Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Grat, most már tényleg kezdesz túlleni a nehezén, de azért 4 éves háború... nem semmi, nem múlhatott sokon a bukás, ilyentájt én már tele szoktam lenni nagyon durva lázadásokkal😊
Ami Bizáncot illeti, sajnos nem tudok mit tenni, enyém a világ 70% a kb, egészen Japánig és Ausztráliáig érek (meg Afrikában is ami nem enyém az vazallus) még Nyugat-Európa egy része meg Dél Amerika lett volna vissza, de nem fog menni, 1742-43 környékén kifagy mindig:S
Újat kezdtem az 1000 lakosu 1provos 0.2 es bevételû max nyomtatáson(és évvégén kapok 7 et) csodás Rigával, épp fel tudtam venni 8 év után végre 4k zsoldost (1000 a forcelimit persze csak) erre a kiszemelt célpontjaim a DOW om elõtt 2 hónappal kötöttek pár szövetséget, szóval az eredeti terv kuka, marad szerintem az ír miniállamos dolog, más kitörési lehetõség nem nagyon van:s
Ami Bizáncot illeti, sajnos nem tudok mit tenni, enyém a világ 70% a kb, egészen Japánig és Ausztráliáig érek (meg Afrikában is ami nem enyém az vazallus) még Nyugat-Európa egy része meg Dél Amerika lett volna vissza, de nem fog menni, 1742-43 környékén kifagy mindig:S
Újat kezdtem az 1000 lakosu 1provos 0.2 es bevételû max nyomtatáson(és évvégén kapok 7 et) csodás Rigával, épp fel tudtam venni 8 év után végre 4k zsoldost (1000 a forcelimit persze csak) erre a kiszemelt célpontjaim a DOW om elõtt 2 hónappal kötöttek pár szövetséget, szóval az eredeti terv kuka, marad szerintem az ír miniállamos dolog, más kitörési lehetõség nem nagyon van:s
köszönöm kérdésed , valóban , még ekkora területtel sem fenékig tejfel.
Ibéria bekebelezése után az immáron egyesült Franciaország jelentette a legnagyobb fenyegetést Granada békéjére nézve.😄
Más irányú európai terjeszkedés is ki volt csukva mivel pár évvel korábban elõlépett a hit védelmezõjévé , úgyhogy megkerülhetetlenné vált.
Gondoltam akkor inkább megelõzöm a bajt , megvártam míg pozitívba fordul a stab , felszívtam a sereget , minden élõ és mozgó egységet a közös határra vezényeltem a birodalom távoli szegleteibõl is és jött a hadüzenet.
A terv arra irányult , hogy a térség dombozati elõnyeit (és az esetleges helyi erõfölényt) kihasználva gátat tudjak szabni a francia elõrenyomulásnak , felõrölni õket aztán ellentámadásba lendülve megadni a kegyelemdöfést.
Hát , papíron könnyûnek tûnhetett..😄
4 évig gyötörtük egymást a Pireneusok hegyláncai közt , folyamatos utánpótlással mindkét oldalon , elõrenyomulásokkal-visszavonulásokkal de különösebb eredmény nélkül.
Kézenfekvõ lett volna a Granadai-szigetek (exBritannia😄) felõl partraszállni és benyomulni , de minden épkézláb katonára szükség volt , hogy tartani tudjam a déli vonalakat.
Közben hadat üzent még egy maroknyi kis állam a HREbõl , Itália környékérõl , de sikerült velük különbékéket kötni.
Négy évnyi mészárlás után , mikor már kezdett az én oldalamra billenni a mérleg nyelve , a muszlim szövetségesek nagy kegyesen hajlandóak voltak pár ezer embert partradobni északon , ezzel lassítani az utánpótlássát , e mellett pár súlyos csapást mérve a francikra , elkezdtem benyomulni az országba.
Közben végig ott lebegett Damoklész kardja a fejem fölött , egyre több helyen ütötték fel a fejüket különféle lázadások , nem volt hadrafogható tartalék útjukat állni , de úgy gondoltam ha már eddig eljutottam nem állhatok meg , be kell fejeznem amit elkezdtem.
