Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teljes India és Ausztrál partok is megvannak, meg összes Dél- Amarikai terület is?
Amúgy mégis a file lett corrupted nálam, de vajon hogy?:S
Mivel volt egy uccso 6évvel azelõtti fileom, betöltöttem azt is, és birkatürelemel végigpörgettem az idõt vacsi közben, és úgy túlment 1740 áprilisán,ki érti ezt...
Amúgy mégis a file lett corrupted nálam, de vajon hogy?:S
Mivel volt egy uccso 6évvel azelõtti fileom, betöltöttem azt is, és birkatürelemel végigpörgettem az idõt vacsi közben, és úgy túlment 1740 áprilisán,ki érti ezt...
err.
ÉS MINDEZ HÚSZ ÉV ALATT!!!
Bocsesz félreírtam---
ÉS MINDEZ HÚSZ ÉV ALATT!!!
Bocsesz félreírtam---
Az az igazán faszacsávó aki túléli very hard fokozaton a játék végéig az Always War modban. Õszintén szólva, ha nem szigettel kezdesz, hanem valamelyik kontinens törzsében halálra vagy ítélve. Legnagyobb esélyed Angliával van, bár ne tudjátok meg, hogy William Wallace mikre képes.
Errõl a modról van egy húszéves AAR-om, amiben én csak nézõként veszek részt Európában. Szóval. Játék kezdete, mindenki egymás torkának. Bohémia átlagon felüli gyorsasággal egyesíti a HRE-t lerohanja a balkánt, Oroszország egy részét és Franciaországot. Spanyolország addigra már rég egyesült, tehát megtámadja a HRE-t, elfoglalja Franciaországot. Eközben a Balkán és a Kárpát-medencében szabadságharcok, Bizánc és Mo. felszabadul. A HRE oroszországi területeit bedarálja az Arany-horda, aki addigra már ott csücsül Skandináviában is. Eközben Bizánc visszafoglalja Nagy-Sándor örökségét, bár eljut Indiáig, a félszigetnek csak felét tudja bezsebelni. Magyarország, hogy a HRE addig se unatkozzon, elfoglja a HRE lengyel és litván területeit, Spanyolország pedig 100%-osan annektálja a HRE-t. Ezután viszont az Arany-horda elfoglalja Európát egész Elzász-Lotaringiáig, ahol is szembekerül a spanyol harcigépezettel és szépen elveszíti területének felét, teljesen kiszorul Európából. Csakhogy Szicília, miután egyesítette Olaszországot és elfoglalta Afrika partvonalát, lerohanja Spanyolország németországi területeit továbbá a spanyol Granadát. Mindeközben Bizánc elfoglalta Indiát és Kína egy részét is, viszont most inkább az Európában domináló SPanyolország területeire fáj a foga, ezért lerohanja Spanyolország kelet-európai területeit. Csakhogy a Hatalmas Bizánci-birodalom széthullik apró darabjaira, a magas számú lázadások miatt. Az újonnan megalakult Nagy-Britannia a szintén frissen felszabadult skandináv államok felé fordul és seperc alatt be is darálja õket. Spanyolország mindeközben elvesztette befolyását a franciaországi területeken, ahol most sok kicsi állam mardossa egymást, továbbá Spanyolország elveszett, mert az újonnan felszabadult Portugáli és Aragónia kettévágták. Késõbb az elõbbi két ország is egymásnak esett, Portugália került ki gyõztesként, de az azóta egész Franciaországot birtokló Navarra lerohanta õket és Portugália visszaszorult régebbi területeire. Sajnos Navarra nem bizonyult eléggé jónak, így az azóta Oroszországot is birtokló Mazovia szépen lerohanta.
ÉS MINDEZ HARMINC ÉV ALATT!!!
