10050
  • hevesike
    Te is tudod, hogy ez a végszó :P
    Én benne vagyok a játékban, néha játszok vele de max. 10 perc mert utána már tényleg unalmas :D
    Ami azt illeti én gondoltam erre és van egy hely amit mindig törlök ha vmit látni akarok xD
  • Fantusz
    A játék kezdetben érdekes, hangulatos, nem titkoltan a Diablo2-re hajaz.
    De miután végigjártad a pályát, maradnak a karaktervariálási lehetőségek, és a jó-gonosz oldal cseréje, de sok különbség nincs, monotonná válik az egész.
    Az Ascaron becsődölése miatt magárahagyták a Sacred 2-t, amíg úm. törődtek vele, addig a patchekkel általában becsempésztek mindíg valami újdonságot is.
    Igy lett a Karácsonyi küldetés, amit az aktualitásnak megfelelően lecseréltek Húsvéti küldetésre, minibossokat (Fehér griff, Fagyúr, Lángúr, Méregúr [nagy kedvenc], stb.) került a játékba.
    Variáltak a játékmeneten, amivel nem mindíg arattak osztatlan sikert, megszüntették pl. a lehetőségét, hogy kereskedőktől vásárolhasson szet darabokat a játékos, s a bossok erejével is variáltak időnként, ami nem mindíg sikerült jól. Volt példa rá, hogy az erdei őrt egy szakasz sem tudta legyőzni, a méregúr még rosszabb volt, ott sokan elvéreztek, a főinkvizítor sebzésvisszaverése max életerőről egy pillanat alatt végzett a karakterrel.
    A lényeg az volt, hogy foglalkoztak a játékkal, s időnként újítottak rajta.
    Az Ice&Blood megjelenése előtt még előjegyzéseket is felvettek a magyar verzióra, s kb. 2 héttel az igért megjelenés előtt bedobták, hogy nem is készül. Ezt az átvágást sokan nem nyelték le, s néhány nap alatt kiürültek az amúgy sem nyüzsgő szerverek.
    Közben előállt az a ismétcsak "dicséretes" helyzet, hogy külföldön olcsóbb volt a játék a kiegészítővel együtt, mint itthon az alap (plusz egy elég visszataszító igéret, hogy majd egyszer itthon is megvásárolhatjuk a Gold verziót - ha már nyugaton nem tudják eladni).
    A fanatikusok megvették az angol nyelvű alapot, a kiegészítővel, s EU szervereken játszottak tovább, de a többség abbahagyta a játékot, s ezért üresek a magyar, lengyel szerverek.

Közben eszembe jutott a jelszó, s felmentem zárt netre, de egyetlen lengyel szédelgett csak a harcmezőn.
    Ki sem mertem menni a szigetről, mert abban sem voltam biztos, hogy tudom-e még irányítani a karaktert rendesen.
    Jónéhány hónap kihagyás után magyarokkal játszva talán elkalandoznék picit a világban, de egyedül unalmas, hisz nem nagyon van olyan hely, ahol még nem jártunk :-)
    Az is igaz, hogy a karaktereimhez is tudok ragaszkodni, egy új kari indításához törölni kellene valamelyiket - de melyiket? :-)
  • Farkassacred
    De hogy mindenki megunja..... de kösz, gondoltam hogy valami ilyesmi lehet.... na mind1
  • hevesike
    Ha kicsit visszaolvasol megleled a választ...de mindegy majd elmagyarázom. Rém egyszerű a dolog, már senki sem játszik vele...a kiegészítő körül történtek után főleg, de tulajdonképpen előtte sem volt valami nagy tömeg. A másik ok, mert egy idő után unalmassá vált...néha felnézek a multira de gyorsan megunom egyedül.
  • Farkassacred
    Én csak azt nem értem, hogy a Sacred 2 Multiplayer-ben miért nincsenek játékosok?! ( max 1-2 játékost látni az mi??!!) felment simán a 2.43 patch, szépen megy a játék meg minden, de Multin.. nincs játékos....... -_-
  • hevesike
    Még vannak szerverek :d és sztem lesznek is...úgy láttam a lengyeleknél Ice&Blood is van xD csak minket hagytak ki belőle...nah mind1. Egyébként azóta találtam sárga állat fejet abból maci lett...le tudja bénítani az ellenfeleket, és kb. a skorpió erején van csak kicsit lassabban üt :D egész jó .
    Ha esetleg eszedbe jut a jelszavad akkor jelezd és játszhatnánk megint egy kicsit...hátha megint öngyilkos lesz valakinek a karaktere :P
  • Morlan
    Nálam bevált a kompatibilitási üzemmódban való futtatás ( Wxp, sp2 ). Sokan írták, hogy rendszergazdaként is futtasd a játékot, nekem az nem számított. Amit még tettem, az ezen az oldalon van leírva. Talán ez segített, nem tudom... de egy próbát megér.
  • vitya79
    Arra tudtok valami megoldást, hogy win 7 alatt allandóan lefagy, windows megoldás keres a prolémára címen.
  • Morlan
    Köszönöm a választ, igen többek közt ez is baj volt, de sikerült szerencsére megoldani - mint általában: a géppel, programmal nem volt baj, csak a felhasználóval.... :)
  • monya1
    A update + lassulás dolognál nem az zavart be hogy 2.40 patch-től lehetővé válik a physx grafikai opció, az esetleg be lett kapcsolva?
  • Morlan
    Sziasztok!
    Érdeklődni szeretnék, hogy miért van az, hogy a beállításokban eszközölt változtatásokat a program nem jegyzi meg, így a következő bekapcsolásnál ezeket újra meg kell csinálni. Minden beállításnál, grafikai, hang, billentyű...stb.
    Nincs egy "ini", vagy bármilyen fájl, hogy ezt orvosoljam? :)

