10050
  • DORSANAX
    1."...Azokon a képeken, amelyeket én legutóbb feltöltöttem ide, már jól látható, hogy eredeti angol nyelvű játék (teljes játék!) már gyakorlatilag most is elérhető angol-magyar vegyes feliratozással.(Tesztelők számára)
    És folyamatosan bővül a fordítás..."
    Szóval tőled is függ, hogy mikor és mennyire lesz magyar a teljes játékod.(Tesztelők számára RaveAir adhat lehetőséget a részleges fordítás hozzáféréséhez)

2.Magyar eredeti alapjátékom nekem is van, én nem adtam el, nem is fogom.
    Ezt neked kell eldöntened.

3.Szerintem a Gold verziót is patchelni kell, bár nekem Sacred 2-Fallen Angel Collector's Edition + Ice & Blood kiegészítőm van.(2.40-es alapjáték patch kell ahhoz, hogy telepíteni tudjuk a kiegészítőt)
    A 2.65.2-es patch biztosan kell arra is, mert csak azzal mehetsz a netre.
    A Gold sem egyszerre települ, ott is először az alapot kell felrakni és utána a kiegészítőt.Nem hiszem, hogy a Gold alap előre fel van patchelve 2.40-re...
  • hpx68tl
    Köszi! Még az érdekelne,hogy ha 1 hónap múlva hazajön uncsi tesóm és hozza a Sacred2 Gold Edition-t,akkor addigra mire számíthatok a magyar fordítás kapcsán? Ha felrakom majd az alap angol nyelvűt,s vele együtt az Ice & Blood-ot,akkor [az alaphoz gondolom már most megvan a magyar fordítás,így az teljesen magyar lesz] a kieghez tartozó magyar fordítás is hozzáférhető lesz? Vagy abban akkor meg jócskán lesznek angol részek,igaz? A magyar verziót meg, amivel most nyomom, felejtsem el ha valaha is ki akarom próbálni a Sárkánymágus karaktert.... igaz? Ja,s még valami: ha megjön a GOLD, azt is fel kell majd patchelnem,vagy az mér a "végleges"??? előre is köszi a választ!
  • DORSANAX
    Igen, kell az angol alapjáték, arra lehet telepíteni az Ice & Blood kiagészítőt.

Igen, lesz hozzá majd teljes magyarítás és HUN Community patch is. ami majd a magyar feliratozást automatikusan beépíti a játékba. Ezen dolgozik most RaveAir, néhány hozzászólást olvassatok vissza.
    Azokon a képeken, amelyeket én legutóbb feltöltöttem ide, már jól látható, hogy eredeti angol nyelvű játék (teljes játék!) már gyakorlatilag most is elérhető angol-magyar vegyes feliratozással.(Tesztelők számára)
    És folyamatosan bővül a fordítás.

Nekem eredeti játékom van (CE+Ice & Blood), de ez drágább megoldás, mint a Gold verzió.
    A részleges magyarítást tartalmazó CM patch telepítése az eredeti játékra teljesen legális és már elvileg most is elérhető, ha jelentkezik valaki RaveAir címén, amit megadott itt a fórumon.(#9568-as hozzászólásban)

Van egy másik megoldás is, de azt itt természetesen nem ismertetném, nézzetek be a "SPAM/OFF/WAREZ"-be és ott olvassátok el, ha érdekel valakit.
    Azonban azzal a megoldással kizárt dolog a neten játszani...
  • MrTwister
    Ez engem is érdekel mert nekem is magyar alapjátékom van. Akkor ezek szerint nekem is csak a Gold lesz a megoldás?
  • hpx68tl
    Mindenféleképp kell hozzá az angol alapjáték igaz? Ha azt is megszerzem,és arra rakom fel az ice & bloodot akkor tök angol lenne minden ugye? magyarítás/fordítás mindkettőhöz lenne?
  • DORSANAX
    Elnézést, félrenyomtam, hpx68tl-nak válaszoltam, bocsi..
  • DORSANAX
    Sajnos nem tudod a magyar verzióra telepíteni, olvass vissza, ez okozta a magyar verzióval rendelkezőknek a legnagyobb problémát...
  • hpx68tl
    Ha felraknám a magyarra csak az új területek és küldetések lennének angolul,a régiek magyarok maradnának??? Egyáltalán fel engedi rakni?
  • hpx68tl
    Sziasztok! Az érdekelne,hogy nekem most a 2.0.2-es MAGYAR verzió van fent a gépen, 2.43-ig felpatchelve,de most jött meg a csomag az ANGOL nyelvű Ice & Blood. Megpróbáljam feltenni ezt az eredeti magyarra? Mi történik akkor? /vagy csak az angol alapjátékra lehet felrakni?
  • RaveAir
    Szerintem ez már csak a kisebbik fele...

DORSANAX-szal beszéltem múlt hét pénteken skype-on, hogy a fő gond azzal van, hogy nem tudom követni melyik küldetés hogyan következne, mert ezeket nem rakták sorrendbe az állományban. Ott az azonosításra csak egy azonosító kód és maga az angol szöveg szerepel. Semmi több, mint anno volt az alap fordításánál. Annyi szerencsés azonban, hogy a "párbeszédek" kérdése és felelete rögtön egymás után következik.

