11580
Europa Universalis III
-
McCartman #8140 Történelmi hűség érdekében érdemes a Magna Mundi modok környékén nézelődni. -
sulouos #8139 Hogy lehet egyesíteni a HRE-t? -
Róka815 #8138 Köszönöm a javaslatokat, megfogadom a tanácsokat. -
#8137 a nehézség tudtommal csak rád vonatkozik. Az inflációt kapcsold be, mert ha nincs infláció, akkor egy idő után a spanyolok legyőzhetetlenek lesznek, illetve a lucky nations-t én ki szoktam kapcsolni, mert akkor meg a franciák lesznek legyőzhetetlenek (általában)
Valamint szedd le a legújabb (5.1) patchet.
Teljesen valós történelmi hűséget meg szerintem annyira ne várj a játéktól. -
McCartman #8136 nem tudom , én mindig azt veszem észre , hogy egy idő után az összes nagyhatalom velem akar háborúzni.:)
Próbáld ki normálon is , annyival nem hiszem , hogy nehezebb lenne vagy legalább az inflációt kapcsold vissza , inf. nélkül nincs értelme az egésznek. -
Róka815 #8135 Üdv.
Divine Wind-dal játszom, very easy-n, remélem, azért szóbaálltok velem. :)
Csak annyi érdekességet fedeztem fel, hogy akármilyen európai országgal kezdek játékot, Európában valahogy mindig hasonló események zajlanak le: Anglia folyton a Svédekkel harcol, és egy idő után elfoglalja Svédország déli felét, valamikor a balti államokból is szerez területeket, esetleg Norvégiából is. A másik furcsaság, hogy Kasztília nagyon hamar terjeszkedésbe kezd, elfoglalja Aragóniát, meg egy csomó területet Észak-Afrikában, elkezd gyarmatosítani, aztán egy csomó állam megtámadja, köztük Anglia és Portugália, és jól szét is verik, egy csomó területet elveszít. Szinte akárhányszor kezdek játékot, mindig ez van. Illetve még a Mamelukok csinálnak érdekes dolgokat. ugye a kezdetekkor háborúban állnak a Timuridákkal, miután azok veszítenek és felbomlanak, a Mamelukok elkezdenek terjeszkedni Grúzia felé, azt elfoglalják, majd nekimennek az Arany Hordának is, és szinte az egészet elfoglalják, és van hogy még Novgorodig is eljutnak, és lesz egy hatalmas Mameluk birodalom.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ez teljesen véletlenszerű, vagy mondjuk nehezebb fokozaton (mondjuk normál) történelmibb lenne a játék?
Vagy a játék beállításaim is hozzáadhatnak a dologhoz? : Lucky Nations historical-ra van állítva, és kikapcsoltam az inflációt. Lehet ennek valami köze hozzá?
-
Pityuládé #8134 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?540903-New-History-Editing-Tool-Testers-Wanted&highlight=map+editor
Modozgatóknak ^^ -
bad00 #8133 hm, akkor ez szopacs -
Kari91 #8132 "- Its no longer possible to change from celestial empire."
EUIII hivatalos fórumáról, az 5.1-es patch release note-jából. -
bad00 #8131 Én úgy tudom, hogy Minggel lehet államformát váltani, de az nem lesz hatással a frakciókra, azok megmaradnak. Kezdetben szövetségesek Call to arms-jaival lehet terjeszkedni. -
Lysandus #8130 Köszönöm, megkaptam a fájlokat! -
#8129 Japán daimjókkal kurva jó játszani, nagyon faszán megcsinálták a rendszerüket, ajánlom. Igaz ott is vannak pénzügyi problémák, mint minden kisebb államban... :/
Komolyan nem értem a játéknak a pénzügyi részét... -
Kari91 #8128 Minggel nem lehet államformát váltani (ez is benne van az új patchben), és megmarad a három frakció örökre, igen. (Legalább is én úgy gondolom, mivel még sose játszottam végig.) -
Kikinator30 #8127 ooo hát akkor ez egy jó dolog, thx -
JLH Fans #8126 No szeptemberben már alkalmas lesz a gép akadás nélküli multipartira, akkor felteszem én is a DW 5.1 et és néhanéha jövök majd szivesen, sajnos addig csak max IN 3.2 /HTT 4.1 ezni tudnék, szóval némi előnyben lesztek majd a kis gyakorlás miatt, de majd behozom gyorsan:P -
Petiii94 #8125 az enyém meg petiii.94 engem is bátran vehettek :P Én is kariékkal tolom:)
Nekem az a kérdésem most ,hogy MING-el lehet államformát váltani v örökre ezzel a 3 családdal vagy kivel kell baszakodni:S ??? -
Kari91 #8124 Nem tudom, kít jelöltél be, de engem nem. A skype nevem: kari911 -
nik1995 #8123 oke koszonom!
ha lesz idom holnap akkor en is jovok -
Kari91 #8122 Az a helyzet, hogy mi nem így szoktunk multizni. Mivel hosszú ideig(minimum 2-3óráig) érdemes tolni a gémet, és mivel, amennyien elkezdjük, annyian is kell hogy folytassuk a mentést, ezért azt a 4-5 embert 3-4 órára összeszedni nagyon nehéz. Ezt úgy szoktuk megoldani, hogy megbeszélünk 1 időpontot pár nappal hamarabb. A legközelebbi találkozónk hétfőn(holnap) 5 órakor lesz, akik játszani szeretnének, 5-re jöjjenek a Skype-ra.
Egyébként, ha fent vagyok, akkor ketten is tolhatunk vmit, vagy kipróbáljuk, jól megy-e a game(nem akadsz-e, látod-e a hostot, stb.). -
nik1995 #8121 stimmel minden bejeloltelek skypon ha akar valaki multizni en ma 6-ig raerek
-
Kari91 #8120 Multizni azokkal tudsz, akikkel azonos a játékod verziószáma.
