biztosak lehetünk benne, hogy ránk nézz, és vagy azt hiszi, hogy piros betűs ünnepek vannak, vagy hogy nincs bugyink és kényszermegoldásnak egy betétet hordunk vagy csak egyszerűen nem fog bírni a röhögéstől."
WUT? -
#1496 Egy plázacica ismerősöm osztotta meg facebook-on.. Elolvastam,de megbántam. Ha már blogot ír az ember és publikálja, akkor legyen már benne annyi igényesség, hogy átnézi. A stilisztika már csak hab a tortán:) [link] -
karajjj #1495 agyam leépül tőle