Végül a hõn áhított 100% körüli warscore nem lett meg , a saját és szövetséges csapatok drasztikus lerongyolódása kezdte veszélyeztetni az addig elért sikereket ill. a lázadások szabdalta hátország okozta helyzet már-már tarthatatlanná vált.
Béke , déli tartományok elcsatolása , Dauphine felszabadítása.
A fekete leves ezután jött , a szultánság fele lázadók ostoma alatt / elfoglalva.
További 7 év kellett , míg viszonylag újra stabilizálódott a helyzet , elfogadható szintre csökkent a WW.
Aragónia eközben függetlenítette magát , 2 provinciával visszajött a térképre.
de krva hosszú lett.😄 ,
te hogy állsz a bizánci világmegváltó tervekkel?
Ibéria bekebelezése után az immáron egyesült Franciaország jelentette a legnagyobb fenyegetést Granada békéjére nézve.😄
Más irányú európai terjeszkedés is ki volt csukva mivel pár évvel korábban elõlépett a hit védelmezõjévé , úgyhogy megkerülhetetlenné vált.
Gondoltam akkor inkább megelõzöm a bajt , megvártam míg pozitívba fordul a stab , felszívtam a sereget , minden élõ és mozgó egységet a közös határra vezényeltem a birodalom távoli szegleteibõl is és jött a hadüzenet.
A terv arra irányult , hogy a térség dombozati elõnyeit (és az esetleges helyi erõfölényt) kihasználva gátat tudjak szabni a francia elõrenyomulásnak , felõrölni õket aztán ellentámadásba lendülve megadni a kegyelemdöfést.
Hát , papíron könnyûnek tûnhetett..😄
4 évig gyötörtük egymást a Pireneusok hegyláncai közt , folyamatos utánpótlással mindkét oldalon , elõrenyomulásokkal-visszavonulásokkal de különösebb eredmény nélkül.
Kézenfekvõ lett volna a Granadai-szigetek (exBritannia😄) felõl partraszállni és benyomulni , de minden épkézláb katonára szükség volt , hogy tartani tudjam a déli vonalakat.
Közben hadat üzent még egy maroknyi kis állam a HREbõl , Itália környékérõl , de sikerült velük különbékéket kötni.
Négy évnyi mészárlás után , mikor már kezdett az én oldalamra billenni a mérleg nyelve , a muszlim szövetségesek nagy kegyesen hajlandóak voltak pár ezer embert partradobni északon , ezzel lassítani az utánpótlássát , e mellett pár súlyos csapást mérve a francikra , elkezdtem benyomulni az országba.
Közben végig ott lebegett Damoklész kardja a fejem fölött , egyre több helyen ütötték fel a fejüket különféle lázadások , nem volt hadrafogható tartalék útjukat állni , de úgy gondoltam ha már eddig eljutottam nem állhatok meg , be kell fejeznem amit elkezdtem.
Végül a hõn áhított 100% körüli warscore nem lett meg , a saját és szövetséges csapatok drasztikus lerongyolódása kezdte veszélyeztetni az addig elért sikereket ill. a lázadások szabdalta hátország okozta helyzet már-már tarthatatlanná vált.
Béke , déli tartományok elcsatolása , Dauphine felszabadítása.
A fekete leves ezután jött , a szultánság fele lázadók ostoma alatt / elfoglalva.
További 7 év kellett , míg viszonylag újra stabilizálódott a helyzet , elfogadható szintre csökkent a WW.
Aragónia eközben függetlenítette magát , 2 provinciával visszajött a térképre.
de krva hosszú lett.😄 ,
te hogy állsz a bizánci világmegváltó tervekkel?
am azthiszem mind ezt megcsináltam jól de mikor rányomok a launchegombra kijön a homokóra de utána semmi!
nagyon szépen köszönöm, és elnézést a kellemetlenségekért!<#smile>#smile>
Na akkor hevenyészett fordításban magyarra:
Nem kompatibilis a korábbi mentésekkel
Néhány dolog, amit tudnod kell a letöltés elõtt:
-Ellenõrizd, hogy telepítetted-e a március 30.-i verzióját a DW 5.1b patchnek.
