11580
Europa Universalis III
-
McCartman #8180 meg az is érdekes , hogy képesek Complete néven árulni a közel sem teljes sorozatot.:D
akkor nem azzal van a gond. kompatibilitási problémákkal nem találkoztam , simán fut 32 bites win7en. -
#8179 ja, már én is látom.
Érdekes, hogy van Chronchiles meg Complete pack is, de a Chronchiles meg nincs kilistázva, csak ha megnyitod a Completet... -
McCartman #8178 az lehet , de a játék kiegekkel nem annyiba kerül.
7,49 €t kérnek érte ami már ~2000 HUF. Persze így is megérheti.:) -
ganges #8177 Hát, szerintem akinek bántja a szemét az, hogy a magyarok szlávok, akkor át is írhatja, én csak azért nem írtam át, mert akkor a lengyelekkel a kapcsolat máshogy alakul. A magyarok, lengyelek, és a csehek között van egy kis kulturális keveredés. Csomó szavunk van tőlük, és fordítva. Bár lehet, hogy ezek ebben az időben jöttek be, pont a királyok miatt. Úgy tudom, hogy a magyarok inkább türkök, mint ugorok. -
Razzia96 #8176 17 és 10 között vannak a fájlok méretei -
#8175 Különben már válaszoltak is a levélre, továbbították a dev. teamnek. -
#8174 3,75 Euro ezer forintot ér -
#8173 ez mondjuk jogos -
McCartman #8172 'Nézd meg a save game mappát , mekkorák a fájlok?' -
Razzia96 #8171 De nem a futás a lassú :) gyorsan fut a játék ,néhe be jön pár lag de ennyi , hanem amikor be lépek akájékba meg mondjuk feladom akkor tölt vagy 7-10 percig de dw-t amikor fel raktam az mér 2-3 perc alatt be töltötte a főmenüt -
McCartman #8170 DWhez nem készült már magyarítás , legalábbis hivatalos , a korábbi verziókban swedishre átírva lehetett előcsalogatni , ha jól rémlik.
De itt a fórumban volt valaki aki ezen dolgozott , nem tudom , hogy állhat vele.:)
Milyen géped van? Elvileg pont a DW futhatna lassabban ha gyenge a gép , a pofásabb engine miatt.
Nézd meg a save game mappát , mekkorák a fájlok? -
hollófernyiges #8169 Nincs olyan hogy szláv kultúra. Egy cseh meg egy orosz eléggé különbözik. -
Razzia96 #8168 Lenne hozzátok pár kérdésem
1. A DW-nek van e magyarosítása(vagy tudtok e valami okosságot) :) mert igaz nekem meg van az első 2 patvh magyarul de nem hiszem hogy boldogulnék a játékkal angolul.
2. Mindig oylan lassan tölt a játék ...
Lehet nem kompatibilis a játék a w7-el ? és ezért lassú
1x fel raktam a dw-t és az viszon gyors volt már , csak nem érttetem semmit -
McCartman #8167 inkább 2000 , de valóban eléggé leakciózták. -
Razzia96 #8166 Kulturálisan is magyarok vagyunk nem pedig szlávok -
hollófernyiges #8165 Ha nyelvileg nem is, de kulturálisan teljesen jogosan vagyunk egy csapatba sorolva a csehekkel és lengyelekkel (és gondolj arra hogy ez a három ország a szóban forgó időszakban nagyon sokszor volt közös király alatt, Nagy Lajos vagy a magyar Jagelló-királyok). Inkább a csoport átnevezésére adj javaslatot a Paradoxnak. -
#8164 Steamen minden Paradoxos stratégiai játékon 75% akció van.
Ez azt jelenti, hogy az EU3 az összes kieggel együtt kevesebb, mint ezer forint.