/*bár az igaz, az AI Agressivness a maximumon*/
Errõl a modról van egy húszéves AAR-om, amiben én csak nézõként veszek részt Európában. Szóval. Játék kezdete, mindenki egymás torkának. Bohémia átlagon felüli gyorsasággal egyesíti a HRE-t lerohanja a balkánt, Oroszország egy részét és Franciaországot. Spanyolország addigra már rég egyesült, tehát megtámadja a HRE-t, elfoglalja Franciaországot. Eközben a Balkán és a Kárpát-medencében szabadságharcok, Bizánc és Mo. felszabadul. A HRE oroszországi területeit bedarálja az Arany-horda, aki addigra már ott csücsül Skandináviában is. Eközben Bizánc visszafoglalja Nagy-Sándor örökségét, bár eljut Indiáig, a félszigetnek csak felét tudja bezsebelni. Magyarország, hogy a HRE addig se unatkozzon, elfoglja a HRE lengyel és litván területeit, Spanyolország pedig 100%-osan annektálja a HRE-t. Ezután viszont az Arany-horda elfoglalja Európát egész Elzász-Lotaringiáig, ahol is szembekerül a spanyol harcigépezettel és szépen elveszíti területének felét, teljesen kiszorul Európából. Csakhogy Szicília, miután egyesítette Olaszországot és elfoglalta Afrika partvonalát, lerohanja Spanyolország németországi területeit továbbá a spanyol Granadát. Mindeközben Bizánc elfoglalta Indiát és Kína egy részét is, viszont most inkább az Európában domináló SPanyolország területeire fáj a foga, ezért lerohanja Spanyolország kelet-európai területeit. Csakhogy a Hatalmas Bizánci-birodalom széthullik apró darabjaira, a magas számú lázadások miatt. Az újonnan megalakult Nagy-Britannia a szintén frissen felszabadult skandináv államok felé fordul és seperc alatt be is darálja õket. Spanyolország mindeközben elvesztette befolyását a franciaországi területeken, ahol most sok kicsi állam mardossa egymást, továbbá Spanyolország elveszett, mert az újonnan felszabadult Portugáli és Aragónia kettévágták. Késõbb az elõbbi két ország is egymásnak esett, Portugália került ki gyõztesként, de az azóta egész Franciaországot birtokló Navarra lerohanta õket és Portugália visszaszorult régebbi területeire. Sajnos Navarra nem bizonyult eléggé jónak, így az azóta Oroszországot is birtokló Mazovia szépen lerohanta.
ÉS MINDEZ HARMINC ÉV ALATT!!!
/*bár az igaz, az AI Agressivness a maximumon*/
Ez a paradox új stratégiája.
az meg mi a kutya gumi? (bocs az erõs kifejezésért :-D)
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Meglátjuk, most vagyok ugye 1730-ban, hiányzik Kína keleti fele, Mandzsúria, Indokína, Guineai-szigetvilág, illetve Európából az egyprovinciás Normandia (4-es erõdje ostrom alatt, mindjárt annektálom). Afrikából meg egy kb. 5 provinciás japán gyarmat. Az utolsó 20 évben majd nem nézem az infamyt, meghódítok minden területet, integrálok mindenkit, aki nem akar integrálódni, vazallusokat izomból annektálom stb., így sztem meglesz az a world conquest 😊
Azért az egészet csaknem😛
-Nwm játszik velem senki???? 😞
32 megás az jó. Én 1730 körül járok, 27 és fél megával.
Az nehéz lesz, ha elfoglalom a világot 😊 Legfeljebb idõben gyõzhetsz le 😊
32 megás csak a mentett fileom, az szerintem nem olyan nagy, vagy igen?
Nem az a gond, hogy túl nagyok már a save file-ok? Valaki írt itt valami progiról, ami orvosolhatja az óriásira hízott mentéseket...
Persze, igazad van, csak....Áhh, jó lett volna most már végigvinni, egyetlenegyet sem vittem soha végig, ezt most mindenképp szerettem volna. (Egyúttal ugye azt is megtudtam, hogy nem lehet végigvinni soha valamiért:S )
Igazából csak azért, hogy nagyobb birodalmat csináljak a végére, mint pecaboy kolléga😊
Igazából csak azért, hogy nagyobb birodalmat csináljak a végére, mint pecaboy kolléga😊
Nekem is megdöglött így 1-2 mentésem, bár azt hittem azért, mert azokba belenyúlkáltam. Ezek szerint nem ezért.