-Ha új DW patched van fent, tedd a következõt
-Biztonsági okból, csinálj egy másolatot a DW-rõl.
-Töltsd le valahova, mondjuk az asztalra.
-Töröld a mod elõzõ verzióját
-Másold a letöltött Zip fájl tartalmát az EUIII FÕKÖNYVTÁRÁBA(használhatsz 7Zip-et).
-Ellenõrizd, hogy van-e MEIOU Launcher az EUIII fõkönyvtárába.
-Ellenõrizd, hogy a mod mappába van-e egy MEIOU könyvtár és egy MEIOU.mod fájl.
-Kattints az elsõ gombra("Click here on first install") a Lunacherben, még akkor is, ha a korábbi MEIOU modnál már megtetted.
-Elõfordulhat, hogy törölnöd kell a MEIOU cache fájolkat(a Launcher segítságável).
-Válassz egy betûtípust a térképnek.
-Érzékelhetsz memória problémákat, ha az SRI MI-vel játszol. Ha ez bekövetkezik, a Launcherrel simán töröld az SRI AI-t.
-Indítsd el a játékot.
Nem kompatibilis a korábbi mentésekkel
Néhány dolog, amit tudnod kell a letöltés elõtt:
-Ellenõrizd, hogy telepítetted-e a március 30.-i verzióját a DW 5.1b patchnek.
-Ha új DW patched van fent, tedd a következõt
-Biztonsági okból, csinálj egy másolatot a DW-rõl.
-Töltsd le valahova, mondjuk az asztalra.
-Töröld a mod elõzõ verzióját
-Másold a letöltött Zip fájl tartalmát az EUIII FÕKÖNYVTÁRÁBA(használhatsz 7Zip-et).
-Ellenõrizd, hogy van-e MEIOU Launcher az EUIII fõkönyvtárába.
-Ellenõrizd, hogy a mod mappába van-e egy MEIOU könyvtár és egy MEIOU.mod fájl.
-Kattints az elsõ gombra("Click here on first install") a Lunacherben, még akkor is, ha a korábbi MEIOU modnál már megtetted.
-Elõfordulhat, hogy törölnöd kell a MEIOU cache fájolkat(a Launcher segítságável).
-Válassz egy betûtípust a térképnek.
-Érzékelhetsz memória problémákat, ha az SRI MI-vel játszol. Ha ez bekövetkezik, a Launcherrel simán töröld az SRI AI-t.
-Indítsd el a játékot.
Mc Cartman a te Granadáddal meg mitörpént?
Nagyon jól álltál ahogy láttam uccsó linkelésednél, de azért még közel sem volt biztos a világuralom, és nem volt stabil a helyzet, jutottál valamire?
Nagyon jól álltál ahogy láttam uccsó linkelésednél, de azért még közel sem volt biztos a világuralom, és nem volt stabil a helyzet, jutottál valamire?
ha csak az új DW verzió van meg akkor is fog futni a meiou
igen csak az a probléma hogy elég gyatra az angol tudásom és a fordító annyira hülyén fogalmaz hogy nem értem meg.
pl.:Korábbi verziójának törlése a mod
pl.:Korábbi verziójának törlése a mod
Magyarország pedig keleti teches. Igazad van, ez Mátyás királynál nem látszott, de ha oda állítod az idõt, és elindítod a játékot, akkor látod, hogy csak 1-2 szinttel járnak elõtted a nyugatiak. Késõbb pedig(fõleg a XVI-XVII századtól), egyre jobban nõ a különbség, amit leglátványosabban a hadseregen lehet lemérni. Pl. a Rákóczi szabadságharcot a magyarok könnyûlovassággal vívták, míg az osztrákok a reguláris birodalmi erõkkel. A töri könyvben olvastam szó szerint a következõt: "de a magyar hadsereg, a törökhöz hasonlóan, kimaradt a következõ fejlõdési szintbõl". Ezért tudták az osztrákok viszonylag kis sereggel is egyensúlyban tartani a magyar frontot, miközben a franciákkal háborúztak.