Aki még most is olcsójánoskodik, annak itt a lehetőség. -
pecaboy #8163 Jól van na, csak kukacoskodtam -
#8162 egy helyen a tízből véletlenül kifelejtettem, bocsmá -
#8161 igen ezt eddig is tudtam. -
pecaboy #8160 Valamelyik újabb patch után, ha core-od van az adott területre, megmaradnak rajta az épületek. -
pecaboy #8159 Hungarian-t nagy kezdőbetűvel kell írni :)
Egyébként a nyugati szláv népbe sorolás tényleg gameplay okokból történhetett (legalábbis nagyon remélem). Így jobban toleráljuk pl. a ruténeket, horvátokat, lengyeleket stb., és inheritnél is kapunk rájuk core-t, szóval szerintem ez csak a nevében gáz, a játékban inkább előny és reálisabb is. ("Lengyel, magyar két jóbarát" :)) -
#8158 töröld ki a zárójeleket a @ mellől? -
Razzia96 #8157 Hegi próbáltam el küldeni de aszt írja nem jó a címzett -
#8156 amúgy nincs valami mod DW-hez, hogy az elfoglalt területeken megtartsuk a fejlesztéseket? :D
szerk.: meg is van -
geo91 #8155 pl. felbérelhetsz különféle tanácsadókat akik tudják bizonyos mértékben növelni a tech fejlődést -
#8154 küldtem nekik egy emailt az ügyben. Ha többen is írnánk akkor nagyobb hangsúlya lenne, úgyhogy légyszi írjatok ti is, ne hagyjuk annyiban :)
Címzett: pr(@)paradoxplaza.com
Tárgy: Europa Universalis 3 - Hungarian people
"Dear Paradox Interactive,
I am an admirer of your company, and mostly one of your games, Europa Universalis III. I have been playing it for over a year now, but there is something I have just noticed.
As a hungarian myself, I often play with Hungary, and to my astonishment, when I took a look on the Cultural map mode, the game told me that Hungarian people were slavic.
Well, excuse me, but this is a big mistake. Hungarian people are from the Uralic family, like Finnish, Mani, Khanty, Sami, etc. people. The genetic researches shows us, that Hungarian people are possible mixed Uralic and Turkic.
Maybe it was a decision for the sake of the better gameplay, I don't know. But if it's because you didn't know about this ethnic thing, I ask you to correct this in the next patch.
Yours faithfully,
<<<a nevem>>>"
szerk.: na, a Wiki linkeket meg lefelejtettem. Ha valaki ír, akkor ezeket is írja majd alá:
http://en.wikipedia.org/wiki/Uralic_languages
http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_people#Ethnic_affiliations_and_genetic_origins -
Manzel #8153 Hi All!
Segítségre lenne szükségem. Én az eu3 complete-tel tolom, Magyarországgal vagyok. Hogyan lehet a technológiák fejlesztését felgyorsítani? Tudom, hogy lehet pénzt beleölni, de nincs sok aranyam, mert kevés a bevételem is.
A gép meg 18-as szintű (pl.:ausztriával) mikor én még csak 7. szintet érem el kormányzati technológiában.
A segítséget előre is köszönöm! -
Razzia96 #8152 Ám nem tudom de a in nomine-ben a kulturális térkép aszt mutatja hogy Magyarország Ny-szláv nép .... (ez engem zavar de nagyon )
a dw-ben ez már korigálva van ?? -
#8151 Hát, kösz a sok és különféle ajánlásokat. Mindet kipróbálom szépen sorjában, időm, mint a tenger :D. -
pecaboy #8150 (Elkapott a football manager láz, úgyhogy egy ideig nem EU-zok :P ) -
pecaboy #8149 Ha viszonylag történelemhű játékot akarsz:
- Az agressziót én levenném alacsonyra, így kicsit valósághűbb lesz a játék, nem fognak blobosodni, majd hirtelen szétesni az országok.
- A nehézségi beállítás tapasztalat kérdése, én easyn játszottam először, de a némileg gyenge AI miatt tényleg hardon vagy very hardon érdemes, ha az ember már tudja, mikor mit csinál.
- Inflációt nem szabad kikapcsolni, úgy nem kihívás. Szóval full infláció.
- Lucky nationst historicalra, így az akkoriban erős országok tényleg erősek maradnak (egy ideig).
- Historical leaders attól függ... Ha nagyon történelmien akarsz játszani, akkor historical (de így nem vehetsz tábornokot, admirálist stb.), egyébként normál.