Egyébként nem kell felkapni a vizet, ha végigvitted volna, ugyanolyan értelmetlen idõtöltés lett volna utólag. Fogd fel úgy, mintha az ellenfél feladta volna a csocsójátszmát 7:1-nél.
Egyébként nem kell felkapni a vizet, ha végigvitted volna, ugyanolyan értelmetlen idõtöltés lett volna utólag. Fogd fel úgy, mintha az ellenfél feladta volna a csocsójátszmát 7:1-nél.
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Na pontosan ugyanaz történt, amit jósoltam.
Reinstalláltam az egészet, ennek ellenére 1740 április 8 án pontban:
A(z) eu3game.exe hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük.
A JÓ KURVA ANYJÁT A PARADOXNAK amiért hónapokat eltöltöttem iszonyat sok tucat órát belefeccölve értelmetlenül ebbe a bugos fostalicska szarba....Elnézést mindenki, de tényleg tököm kivan.
Reinstalláltam az egészet, ennek ellenére 1740 április 8 án pontban:
A(z) eu3game.exe hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük.
A JÓ KURVA ANYJÁT A PARADOXNAK amiért hónapokat eltöltöttem iszonyat sok tucat órát belefeccölve értelmetlenül ebbe a bugos fostalicska szarba....Elnézést mindenki, de tényleg tököm kivan.
Megpróbálom ezt utolsó mentsvárként, csakhogy erõs a gyanúm, hogy ennek ellenére 1740 ben MINDENKÉPP kifog fagyni ezután is, innentõl kezdve meg nem sok értelme játszanom, jó lenne tudni, miért van ez...:S
Én tuti h a save gameket elmenteném
csak a játékot re installálnám😊
SEnki nem akar jáccani?😞
csak a játékot re installálnám😊
SEnki nem akar jáccani?😞
VIssza van véve teljesen, sõt, próbáltam már, hogy visszatöltöm az év eleji autosavet, na az nem áptilis 8 án fagy meg, és kapom a game. exes hibaüzit, hanem 3-4 napon belül.
Sõt, van egy másik mentett állásom kb fél évvel azelõtti, dettó, azt is ha betöltöm pár napon belül kifagy.
Aszem uninstallálom az egész gamet mentett állásokkal együtt a picsába😞😞😞
Sõt, van egy másik mentett állásom kb fél évvel azelõtti, dettó, azt is ha betöltöm pár napon belül kifagy.
Aszem uninstallálom az egész gamet mentett állásokkal együtt a picsába😞😞😞
Nálam ez egy kicsit másképp ment (Normálon játszom Magyarországgal). Most 1518 van és az angolok és Kasztília nagyban gyarmatosít Dél-Amerikában és a karibi térségben. Emellett Kasztília 1490-95 körül nekiment a Cherokee törzsnek és 3 tartományukat elvette és folytatni is akarta a hódítást (asszem 11-12k állandó sereg Észak-Amerikában). Ezt megakadályozandó elfoglaltam a Majákat, Cherokee-t és Creeket, és kedves ibériai barátaim ki is vonták csapataikat onnan a háborúim végeztével (szövetségestõl nem hódítanak). Mindez Divine Wind 5.0-ban
Grafikából vegyél vissza, ha tudsz. Felbontás, effektek, stb. Hátha mûködik. Bár gyanítom, hogy mivel állandóan 1740. április 8-án fagy ki, akkor történik valami event, stb, amit grafikailag vagy hangilag nem tud megjeleníteni. Tehát az is lehet, hogy hiányzik az a valami, amit ilyenkor betöltene... Nagyon hasonlít a régi DOS-os fagyásokra...
Verziófüggõ is, hogy mikor érnek oda. IN-be például hamarabb, mint HttT-ben. IN-ben very hardon volt, hogy már 1513-ban ott voltak az irokéz határ mellett. Ami ugye azt jelenti, hogy egy tengerparti gyarmat teljesen felhúzva +1000 lakosig, és hozzá még egy szárazföldi tartomány. Vagy a cseroki, creek, stb trió bekebelezve, amitõl még egy vagy két tartományra vannak az irokéz területek.