Arról meg, hogy az épületek orosz módra néznek ki: minden tech groupnak máshogy néznek ki az épületei. A keleti tech groupnak orosz módra. Tehát a lengyeleknek is csavart tornyú orthodox épületei vannak. De ez csak kinézet, semmit nem számít. Vagy pl. a törököknek is olyan az épületük mint az arab-félszigetbeli államoknak, ami nem volt igaz, hiszen a törökök is saját módjukon építkeztek.
@nik1995 a MEIOU modhoz szükség van a Divine Wind 5.1b patchének a március 30.-i verziójára. A pontos telepítési útmutató itt van: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?374981-MEIOU-TD-meiou-ph-meiou-jv-meiou-na-meiou-be-DOWNLOAD-THREAD
Arról meg, hogy az épületek orosz módra néznek ki: minden tech groupnak máshogy néznek ki az épületei. A keleti tech groupnak orosz módra. Tehát a lengyeleknek is csavart tornyú orthodox épületei vannak. De ez csak kinézet, semmit nem számít. Vagy pl. a törököknek is olyan az épületük mint az arab-félszigetbeli államoknak, ami nem volt igaz, hiszen a törökök is saját módjukon építkeztek.
@nik1995 a MEIOU modhoz szükség van a Divine Wind 5.1b patchének a március 30.-i verziójára. A pontos telepítési útmutató itt van: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?374981-MEIOU-TD-meiou-ph-meiou-jv-meiou-na-meiou-be-DOWNLOAD-THREAD
Nem ér annyit szerint.....
valaki eltudná mondani hogy hogyan lehet megcsinálnia meiou módot mert már 2 napja szenvedek vele de nem sikerül
ugy 9-10 cot ba volt maxon
Nincs még monopól senkinek és az összes Cot -ben maxon volt vagyis ameddig engedi mert nincs monopólium és nem tud hogy kapok belõle pénzt
Az 5. szintet hogy érted? Alulról a második? Mert az közel sem a legjobb. A legjobb a monopólium, azaz a legfelsõ szint, azzal elég sokat lehet kaszálni egy nagy CoT-ben, bár kell hozzá bizonyos szintû trade tech. Kis országok, fõleg OPM-ek (one province minor, egyprovinciás kis ország) legerõsebb fegyvere a kereskedelem, nagyon meg tudja dobni a pénzt és a tech fejlesztést, pláne, ha eleve a trade technológiára mész rá.
Amúgy én azt nem értem hogy a kereskedelemmel hogy lehet pénzt keresni.
Például én diwine módba hollandiával és minden kereskedõi központban az 5. lépcsõn voltam és kiirják hogy nekem a legnagyobb a bevételem de közbe év végén csak 55 dukátot kapok.
Például én diwine módba hollandiával és minden kereskedõi központban az 5. lépcsõn voltam és kiirják hogy nekem a legnagyobb a bevételem de közbe év végén csak 55 dukátot kapok.
Akkor nálad csak annyiba számít hogy azokkal akikkel egyezményt kötöttél nem ejthetik ki a kereskedõidet és ez vissza fele is, és valószínüleg olyanokkal kötöttél egyezményt akik amugy se tudták volna kiejteni a kereskedõidet.Ha megnyitod azt a kis pénzes iszákot és odaviszed a kurzort
egy ország címeréhez láthatod hogy mennyi az esélyed rá hogy kiszorítsad a piacról a kereskedõjét.
egy ország címeréhez láthatod hogy mennyi az esélyed rá hogy kiszorítsad a piacról a kereskedõjét.
Semmilyen mod nincs felrakva.Kieg meg a Napoleon's Ambition és az In Nomine.
Milyen móddal játszol?
még azt szeretném kérdezni,hogy a Trade agreement mire való? Mert azt vettem ki belõle,hogy csökken a bevételem,de akkor mire másra jó?
Nem tudod újra letölteni a játékot nem indul el a letöltés van valakinek valami tippe hogy mi lehet a probléma
Köszi szépen! Már azt hittem ez a Bohémiás betámadás már-már valami bug akar lenni.
