Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Overextension már IN ben sem túl kellemes, de miután már elég nagy vagy (1650 ben lassan közeledem az ausztrál partvidékhez, de mondjuk közben meg India fele még nem az enyém) akkor már tökmind1😄
(ja és közben kaptam egy pápai kiátkozást is :S)
Mikor megalakítottam a HRE-t, 50 évig zavart 😛
van DWben is , szükséges rossz.😄
Az overextension senkit nem hátráltat a nagy terjeszkedésben? Vagy csak én játszok még mindig HttT-vel? :-)
Sziasztok!

Valaki szokott multizni közületek? Ha igen, tolhatnánk egyet😊
In Divine Wind, westernization is quite similar, but it has an extra technology gap requirement. This is the number of tech levels you are behind your more advanced neighbor, summed over all 5 technology fields.

ja.
Tehát ha mondjuk Ausztria mellettem 5 szinttel jobb land techben, a csehek öttel governmentben, satöbbi, és így jön össze a húsz, az nem számít? Csak az, ha VAGY Ausztria, VAGY Csehország stb. fejlettebb összesen hússzal?
de NE próbálja meg mert simán kifagy a játék, a lefordítatlan szövegek helyébe meg(ha sikerül néhány perc idejéig mûködésre bírni) egy nagy semmit fog pakolni a játék.

de ezt már nem elõször írom le nektek tessék már megjegyezni.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

legfejlettebb szomszédhoz viszonyítva.
Rendes magyar fordítás nincs, de nem olyan nehéz azt a pár angol szót megtanulni, ami a játékhoz kell. Az eventek részletes leírása pl. nem olyan fontos, max. történelemb*ziknak 😊 , csak a bónuszai/máluszai.
"Mármint összesen kell csak a 20 tech lemaradás ugye?"

Igen, Csak azt nem tudom, hogy több szomszédos országból összeadódva is számít, vagy egy adott országnak kell ennyivel fejlettebbnek lennie nálad.
abba már nem rakták bele?
@Nekrofil: azért megpróbálhatod a settings.txt-ben átírni a language-t "swedish"-re. Bár ha van is benne fordítás, az 1 kupac k@ki

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

Hát láthattad hogy eddig sétagalopp volt szinte Mc Cartmannek😄
sehogy.

sziasztok.

szert tettem a Europa Universalis III Gold Editionra.
hogy tudom elõcsalni a magyar nyelvet?
de sokáig tart , mert ha nem lenne ez a megkötés már megcsinálhattam volna az elsõ lépcsõt.

@pecaboy: tudom , de ezzel ugye nem vagyok elõrébb.😄
óóó akkor ez már nem is kihívás ? hanem szenvedés? hogy is van ez?

<#idiota>

Jah a sereget tudom, de az nálam nem faktor,eastern tech groupos bandával is megverek mindenkit már, mert nekem van legnagyobb seregem.

Szóval szerintem nem csinálom meg már , 180 év van a gamebõl, nem éri meg az, hogy 15 évig semmit se tudjak csinálni és szarrálázadja magát a birodalom meg alig legyen bevétel és nulla technológiai fejlõdés, hogy utána 165 évig 10% al gyorsabban fejlõdjek😊
Mármint összesen kell csak a 20 tech lemaradás ugye?
Azt azért annyira nem nehéz összehozni😊
Viszont az ottománból egybõl western lesz, azaz csak 1x kell westernizálni.
Igen, muslimból 2x kell westernizálni.
Legnagyobb szívás DWben , hogy 20 tech lemaradásban kell lenned a szomszédhoz képest a Westernization decisionhoz , ráadásul muslimból csak easternre tesz , nem westernre.
ja hogyha itt vagyok már, Dániával szórakoztam egy kicsit és elég érdekes dolgok történtek pl: a gryf nemesi család kihalt és új trónörökös kellet elõször jött egy 3 éves kölök az oldenburg házból aztán e helyett a mark nemesi házból jött egy nagyon jó örökös(8,8,9) ö már éppen betöltötte volna a 15 életévét de megint csere történt kaptam egy új kölköt a litvánoktól most nem emlékszem milyen házból jött de a statja elég gyatra szegénykének(5,5,8) legalább tábornoknak jó lesz most épp 13 éves remélem eléri a 15 éves kort mert már ki készít a régenség (-4% legitimitás,nem háborúzhatok,stb)

a másik érdekes esemény amit láttam hogy az egy provinciás Mecklenburg elõször perszonálunióra lépet Magyarországgal(-99%presztízs) aztán sikerült megszereznie a 3 tartományos Ausztriának a trónját(szintén mínusz presztízs), ha ez még nem lenne elég ez után jött Csehország(megint mínusz presztízs) nem tudom hogyan csinálta de folyamatosan +35 és +20 között mozgott a presztízse Mecklenburgnak.

de nem tartott ez sokáig kb 5 év után bekebelezte Mecklenburgot Lengyelország melynek a trónján szintén Mecklenburg házból származó személy ült, na ezt adjátok össze<#csodalk><#zavart2><#csodalk>

khm khm... nem csak 10% gyorsabban fejlõdsz hanem nyugati hadseregre is átválthatod a seregedet, és így legalább nem fogják az embert szarrá verni a vörös kabátos katonák 😊

Westernizationhoz DW ben mi kell pontosan, és mikor fogsz tudni ilyet csinálni?

