Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, ok. Azt hittem, DW ben már nem csak annexelni lehet mondjuk 1 helyett 5-6 tartományból álló államot (és fordítva) hanem kérheted a békében már a fõvárost is (és fordítva).
De ha Granadától nem tudsz megszabadulni, akkor az tényleg szívás.

Akkor ki kell harcolnod egy white peacet, nincs mese😊
más culture groupba tartozó néppel nem hiszem.
Rég megváltam volna Granadától ha tehetném mert csak a gond van vele , de nem tudom mert ott a fõváros. Azt áthelyezni pedig 1000 arany úgyhogy felejtõs.
Hát akkor lassan kelleni fog pedig a Westernization, ha a háborút megúszod Granada elcsatolásával, akkor ugye megalapithatod Nagy Britanniát a DW ben is?
fõleg , hogy az új megkötés miatt (20 tech lemaradás) még a Westernization is ki van lõve jó ideig és a 75%os muslim tech miatt lassan de biztosan lehagynak.
Fogalmazzunk úgy , elindultak a szétesés útján de még van esélyük összekapni magukat.😄

nagyon nem.<#vigyor>
Kasztília mint írtam nagyon bedurvult , õ darálta be a francikat is.
Megvártam míg 30ks sereggel átvonulnak Marokkóba és Algériába kergetni a berbereket aztán partradobtam 21ezer bátor granadait az Ibériai-félszigeten de esélyük se volt , még ottomán támogatással se.<#nevetes1>
Közben beütött Londonban is egy laza 21ezres felkelés.
Franciaország széteseeett?!😄
Azta leborult, ellenem mé nem esik sose szét, hanem lesz óriási nagy?😛😞
Azért gondolom így Anglia birtokában Kasztillia kb már esélytelen ellened, nem? Legalábbis a min egy white peace,ill esetleg Granada tartomány elvesztése, igaz?
Az elején Írország és Skócia pacifikálása mellett volt , hogy hosszú hónapokat , éveket csúszott egy-egy offenzíva mert olyan lassan töltõdtek újra a csapatok.
Kölcsönök , zsoldosok és a megfelelõ pillanatok megragadása , kb ennyi kellett hozzá.
Lecsapni amikor kevésbé védi a hátországot francia csörték közben és csírájában elfojtani az utánpótlást.
Kissé izzasztó volt.<#nevetes1>

Közben a franciák szétestek , Kasztília pedig annektálta Portugáliát , majd' egész Aragóniát , görög területeket is szerzett és újfent hadat üzent. Nem nyugszik míg le nem töröl a térképrõl úgy tûnik.
Az amúgy hadititok, hogy a 3* akkora angol fõsereget hogyan verted le?😊
Meg...hát "kicsit" gyorsan összehoztad a dolgot, és gondolom nem 1 meg 2 háború kellett hozzá😛
Grat mindenesetre.
Solten
Ja, anno kiprobaltam (1-2 eve) de annyira bugos volt hogy hagytam a fenebe. Adok neki egy probat, mert az alapjatek nem hoz lazba a Magna Mundi mod-ot meg meg mindig nem portoltak a Divine Wind-re.

#7346: fasza, latom szepen kiforrta magat... 😊) Addiktivitas veszely.

Saor Alba

Solten
😄DD

Saor Alba

de volt olyan idõszak még Írország elleni Jihadok után mikor kétszer akkora lázadó hordák bukkantak fel , mint a seregem együttvéve.😄 (ami ráadásul csigatempóban töltõdött fel , ilyen párszáz ember havonta , nem elég , hogy a manpower is csak párezer volt)
már nem vészes.

