Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
In Nomine+3.2b patch

Saor Alba

MMP1.5?
Mi kell hozzá?
Az, mint az MMP-hez???
Én már a kalozok aranykorában vagyok mégsincs a karib tengeren egy kaloz se beszartak a flotámtol<#mf1>

Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért

akor már okosabb is letem

Solten
ja

Saor Alba

Solten angol bilengyüd van?

Solten
MMP-ben azt Mass Colonization-nak nevezik. Hogy valaszthasd ezt a nemzeti ideat, ezen ideak kozul 4-et birtokolnod kell:

- Viceroys
- Naval Provisioning
- Colonial Ventures
- Improved Foraging
- Merchant Adventures
- Cabinet

Tehat ha megvan kozuluk a 4, jon a High Exploration event es valaszthadod a Mass Colonization-t.

Saor Alba

Solten
Sehogy. Az osszevissza-mentesel-toltogetessel elcsesztem a game-t, de amugy is ujat kezdenek az MMP 1.5 miatt. Nem hiszem hogy letrehozom Olaszorszagot, Szard-Piemonti kolonialis birodalom lesz... <#vigyor>

TOLTSETEK: MAGNA MUNDI PLATINUM 1.5 <#smile>

Saor Alba

ezt inkább mellõzd ha lehet thx

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

kamaszaki
Király is lehetnél, de egy írástudót is fogadhatnál magad mellé.😊

Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.

Ja és volt olyan bátor a palotagrof tartomány beleavatkozni a háboruba most intézem el örültek szembemernek szálni egy nemrég 15 tartománybol indul szuperhatolámá kinövö országal hüjék<#vigyor1><#duhos2>

igen ganger a tengere kaell meni és akor tudod bevini én már a spanyol gyarmatositok elen harcolok 1512-ben a unió megboszulása miatt és amerikára Ázsiára és Europára kiterjedt a harcunk én álok nyerésre a nagyonerös flottám miat egyedül europában nemdölt el a harc amugymeg már 1492 ota egymás szomszédja vagyunk és nekem van nagyobb hatalmam de már 1493 ota szivjuk egymás vérét és a dolog 1503 ota torkolot háboruba azota a fövárost elveszteték a pápai álam sulyos vereséget szenvedet a háboruban még 1503-ban Anglia és Portugáliával pedig darabokraszedtük a török szövijüket 155-ben és Spanyolország se ála fényesen márcsak europában van tartományuk csak öszesen:5<#mf1><#wow2><#boxer>
Na ki a király?<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>

nekem az alpaban 1790-ig is elment.
hogy megy nektek 1.vh ig???

nekem 1821 ben kilép :S

SOLTEN!
Hogy áll a kis Szárd-Piemonti királyságod??
Hogy áll olasz hon???
Lessz-e olsz front az 1. vh.-ban?
edem101, az embereket lehet hajón szállítani
hol olvassam el???
A MMP-ban min 4 megfelelõ ideának meg kell lennie
Olvasd el a manuál idevonatkozó részét<#nezze>
az idea neve:Küldezés az új világ(-ra, -ba)
tuttom szerint 7. szintû trade kell csak(amit majd magyarral fogok választani)😊)))egyépként nem gyártassz felfedezõket, hanem hívst, vagy kiképzel.Nem robotok😊)))
lenne egy kérdésem fõleg SOLTEN-hez az MMPvel játszom és az angolokkal vagyok és ahhoz a ideához amelyikkel konkvisztátorokat és felfedezõket tudok gyártani(most nem jut eszembe az idea neve) már csak egyfeltétel hiányzik vmi high exploration vmi és azt hogy tudom teljesíteni v eggyáltalán miket kell teljesítenem h megkapjam ezt az ideát???
eljöt a bosszú ideje vérben fog uszni kasztilia<#boxer><#banplz><#nevetes2>

a királyuk 20 éve uralkodik<#papakacsint>

akor agodhatnak a kasztiliaiak mert ezért a lépésért darabokraszagatom a 800.000 fös seregemel.<#mf2>

nekem nem...

1821 ben kiírta hogy vége? megkérdezte h na, mit tettéla nemzetedért kb 400év alatt? és QUIT.

egyépként kis hazánkkal játszok😊
Hát, igen sok dolog történt:
A lázadásak +1 stabilitásnál szétszednek(létrejött Horvát hon)
Croatiát elötte kereskedelmi központá tettem😊))
A császár a franciák😞
horvátország tag(mint én)
elsõ háború:600 dukát a franciáknak😞-fesztettem
enyém dalmatia és osijek😊)-gyõztem
újabb háború
enyém horvátország😊)
150 dukát frnciának😞
Erdélyt is csak háborúval gyõzhettem le 😞
elsõ választásom a +1 morale😊)
mivel minden tech-emet külföldi bonus seghíti a kövi az alkirály lesz(+ külföldi bevétel😊))
edem:
csak akkor lesz(el) szabad, ha az uniót vezetõ országuralkodója meghal😞
segitsetek hogy lehet felszabaditani egy országot a personális unio alol ha szöviben vagyok a vezérel.