Mi a Divine Wind 5.1-es verziójával játszunk, azon belül is a BJLT checksummal. Ezt a főmenüben, a bal alsó sarokban találod meg így, hogy: v5.1 (BJLT). (Vigyázz, ha épp játszol, és kilépsz a főmenübe, akkor megváltozik a checksum, szóval csak akkor tudsz csatlakozni a multiba, ha játék után kiléptél az asztalra, és utána vissza.)
Ha te a Divine Wind 5.0-ás verziójával játszol, akkor a launcher segítségével, a check for update gombra kattintva letöltheted az új patchet. -
toomcsi2 #8119 Huh,ez így elsőre elég bonyolultnak hangzik :D Majd megpróbálom,csak most megyek melózni,utánna meg 1 hétig táborban vagyok,szóval majd csak utánna jelentkezek hogy mi a helyzet. Köszi a segítséget. -
Andorjan #8118 bocs, a mod mappában létrehozott "tronmod.txt" kiterjesztését át kell írni ".mod"-ra, ez nagyon fontos. -
Andorjan #8117 Én csináltam már modot a játékhoz, de csak egyszerűt.
Új modot úgy tudsz csinálni, hogy:
1. mod mappában új szöveges dokumentum
1/a. bele ezeket írod:
name = "tronmod" (az idézőjel közé a modod nevét)
extend = "history" (ezt az összes olyan FŐMAPPÁVAL meg kell csinálni, amiben módosítást csinálsz, trhát a history mappán belüli mappákkal már nem)
2. új mappa a mod mappában: tronmod - ebbe jön minden olyan fájl, amit módosítasz. pl. ha egy tartományt módosítasz, akkor csinálsz a tronmod mappában egy history mappát, abba egy provinces mappát, és abba elég belerakni csak azokat a fájlokat, amikbe belenyúltál, a többi nem kell, azokat beolvassa az eredeti helyről
3. launcherben kiválasztod a modot és play.
Azonban kérdés, hogy milyen módosításokat szeretnél végrehajtani.
Ha a térképet akarod piszkálni, akkor az a fent leírt módszerrel nem fog menni, legalábbis nekem 1-2 hónapos bajlódással sem sikerült. Én úgy oldottam meg, hogy a "map" mappából csináltam másolatot, mert tudtam hogy úgyis elcseszek vmit és kelleni fog az eredeti fájl. A térképen esedékes módosításokat aztán itt a map mappában eszközöltem. Ennek mikéntjáről reywind hozzászólásaiban olvashatsz ezen a fórumon, kb. az 5770-es hozzászólás környékén, illetve érdemes megnézni EZT is.
Ha kérdésed van, szívesen segítek amiben tudok. -
toomcsi2 #8116 Sziasztok! Nem tudja valaki,hogyan kell mod-olni a játékot? esetleg újra elosztani a területeket vagy épp teljesen átrajzolni a térképet ( új kontinensek,stb). A trónok harcából megismert világot szeretném létrehozni,nemtudom hogy lehetséges-e. -
McCartman #8115 a csapataid sebzésére van befolyással , a 100%tól eltérő értéke esetén.
tehát 125% 25%kal növeli , 90% 10%kal csökkenti.
Magyarán magas discipline mellett az ellenfeled nagyobb veszteségeket szenved el naponta , értelemszerűen ha csökken a létszám a túloldalon te kevesebbet. -
Kikinator30 #8114 köszi, azt én is tudom, hogy magyarul mit jelent a discipline. Akkor úgy kérdezem, hogy milyen pozitív hatásai vannak? Morál lassabban fogy, vagy kevesebben esnek el egy csatában, vagy gyorsabban haladnak a cél felé a segegek?
ui: hogy lehet multizni?
thx -
Cimbi #8113 Köszi
Közben rájöttem:D -
pecaboy #8112 Historicalra állítottad a játékot az elején, tipikus hiba :) Ilyenkor a játék ad neked tábornokot, admirálist, királyt satöbbi, szóval akármennyi a tradíciód, nem tudsz magadtól újat csinálni. -
Kari91 #8111 mccart gyere már skypera -
Cimbi #8110 Sziasztok!
Valaki tudna segíteni a felfedező/generalis/ stb fülek miért szürkék állandóan ha minden feltétel teljesül?(Nem tudok tábornokot felvenni) -
Kari91 #8109 Ma este megbeszéljük a skpype-on h lesz-e multi, mikor, stb...
Sőt, ha lesz elég ember, játszunk is. Skype címem néhány kommenttel lejjebb, várjuk az érdeklődőket, eddig 4-en vagyunk. -
McCartman #8108 nálam legalábbis.:D -
McCartman #8107 discipline százalékos érték , quality-quantity , land-naval csúszkákat lehet tologatni. -
kissssss #8106 de lehet tologatni, vagy a DW-ben már nem lehet? -
pecaboy #8105 ??
A disciplinét tudtommal nem lehet tologatni, az egy %-os érték a döntéseidnek megfelelően. -
McCartman #8104 este lehet tudok menni én is.:) -
#8103 ehh... sry, tudom hogy 3-at mondtam, de nem gondoltam, hogy ennyire elhúzódik a programom... Majd este bepótohatjuk -
kissssss #8102 told a fegyelem felé a csuszkát és akkor a meglévő hadsereged elégséges lesz arra hogy megvéd magad. -
JLH Fans #8101 A descipline semmit, a discipline ellenben fegyelem, és gondolom még ha nem is voltál katona soha esetleg, akkor sem kell nagyon magyarázni, hogy mire is jó, ugye?:P