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Hungary_strategy
Itt megtalálod a megoldás. Minimális angoltudás, meg egy kis ész.
Itt megtalálod a megoldás. Minimális angoltudás, meg egy kis ész.
Hát úgy kezdõdik,hogy Bohémia küld egy inzultust.Majd kicsivel késõbb megtámad Ausztria,és onnantól elszabadul a pokol,hadat üzen Bohémia,Bosznia,és Erdély.Bár van amikor más a felállás,hogy nem támad Ausztria és Bosznia,de Bohémia mindig elkezdi a háborút,és Erdély meg csatlakozik az Õ oldalára Oo. Nem értem.
Misi kérj fel több országot az elején (célszerü ha magyarországgal vagy a Csehek az Osztrákok Vagy a lengyelek) mert szinte 100% hogy elfogadják és ha megtámadnak akkor a segítségedre lesznek.
Amugy nem értem hogy a vazallusod hogy tud rád támadni
Amugy nem értem hogy a vazallusod hogy tud rád támadni
igen megoldava<#mf1>#mf1>, de tegnap a telepítésnél valamit nagyon elszúrtam mert bedölt az egész játék! Még a diwine wind se indult el.Szóval most ujra telepítem az egészet remélem most sikerül majd összehozni a meui-t. 😊
Sziasztok!
Tegnap elkezdtem játszani az EU3-mal,és mikor elindítom a játékot a magyarokkal, akkor kb 1 hónapon belül hadat üzen ausztria,aztán az összes környezõ állam,még a szövetséges Erdély is. Ez most konkrétan miért van? :/ És nem egyszer történt meg hanem gyakorlatilag mindig.Nekem meg esélyem sincs bármit csinálni. Ezt tudja valami orvosolni?
Válaszotokat elõre is köszi
Tegnap elkezdtem játszani az EU3-mal,és mikor elindítom a játékot a magyarokkal, akkor kb 1 hónapon belül hadat üzen ausztria,aztán az összes környezõ állam,még a szövetséges Erdély is. Ez most konkrétan miért van? :/ És nem egyszer történt meg hanem gyakorlatilag mindig.Nekem meg esélyem sincs bármit csinálni. Ezt tudja valami orvosolni?
Válaszotokat elõre is köszi
ja ,a nagyon rafkósak.
'What is the correct spelling of teh?'
bár ez se túl nehéz.😄
'What is the correct spelling of teh?'
bár ez se túl nehéz.😄
Igen, így értettem, hogy miután kiûzték a törököt, több helyre szerb, illetve román kultúrát berakni.
Ui.: Ezt a provinciás dolgot megcsinálhatnád több országgal is 😉
Ui.: Ezt a provinciás dolgot megcsinálhatnád több országgal is 😉
Na, meg ez is igaz 😊
Azt hiszem, az elsõ verziót próbálom majd megvalósítani, köszönöm az ötletet!
Azt hiszem, az elsõ verziót próbálom majd megvalósítani, köszönöm az ötletet!
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Ezt a leglogikusabban úgy lehetne kivitelezni, hogy ha bárki (aki nem magyar 😊) elfoglalja Budát (nyilván nem békeszerzõdéssel, hanem elõtte sima ostrommal, mert fõváros), akkor a néhány keleti tartományra, a Fejedelemség történelmileg legnagyobb kiterjedését nézve, kap core-t Erdély. Ennyi! Az, hogy különválik vagy sem, illetve mi történik késõbb, más kérdés, mert a valóságban történteket elképzelhetjük úgy is, hogy 1541-ben a török elfoglalta Budát, ergo "megszülettek" az erdélyi core-ok, majd késõbb a békeszerzõdésben követelték az oszmánok Erdély függetlenedését. Ezzel párhuzamosan meg Ausztria megörökölte a magyar trónt (PU), de ez egy külön esemény, ami már eleve benne van a játékban. Szóval csak erdélyi core-ok kellenek minden keleti tartományba, Buda eleste esetén.