MrTwister: Köszönöm a linket, de mivel nekem magyar verzióm van, ezért vélhetően egy angol verziót is kell hozzá vennem. Ezért lesz majd a lostprophet által javasolt Sacred 2 gold megoldás. (Ha jövőhéten jön a fizum, akkor azt hiszem, hogy meg is fogom rendelni).

Ha már ennyit írtam, akkor felvetnék még egy kérdést. Esetleg nincs rá mód, hogy újra fel lehessen éleszteni a Sacred2.hu oldalt? Nem tudom, hogy le lett-e mentve a rajta lévő tartalom és így lehetőség lenne-e arra, hogy valahová máshová felmentsük.
  • garaib
    Nagyon jó kis Diablo pótló ez a játék, rengeteg időt játszottam már Vele. :) Nem tudjátok lesz a 3. részből valami?
  • Crusader
    Köszönöm szépen!!! Így már működik.
  • DORSANAX
    Valamit elfelejtettem.
    Van ott az oldalon ezzel kapcsolatosan még 60 hozzászólás, talán érdemes tanulmányozni és végigkövetni a témát...
  • DORSANAX
    Nagyon sajnálom, de nekem sincs már túl sok ötletem. :-(
    Én XP-t használok, de ITT VAN EGY érdekes oldal, ezt még tanulmányozd át.

Idézet egy fórumról:
    "Üdv mindenkinek, nekem sikerült megoldanom a win 7-en való futtatási problémát, akit érdekel hogyan kell megcsinálni olvassa ezt el nálam működik tökéletesen!!
    http://www.mokonamodoki.com/sacred-2-on-windows-7
    sok sikert hozzá, nem bonyolult..."
  • Crusader
    Hali,
    Először is, köszönöm Mindenkinek a segítséget!
    De, ezt akárhogy bűvülöm, nem akar sehogyansem elindulni...
    További ötletek?
  • MrTwister
    Világos és így tényleg nagyon bonyolult a dolog sajna. No nem baj szép lassan össze fog ez jönni! :-)
  • DORSANAX
    Olvasd el még EZT és EZT is, mert ezek fontos tudnivalók a futtatással kapcsolatosan...
  • Crusader
    Oksa, Köszi szépen!!! :)
    Este ha hazaérek melóból, kipróbálom.
  • DORSANAX
    Első nekifutásból frissíteni kellene a VGA drivert és a PhysX-et, XP/SP3 kompatibilis módban elindítani, de először ablakos módban.

Elvileg (és gyakorlatilag is) mennie kellene.
    A vinyód töredezettségét sem ártana megnézni, mert allergiás arra is a játék normális futtatása.

A játék grafikai opcióban a PhysX-et mindenképpen kapcsold ki...

• Crusader
    Sziasztok,

Kellene nekem egy kis segítség, lehet már írta itt vki. de nem szeretnék vissza olvasni. Szal. van win7 64bit oprendszer, van ati radeon 5850 videókari, van intel core i7 860 proci, van sb audigy 7.1 hangkártya, 8gb ram, és a sacred 2 a betöltő képernyő közben leáll. :(
    A patchek fent vannak, xp3 módban sem megy...stb
    Van rá vmi megoldás?
    Köszi!
  • DORSANAX
    MrTwister számára ment az előző hozzászólásom.:D
  • DORSANAX
    Igyekszem...

Az a nagy helyzet, hogy a Dragon Mage új karakter küldetései és a 2 új térkép területén a különböző küldik viszonylag nehezen érhetőek el, illetve sokat kell a játékban barangolni, hogy rátaláljak a szövegekre...
    Elmegyek a legközelebbi pontig, ahol felveszem a küldit és keresem a magyar szöveget.(Ami nem biztos, hogy már magyar feliratos.)

Tehát sokat kell keresgélni és kutatni az új magyar feliratok megtalálása ügyében.
    Ezt nem panaszképpen írom, mert erről RaveAir sem tehet, mivel a fordítás során nem tudja ezt követni.
    Ez szinte lehetetlen lenne, viszont a tesztelést érdemes a fentiek miatt nagyobb adag fordítás után folytatni, illetve újra elkezdeni.
    Magyarul nem tudom, hogy mikor "botlok" bele legközelebb egy új magyar szövegrészbe, remélem érthetően írtam le a dolgot...
  • lostprophet
    http://www.gamesbasement.co.uk/games-action-rpg/pc/sacred-2-gold-edition-pc-PD-6094.html

