10030
  • Farkassacred
    aha:) De van itt egy fura dolog még.....
    Megnéztem a Sacred 2 wikin az árnyharcos Set itemeit... és Találtam egy elég furcsa Baltát Méghozzá Set Item -_- az mi?!:D De gondolom ti is láttátok képeken... Mert játékban én még soha....
  • hevesike
    Őszintén megvallva...eddig csak egyszer vettem fel az észlelést és jobb cuccokat találtam, de ez puszta szerencse is lehetett :D Esetleg az jelenthet vmit, h Ice&Bloodban már az 1. ponttól is írta "+x% to find magic items"...ellenféltől meg mindenkitől :D
  • Farkassacred
    Rájöttünk mi volt baj:)
    De van itt valami amit nem értek teljesen.... Hatékonyabb észlelés Skill Mit tud pontosan?! Találkoztam olyannal hogy "esély az értékek megtalálására" ez a ládákra vonatkozik, vagy az ellenfelektől kapott Tárgyakra?!
  • hevesike
    Más az internetkapcsolata...talán többször megszakad a kapcsolat, nálam ameddig a régi router volt használatban folyamatosan kifagytam, lefagytam és a többi. Ha túl sokszor előfordul akkor játékhiba nem hiszem, hogy okozhatja.
  • Farkassacred
    De az az érdekes hogy a haverommal egy szerverben voltunk ( Silver hun hadjárat) !! És csak ő fagyott ( állt meg a karakterje, én nekem még nem is laggolt.......... :)
  • Fantusz
    Az ok lehet net hiba, szerver hiba.
    Amikor a kapcsolat megszakad a szerverrel a karakter mozgásképtelenné válik, a körülötte lévő mozgás oka, hogy a gép előre betölötte a játékot a memóriába, s amíg a bufferből ki nem fut az adat mozognak a lények a karakter körül.
    Megszakadt kapcsolatnál elvileg nem tud meghalni a karakter, mert csak az online történéseket menti a szerver, de azt folyamatosan.

Természetesen nem zárom ki, hogy más a probléma, de én eddig csak ezekkel szembesültem, nem egyedi az eset a mozgásképtelen karakter körül futkosó lényekkel.
  • Farkassacred
    Tudnátok ebben segíteni?! : Haveromnak Időnként meg áll a karaktere Multiplayer-ben, de a játék megy tovább rendesen, csak ő nem tud mozdulni..... Nekem tökéletesen megy! Neki is kb ugyan olyan a gépe mint nekem, Windows 7. 64 bit mindkettőnknek, szóval nem értem mi baja lehet.... Ha valaki tudna segíteni pls...:)
  • Morlan
    A #9804 ?
  • Djuree
    nem tudtok valami tippet hogy indítsam el ezt a szart:D win7 alatt? már mindent megpróbáltam, nem megy kompatibilis módban sem, mindegyik patchet próbáltam. megvettem megint a gémet, de már a hajam tépem. mi az hogy nem megy win7 alatt?!...
  • Fantusz
    Keserves kínzással csak úgy lehet ölni, ha összakapcsolod egy erősebb képességgel.
    Önmagában gyenge, nélam 500-600 körül sebez, ami messze elmarad pl. a gonosz totem mögött.
    Egy módosító van rajta, s a viperakórral van összekapcsolva.
    Vadásznak el kell felejteni a vudu csoportot, onnan semmilyen képesség nem fontos neki.
    A zsugorított fejeknek ettől függetlenül lehet haszna, ha az jó bónuszt ad.