Írországban , Skóciában , Észak-Angliában megkaptam a coret a tartományokra , Dél-Angliában még 10% körül van.
Kíváncsi lennék a revolt riskre 😄
Már belinkeltem egyszer, mégegyszer nem fogom. Minimális angol tudás+logika és nem kell több.
Hy.LEtöltöttem mindent és fel is raktam de nem megy meiou 😞
Valaki irja le kb ,ohgy kell léccci egy 5-6 pontban pls...😞

asd. xd

Szép! 😛

omfg :-DDDD

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Grand Brittan! <#nevetes1>
Szép 😊
Egyik játékos meg az írekkel elfoglalta egész Angliát, és vad "íresítésbe" kezdett: egész Anglia kultúrája ír lett 😊
A történelmi hûség jegyében , íme ,
1458 , Granada <#nevetes1>

+ Granada tartomány
A MEIOU modhoz szükség van a Divine Wind 5.1b patchének a március 30.-i verziójára. Ezen felül, a részletes telepítési és használati útmutató a pityuládé által adott linkben van.
Eléggé bonyolult, azt meg kell hagyni.

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?535848-MEIOU-TD-Important-info-2Gb-Fix-Tutorial

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?374981-MEIOU-PH-meiou-jv-meiou-na-meiou-be-DOWNLOAD-THREAD
Nekem nem indítja el MEIOU nem tudom mi lehet a baj.Valaki tudna segíteni?
Nagy valószínûséggel a MEIOU-ból vették az ötletet, mert az már elõbb megvolt 😛
Lehet, hogy biztos, nem tudom <#circling>
Nem lehet, biztos <#shakehead>
Összeírom a fontosabb újításokat, legalábbis amit én annak találtam. Bocsi, hogy ilyen hosszú, de sztem ennek csak örülhetünk 😊 Végre kezd teljesen kiforrni a játék. <#taps>

- The AI is far less likely to join losing wars or countries that can’t handle fighting the war.
- AI is now far more reluctant to ally with someone at war.
- Improved the effects of the #3 & #4 government buildings.
- The emperor now gets a core and some reduced infamy for taking a province off agressors.
- Building things in your national focus restore parts of the magistrates when the building is finished.
- Every time a colony gets a trade goods picked, they gain one magistrate.
- Morale damage in navalcombat is no longer x100.
- Annexation is not always immediately accepted anymore.
- You can now put your own vassals in your sphere of influence should you so desire it.
- Reformed religion now comes a little bit slower after the rise of protestantism.
- The reformation is now a little bit slower.
- Reworked demands for several trading goods.
- You now have access through any vassal if you are at war with its overlord.
- Building levels 1-4 are no longer destroyed on ownershipchange when new owner has core.
- You can always call in your vassals in any war you participate in.
- Naval maintenance is no longer a joke.
- Naval Maintenance is now scaled on tech level.
- Hordes occupying provinces will now destroy a building every three month they have occupied a province.
- If a province bordering a horde has no buildings and have been occupied by a horde for at least a year, then they will automatically become horde owned.
- Armies can never retreat for more than 1 province in a go.
- Docks now are rather more useful.
- Added shortcut tooltips from v2
- Added movement arrow upgrades from v2
- Cav to Inf ratio is also shown as tooltip over cavalry value in a selected unit.
- Added mapmode for economical value of provinces.
- Added mapmode for manpower levels.
- Added mapmode for fortlevels.
- Added mapmode for stability costs.
- Added mapmode for trade value of each province.
- Added mapmode for supply limit. (generic if no unit selected, else depending on selected unit.)
- Added mapmode for missionary placement.
- Added mapmode for buildings.
- Added mapmode for recruiting troops costs.
- Added mapmode for recruiting ships costs.
- Added mapmode for technology comparison.
- Positioning cap is now shown at the unit strength tooltip.
- You can now see how much a province cost to raise stability for.
- You can now set armies to auto-hunt rebels.
- Revolt mapmode now shows which seazones have been patrolled recently.
- Supply limit mapmode now have black stripes in territory where your reinforcements will suffer.
Az lehet.
Nem nagyon akarom feltelepíteni ezt az új pöcsöt, mert akkor nem mûködne a MEIOU...
Patch feltelepítése után olvassátok el a readme.txt-t az új dolgok miatt.
Ja, és természetesen a legjobb újítás a sok új térképmód.
5.1b legújabb verziójának linkje:

http://tehparadox.com/forum/f43/europa-universalis-iii-divine-wind-5-1b-patch-may-17th-2237339/