És még kérdezném, bár visszaolvastam (igaz,csak egy kicsit) a fórumon, de az miért van, hogy az eredeti telepítéssel ( bolti verzió 2.02. vagy ilyesmi ) a játék egy adott beállításon ( közepes ) futott szépen, de most megcsináltam az update-et ( nem a Norbiét ), és ugyanazon a beállításon egy kicsit szaggat körbeforgatásnál.
    Természetesen csak kompati-bilis módban fut a játék, de win7-től én nem is várok mást... :)

Előre is bocsi, ha hülyeségeket kérdeztem...
  • Fantusz
    A ló teljesen haszontalan, fölösleges.
    Szerezz speciális hátast - természetesen ehhez el kell jutnod a szigetre.
    Zárt neten, ha szerencséd van, valaki segít, egyedül nem egyszerű (nagy területet kell bejárni)
    A speciális hátasok is nélkülözhetőek, nekem volt (van?) 100. szint fölötti karakterem, amelyiknek nem volt hátasa, s nem is hiányzott.
    (nyűgös róla harcolni, halandó lények, sok helyre meg nem is lehet bevinni)
  • Fantusz
    Továbbra sem tudok lelkesedni az angol Ice&Blood-ért.
    Sőt még azon sem bosszankodtam igazán, hogy a minap megpróbáltam bejelentkezni (jól birja a Windows, még fönt van a Sacred2 is), de a jelszót sikerült elfelejtenem.
    Nem hiszem, hogy sokat vesztettem, nagy tolongás régen sem volt.
    (mennek még egyeltalán a HU szerverek?)

Vudus driáddal játszani sokkal szórakoztatóbb volt, mint az íjász.
    Lényegesen nehezebb vele a játék, sokkal összetetteb karakter, mint a nyilazós, de mit össze kalandoztunk egy-egy jó bónuszt adó fejért :-)
    Legjobb sztori ugye az "Ent" levadászása volt, szegény Erdei Ört hányszor levertük, mire kiderült, hogy semmi köze nincs a keresett fejhez:-)
  • monya1
    Szia!

Nem mindegyik faluban/városban lehet venni, csak ahol egy patkót mutat a térkép. Talán az első ilyen hely egy kis falucska amikor Thylysium kikötőváros felé tartasz. De ha most kezdted a játékot még odébb van, kb. 10-15 szint környékén fogsz majd arra járni. Viszont a varázslatok nem működnek lovon ülve.
  • Gab920926
    üdv a kérdésem az lenne hol lehet lovat venni a játékban
  • Gubberx
    dobd fel hardverapróra ott valszeg hamar el fog menni
  • DORSANAX
    Óriási a tolongás és nyüzsgés itt a fórumon.
    Én is csak magamnak írtam, amit írtam ezek szerint.