A driádnak van a legjobb védelme az összes választható karakter közül.
    A vadászt én azért töröltem, mert egysíkú, unalmas volt vele a játék.
    A vudust felépíteni sokkal élvezetesebb feladat volt, teljesen más fejlesztést kíván.
  • hevesike
    Keserves kínzást még vudussal sem használom...a többi képesség sokkal használhatóbb. De ismét hangsúlyoznám, hogy köpködős driádnak nem kell semilyen fej...csak dísznek jó, még vudus is csak magas szinten veszi hasznát.
  • Farkassacred
    A keserves Kínzással meg az a baj.... gyenge mert nem vudus vagyok, és soha nem tudom azzal megölni utoljára az ellenfelet......
  • Farkassacred
    Értem:) én maradok a harcos driádnál:) de amúgy tudjátok alapból kb % esély hogy Zsugorított fejet kapjak? ugye bár 2.5( ha vudus lennék akkor több lenne nyilván) ha bennt van Haladó gyűlölet, és ha nincs?! 1% alatt van?!:D
  • hevesike
    A kimaradt sor inkább az alkatnak kéne lenni...szerintem :D
    Igaz, hogy Bögyös Berta képes brutálisan gyógyulni, de sokat nem ért, ha nincs minek xD
  • Fantusz
    Most nézem, hogy egy sor kimaradt, s akkor az lehet a fegyverismeret.
    Vadász fókusz nélkül a karakter egyensúlyban tartása a feladat, kezdetben mindenképpen szüksége lesz fegyveres harcra is, a mágia csak magasabb szinten hatékony a driádnál.

Fejlesztéstől függő, mennyire lesz jó magasabb szinten a vudus.
    A kezdetben gyenge viperakórral platinán játszva 12 szinttel magasabb sárkányokat is képes megölni a driádom, igaz annak ősi mágia szakértelme van.
    92-es szintű, a gonosz totem 3ezer körül sebez, a viperakór időtartama több, mint a reg ideje, (8sec reg idő, 12 sec időtartam), s elvileg 30% a HP csökkenés másodpercenként, de ez így elég félrevezető.

Jah és a vuduzáshoz még egy adalék: tippeld meg, hogy hevesikével közösen hány darab Daerwain mellpáncélt találtunk ezidáig :D
  • Fantusz
    Lassabban fogalmaztam, de szépen leírtuk kb ugyanazt:-)
  • Fantusz
    Ahogy a szavaidból kiveszem, még nem igazán ismered a karakterekben rejlő lehetőségeket.
    Egy driád vadászt minden nehézség nélkül lehet alkura is fejleszteni, de egy vudusnál ez már komoly feladat.
    Driád tisztán mágiára fejlesztve önállóan nem életképes, arra meg nem lehet számolni, hogy csapatban lesz támogató karakter.
    Számold ki, hogy milyen képességeket adsz a driádodnak, s hogy fog abba beleférni a hatékonyabb észlelés és az alku, úgy hogy a kötelező páncélismeret felvételéhez is szükséges egy előképzettség (harci reflex, vagy varázslat ellenállás.

1 - titokzatos vudu ismeret
    2 - titokzatos vudu fókusz
    3 - természetmágia fókusz
    5 - koncentráció
    6 - varázslat ellenállás
    7 - páncélismeret
    8 - taktika

Nem ebben a sorrendben, de ezek mindenképpen kötelező képességek egy vudus driádnak, s marad még két lehetőség, de sem alkat, sem fegyverismeret nincs, s ha valamelyiket felveszed, buktad az alkut, ha a hatékonyabb észlelés + alku mellett döntesz, akkor pedig nem lesz egy harcra edzett driádod.

Ismétlem, ha vadász a driádod minden gond nélkül megoldható vele az alku, és a játék is könnyebb, sőt már-már unalmasan könnyű.

A fejekről: véletlenszerűen dobnak a "pusztában" fejeket az ellenfelek, a vudu csoportban van képesség, amelyek növelik a zsugorított fejek találásának esélyét (pl a modolt keserves kínzás ).
    Kék fejeket ne a "mezei" ellenfelektől várd (elvétve adnak, de ritka).
    Megvannak azok a lények, amelyek kék fejeket adnak : a mini bossok.
    A griff, őrült ogre, minotaurus, méregúr, fagyúr, lángúr, és a többi miniboss adhat kék fejet.
    Sárga fejet csak főbossok, és sárkányok adnak (szabad szerver, farmolás)