A letöltéshez sajna regelni kell, de semmi percbe nem kerül és ingyenes. Máshol nem találom a patchet.
Ezek megvannak az 5.1b peccsben is. (Erõsen ajánlott feltenni a legutóbbit, sok hasznos kiegészítés van benne, pl. lehet automatizálni seregeket felkelõleverésre; ha olyan terület cserél gazdát, amire az új tulajnak core-ja van, az 1-4. szintû épületek nem tûnnek el; kicsivel több a magiszter stb.)
A több térkémódról még nem is beszéltem:
- gazdasági
- utánpótlási
- bevételi
- technológiai
- és még több...
Na várjatok, itt egy trailer:

Nem nem vazallusok, perszónál unióban vagyunk velük. De és ez még nem minden! Mohács után nem rögtön foglalnak el minket az osztrákok, hanem létrejön Royal Hungary, PU-ban az osztrákokkal. Mondjuk a gépemen eléggé lassan megy a sok provi meg minden miatt, de megéri 😊.
ttttom: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?535855-MEIOU-TD-v5.0-Specific-Discussion-Thread
Térképét amúgy megnéztem, egész pofás, sokkal jobb, mint a sima verzió. Több állam van benne, Magyarország egyben van, a horvát részt kivéve, de gondolom õk a vazallusaink, ami még belefér. Sokkal jobb, mint mikor Erdély a vazallus 1541 elõtt is <#guluszem1>
Nekem arra sincs idõm, hogy egy adott verziót (pl. 5.1b) rendesen leteszteljek, nemhogy még modokkal is szórakozni... 😄
Adnál róla egy linket pls. 😊

Ismeri valaki a MEIOU modot? Az egyik legkidolgozottabb mod. Elmehetne EU4-nek is. Magyarország szépen ki van dolgozva, igaz némelyik helységet német/szlovák/román/szerb névre kereszteltek, de ezeket könnyen átnevezhetjük.
1547-1580 (A birodalom keresztje.)

Az úr 1547-ik esztendejében a birodalom vegyes nemzetiségû hadserege a sok lázadást leverve összesen 400.000 fõt tett ki mely ekkoriban a világon a legnagyobb volt. Utánuk jött a távol-keleti Ming császár birodalma mely 120.000 fõt számlált, de nem volt semmi érintkezése a Bizánci Birodalommal...

