10050
  • DORSANAX
    Ha röviden kellene megfogalmaznom, akkor az a véleményem, hogy u.az a global.res file máshogy viselkedik az en_UK mappában(ott JÓ!), mint a CM patch által létrehozott hu_HU mappa fájlkörnyezetében.

Tehát a CM patch hozza ezt a hibát sajnos, valami ott van elszúrva...
    Csak itt az a gond, hogy az a global.res, amit átküldtél nekem, az viszont tényleg hibás volt.
    Azóta RaveAir küldött nekem egy másikat és az, az en_UK mappában tökéletes, viszont, ha berakom a CM patch által létrehozott és telepített hu_HU mappába, akkor már u.az a file másként viselkedik, vagyis ott helytelen naplóbejegyzések jelennek meg, tehát akkor már rosszul kezeli azt a fájlt!

Onnex:
    Ezzel nem tudunk most itt kezdeni semmit sajnos, mert nekem is van eredeti magyar alapjátékom is, de ellenőrizni nem tudom, hogy online mi a helyzet vele (régebben jó volt), mert jelenleg egy erdeti CE + I&B van nálam telepítve...

Ha a játék online regisztrációját elfogadta, tehát a telepítéskor megadtad és azzal tudsz játszani egyjátékos módban, akkor nem értem, mert ebben az esetben a kódod JÓ!

Szóval nekem ez nem világos...
  • Mehee
    Nálam ebben is maradt egy fura bejegyzés (csak ha a CM patch is fönt van), illetve amit RaveAir küldött frissen abban is benne van az az egy. De így már nem olyan rossz a helyzet.
  • Onnex
    Sziasztok!
    A következő problémába futottam. Megvettem a játékot boltban, feltelepítettem és felraktam a patchet 2.43, de amikor online játéknál profilt akarok létrehozni a következő hibaüzenet jelenik meg: az aktivációs kód érvénytelen (22). Többször leellenőriztem de minden stimmel. Azért gondolom, hogy valami gebasz lehet, mivel másik két embernél is hasonló probléma lépett fel. Ebben kérnék segítséget.
    Üdv!
  • DORSANAX
    Megkaptam azt az általad küldött global.res-t és igen, azzal nekem is hibás!

Szóval ezek szerint mind a 2 CM patch rossz fájlt tesz be, de megvárom a Te visszajelzésedet, hogy amit én átküldtem neked, az valóban jó nálad, vagy sem...
  • DORSANAX
    Elnézést a sok hiba miatt az előző hozzászólásomban, de nagyon gyorsan írtam, rohanok!
  • DORSANAX
    És véleményem szerint az a global.res, ami a v120-as patch feltesz, HIBÁS!

Azt is megmondom, hogy miért.
    Én már azt a global.res-t, aminek az értékét és dátumát jeleztem előzőleg már beraktam magamnak az en_UK mappába és amikor a v120-as patch-et telepítem, akkor a telepítő kiírja nálam, hogy már magyar a global.res van benne, tehát ezért nem is teszi bele nekem az általad írt fájlt...

Az a helyzet, hogy az angolról magyarra fordításnál a global.res fájlnak egyre nagyobb értéket kellene mutatnia, ezt a nyelvi sajátosságok miatt írom, mivel én is fordítottam játékot sok szöveggel és ez az általános tapasztalat.
    Tehát szerintem az a fájl hibás, mert későbbi dátumozású ugyan, de kisebb az értéke, mint amit én használok (RaveAir -tól kaptam tesztelésre és nem a patch tette bele a játékba) és ez nekem enyhén szólva nem tetszik...
    Szóval nyomasd át nekem azt a fájlt, mert a CM patch készítőinek talán jelezni kellene, ha hibás.)megnézem, de szerintem nálam is rossz lesz)
    [email protected] címre
    Ha nálam is hibás az eredeti játékkal és a 2.65.2-vel, akkor jelezni kellene talán a CM-es fiúknak, de majd ezt RaveAir eldönt.

Írd meg a címedet, mert én pedig átküldöm neked azt, amit én használok és nem hibás a naplóban sem...
  • DORSANAX
    Akkor az már egy újabb global.res, nekem az nincs is meg.
    Én is a v120-at tettem most fel és nálam a hu_HU mappában az általam írt értékkel rendelkező fájl van.
    Ezt nem értem, egyeznie kellene az értékének az enyémmel.
  • Mehee
    Próbáltam úgy is, hogy csak a global.res-t beteszem az eredeti en_UK mappába de úgy se jó. Illetve nekem 3 729 829 az értéke és 2011.04.30 a dátum (v0120-as CM patch rakta fel)
  • DORSANAX
    Egyébként, ha a CM patch használatánál az en_UK mappába (is) beteszed azt a magyar-angol TC-ben 3 788 344 értékű, 2011.02.27-i dátumozású global.res fájlt, akkor nem lesz hibás szerintem és nem idegesít kicsit sem.