Verziófüggõ is, hogy mikor érnek oda. IN-be például hamarabb, mint HttT-ben. IN-ben very hardon volt, hogy már 1513-ban ott voltak az irokéz határ mellett. Ami ugye azt jelenti, hogy egy tengerparti gyarmat teljesen felhúzva +1000 lakosig, és hozzá még egy szárazföldi tartomány. Vagy a cseroki, creek, stb trió bekebelezve, amitõl még egy vagy két tartományra vannak az irokéz területek.
Az én mostani bizánci gamemben már 1500 körül odaértek Kubába és 1550-70 körül az indian népekhez, és hardon játszom, szal az gamenként változo. De nem látok a pipától hogy kifagyás ellen mit tehetnék továbbra sem😞
Számold ki: normálon 1700 körül érnek oda, very hardon 1536-ban, akkor hardon olyan 1620 körül. Akkor már túl vagy a játék felén... Nyugatosításra és felzárkózásra kell vagy 50 év. Kicsit túlozva: a játék végére éppen, hogy megkapod a core-t az új szerzeményekre...
És az arany középút hard?😊
+Esetleg vmi ötlet, hogy ne érjen véget 1740 ben a játék hibaüzenettel , ha már eddig elvittem?
+Esetleg vmi ötlet, hogy ne érjen véget 1740 ben a játék hibaüzenettel , ha már eddig elvittem?
Márpedig indiánokkal very hardon kell megpróbálni! :-) Normálon most néztem meg, és 1570-ig felénk sem néztek az európaiak. 1610 után nincs Észak-Amerikában nyugat-európai gyarmat. Kivéve azt, amit 1580-ban becsíteltem, mert már qrvára untam a nagy semmit!!! :-))) Gondolom annyi elég is az európai hatalmak lustaságának érzékeltetéséhez, hogy Kubában még egyetlen kolonizált terület sincs, a majákat, aztékokat, zapotekeket még fel sem fedezték, stb... Nem tudom, hogy mennyit kellett volna várnom, de szerintem 1700-ra értek volna el hozzám, ha van türelmem kivárni... Very hardon meg 1536-ra már szomszédok voltak.
Ebben a játékban nem nehéz úgymond pronak lenni, rengeteg más stratégiát játszottam már egész jó szinten, amikben jóval nagyobb kihívások vannak, és igen, valszeg DW ben is megcsinálnám Granadával,
de hülyeségeken kár veszekedni, pl ha nekem 3.ra sikerülne, más valakinek meg 5.re, attól még nem vagyok nála jobb játékos, vagy ha csak 8.ra sikerülne nekem, akkor meg nem biztos, hogy õ a jobb.
Itt eleve nemigen lehet különbséget tenni a játékosok között, ha valaki tudja az apróbb trükküket, meg sokat játszott vele már, akkor nyilván viszonylag jó játékos, és szerencsére azért vagyunk itt páran fórumon szerintem, akik szarból (pl egy provinciásból is) várat tudunk építeni😛
Amúgy lehet, Rigával már ma este elkezdem , mivel valamiért a bizánci játákom 1740 április 8 án kifagy konstansan, és gõzõm sincs miért😞😞
de hülyeségeken kár veszekedni, pl ha nekem 3.ra sikerülne, más valakinek meg 5.re, attól még nem vagyok nála jobb játékos, vagy ha csak 8.ra sikerülne nekem, akkor meg nem biztos, hogy õ a jobb.
Itt eleve nemigen lehet különbséget tenni a játékosok között, ha valaki tudja az apróbb trükküket, meg sokat játszott vele már, akkor nyilván viszonylag jó játékos, és szerencsére azért vagyunk itt páran fórumon szerintem, akik szarból (pl egy provinciásból is) várat tudunk építeni😛
Amúgy lehet, Rigával már ma este elkezdem , mivel valamiért a bizánci játákom 1740 április 8 án kifagy konstansan, és gõzõm sincs miért😞😞
Am holnap vége az utolsó (angol) vizgám nak is és onnantól kezdve nekem szünet 😊 És szívesen játszanék pár emberrel MP-be 😊
Régebben is játszotttam és sokkal jobb mint AI 😊
Régebben is játszotttam és sokkal jobb mint AI 😊
Dehogyis, itt csakis a zseni Petike tudja már 1500 ra megcsinalni Granadával és mág Zapoteccel vagy Irokézekkel is a totális világuralmat, mindenki hülye, csak Mr.Szuperban Batman Extra Hiper Super Giga Megaprofi Petiiiiiiiii a helikopter😄😄😄😄
???