Játékos-játékos elleni szerverre pedig nem kell bemenni, ha nincsen szerver csinálj magadnak szabad, vagy hadjárat szervert.
  • hevesike
    Ezt mondtam nem?
    Zsugorított fejet esetleg orkoktól és szörnyektől (vérfarkas) kaphatsz kéket, egyéb esetben főellenségeket kell keresned (Minibossok kéket adnak, Főbossok sárgát). Ebben vudu képességek (és a szeszélyes vadász buffja) tudnak segíteni, de fejleszteni kell őket, ami nem éri meg ha vadász vagy, vudus driád pedig egy teljesen másik fejlesztést kíván uh, bízd szerencsére...látogasd sűrűn a sárkányokat aztán egyszer csak dob valamelyik.
    Mellesleg...ezért nem éri meg PvP szerverre belépni...ha nincs szabad szerver inkább csinálj egyet.
  • Farkassacred
    Jah az tényleg idegesítő....,tiszta rossz,... ma bementem Pvp-be, és belépett egy 50-es, azt leste mikor megyek ki a bázisról .. és mikor üthet már ... -_- Troll:D
  • Farkassacred
    A másik amit totál nem értek.. Dridáddal megyek, már 36-os szintű vagyok, de eddig csak fehér zsugorított fejeket kaptam az ellenfelektől, ( Még a bajnokoktól is FEHÉRET kaptam -_-) nemrég tettem a tit... vudu ismeretre és kb semmit nem használt..... valaki tudna segíteni?!:)
  • hevesike
    Egyébként 123456 a jelszó :D
    Ez túl egyszerű ahhoz, hogy megfejtsék...az a pasas mindig ott van ahol nem kéne xD, ameddig 38as szeráfjával jött (az is érdekes karakter volt...kb minden varázslatot használt és közben közel harcolt...na mind1:).
    De sztem megunta h nem egy ütésre hullanak a haverok :D
    Nem szívesen látnám én sem a karakterem halálát...elfemnek így is van egy amit azóta sem értek, hogy honnan van :D Majd a sötét elfed túlélés bónuszát elárulhatnád...mert akkor viszonyíthatnék, vagyis tényleg meghalt és én vagyok hülye...vagy megint valami bug.
  • Fantusz
    A lezárt szerverrel egy lenyel srác "távol tartása" - értsd jól:

A lezárt szerverrel egy lengyel srác távol tartása volt a célunk.

Ilyenkor mindíg örvendezek, hogy a hozzászólások szerkesztése csak VIP tagoknak engedélyezett, a többiek nyugodtan írhatnak értelmetlen hülyeségeket :-)
  • Fantusz
    Amikor mondtuk, hogy csinálj karaktert, nem volt hozzá kedved :-)