Az utolsó háború melyet az olasz államokkal vívott a görög birodalom. Megpihenni tért összesen 30 évre mely alatt a gazdaság felvirágzott és megépítették a harmadik bizánci flottillát 35 hajóval az állományában. A császár eközben elcsitított sok nemzetiségi ellentétet birodalom szerte mely nem csak a görögök, hanem a kisebbségek között is megesett. Ugyan voltak kisebb felkelések melyek kitörtek, de azokat a görög katonaság leverte. Így az idõ elõre haladtával a kisebbségek is belátták a császár jót akar, de nem kívánja, hogy kilépjenek a birodalomból. Az úr 1552-es évében a birodalom számára nyugaton megjelent Afrikában Alexandria szomszédságában a Kasztíliai Királyság gyarmati csapatai melyet a birodalmi kém elhárítás megfigyelt hosszú idõn keresztül. A császár leánya Zoe aki csak 17 éves volt 1556-ban meghalt ismeretlen körülmények között. Egyesek a császár által megbízott nyomozók közül azt gyanítják egy csapat bandita megerõszakolta és kifosztotta a szegény lányt. Mivel mindig egyedül járt el a császári palotából az õrség kikérése nélkül. Utóda az öccse a 12 éves Laskaris lett aki más volt személyiségileg. Apja halála után 1568-ban vette át a hatalmat. Elsõ intézkedései közül az egyik, hogy a nemzetiségek jogait megnyirbálta. Mármint katonai vezetõ csak görög lehet ez visszatetszést okozott a kisebbségek körében. A bolgárok és szerbek majdnem fellázadtak a császár ellen. Ennek hatására a császár visszavonta ezen rendeletét aminek hatására a császárt elismerték jogos vezetõjüknek. A császár létre hozta az úgynevezett Kis császárságot mint titulust. Amit maga a császár töltött be, hogy a kisebbségek ne zsarnoknak, hanem jogos vezetõjüknek lássák. Egyedül az olaszoknak nem tetszett, hogy a császár kitalált ilyen titulust, mert a császár a titulusa által a kisebbségi és görög tartományokat ország szintre akarta emelni az által mintha õ lenne a vezér az összes a birodalom tartományaihoz tartozó területen. A császár a nemzetiségek közül egyedül az olaszokat igazán nem szerette, hanem csak megtûrte, mert tudta, hogy õsei sokszor hadakoztak velük a birodalom léte folyamán. A császár, hogy lássa, hogy katonái elõtt erõsnek és határozottnak tûnjön elrendelte, hogy az õ parancsnoksága alá 22.000 katonát (18.000 görög és 4.000 albán) vezethessen a Montenegrói fejedelemség ellen.

A hadüzenet elõtt a császár elrendelte kémek küldését a határon túlra, hogy ellenõrizék le a Montenegrói erõk pontos létszámát és felszerelését. A kémek körbe járták a fejedelemség egész területét, de csak egy kisebb sereget kitevõ lázadó parasztot találtak. Aztán rá 2 napra amikor a kémek megnézték a felszereléseiket nem tudták, hogy most sírjanak vagy nevessenek, mert a "paraszt gárdának". Így gúnyolták a szedett-vedett sereget a kémek és a görögök a határon. Nem voltak más fegyvereik csak pár páncéljuk meg pár puska. A többi fegyver tipikus kerti szerszám volt. Amikor a császár elolvasta kémek jelentéseit. Nem hitt a szemének és majdnem úgy elröhögte magát, hogy leesett a bársonyszékrõl...

A jelentések elolvasta után a császár magára aggatta páncélját, kardját, tõrét és pisztolyát mely 5 lövés leadására volt képes percenként. Oszt kiment kíséretével a sereg várakozó helyére. Miután a császár beszédet tartott a "paraszt gárdáról". A görög és albán katonák a császár által tartott beszéd után nevetve vonultak hadoszlopba. A katonák út közben is nevetve mendegéltek a paraszt gárda ellen. Meg is született egy vicces dal a görögök és albánok körében menet közben és ezt énekelték amely így szólt...

"Mendegél a paraszt gárda.
Mely csak sokat várna.
Bárcsak mind katona volna.
Mert a görög úgyis lenyomta volna.
Hipp-Hipp Hurrá.
Hipp-Hipp Hurrá.

Ref."

Amikor a görögök a császár vezetésével megindultak a határ felé és átlépve azt rá 2 napra megütköztek a 2.000 fõvel kik között voltak katonák is, de azok kevesek voltak a császárral és seregével szemben. A csata összesen 4 óráig tartott, ahol csak 9 görög és 2 albán halt hõsi halált. A paraszt gárdát meg mind teljesen felkoncolták minden tagjával együtt. A paraszt gárdát követõen ostrom alá vették a fõvárost Zabaljakot. Itt már fanatikusok védték a várost. A királyuk II.Balsic egy gyáva alak volt. A várost a görögök és albánok 4 hónap ostrom után teljesen elfoglalták. A gyáva királlyal a császár nem bánt kesztyûs kézzel látván, hogy nincs Balsicban becsület. A császár aki jól forgatta a kardot kihívta Balsicot életre-halálra. Balsic vonakodva, de elfogadta kihívást. A császár összesen csak 2 suhintást csinált és Balsic véres ruhájában rogyott össze mint egy krumplis zsák...A császár megkímélte a várost és lakosságát kik felesküdtek és önként csatlakoztak a birodalomhoz...