Ember😄 Normális vagy???? 😊
Én nem tom kirõl beszélsz😊 Én sosem játszottam egy percet sem Granadával és nem is mondtam h egyáltalán életben tudnék maradni vele egy percig is.Ezt végig csak te állítottad ,h ilyen pro vagy! Én egy szóval sem 😊
Szóval nem tudom neked mi bajod van. Mert én nem állítottam ilyen enyhén szólván hülyeségeket 😄
EZ CSAK A TE HÜLYESÉGED!!! Ne kend rám 😊
???
Ember😄 Normális vagy???? 😊
Én nem tom kirõl beszélsz😊 Én sosem játszottam egy percet sem Granadával és nem is mondtam h egyáltalán életben tudnék maradni vele egy percig is.Ezt végig csak te állítottad ,h ilyen pro vagy! Én egy szóval sem 😊
Szóval nem tudom neked mi bajod van. Mert én nem állítottam ilyen enyhén szólván hülyeségeket 😄
EZ CSAK A TE HÜLYESÉGED!!! Ne kend rám 😊
Nagyon durva a very hardos különbség, nem is tudtam, hogy ilyen sok.
Akkor tényleg ezért buktál bele az indián népbe, hard fölé nem lehet menni, mert eleve bukó.
Nomeg Bizánc sok más mellett ezért is nem annyira nagy szívás, mert ugye Empiret kapsz államformának, ami +0,25 ös morál, innentõl fogva pedig hardon is játszható és vállalható.
Akkor tényleg ezért buktál bele az indián népbe, hard fölé nem lehet menni, mert eleve bukó.
Nomeg Bizánc sok más mellett ezért is nem annyira nagy szívás, mert ugye Empiret kapsz államformának, ami +0,25 ös morál, innentõl fogva pedig hardon is játszható és vállalható.
Azért, mert hardon -0.1 morál hátránnyal kezdesz (land és naval) az AI viszont +0.25 elõnyt kap. Ez ugye 0.35-ös hátrány alapból. Ehhez még hozzájöhetnek az ideákból, tanácsadókból, csúszkaállásból és a presztízsbõl adódó különbségek. Military drill +1.0, 100 százalék presztízs +0.5, stb.
Very hardon a játékos hendikepje 0.25, az AI bónusza pedig 0.5, tehát a különbség alapból 0.75.
Very hardon a játékos hendikepje 0.25, az AI bónusza pedig 0.5, tehát a különbség alapból 0.75.
Oké, meggyõztél, tényleg Rigával könyebb, mint Granadával, valszeg európai országok közül azzal a 2.legnagyobb szívás, és gondolom a világon is top 5 ben van. (afrikai, indián meg indonéz vagy indiai népek azé érdekesen lehetnek😊
Deee Mazovia sztem még nagyobb oboa, ott ugyanis esélyed sincsen kitörésre. Fel kéne tennem DW et, kíváncsi lennék hányadikra sikerülne a dolog tényleg😊 Bár igazából hogy épp 5.re vagy 12.re , sztem nincs akkora jelentõsége. Persze HTT ben meg IN ben is szopás játszani vele, de azért mindenképp könyebb jóval, ott azért sztem elsõre meg lehet csinálni, mivel nem tud helybõl annexelni, így van 5éved bûvészkdni.
Remélem egyébként, mostmár sikerül neked a világhatalmas dolog, óriási lenne. Folytatod majd még a franciák ellen, aztán még tovább?