Nekem van mindenféle eredeti verzióból, de annyiért megéri, az biztos...
  • Csokis
    Nem érdekel valakit egy jó állapotban lévő eredeti példány! Egyetlen egyszer volt a lemez a gépben, mikor leszedtem ISO-ba, tehát karcmentes. Mindene megvan, és nagyon szép állapotban van! Ha kell, készítek képet is róla. 1600HUF-ért szállítással együtt odaadom! Ha érdekel valakit, küldjön egy PÜ-t! Köszi!
  • DORSANAX
    Még egy fontos kiegészítés!
    Én ezt a leírást követve beállítottam a Firefoxban:
    LINK

A "plugin-container.exe" beterhelhet a CPU-nak, (ezt a Feladatkezelőben meg kell nézni, hogy fut ez a program, vagy sem!)a fenti linken leírtak beállítása után a CPU terhelésem Firefox esetében szinte 0-2%-ra csökkent...
  • DORSANAX
    A bosszantó processzorhasználat csökkentése a Firefoxban:
    LINK
  • DORSANAX
    Szóval, akinek szaggat, vagy gyakran kilép a következőket javasolnám:

1.Olvassátok el EZT és EZT is!
    2.Akinek NVIDIA zsugája van:
    a.NVIDIA vezérlőpult elindítása--->3D beállítások kezelése--->Programbeállítások fül--->Hozzáadás opció--->tallózni a Sacred2.exe fájlt--->Előre reprodukált képkockák maximális száma legyen 3-ról 2-re állítva!
    b.Továbbá még a Függőleges szinkronizálás legyen "kényszerített kikapcsolás" állapotban.
    c.(KÜLÖNÖSEN FONTOS!)Ctrl+Alt+Del--->windows feladatkezelő--->Teljesítmény fülön megnézni, hogy mekkora a CPU terheltsége alapjáratban! (nem lehet több max 5-6 %-nál, amennyiben több, akkor meg kell keresni azt a programot, ami beterhel, illetve le kell állítani a futtatását! A Sacred 2 nem tűri el a nagyobb alapjárati CPU terheltséget sajnos)
    Időnként még a Mozilla Firefox is sokat vesz fel, ezt külön lehet a Mozilla futtatásánál állítani, de ez csak haladóknak javasolt...
    Megj:
    Sok kilépegetésre hajlamos program esetében (pl.Fallout_3,Fallout_NV) segít a fenti a. és b. pontban leírt beállítás.
    Sajnos ATI kártyánál nem tudom, hogy van ilyen .exe 3d beállítás kezelési lehetőség...
    Továbbá a vinyó töredezettség legyen optimális és megfelelő!
  • DORSANAX
    Új VGA driver és minimum PhysX System Driver 9.10.0514 verzió, ha NVIDIA zsugád van.
    A játékban a Grafika opcióban a "V-sync" és a "PhysX hatások" legyenek kikapcsolva.
  • DORSANAX
    Még valami fontos dolog! (Talán... :D)
    Szóval az átvezető videók feliratozásában minden magyar hosszú magánhangzó megtalálható, nem hiányzik semmi, van hosszú "ő" és "ű" is!!!
  • DORSANAX
    Én beállítottam a "nem Unicode kompatibilis program nyelvi verziójának megfelelő nyelv" opciót magyar nyelvre, de sajnos a hosszú "ő" és ""ű" még nem jelenik meg.

A hozzászólásod arra enged következtetni, hogy nálad nem magyar nyelvű a windows ("...Region and Language beallitasoknal...") és gondolom, hogy nem XP.

Viszont nem is XP függő a dolog, mert a fórumon más platformokon is jelezték az említett 2 hosszú magánhangzó hiányát.

RaveAir:
    Viszont a "kódlapverziós táblák" felsorolás ablakban szereplő kódszámok felsorolása előtti kis négyzetekben a kipipált kódokat kellene megvizsgálni, mert ott talán alapból hiányozhat olyan kódszám előtti pipa, ami befolyásolhatja a problémát...
  • Tower Guard
    Nah szóval az lett a nagy problémám, hogy amióta feltettem a patcheket azóta vagy el sem indul a játék, vagy elindul betöltöm a mentést betöltődik, eltellik 1 vagy 2 perc és kilép mindenféle hibaüzenet nélkül.
    Volt hogy a menünél is vártam 2 percet, ott is kilépett. (természetesen eredeti, aki nem tudná)

Ilyenkor most mi a teendő?
  • hevesike
    Oké, felvettelek (nagy meglepetés nem lesz...Én hevesike vagyok ott is :D).
  • Tower Guard
    Jóó! :)
    Használsz xfiret?
    Ha igen akkor a címem : tetko4
  • Jakuza001
    Ez mar csak ilyen, hogy vagy igen vagy nem. :D