Az angolt elmented, aztán mehet a móka... :D
  • DORSANAX
    Értem, akkor még ezt a karakter ügyet megpróbálom én is majd "megszakérteni", bár az eredeti játékomba most nem szívesen piszkálok bele...

Most majd én is a tesztet a CM patch-el folytatom, megnézem, hogy milyen hatással vannak a karakterek tulajdonságaira és lényegesen mit változtatnak, bár a készítők oldalán ez le van írva:
    Itt, de gondolom olvastad...
  • Mehee
    Úgy látszik, hogy a CM patch + 2.65.1 miatt vannak ezek a bejegyzések. Miután leszedtem róla (magyar global.res-t az en_UK mappába raktam), indítottam egy új karaktert és már nem voltak ott, miután újra visszaraktam ismét ott voltak. Mindegy végül is nem olyan zavaró.

Nálam sincs ő ű karakter (Win7 SP1 64-bites magyar)
  • DORSANAX
    Az ilyen "<int> Blind Guardian" és társai problémák azzal a megoldással, hogy a patch-et eltávolítod és csak a global.res fájlt használod, a naplóban nem fognak jelentkezni.
    Az a kérdés, hogy ez tényleg a 2.65.1 miatt van, vagy más oka van.
    Szerintem...
  • DORSANAX
    Nos, a következő a helyzet...
    Nálam jelenleg eredeti CE + I&B + ELITE van telepítve és most újra felraktam a CM patch-et.(Csak a "mixelt" global.res volt nálam idáig cserélve és úgy teszteltem)

Az a helyzet, hogy a CM patch telepítése után valóban létrehozott egy hu_HU mappát, viszont az en_UK mappát is érintetlenül hagyja a patch.(eltávolításnál marad csak az en_UK!)
    Szóval én sem írtam pontosan az előzőekben a dolgot, elnézést kérek...
    Egyébként nálam a legújabb 2.56.2-es patch van a játékon, mivel csak azzal tudok online kapcsolódni.

A naplóban nekem nem jelentkezik az általad említett probléma, de lehet, hogy a 2.65.1 miatt van talán?
    Nem tudom, de a patch-et el kellene távolítani és csak azt a global.res fájlt kellene cserélni ami ebben van (eltávolítás előtt menteni a global.res-t, majd eltávolítás után visszatenni az en_UK mappába!) és akkor megnézni, hogy jelentkezik ez a probléma, vagy sem.

Ezt talán azért érdemes megnézni, mert a CM patch belenyúl a [pak] mappába is (grafika) és még mást is átír a hu_HU mappán belül is.

Nálad van hosszú "ő" és "ű" betű a feliratokban?
    Nálam nincs, de elvileg ez lehet a windows problémája is.(nálam magyar XP-n fut jelenleg)
  • Mehee
    RaveAir küldte a CM patc-et, miután írtam neki. Ő a v0110 verziót linkelte, kipróbáltam, aztán újratelepítettem a játékot és utána pedig a v0120-as verziót telepítettem amit a készítők oldaláról szedtem, ez is felrakja a magyarítást. Viszont nekem mindkét verzió létrehozott egy hu_HU mappát és a Rendszerleíró adatbázisban is átírta a nyelvet, de nem ismeri fel.

RELOADED verziót raktam fel és a játék DVD-jén is en_UK mappa van + Elite grafikus csomag + I&B és en_UK mappát kaptam.

A naplóban amik előtt <int> előtag van nem hiszem, hogy a kieghez tartozik, mert ha angolul hagyom, akkor nincsenek ilyen bejegyzések. Viszont a "<int> Blind Guardian" bejegyzést még a térkép is jelöli egy szürke karikával a fővárosban. A többit pedig csak a napló (és új karakter kezdésekor egyből ott vannak).
  • DORSANAX
    Nem értem, mert a RELOADED telepítése után "en_En" mappának kellett volna létrejönnie és a CM patch ennek a mappának a nevét nem írja át, csak belenyúl és beteszi többek között a global.res fájlt is, amit RaveAir jelenleg is fordít és az még csak részben magyar...