Deee Mazovia sztem még nagyobb oboa, ott ugyanis esélyed sincsen kitörésre. Fel kéne tennem DW et, kíváncsi lennék hányadikra sikerülne a dolog tényleg😊 Bár igazából hogy épp 5.re vagy 12.re , sztem nincs akkora jelentõsége. Persze HTT ben meg IN ben is szopás játszani vele, de azért mindenképp könyebb jóval, ott azért sztem elsõre meg lehet csinálni, mivel nem tud helybõl annexelni, így van 5éved bûvészkdni.
Remélem egyébként, mostmár sikerül neked a világhatalmas dolog, óriási lenne. Folytatod majd még a franciák ellen, aztán még tovább?
Peti<#nevetes1>#nevetes1>
ölre ne menjetek még a végén eu miatt.😄
ölre ne menjetek még a végén eu miatt.😄
az a kissé érdekesen megoldott partraszállás miatt volt ha jól rémlik , akkor is partra tudnak szállni a csapatok ha tart a tengeri ütközet.
Megsemmisítésre esély sincs , de így kétezer embert át tudott dobni pár hónap után Gibraltárba , akik megkezdték az ostromot.
Nem ezen mûlik , a kulcs , hogy a zsoldosokkal szét tudd zilálni a haderejét , el tudj csalogatni nagyobb csapatokat a fõseregtõl ill. arra akkor csapj le amikor megpróbálja lerohanni valamelyik tartományod és alacsony a morálja.
Utána pedig kezdetét veszi a végtelen fogócska az útánpótlásával.😄
elõnyösebb tech group és ami a lényegesebb , a közös vallás miatt van esélyed szerezni egy komoly szövetségest ill. nem egy Kasztíliával állsz szemben 5 évente.
szvsz Granadánál minden csak jobb lehet.
Megsemmisítésre esély sincs , de így kétezer embert át tudott dobni pár hónap után Gibraltárba , akik megkezdték az ostromot.
Nem ezen mûlik , a kulcs , hogy a zsoldosokkal szét tudd zilálni a haderejét , el tudj csalogatni nagyobb csapatokat a fõseregtõl ill. arra akkor csapj le amikor megpróbálja lerohanni valamelyik tartományod és alacsony a morálja.
Utána pedig kezdetét veszi a végtelen fogócska az útánpótlásával.😄
elõnyösebb tech group és ami a lényegesebb , a közös vallás miatt van esélyed szerezni egy komoly szövetségest ill. nem egy Kasztíliával állsz szemben 5 évente.
szvsz Granadánál minden csak jobb lehet.
Deee, vannak Mazovia, sõt az emlitett körülmények miatt Riga se jobb.
Amúgy te magad írtad anno, hogy marokkói flottával egyesültetek, és így sikerült idõlegesen fölénybe kerülni és csapatokat neki átdobni, ezzel menekültél meg😊
Amúgy sajnos DW ben nem tudom Granadát kipróbálni hanem csak HTT be vagy IN be egyelõre😊😞
Amúgy te magad írtad anno, hogy marokkói flottával egyesültetek, és így sikerült idõlegesen fölénybe kerülni és csapatokat neki átdobni, ezzel menekültél meg😊
Amúgy sajnos DW ben nem tudom Granadát kipróbálni hanem csak HTT be vagy IN be egyelõre😊😞
Dehogyis, itt csakis a zseni Petike tudja már 1500 ra megcsinalni Granadával és mág Zapoteccel vagy Irokézekkel is a totális világuralmat, mindenki hülye, csak Mr.Szuperban Batman Extra Hiper Super Giga Megaprofi Petiiiiiiiii a helikopter😄😄😄😄
Neki hiába mondod 😊
Õ akkor is megtudja 😊
Sõt!Hova tovább õ Very Hardon Hard agression mellett fogja megcsinálni😊
Õ akkor is megtudja 😊
Sõt!Hova tovább õ Very Hardon Hard agression mellett fogja megcsinálni😊
hát Európa egyik legerõsebb birodalmának scriptelt Reconquest war célpontja lenni az elsõ perctõl , nem hiszem , hogy lennének ennél szarabb kilátások.😄
a flottáját nem tudod megsemmisíteni 3xos túlerõben vannak , de mondom próbáld ki.<#nevetes1>#nevetes1>
a flottáját nem tudod megsemmisíteni 3xos túlerõben vannak , de mondom próbáld ki.<#nevetes1>#nevetes1>
Nyilván nem elsõre, mert mák is kell hozzá, hogy a marokkói és a te egyesólt flottád le tudja nyomni Kasztilliát, de ha elsõt túléled már van esélyed, próbálj majd kezdeni egy gamet Rigával, és nézd meg mennyi a bevételed, meg a sereged, meg a lehetõségeid😊
McCartman 😊
Erre egy rohadt nagy LIKE 😛
Igazad van 😊
Erre egy rohadt nagy LIKE 😛
Igazad van 😊
kezdj egyet Granadával és mondd el , hanyadik próbálkozásra sikerül egyáltalán túlélni az elsõ háborút.😄
pénz-sereg-flotta.