Na szoval megoldottam. A lenyeg, hogy a Windows, Region and Language beallitasoknal, a nem unicode-s programoknak a magyar beallitast kell hasznalni.
    Es egybol vagy megjelennek, vagy megjelennek a hosszu magyar betuk is.
  • hevesike
    Hosszú magyar betűk amúgy sincsenek a játékban (mármint ha magyarul telepíted és felpatcheled 2.43-ig)...néha megjelennek néha nem.
  • Jakuza001
    A 2.43as magyaritas merre talalhato Mert a sacred2.hu oldal es a http://addat.hu/48ed8bc7/HUN-2_43.ZIP.html sem mukodik, valamint a http://www.sendspace.com -on talalhato linkek sem.

Igazabol a regi magyaritasom meg van ami allitolag a 2.34-hez jo, de ott nincsenek meg a Ő,Ú,í karakterek.
  • hevesike
    Egyébként újratelepítettem a játékot, uh ha a patchelést befejeztem játszhatunk neten is...ha többen vagyunk akkor nem nem unja meg az ember olyan gyorsan xD
  • hevesike
    Nekem legutóbb kb, 2 óráig töltötte aztán a vírusirtó egy pillanat alatt kitörölte :D
  • Tower Guard
    Annyi hogy a vírusírtó volt hogy vírusnak jelezte a patchet aztán engedte elindítani, biztos az nyúlhatott bele
  • Tower Guard
    Jajajj hát most lett baj. :(
    Mióta feltettem a patcheket nagyon sokszor lefagy a játék elig 1-2 perc játék után meg beakad néha addig is.
    Szervereket meg nem lát, ott is sokszor befagy mikor keresek pl. játékosokat, azt tudok egyedül keresni. :(
  • hevesike
    Nem, a NAGY patch szerintem az összeset összefogja, uh ezzel nem lesz gond :)
    A következő megjegyzés (főleg :D) Fantusznak szól. Ma találtam az I&B ban egy kék sárkány fejet, az alapjátékból hiányoltuk az ilyeneket xD gyíkember pap lett belőle, természetesen semmire sem jó...majd ráállok és keresgélek és beszámolok. Állítólag minden fejből van már 3 szín :D Démonok továbbra is ragaszkodnak a sajátjukhoz...virágok szintén :D
  • Tower Guard
    Köszi!
    Elkezdem letölteni, am. jah látom az egyik 1 gigás :)
    ŐŐ ezeket külön nem kell feltenni? :
    Update 2.12.0 → 2.31.0 Server
    Update 2.31.0 → 2.34.0 Server
  • hevesike
    Őőő...pontosan nem tudom mennyi patch van. De elég kettőt felraknod, innen: http://update.sacred2.com/dl_hu.html
    Elsőnek 2.0.2-2.40 aztán 2.40-2.43 az első egy több GB-os (szerintem az összes addigit összefoglalja) patch uh azzal el lesz egy darabig, az másik már jóval kisebb. Ha ezek megvannak, akkor már felenged a szerverekre...remélhetőleg :D
  • Tower Guard
    Igen igen megérte ám! Meg a sacred 1-el is rengeteg időt játszottam, de ez valami hihetetlen a 2!
    Végre egy jó rpg, ami megfelel az elvárásaimnak!
    Sokkal jobban mint pl Dragon Age vagy a sajnos elrontott Dungeon Siege 3 vagy ilyen Gothic 4 meg hasonló játékok.
    Ez pont az amit már régóta kerestem mint anno a Darkstone, vagy Dungeon Siege 1 esetleg még a 2. :)
  • Tower Guard
    Húh hát amúgy ényleg megérte megvenni mert hihetetlen szép a grafika és jó a játék!
    Az nagyon jó lenne ha ezt megoldhatnánk! Megadom az xfiremet : tetko4
    Ha használsz ott tudnánk kommunikálni.
    Őőő mennyi patch van? Mert ránéztem a multira de szervereket úgy nem adott be, biztos a verzió miatt.
  • hevesike
    Hehe :)))

Egyébként eddig nem találtam hibát (de amilyen taplónak ismerem magam...majd szólok:D), látszik, hogy figyel a fordító :D
    Az "ő" "ű" betű engem is eléggé idegesít...nem értem, hogy miért csak a németeket betűit rakják a játékba?! (meg talán franciák?!...) pl.: elég furin fest a "Jegyr" c. küldetés :D Nah mind1...
    Kitartást a fordításhoz...az eddigi munka szerintem tökéletes :D