Tehát szerintem jó ez így, amit a képen látok, de írjál RaveAir címére, mert lehet, hogy van újabb CM patch elérhetőség is./Vagy egy új global.res fájl/
    (Te is tesztelhetsz, ha van kedved és időd.)
    Szerintem a naplóban azok a küldetések, amik a kiegészítő szövegéhez tartoznak és nem lettek még fordítva, természetesen angol szöveggel jelennek meg.

Szóval nekem a virágbolti és az eredeti verzióval is a telepítés után "csípőből" en_EN mappa jött létre és azt a CM patch nem változtatta meg, ahogy azt írtam már.

Keress rá a #9568-ös hozzászólásra és ott megtalálod RaveAir címét.
  • Mehee
    Hoppá nem ment el a kép:
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=uwqka0spmslaxmbpdl6y.bmp
  • Mehee
    Nah játék felrakva, Cm patch szintén. Miután telepítettem, nem lett magyar, pedig a registriben átírta a bejegyzést hu_HU-ra, mégis az angol nyelv mappáját használja. Ezért a hu_HU mappát átneveztem en_En-re, így végül magyar lett. Viszont nálam a napló produkál érdekes bejegyzéseket:

Ez vajon jól van így?
  • DORSANAX
    #9573!
    Képek erről...
  • DORSANAX
    A Community Patch felrakható mivel a verzió 2.65.1 lesz, de olvasd el Te is a #9695-ös hozzászólást, mert van már "félig magyar feliratozást tartalmazó Community Patch is...

Nekem is van eredeti magyar verzióm és eredeti CE + Ice & Blood kiegészítőm is.
    Ettől függetlenül kipróbáltam azt a virágbolti verziót is, különben nem írtam volna erről.
  • Mehee
    Ok, köszi akkor nekiállok letölteni az anogl alapjátékot.
    Még annyit, hogy akkor így tört verzióra gond nélkül felrakható a Community Patch? Ahhoz gondolom nem kell crack.
  • DORSANAX
    Nem, sajnos nem megoldható...
    Ha minden kötél szakad, akkor SPAM/OFF/WAREZ utolsó hozzászólást olvasd el.
  • Mehee
    Üdv!
    Szeretnék újra belevágni a Sacred 2-be, ezúttal már az Ice & blooddal együtt. Megvan az alapjáték eredetiben, magyarul, ha jól emlékszem régebben úgy volt, hogy erre nem lehet feltelepíteni a kieget (amiből már a tört verzió van meg). Megoldható már, hogy a magyar alapra rá lehessen tenni, vagy szedjem le az angolt?
  • dingo92
    már tárgytalan...
    aki esetleg ilyen hibával találkozik, az ne csessze el úgy mint én, nálam az volt a baj h az Ati gyártmányú, de Msi kártyához az AMD/Ati oldalról frissítettem a driver-t... ugyanúgy catalyst control center, csak mégse volt jó az enyémhez. Mindent helyrehozott! :)
  • dingo92
    Sziasztok!
    Felraktam a Sacred2 alapverzióját, kieg és patch nélkül, és már másfél napja szórakozok vele, mert olyan problémám van, hogy menüben lévő karakter átlátszó, valamint a játékban a tűzön kívül minden fekete. VGA driver frissítve, valamint találtam olyan megoldási lehetőségeket neten, hogy -nocpubinding paranccsal kell indítani a parancsikont, vagy rendszergazdaként, vagy xp sp3 kompatibilitási módban. Az egyetlen gond, hogy egyik módszerrel sem javult meg, a patch meg szivat mert mindig kiírja hogy vmelyik .dll fájlt nem lehet törölni. Nem tudom hogy találkoztatok-e már ezzel a problémával, fórumon belül pont ilyet nem találtam.

Ami okozhatja az gondolom az op-rendszer (win7 32bit) vagy a vga lehet (Msi hd3850)
    Plííz segítsetek! Előre is köszönöm.