- Egyéb beállítások meg normálra/alapértelmezettre. -
Pityuládé #8148 Szerintem a legfaszább beállítás:
Maga a nehézség: Hard
Agresszió: High
Infláció: From Gold
Szerencse: Random
Felfedezések terjedése /land+naval/: 25 év
Kolóniák mérete: 400
Ilyen beállításokkal nálam létrejön a Litván Birodalom (Lengyelo.-tól Oroszo.-ig), ami később bedarálja a Hordát, de életévei meg vannak számlálva, mert a Ming Dinasztia ott kopogtat már az Uraltól nem messze. Velencéé Görögország, a Mamlúkoké Marokkótól a Szent-Földön át, Isztambulig minden, Vidzsajanyagar dominál Indiában, az angolok belekóstolnak Japánba, Korea megalázza Mandzsúriát, Svájcnak elege lesz a békéből és bedarálja Milánót és Dél-Németországot, Szardínia megalázza a Pápai államot és Nápolyt, a spanyolok megunják Ibériát, ezért levágnak egy nagy szeletet a franciákból, Magyarország (vagyis én :]) 1543-ban feloszlatja a Német-Római Birodalmat, a dánok megöröklik Skandináviát, megalapítják a Skandináv Birodalmat és Frízföldtől a Hanzán át Brandenburgig mindent bedarálnak, Riga annektálja a teutonokat, a Pápai állam miután a szárdok annektálták, egy portugál gyarmat képében létrejön Argentínában.
És még sok más érdekesség is történik, ha ezek a beállításaid C: -
Razzia96 #8147 Szerintem a leg jobb be állítás : inflácó kell
szerencse kikapcs
agresszió legnagyobb (úgy izgi és valóság hű)
a tobbi meg maradjon ahogy van -
#8146 És miket állítsak be, mielőtt elindítom a játékot? Olvastam, hogy infláció maradjon, mert ha nincs, megöli a játékot. Gondolom Very Easy-n kezdjem. A többit viszont nem tudom, hogy érdemes. -
hollófernyiges #8145 Tedd fel a kiegészítőket, az In Nominéig kötelező, Heir to the Throne sem rossz, a Divine Windet viszont csak akkor ajánlom ha nem bánod hogy eléggé megváltoztatták a szabályokat.
Elsőnek foglald el Aquileia aranybányáit esetleg pár északolasz egyetemes területet, aztán használd ki a lehetőségeket a hódításra, próbáld hátbaszúrni az osztrákokat meg a törököket mikor másutt háborúznak. Inflációra vigyázz. Ha szeretnél Amerikában gyarmatosítani foglalj el marokkói tengerparti területeket ahonnan el tudod majd érni. Úgy változtasd az adminisztrációs slidereket hogy tudj nyugatosítani (azaz centralizálj és legyen nyitott a gondolkodásmód). -
Razzia96 #8144 Sziasztok, lenne hozzátok pár kérdésem
1. A DW-nek van e magyarosítása(vagy tudtok e valami okosságot) :) mert igaz nekem meg van az első 2 patvh magyarul de nem hiszem hogy boldogulnék ajátékkal angolul.
2. Mindig oylan lassan tölt a játék ...
Lehet nem kompatibilis a játék a w7-el ? és ezért lassú
1x fel raktam adw-t és az viszon gyors volt már , csak nem érttetem semmit -
ganges #8143 az 5.1 mit tud? -
#8142 Sziasztok. Kezdő vagyok még egyenlőre ott áll nálam a tudomán, hogy háborúzgatok, hogy nagyobb legyen az ország, pénzügyekhez (a játékban) fikarcnyit sem konyítok. (Alap EU 3-mal tolom, kiegészítőket fel sem mertem még rakni). Segítségeteket/tanácsotokat kérem, hogy mit hogy csináljon az ember, csak nagyvonalakban. Egy "kikötésem" lenne: Magyarországgal akarom elérni a célokat :D
Előre is kösz! -
ganges #8141 A HRE-t én már egyesítettem. Légy a császár, és csináld meg mind a 8 birodalmi döntést.