Ha még jobban egyszerûsíteni akarod a dolgokat, akkor szimplán eleve raksz core-okat az erdélyi tartományokba 😉
Ha még jobban egyszerûsíteni akarod a dolgokat, akkor szimplán eleve raksz core-okat az erdélyi tartományokba 😉
Igaz...
A tartományneveken sztem nem érdemes sokat filózni, mert játék közben annak írod át, aminek akarod (bár csak akkor, ha a tieid, de Mo.-gal kezdve ugyebár ez egyértelmû).
Probléma megoldva?
Vagy a kultúrák átnyirbálását úgy értetted, hogy egyes tartományokban megjelennek a románok meg hasonlók a be- és áttelepítések hatására?
Jelenleg nem tudom, hogy a kultúra átalakítását hogyan lehetne megoldani, de pl. az Erdélyi Fejedelemséget mindenképpen meg szeretném csinálni úgy, hogy akkor alakuljon meg, amikor a török elfoglalja Budát, az ország többi része meg a sógorokhoz kerül, szóval hogy ne a játék elejétõl legyen már benn. A székely kultúrát meg esetleg úgy lehetne megvalósítani, hogy (ahogy azt hiszem reywind írta) külön kultúracsoportot csinálni a magyarnak, és ebbe belerakni a székelyt. De ezt majd sztem csak júliusban.
Nekem igazából tetszenek ezek a nevek.. Másrészt meg azért ilyen alakúak a tartományok, mert az a nevük, ami.
Ha szeretnéd, szívesen átküldöm a fájlokat. Az a gond ezzel, hogy nem sikerült modként negcsinálni (egyébként pont az volt a baj eddig, hogy modként akartam, így amikor elindítottam a modot, mindig összekutyult valamit a rendes játék "map" mappájában, és onnantól a rendes játék se ment), úgyhogy a térképes részt csak ilyen felülírós formában tudom odaadni. A neveket kb 5 perc alatt át lehet írni, meg position editorral be kell lõni utána, hogy az új név is beleférjen a tartomány határai közé aztán csókolom.
Ha szeretnéd, szívesen átküldöm a fájlokat. Az a gond ezzel, hogy nem sikerült modként negcsinálni (egyébként pont az volt a baj eddig, hogy modként akartam, így amikor elindítottam a modot, mindig összekutyult valamit a rendes játék "map" mappájában, és onnantól a rendes játék se ment), úgyhogy a térképes részt csak ilyen felülírós formában tudom odaadni. A neveket kb 5 perc alatt át lehet írni, meg position editorral be kell lõni utána, hogy az új név is beleférjen a tartomány határai közé aztán csókolom.
Nekem se volt 1cerû rájönni 😄
de egyébként nem mindig ugyanazt kérdezi
de egyébként nem mindig ugyanazt kérdezi
-.- xodarap!
írd visszafele a paradox -ot! -.-
És én ezen gomdolkodtam 30 percen át <#vigyor2>#vigyor2>
írd visszafele a paradox -ot! -.-
És én ezen gomdolkodtam 30 percen át <#vigyor2>#vigyor2>
peacboy szeretnék segitséget kérni!
a 7349-es kommentbe irtad hogy innen (http://tehparadox.com/forum/f43/europa-universalis-iii-divine-wind-5-1b-patch-may-17th-2237339/) és irtad hogy regelni kell, de problémám akadt vele. A random question résznél fogalmam sincs hogy mit kellene oda írnomm és enélkül nem enged regisztrálni.
a 7349-es kommentbe irtad hogy innen (http://tehparadox.com/forum/f43/europa-universalis-iii-divine-wind-5-1b-patch-may-17th-2237339/) és irtad hogy regelni kell, de problémám akadt vele. A random question résznél fogalmam sincs hogy mit kellene oda írnomm és enélkül nem enged regisztrálni.
Bazzz😄 Hall ez egyre gyönyörûbb😊
Am még mindig tartod ,hogy nem nevezed át a tartományokat?
Töriatlaszból jó neveket lehetne szedni 😊
Am még mindig tartod ,hogy nem nevezed át a tartományokat?
