• Fantusz
    #9809
    A játék kezdetben érdekes, hangulatos, nem titkoltan a Diablo2-re hajaz.
    De miután végigjártad a pályát, maradnak a karaktervariálási lehetőségek, és a jó-gonosz oldal cseréje, de sok különbség nincs, monotonná válik az egész.
    Az Ascaron becsődölése miatt magárahagyták a Sacred 2-t, amíg úm. törődtek vele, addig a patchekkel általában becsempésztek mindíg valami újdonságot is.
    Igy lett a Karácsonyi küldetés, amit az aktualitásnak megfelelően lecseréltek Húsvéti küldetésre, minibossokat (Fehér griff, Fagyúr, Lángúr, Méregúr [nagy kedvenc], stb.) került a játékba.
    Variáltak a játékmeneten, amivel nem mindíg arattak osztatlan sikert, megszüntették pl. a lehetőségét, hogy kereskedőktől vásárolhasson szet darabokat a játékos, s a bossok erejével is variáltak időnként, ami nem mindíg sikerült jól. Volt példa rá, hogy az erdei őrt egy szakasz sem tudta legyőzni, a méregúr még rosszabb volt, ott sokan elvéreztek, a főinkvizítor sebzésvisszaverése max életerőről egy pillanat alatt végzett a karakterrel.
    A lényeg az volt, hogy foglalkoztak a játékkal, s időnként újítottak rajta.
    Az Ice&Blood megjelenése előtt még előjegyzéseket is felvettek a magyar verzióra, s kb. 2 héttel az igért megjelenés előtt bedobták, hogy nem is készül. Ezt az átvágást sokan nem nyelték le, s néhány nap alatt kiürültek az amúgy sem nyüzsgő szerverek.
    Közben előállt az a ismétcsak "dicséretes" helyzet, hogy külföldön olcsóbb volt a játék a kiegészítővel együtt, mint itthon az alap (plusz egy elég visszataszító igéret, hogy majd egyszer itthon is megvásárolhatjuk a Gold verziót - ha már nyugaton nem tudják eladni).
    A fanatikusok megvették az angol nyelvű alapot, a kiegészítővel, s EU szervereken játszottak tovább, de a többség abbahagyta a játékot, s ezért üresek a magyar, lengyel szerverek.

    Közben eszembe jutott a jelszó, s felmentem zárt netre, de egyetlen lengyel szédelgett csak a harcmezőn.
    Ki sem mertem menni a szigetről, mert abban sem voltam biztos, hogy tudom-e még irányítani a karaktert rendesen.
    Jónéhány hónap kihagyás után magyarokkal játszva talán elkalandoznék picit a világban, de egyedül unalmas, hisz nem nagyon van olyan hely, ahol még nem jártunk :-)
    Az is igaz, hogy a karaktereimhez is tudok ragaszkodni, egy új kari indításához törölni kellene valamelyiket - de melyiket? :-)