A lezárt szerverrel egy lenyel srác "távol tartása", különböző terminator néveken fut, s megértjük, hogy unalmas neki a pangó szervereken egyedül menni, de ebben a játékban nagyon fontos, hogy NE HALJ MEG!
    A túlélési bónusz nagyon sok százalékos dologra van hatással, egy kapmec után visszaesnek az ellenfelek a karakter szintjére, lassab lesz a fejlődés, alkuval sokkal rosszabb cuccok lesznek az árusoknál, stb.
    Néhény szint különbség a csapattagok között még nem probléma, de amikor az 54-es árnyharcosával oda teleportált közénk, s a 42-es ellenfelek szintjét felhúzta 51-re, a mi 39-es karakterünkkel nem akartunk hazardírozni.
    Sokan szeretik "húzatni" a karakterüket, pedig ez jóra nem vezet, legfeljebb küldetés leadásoknál lehet segítség egy lényegesen nagyobb karakter, csata közben előbb utóbb eltalálja valami a kicsit, s lehet lenullázott túlélési bónusszal ébredni a szigeten.
    Előfordult már velünk is, hogy behalt a karakterünk, s majdnem bele is betegedtünk, sőt jónéhány karaktert töröltünk is, a halálozás után.
    Vannak persze karik, amikhez jobban ragaszkodunk, nekem pl ott van a 103-as elf, ami egy kissé el is van rontva, mert az az első, s így jónéhány hibával fejlesztett karakterem.
    Volt néhány megdöbbentő halálesete a főinkvizítorral szemben, s utána napokig tart újra elfogadható szintre vinni a túlélési bónuszt.
    Szegényt nióbiumon szabályosan kivégezték a neki még túl erős ellenfelek, s ott lehetett igazán érzékelni, hogy mennyire visszaveti az alkut is a bónusz elvesztése.
    Minden képesség 9-10-11 ékszerek helyett, csak minden képesség 5-6 cuccokat kínálnak neki a kereskedők.
  • Farkassacred
    Hevesike, ha csináltok külön szobát és jelszót raktok rá pls írjátok le mi az, kezdtem egy új karaktert:) most vagyok kb 19-es:)
  • hevesike
    És még XPt sem ad :)
    Legendás fegyvereket találni tudsz, pl.:+x% találati esély, túlélés bónusz magas szinten, esetleg a Hatékonyabb Észlelés. Sok van belőle, Nekem pl.:Van Magisil és Lang üdvözlete...de a találati eséyl elég alacsony, és nem érnek többet a sima arany cuccoknál...sőtt egyszerű sárga cuccokból vannak jobbak is amiket már alkuval is tudsz vásárolni.
  • Fantusz
    Az Ascaron küldetés teljesítéséért adnak egy narancssárga kalapácsot (Stradal kalapácsa).
    No ez az a küldetés, amit csak az elvetemültek csinálnak végig (hevesike többször is).
    A küldetés teljesítéséhez az egész térképet be kell járni, olyan zugokba menni, amelyeknek egyébként a közelébe sem mennél, s a küldetést kitartással teljesíteni: napok kérdése.
    Az egész Ascaron csapatot össze kell gyűjteni, s elküldeni a Sacred 3 tervezésére - ebben azért van fekete humor.
    Meglepnek két zöld gyűrűvel is, de az sem egy komoly erővel bíró szet.
  • Farkassacred
    Egy valamit nem értek......... Vannak A narancssárga itemek ( fehér., kék, arany, sötét arany, narancssárga item, és a zöld a végén..) De hol lehet találni narancssárga itemet,? 6-ról tudok, az összes hős, kék küldetésért járó fegyver... meg ugyebár a "csontszeletelő" amit a csontváz főellenségtől lehet kapni! de mivan a többivel néztem wikin van egy csomó, max 4 van ami ice.. Blood, a többi 17 az a sacred 2-ben lenne......
  • hevesike
    Én jelenleg 31-es szinten vagyok...elvileg Fantusz is itt jár (őt próbáltam utolérni :D). Esténként fenntvagyok...6-7 körül mindig befejezem a dolgaimat és olyankor van időm erre is :D
  • Farkassacred
    Bocs, hevesike-t akartam írni:D Hali hevesi:)
    remélem lesztek:)
  • Farkassacred
    Szevasz bandy:) hétvégén lesztek? én arra gondoltam inkább a dridáommal fogok nyomulni:) addig ti fejlődtök:) én meg Single-ben tolom addig:)
  • bandymaci
    köszi, de időközben sikeresen megoldódott!
    egy barátom segített aki véletlenül éppen közelben volt!
    amúgy nvidia kártyám van!

mégeccer köszi!
  • Fantusz
    Physx?

Leginkább a Physx szokott bekavarni, ugyanis gond az is, ha "előrelátó" ATI videokártya tulajdonosok nem telepítik ezt a segédprogramot (annak idején pl huhuhorgasz lépett be ebbe a csapdába), de bekapcsolva is bekavar.
    Fel kell tehát telepíteni ATI-hoz is ezt a vackot, és ki kell kapcsolni.

Az N-Vidia bosszúja az ATI tulajdonosok felé (akik köszönik szépen, jól megvannak Physx nélkül)
  • bandymaci
    sziasztok!
    valaki tudna segíteni? a sacred 2 a patch-ek felrakása után szaggat, és kilép minden ok vagy hibaüzenet nélkül!

a lentebb írtakkal már próbálkoztam, de ugyanúgy kilép mint előtte!
  • Fantusz
    Nos, ha valaki netalántán ide tévedne, s van kedve zárt neten játszani, szólok, hogy az este-éjjel hevesikével indítottunk új karaktert (beáldoztam egy 89-es szintű elfet), s 11-es szintig jutottunk(fény hadjárat)
    Nem lenne rossz, ha legalább alkalmanként össze tudna jönni egy kis csapat, s ha valakit érdekel, 16 óra körül várjuk a többi kalandort, lehetőleg fény-követőt (party).