Sacred 2 Gold 17 fontért, ingyen házhozszállítással.
  • MrTwister
    Ok, majd akkor a jöv. héten csöpögtess nekünk friss nyálcsorgatós képeket a magyarrá avanzsált I&B-ról! Köszi!
  • MrTwister
    Az az 5000 cella az kb. a teljes szöveg hány %-a lehet 50-60? A lengyel testvéreink biztos segítőkészek lesznek így szerintem az a gond tényleg megoldódik hamarosan akkor már neked is csak egy eredeti játék meg nekem is egy eredeti játék kellene.:-)Küldtem neked privit ez ügyben! Ha nekem is meglesz a játék szívesen segítek a tesztelésben, de egyelőre csak az alappal rendelkezem origi verzióval.
  • DORSANAX
    Most átmenetileg rövid időre fel kellett függesztenem a tesztelését, de a játék telepítve van a gépemen és jövő héten folytatom.
    Nagyon kevés hibát találtam eddig, mivel az új szövegrészek keverednek néhol a régivel és gyakorlatilag a Dragon Mage karakter saját küldetéseit, tulajdonságait és a hozzárendelt egyéb kiegészítéseket RaveAir nem tudja időrendben és logikai sorrendben követni.
    Tehát nála nincsen telepítve a játék és "cellánként" halad előre a fordítással.
    Jelenleg tudomásom szerint dolgozik ezerrel a fordításon, de gondolom pontosabban majd ő válaszol a kérdésedre itt a fórumon is...

Részemről nincs mit, szívesen csinálom, RaveAir végzi a szép és nagy munkát. :-)
  • RaveAir
    Elvileg már csak 5000 cellába kellene magyar szöveget tuszkolnom. Ha addig német barátaink nem raknak a patchbe újabb küldetéseket, újabb szövegekkel.

Jelenleg a fő gond az ő és ű karakterekkel van, illetve, hogy azok nem akarnak megjelenni a játékban. A lengyeleknél is van valami karakterprobléma, úgyhogy elképzelhető, hogy egy füst alatt a mi gondunkat is megoldják.

Jahh... ha találsz valami kedvező ajánlatot az ebay-en, akkor ne tartsd magadban. ;)
  • MrTwister
    Szia! Hogy haladsz a Ice&Blood tesztelésével, na és vajon RaveAir a fordítással? Látom ford.blogjában 40%, de az gondolom régi frissítés! Ha finishben vagytok szóljatok és berendelem ebayról! :-) Köszi szépen a fordítást és a tesztelést is!
  • DORSANAX
    FRAPS esetében arra a gombra konfigurálod, amelyikre akarod és nem lép ki, én is azzal készítettem a képeket...
  • steweee
    aha, na ezt a nyomi megoldást én is ismertem. olyan kellene ami játékból való kilépés nélkül is működik
  • DORSANAX
    Használj/használjatok esetleg FRAPS-ot, az beállítható jpg formátumra is...
  • Gubberx
    Talán ha .jpg kiterjesztéssel mentenéd le nem lenne 5 mb :D
  • hpx68tl
    Nyomsz egy PrtScSysRq billentyűt,aztán: Start menü/ minden program/ kellékek/ paint/ szerkesztés,s aztán beillesztés,majd mentés másként bla-bla-bla... Szívesen feltettem volna egy képet a karimról,de nem t.ok mert így túl nagy (5Mega) képet kapok,amit ide nem t.ok feltölteni. sajna...
  • steweee
    és hogy ? engem is érdekelne
  • hpx68tl
    Időközben rájöttem... :)
  • hpx68tl
    Sziasztok! Segítenétek kicsit? Nem tudom hogy kell képet menteni a sacred2 játéknál... Itt is a PrtScSysRq gombbal??? És ha igen, hol keressem a mentett képet? ..előre is köszi!
  • hpx68tl
    Akkor biztos azt is olvastad, hogy volt egy másik karim is, aki viszont még 1szer sem feküdt ki..... igaz?! Arról a karakterről beszéltem, annak aki akkor volt 64es szintű. Azóta azzal tolom,a 119est meg állni hagytam. Tudod én sem csak egy karakterrel megyek. 1szerre többel,mert a fő karim az árnyharcos,aki jól fel van tápolva,de muszáj mellette vinni egy-két olyan karit is aki bevásárol neki, mert szegény árnyharcost mindig átverik a kereskedők... egy inkvizítorral és egy szeráffal könnyen meg lehet segíteni...
    Egyébként még mindig kíváncsi vagyok a legnagyobbak szintjeire.... ha nem titok elárul6nátok
  • DORSANAX
    Részemről elkezdtem a tesztet, ahogyan azt már itt a fórumon régebben jeleztem.
    Akit még esetleg érdekel a teljes játék magyarításának további sorsa, jelentkezzen a RaveAir által megadott címen--->#9568-as HSZ...
    Én részemről sajnos csak kb. 2 hét múlva tudom folytatni a tesztet.
    Néhány kép a CM patch telepítése után közvetlenül:

• XeeN
    Ahhoz képest, hogy néhány napja elhalálozott a karaktered...
  • hpx68tl
    Miért? Nem kérdezhetem meg ki milyen szintre tolta fel magát/ a kariját? Kíváncsi vagyok ki mennyire vitte Ancariaban... A túlélési bónuszról meg csak annyit,hogy már csak 3 % kell és megvan a 100% túlélési bónusz, úgy hogy még egyszer sem feküdtem ki a karakteremmel... egyszer csak meg lesz