Töriatlaszból jó neveket lehetne szedni 😊
lol , ne bmp-ben töltsd fel.<#nevetes1>#nevetes1>
Igen, ez így sokkal jobb. Amúgy majd a kultúrával is foglalkozhatsz majd egy kicsit, pl.: Székely kultúra, bár ez felesleges. Továbbá miután a törököt kiûzték Mo.-ból kicsit átnyírbálhatnád a kultúrákat.
mondjuk ja, 4 megásak... a továbbiakat majd átrakom 😊
Amúgy jó lesz ez a domborzat, nekem tetszik.
A képeid orbitális méretûek... A többit lécci kisebbe rakd fel.<#papakacsint>#papakacsint>
Kicsit átszabtam a domborzatot.
Igyekeztem pontosan, aztán nem tudom mennyire sikerült jól. Vicces, mert elvileg van 1 fájl, amiben a különbözõ féle területek színkódjai vannak, de azok nagyon nem mûködnek, úgyhogy a környéken lévõ színekbõl voltam kénytelen dolgozni. Ezen kívül, úgy látszik, hogy olyat, hogy egy vidék hegyes, és azokat erdõ borítja, nem lehet csinálni..
Igyekeztem pontosan, aztán nem tudom mennyire sikerült jól. Vicces, mert elvileg van 1 fájl, amiben a különbözõ féle területek színkódjai vannak, de azok nagyon nem mûködnek, úgyhogy a környéken lévõ színekbõl voltam kénytelen dolgozni. Ezen kívül, úgy látszik, hogy olyat, hogy egy vidék hegyes, és azokat erdõ borítja, nem lehet csinálni..
Egyébként Oroszországban is tehetnének valamit. Nagy Péter uralkodása idején és uralkodása után Oroszországban történt egy amolyan Westernization, tehát ezt is megoldhatnák a játékban.
DWben?
nálam aktívak , most csak azért nem mert a jihad idõ elõtt elsöpörte a történelmi gyarmatosítókat.
Bár a konkurens nélkül maradt franciák kezdtek kacsintgatni az Újvilág felé , de már kisebb bajuk is nagyobb annál , minthogy indiánokat koncoljanak fel az óceán túlpartján.<#eplus2>#eplus2><#nevetes1>#nevetes1>
nálam aktívak , most csak azért nem mert a jihad idõ elõtt elsöpörte a történelmi gyarmatosítókat.
Bár a konkurens nélkül maradt franciák kezdtek kacsintgatni az Újvilág felé , de már kisebb bajuk is nagyobb annál , minthogy indiánokat koncoljanak fel az óceán túlpartján.<#eplus2>#eplus2><#nevetes1>#nevetes1>
Kérdés, hogy a Magna Mundi *játékban* olyan tech. csoportban leszünk-e?
Sok mindent lehetne rakni a játékba, erõdöket, piacokat meg hasonlókat ide-oda, de pl. az 1. szintû erõd szerintem azt jelképezi a játékban, hogy 15. századi erõd. (Természetesen az 1000 fõs létszám is jelképes.) A piac hiánya meg azt, hogy 15. századi gazdaság ésatöbbi. A végvárrendszerünket elég nehéz lemodellezni a játékban, mert ugye egész tartományra érvényesek, pedig nekünk csak a déli határunk közelében voltak ilyenek.
Nyugati techet megérdemelne az ország, ez nem vitás.
Vazallusokkal kapcsolatban is igazad van. Kísérletképpen (még régebben) megnéztem a Mátyás korabeli Magyarországot a játékban, odatekertem a dátumhoz - kiábrándító. Az a baj, hogy az amcsi-nyugati fejlesztõknek f*ngjuk sincs, mi volt (vagy van) itt.
Nyugati techet megérdemelne az ország, ez nem vitás.
Vazallusokkal kapcsolatban is igazad van. Kísérletképpen (még régebben) megnéztem a Mátyás korabeli Magyarországot a játékban, odatekertem a dátumhoz - kiábrándító. Az a baj, hogy az amcsi-nyugati fejlesztõknek f*ngjuk sincs, mi volt (vagy van) itt.