Mert hosszútávon gondolom muszlim tech grouppal nem leszel életképes.
Én Bizánccal most gondolkozom csak, de lehet kihagyom, túlságosan visszavetne az a -5 stability egy ilyen batár nagy birodalomban már , nem éri meg a cserébe kapott 10% al gyorsabb tehcnológiai fejlõdés.
hát eddig se volt épp fáklyásmenet.<#nevetes1>
a fenntartható hadsereg a lázadások leverésére se elég sokszor , így néha el-el foglalnak egy-két tartományt , de még mindig jobban jártam ezzel a megoldással mintha Afrikában erõltetném , ott egyértelmû game over lenne.
Akkor kb a következõ 20-30 év fogja eldönteni ezekszerint, hogy kínszenvedés, vagy világhóditás vár rád😊
Infláció nálad is határeset, ennyi és pár % al több még belefér, de ha 20 fölé megy az ember, onnan már elég nehéz visszahozni sajnos.
Nekem mondod?😄
Már 1630 van, és India felénél meg Közép Afrikában most kicsit elakadt a történet a magas infamy miatt.
Meg a buzi osztrákok...én nem nagyon tudom támadni õket, mert nincs normális casus bellim, ha õk támadnak, mindig tropára verem õket, csak épp megakasztanak durván mert felnyomják a WW- em, a 2 év alatt kapott 2-3 területtel (többet nem ad mert van neki vagy 30) meg elmehetek a sunyiba.

Na de nem állunk meg félúton, Ausztria pusztuljon😄
elégnek kéne de mégsem az.😄
egy-egy nagyobb lázadás és várhatok egy évet mire feltöltõdnek a csapatok.
Anglia elleni offenzíva is ezért csúszott , ki is futottam az idõbõl.
Úgy látszik fordult a kocka a franciák ellen mert sértetlen 20 ezres sereggel tértek vissza rögtön a béke után.

WW 0 , infamy 22 körül , infláció 12,5.
Infamy az 0 körül, mert az angol PU háború elõtt ugye régenstanács volt, nem háborúzhattam. Olyan hülye meg senki nem volt, hogy engem támadjon 😛 Most kéne egy csomó diplomata, hogy háborúval annektáljam az ideiglenes vazallusokat, felhúzzam a viszonyt az angolokkal 200-ra plusz szövetség plusz military alliance, meg hogy még támadni is tudjak valami ázsiai országot.

Angolok a PU-n kívül 1000 aranyat adtak, maradt még nekik vagy 4 ezer.

Kénytelen leszek hirtelen jó sok sereget felhúzni, mert meggyengült az angol haderõ, és segítek nekik a gyarmatokon, nehogy területet veszítsenek a lázadók miatt. Meg ha hirtelen inheritelem Skóciát, Franciaországot, Aragóniát vagy Kasztíliát, ugye nekik se kevés gyarmatuk van, oda is elkél majd a csapat. Pénz szerencsére van rá bõven, évente olyan +1500 termelõdik, pedig nullán van a pénzcsúszka.

Mennyi gond van ezzel a világhódítással... 😊
Azért Skócia+Írország elég kell legyen majd figyelembe véve a folyamatos angol-francia háborúkat Anglia ellen.
Infláció? Babdoy pontok? War weariness?
Na ne légy már ilyen gagyi, és mi lesz a grönlandi bálnákkal, meg Antarktiszon a pingvinekkel? Arról nem is beszélve, hogy ki törõdik a baktériumokkal, miközben kivonjuk a vizbül a zoxigént?😊

Angolok mit adtak a 99% ért cserébe, és hogyan állsz infamyben?
Én 1720 körül járok, vagy húsz évig régenstanács volt 😞 De végre PU-m van az angolokkal is 😊 (1-2 év alatt lenyomtam õket 99%-ra, pedig kiterjedt birodalmuk van)

Már csak a svédek hiányoznak, és minden nagyhatalom "alattam" fog mûködni (amíg nem inheritelem õket 😊). A világhódításból még mindig hiányzik India fele, Kína, Indokína, Japán és az indonéz szigetvilág. Rájuk van még száz évem.
nagyon kevés a manpower és a seregek is csigatempóban töltõdnek fel , úgyhogy nem valami rózsás a helyzet.😄

Marokkó nem.
Granada tartomány , Írország és Skócia , 1430.
Azért jól haladsz akkor. Sajnos Írországra sztem újra és újra coret fognak kapni, de ha tied egész Írország meg Marokkó mg Skócia..az nem rossz alap már, milyen évet írnak most a gameben?
most pár napig nem volt idõm játszani.😊
utoljára nekimentem még egyszer angoloknak pár régió reményében , el is foglaltam már a sziget felét de ekkor békét kötöttek francikkal , úgyhogy nekem is be kellett érnem , hogy lemondjanak írországi corejukról és adtak egy kis aprópénzt.
Na mi ez a nagy szünet? Most meghódítottad Európát, vagy kiestél a játékból?😛
ennyire megtetszett?<#wilting>

http://www.lern2play.se/images/smilies/msn-smilies/facepalm-icon.gif

Azta leborult....😄
Akkor irány a világuralom már?😛
multiplayrzni
Te hogy gondoltad?
hogy érted?
Lenne valakinek kedve multizni?(ma kb: 20:00-tól)
kalandos életed van.
olyannyira , hogy azóta már annektáltam Skóciát és egy kellõ pillanatban Angliát is megszabadítottam 2 tartományától.
köszönöm.<#eplus2>
Kockáknak igen 😊
"egy laza jihad keretében az összes ír miniállamot annektáltam."

(kezemet a homlokomra helyezem) szóval akkor az egyik szaros bilibõl(Kasztília) a másikba léptél(Anglia) ez igen 5 csillagos stratégiai lépés.<#hamm>