ui.: azért fura mert haveromnak ugyanez a verzió (ő adta kölcsön) telepítés után simán megy mindenféle állítgatás NÉLKÜL!
  • hevesike
    Esetleg próbáld meg az harci vetődést (Belligerent Vault). Az Ice&blood titkos helyére el lehet vele jutni...hátha itt is segít :D Ha nem falon kell átugrani akkor elvileg működik.
  • duke81
    akkor én ráfáztam rendesen, mert nekem shadow warriorom van és eszemben sincs előlről kezdeni 125. szinten :)
  • Atwa
    Sziasztok,inkvizítort kezdtem,és az érdekelne milyen tulajdonságokra érdemes rakni? Hátborzongató inkvizíciót erősítem főleg + aljas alvilágot.Szálfegyvereket használok,ki is van rakva a szálfegyverhasználat ...Ravasz hatalmat teljesen mellőzöm.
  • Hisztéria
    Sziasztok!
    A Sacred 2 miért lép ki betöltéskor "connecting to local server" szöveg után?
  • hevesike
    Shadow step (árnylépés) esetleg? Az az elf egyik képessége...vagy ha teleportálni akarnak akk ott van a driád forest fly (sprint) képessége :)
    Majd ráveszem magam h újratelepítsem az ice&bloodot akk kipróbálom...köszi a tippet:)
  • duke81
    valami shadow jump képességet is emlegettek, amivel teleportálni lehet és így elérni egy tutajt a kerítés túloldalán a templom déli falánál.
  • hevesike
    Ez szerintem valami bug lehet :D Már kb. fél éve keresem és én sem találtam odavezető utat...sem youtube...sem sacredwiki...sem külföldi oldalak.
  • duke81
    Hi!

Lenne egy "nehéz" kérdésem!
    A dzsungel régióban a sivatag után van egy titkos terület ahol két nagyon brutál főgonosz van. van hozzá térképem is, de mégsem jutok be oda. valaki járt már ott? hogy lehet bejutni?
    itt a térkép linkje :
    http://www.sacredwiki.org/images/Sacred_2/Bestiary/Boss/JungleAbishai.jpg
  • DORSANAX
    Azt a karakteredet nem veszíted el, csinálj másolatot a mentéseidről és pakold vissza majd...
  • hpx68tl
    már alig várom hogy kipróbáljam a sárkánymágust,de azért ezt a szeráfot nagyon fogom sajnálni.: főleg mert sok munkába került míg feltornáztam a Minden képeség + 303 -at. rengeteg Minden képesség +15, +16 gyűrű & amulett lett bekovácsolva a ruháiba míg elértem vele ezt...

• DORSANAX
    Mindenkinek, aki az eredeti játékot a gépéről eltávolítaná:

VISSZAVONÁSI ÚTMUTATÓ :
    Az aktiváció visszavonása azért nagyon fontos, mert ebben az esetben tudod visszanyerni az aktiválási jogaidat, és csak ezt követően telepítheted a játékot egy másik gépre, vagy adhatod el. A sorozatszám visszavonása automatikusan megtörténik a termék eltávolítása során. Azonban ha úgy döntesz, hogy nem vonod vissza a saját licenszed, amikor ez a lehetőség felmerül az eltávolítás során, akkor erre még mindig lesz alkalmad egy későbbi újratelepítés vagy eltávolítás során. További opció még, hogy letöltöd az oldalunkon lévő aktiválást visszavonó programot, és ennek segítségével hajtod végre a műveletet.

Aktiválást visszavonó program :
    Ha úgy döntesz, hogy kihagyod az aktiválás visszavonást a játék eltávolítása során, vagy éppen nincsen aktív internetkapcsolatod, mikor eltávolítod a játékot a számítógépedről, akkor az aktiválásod visszavonása sem történik meg. Ha nem akarod majd emiatt újra feltelepíteni a játékot, akkor letölthetsz egy, az aktiválás visszavonására képes programot erről az oldalról. Ez a program arra szolgál, hogy ne kelljen újra feltelepíteni majd eltávolítani a játékot ahhoz, ha vissza akarod vonni az aktivációt.
    Az aktiválást visszavonó programot innen tudod letölteni:
    Kézi feloldókulcs:
  • DORSANAX
    Természetesen hozzájuthatsz te is és azok is, akik ezt a hozzászólást elolvassák és segítenek RaveAir-nek a fordítási munkában azzal, hogy becsületesen visszajeleznek, ha elgépelést, vagy elírást, egyéb problémát tapasztalnak.

A jelzett helyen található RaveAir címe, nyugodtan írjatok neki, majd ő ad linket a HUN CM patch letöltéséhez, illetve a "mixelt" global.res file eléréséhez...
  • hpx68tl
    ha tudnál segiteni abban hogy én is hozzájussak a magyarositáshoz, akkor felpatchelném,s aztán rádobnám a kieget is /ice & blood/, s ha minden jol menne, akkor mindez magyarul menne???,
  • hpx68tl
    Dorsanax! Megszereztem az eredeti angol alapjátékot,s holnap fel is rakom,csak az a kérdésem, hogy még mindig tudok hozzá magyarositást kapni,bezserezni?
  • Atwa
    Köszi,ez volt a probléma,de már megoldottam
  • DORSANAX
    Partíció áthelyezés:
    ITT
    és ITT olvasható...