• hevesike
    Igen, úgy van ahogy mondtad. A kedvencem az volt amikor a főinkvizítor őrei elfutnak a goni-kari elől. A nióbium pedig, olyan amilyen...azok a szép emlékek amikor megszólaltam, hogy nem is olyan nagy cucc ez (koboldok ott is egy ütéstől hullottak :D), aztán jött a mackótestvér, bajnok,kapott egy pofont aztán visszaadta...sajnos Virág maradt alul xD

Na jó, a kérdésem továbbra is...mikor jössz zárt netre? :D
  • Fantusz
    A kommented olvasva, most döbbentem rá, mennyire nem is érdekelt igazán a főküldetés.
    Zárt neten nagyon sokszor végigrohantunk a főszálon, de nem a történet miatt.
    A főküldetés teljesítésével szabaddá vált az út a következő szintű szerverekre, ezüst, arany, platina "kijátszásával" vezetett az út a csúcsra.
    Niobiumon aztán el is ámélkodtunk, mikor rájöttünk, hogy mi van ott.
    100-as szint alatt a csatamezőn borítékolható volt az elhalálozás, mondjuk úgy, fölöslegesen siettünk annyira.
    118-asok voltak a legalacsonyabb szintű goblinok, az orkoknál már 122 volt a minimális szint, egy 90-es karakternek jó esélye volt a hősi halálra.

A minibossok farmolása, lehetőleg csapatban, szabad szerverekem volt a jellemző, hadjáratot azért csináltuk, mert muszáj volt, s ha szerencsénk volt inkább csatlakoztunk egy olyan játékba, ahol valaki éppen a mi hadjáratunkat vitte.

A fajok eredettörténetéhez singlében kell elkezdeni a játékot, mert az online játékból ez a rész kimarad, ott mindenki a szigetről indul, nincs előtörténet. (warez verióval singlében kipróbáltam a játékot, de miután megvásároltam az eredetit, kizárólag zárt neten játszottam, a single unalmas lett)

A főküldetés feladatai ugyanolyan menj oda, vidd oda, öld meg azt, hozd el azt sablont követve készültek, mint a melléküldetések.
    A T-energia szivárgás lenne a történet mozgatója, de ez elég nehezen jön át, még akkor is, ha megpróbál oda figyelni a játékos a történetre.
    Meg előre, kapja a feladatokat, és sokszor azt sem tudja, mit miért csinál.
    Végül találkozik a főinkvizítorral, s ha a fény útját járja a hős azért kell legyőzni az inkvizítort, mert az gonosz, az árny hadjáratban pedig azért, mert a főkarakter gonoszabb. xD

A gépeket legyőzve végre meghúzhattuk a kart, s következett a felirat nélküli képregény.
    Jóságos karakter megszüntette a szivárgást, elpusztította a T-energiát (jól emlékszem? - valami ilyesmi rémlik), gonosz főhős pedig a T-energián keresztül uralhatta a világot.
    A lényeg azonban az volt, hogy a szerver mindenkit kidobott, s a hadjáratot teljesítő előtt megnyílt a lehetőség belépni egy magasabb szintű szerverre, ahol jobb bónuszt adó cuccokat talált.
  • DORSANAX
    Úgy emlékszem, hogy RaveAir megcsinálta volna a videók feliratozását is, de a kiadó nem tartott rá igényt, illetve úgy döntött, hogy szükségtelen...
  • Szuni
    Régen a tesztverzióval játszottam pár órát angolul, de most gondoltam nekikezdek alaposabban magyarul.. a mellékküldetések angolul se okoztak gondot, hozd el ezt, ebből ennyit, öld meg azt, stb, de a főszál videóit jó lett volna megérteni - a feltámasztott karaktert választottam, kifejezett közelharcosként. Gondolom nem kell egy Tolkien-szintű mélységű történetet elképzelnem ;), de azért a teljes élményhez járt volna a videók lokalizálása is - de ha jól látom, még angolul sincs felirat, így aki hallás után nem ért olyan jól, az eleshet dolgoktól.
  • hevesike
    Enélkül is kellemes, túl sokat nem beszélnek egyik "filmben" sem... ahol meg igen, az csak a szokásos.
  • Szuni
    Kösz, nagy kár, mert a játék egész kellemes..