Solten
Megerkezett!!! <#worship> <#taps> <#taps> <#taps> (#2984)

Saor Alba

Solten
Win7-ben van virtualis XP. Probald avval.

Saor Alba

átkozot protestáns valás 3 tartományomban elterjed és 50.000 ember lázadopt föl Wien tartományban a legroszab 80.000 katonát rendelek visza az újvilágbol hogy leverjem a lázadást elég kemény ráldásur 5 napot vesztek a bermuda sziget megkerülésével<#nemtudom>

ráldásul átiskel hajoznom mert az a legrövidebb ut de látam spanyol és angol hajokat is eltüni ott legalább nemcsak én jártam roszul<#hamm>

a hajon voltak<#ticking>
a bermuda sziget=<#bdead>
és ezt csinálhatom a hajoimnak és embereimnek:<#integet2>

én nemörülök a bermuda 3 szögnek 5000 dukat értékü hajoflota veszet oda egyenes a bermuda szigetröl indul megjavitva velencébe ám nyugat bermuda tengernél 5db 10.000 fös sereg veszet oda a legjobb egységböl <#falbav>

Segítséget kérnék... újratelepítettem a gépem, és Windows 7-est tettem rá. Miután folyamatosan olvasom ezt a fórumot, kedvem támadt újra játszani, de nem tudom elindítani a játékot, mert kiteszi a directx-es hibajelzést, ami nyilván nonszensz, mert a Windows 7-esen a legfrissebb directx van.

Megnéztem a játék honlapját, és nem láttam olyan patchet, ami segítene hogy Windows 7 alatt is fusson a játék, így már csak bennetek reménykedem, hogy van valami ötletetek.
SIKERÜLT!!!!!!!!!!!
Juhú!
bermuda háromszög😊)még a játékban is😊))tuti, hogy így terveszték😊))
nemajánlom hogy elhajozatok a bermuda sziget melet 3 100%-os flottám sülyedt el ot<#nemtudom>

ok, kösz
Azaz!

Valamilyen különös oknál fogva a svéd beállításnál lesz magyar a játék. <#csodalk> Angol nyelvû viszont english-nél lesz.
megtaláltam, de oda swedish van írva(vagyis svéd)???
kösz mindent, ma kipróbálom
a +4 stabilitást egy küldetésnél hallottam, ittafórumon.
ganges egy másikban már a magyarokal nemcsak a Urálig mentem el hanem adig hogy magyarországon keresztül körbelehet utazni a földet és afrika is igy jár:<#violent>
menyi évig tart mig központitartomány lesz egy gyartbolt már kérdeztem?

Ez a game nagyon jó játék hassonló a HoI3-hoz
Solten
Probald ki: a fokonyvtarban levo settings.txt-ben igy nezzen ki ez a sor (masodik):
language=l_english

Westernization feltetelei:

- hatarosnak kell lenned min. 1 "latin tech" orszaggal
- stabilitas min. +3
- -1 v. tobbon legyen a centralisation csuszka
- -2 v. tobb az innovacio csuszka
- az aktualis uralkodo "adminisztracios kepessege" (administration skill) min. 6

Saor Alba

+4 stabilitás nincsen :-D -3-tol +3-ig van stabilitás.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

PC PROFIK FIGYELEM!
hogy tudom az alap, magyar játékot angollá tenni(nem magyarosítással magyar)Légyszi válaszoljatok!
KÉRDÉS:
A missiokat hogy tudom választani.A westisationt akartam, de nem enged😞Hanem más missiókat ad(amit nem én válaztottam)
Hogyan tudom +4 stabilitást elérni?
Kösz a válszt elõre is mind a három kérdésre is!
Solten
Jo lesz nekem inkabb angolul, mar varom hogy hozza vegre a postas... <#vigyor>

edem101 : magyarokkal foglald vissza Etelkozt... <#hehe> Aztan meg se allj az Ural-ig (Magna Hungaria) <#zavart1>

Saor Alba

törököknek üzenem:<#mf2>
külgyétek nekik ezt az üzit én már nemtudom hova nekik<#boxer>

ja protestánsvalás eltünt a föld szinérol holandia lángokban anglia letörölve a térképre törökök hazahuztak a picsába inkák fövárosa lesózva magyar foradalmárok huzanak a francba XD

nekem a grafikája sokal jóbb amugymeg énis meghuztam az osztrákokal a myagarok fügetlenek letek egy foradalom miat 😞 ráldásul akol legyelország spanyolország angliávan és a törökel harcoltam akor és a seregeimnek tulsokvolt a foradalom ja és menyi idöbe telik mire központitartományt központi tartományá kikiáltani