nincs. helyette kölcsönök , kifizetetlen zsoldosok , államcsõd.
pénz-sereg-flotta.
nincs. helyette kölcsönök , kifizetetlen zsoldosok , államcsõd.
Persze, tudom, hogy Granada nem könyebb, mint egy átlagos egyrégiós állam (sõt) de azért Rigánál könyebb sztem mindenképp, oké, hogy 1 régióra olvadsz jó esetben az elején, de van némi pénzed, pár ezres sereglimited és sereged+flottád, és bevételed, Rigával egyik se.
Amúgy ha valaki igazán szopni akar, Mazoviával játsszon, azzal tényleg lehetetlen világhatalmat csinálni, de még életben maradni sem túlságosan könnyû😊
Amúgy ha valaki igazán szopni akar, Mazoviával játsszon, azzal tényleg lehetetlen világhatalmat csinálni, de még életben maradni sem túlságosan könnyû😊
nézegettem kicsit a térképet , azért Ragusával se lehet épp könnyû meghódítani az ismert világot.<#nevetes1>#nevetes1>
Mondjuk ezeknél nincs ellenséges core a tartományodon , ez adhat egy kis idõt talpraállni.
Mondjuk ezeknél nincs ellenséges core a tartományodon , ez adhat egy kis idõt talpraállni.
hát figy , Granadával is tuti a bukás , ha nem hamisítasz egy kis történelmet és a seggeden maradsz.😄
Rigával is odébb kell költözni és új életet kezdeni a nulláról kissé távolabb.
Rigával is odébb kell költözni és új életet kezdeni a nulláról kissé távolabb.
Nálam Ciprus jott be, utána kipróbálom Ulmot vagy Achaea/Morea-t. Az igazán expert játék viszont szerintem Rigával van. Körülötted "Furor Teutonics", ha velük meg ki tudsz békülni, jön a "Mohterland", és az ortodox vallás miatt nehezen boldogulsz, vagy északról betámad az IKEA és már véged is. Rigával szerintem 1 az egymillióhoz esélyed van. De nembaj. Majd meglátjuk.
De a lényeg, hogy ne essünk pánikba! 😄
ez azért merész kijelentés.😄
mivel kódolva van a háború Kasztíliával már az elsõ naptól , így vagy véget ér a móka másfél hónapon belül 0 provinciával (tapasztalatból mondom , ez a valószínûbb<#vigyor>#vigyor>) vagy megúszod , megmarad a fõvárosod és van rá 5 éved , hogy kitalálj valamit.<#nevetes1>#nevetes1>
mivel kódolva van a háború Kasztíliával már az elsõ naptól , így vagy véget ér a móka másfél hónapon belül 0 provinciával (tapasztalatból mondom , ez a valószínûbb<#vigyor>#vigyor>) vagy megúszod , megmarad a fõvárosod és van rá 5 éved , hogy kitalálj valamit.<#nevetes1>#nevetes1>
nah jó😞)
Legyen vége a vizsgáimnak és egyesítem Frankfurtal Németországot 😛
Legyen vége a vizsgáimnak és egyesítem Frankfurtal Németországot 😛
Nem 1 proviciás😄😛
Granada FTW!<#idiota>#idiota>