A császár míg Montenegróban harcolt. Nyugaton egy kis király ki keménynek érezte magát hadat üzent Bizáncnak. Melynek serege bízva technikai fölényében és a természet által nyújtott védekezési elõnyben megindult 1573 februárjában Milánon keresztül átkelve Modena városa ellen. A királyság mely megtámadta Bizáncot annak neve Szavólyai királyság volt. A szavólyai király abban bízott, hogy 13.000 fõs serege mellé olasz népfelkelõk fognak csatlakozni. Mellette még Korzikát is rávette, hogy üzenjen hadat Bizáncnak melynek serege gyenge, de flottája is kicsi volt, de azért megtudta akasztani a kereskedelmet rövid idõre. A császár Montenegró legyõzése után elrendelte 50.000 katona (1. Olasz Hadsereg -20.000 fõ- és 8. Görög Hadsereg -30.000 fõvel.-) kiküldését Modena város közelébe. A Modena közelében lévõ sereget a görög-olasz csapatok elverték. Az egész sereget elsöpörték a királlyal együtt. A szavolyai királyság nem akart így se békét kötni. Így a császár úgy határozott megszállja az országot és hadisarcot fog tõle követelni. A partraszállás elsõsorban olasz csapatokat vittek át, de azt megverték és nem tudták addig tartani a vonalat amíg a görög erõsítés megérkezik. Emiatt a 20.000 olaszból 12.000-ret evakuáltak akik megmaradtak a csata után szemben a szavolyai másik 14.000 fõs sereggel. Ezért mérgében a császár elfoglalta Korzikát és le mészároltatta a helyi lakosságot...

A Korzikai mészárlás futó tûzként terjedt nyugaton. Emiatt a francia és a kasztíliai uralkodó beszólt a császárnak amennyiben nem hagy fel a szavolyai elleni háborúval 1 héten belül. A francia-kasztíliai szövetség hadat üzen Bizáncnak. Mely ennek hatására a császár meghátrált és fehér békét kötött. De szerzeménye ként Korzikát a birodalomhoz csatolta...

Folyt köv.

Hajrá!
Tegyél be majd pár területi térképet is.
Üdvözletem hadvezérek és ország uralkodók. 😊 Zsarnokok és nem zsarnokok egyaránt. 😄 Hamarosan írok egy olyan hosszú AAR-t melyet az elmúlt idõkben nem bírtam megírni hála a vizsgáknak...Na de ez egy nagyon hosszú AAR lesz szóval aki nem akarja nyugodtan gördítsen tovább, De aki igen és elszeretné olvasni a Újbizánci Birodalom egyik legérdekesebb kalandját annak sok örömöt és popcornt kívánok a kikapcsolódáshoz. 😄

Köszönöm már megoldódott' 😊
Sziasztok!
Nem tudom sehol megszerezni divine wind módot ha valakinek tud segíteni kérem segítsen
Csak egy maradhat! :-)))
Van egy vicces sztorim:
Bizánccal vagyok, 1600-as évek fel, egyszer csak: Diet in München (vagy valahol). Pa-pa-pa-paaa. Végre egy méltó ellenfél.
Hogy tetszik ez a címszó:
Bizánci Birodalom vs Egyesült Szent Német-római Birodalom?

Én is erre gondoltam, de 1 próbát megért. (én csak viszonylag sok játék után bukkantam erre a lehetõségre)

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

Igen!

4 rendes tartomány. Volt egy ötödik, egy épülõfélben lévõ kolónia, azt le is nyúltam egybõl.
szerintem rendes, ha kolónia lenne akkor fel tudná égetni vagy ami jobb egyszerûen csak elszedhetné.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,