11580
Europa Universalis III
-
Kocsmáros #4580 :D:D
httt az meik?
en csak azt tom h van a no romine al jatszok -
hollófernyiges #4579 "-Tamás bácsi, igaz hogy szegényes a szókincse?
- A picsát!" :) -
tttttom #4578 httt-vel szoktunk. :) -
Kocsmáros #4577 tom meik jatekkal jatszotok alap vagy kiegeszitos? -
#4576 azok nekem is tetszenek! : D
Mingnek nincs nagy történelme, törtem előre, ahogy tudtam. 1480-ban a háborúzó perzsiát megtámadtam. Óriási birodalmam van. Sajnos a folyamatos lázadozások és az óriási terület miatt a lassan 300ezer fősre duzzadt sereggel is nehezen tartom össze a birodalmamat (perzsiát mindössze 20-25 ezerfővel támadtam meg) -
tttttom #4575 Thx. :D -
tttttom #4574 Izé! Úgy értem, hogy 3 háborúval szedtem szét, hogy először amikor partra szálltam a finistré nevű tartiban azt ledaráltam és elköveteltem magamnak...mondjuk eredeti tervem az lett volna, hogy perszonál uniós ként megöröklöm a trónt és úgy kebelezem be, de sajnos nem jött össze. :S Ezért felkúrt agyilag és ledaráltam a másik 2 területét. :D Aztán meg még olyan 1460 körül megraktam hátulról a fővárosát. :D
Ja mi úgy szoktunk multit nyomni, hogy hamachizunk. :) 1.0.1.5 verzió. :)
A kereskedőket meg úgy, hogy bemegyek mondjuk egyik saját tartimba és kijelzi jobboldalt az interfésznél alul, hogy a hozzá legközelebbi CoT mondjuk Lübeck. Ráklikkelek Lübeckre erre kihoz egy kis ablakot ahová ki lesz írva listázva, hogy kik vannak benn és hányadik helyen. A felsorolás mellett van balra ilyesmi, hogy send merchant gomb vagy mi a picsa meg ilyen piros,sárga,zöld prioritásos automata genyó... :D -
#4573 "hadat üzentem a kis picsa ír királyságoknak"
AAR elmenybeszamoloid egy elmeny... -
Kocsmáros #4572 ja meg a kereskedoidet hogy kuldod szet? -
Kocsmáros #4571 tom hogy jatszotok online ba mert en is kiprobalnam:)
és meg 1 a britanyokat hogy hogy 3haboruval daraltad be nemkotott szovetséget nekem mindig a francik meg a spanyolok vedik és nemtudom leiigazni mert a kis birtokaimat szárazfoldon leolik mindig... -
tttttom #4570 Bocs, hogy nemtok ide képet beszúrni, de ez van. :S
Amúgy van pár screenshot... -
tttttom #4569 Na mesélek egy kis AAR-t nagy vonalakban. :D
matthias92 barátom és én elhatároztuk, hogy kezdünk egy új eu3 multit. :D A kiinduló év 1399. :)
matthias92 a Mingekkel megy én meg angliával. :D
A játékot egy kicsit megszoktuk buherálni, mert nincs kedvünk a magas infamy érték miatt szarakodni... :D mondjuk azon kívül mást nem írunk át. :D :) (Tudom, hogy ez csalás...)
Na de mint angliával való játékomat úgy kezdtem, hogy a kis szigetországocskámban elkezdtem gyártani a gyalogost meg lovast dögivel felbéreltem még pár tanácsadót akik egy kicsit megugrasztották az investes dolgokat a trade,production és a stability körül. :D
(1409-ig)10 év alatt összegyűjtöttem 50.000 katonát. :D (15.000 lovas és 35.000 gyalogos.) Közben felépítettem egy 90 hajós flottát. :) 1/3 arányban felosztva a carrack,galley és a cog. :)
Minden katonámat átdobtam 2 fuvarral meath-ba vagy hova a fenébe. (írország) :D És hadat üzentem a kis picsa ír királyságoknak. :D Mondjuk az annektálás után 20.0-ás lett az infamy... De leszartam. :D A prestige is nőtt. :P kémeimet a fabricate claim nevű opció használatára köteleztem. :) Ezáltal nem csökkent a stability. :) Jó egy alkalom volt ahol -2-t ment a stabilitym mert a buzi brötány szövetségben volt az egyik kis ír sirálysággal. :) Az írországi hadjárat során katonáim nem ütköztek komolyabb ellenállásba. csak a kis picsafüst 1.000 fős haderők állták utam de mind hiába, mert katonáim mindet lekaszabolták. :) közben blokádoltam poénból a kis ír sirályságok kikötöit unalomból, hogy a flotta is legyen használva. :) a hadjárat kemény 2 évig tartott. A brit haderő 50.000 főjéből kb. 932-en haltak meg. Amíg meg 6000 ír feldobta a pacskert. :) Eztán szemeim egy "ugrópontra" fordítottam amit a későbbi francia királyság elleni hadjáratomra tartogattam volna. Vagyis brötányra. :) Amit vagy 3 háborúval kebeleztem be. :)
1419: Miközben seregeim az elsöprő erejű támadásra készültek brötány ellen burgundia váratlanul hadat üzent a franciknak...Akkor azt gondoltam "Bazdmeg...". Sajnos ledarálták a francia királyság 70%-át és annak a 70%-át is felszabadított kis picsafüst burgund barát államocskák alkották. :) Gyakorlatilag a francik megszűntek...Csak párizs és + 1 tartijuk volt amit uraltak nem több. :) Amit később bekebeleztem. Eközben seregemet feldúzaztottam a 80.000 főre. :) + A kereskedőimet szétzavartam a világban akik sikert sikerre halmozva jutottak be a piacokra. Elöszőr a párizsi piacot céloztam meg. :) Utána jöttem keletebre lübeckből és antwerpenből is jött a pénz. :) Ami a mai napig igaz. Alexandria a legtávolabbi kereskedelmi piacom. :) Na de aztán a kis francia államokat meg fejedelmeket szépen lassacskán elkezdtem bedarálni.
1429: A hadseregem elérte a 100.000 főt. :) Kína ekkora már 230.000-fővel rendelkezett...Na de majd matyi barátom is beszámolgat... Első cpm a 4-5 tartis Guyenne volt. Mert jó pénzforrást és jó húsit láttam benne. :) Ledaráltam 40.000 katonával a seregeit aztán azokkal is ostromoltam meg orrba szájba. :) A hadjárat 5 évig tartott...Eztán egy kicsike béke korszak anglia történetében...
1434-1459-ig béke: Nagyobb jelentős események IV. Henrik húrotott kapott és feldobta a pacskert. :D Fia is csak 4 évig élt aztán regency council jött ezért nem tudtam háborúzni. :D Tehát gondoltam ideje pénzt és emberanyagot gyűjteni + fejleszteni ott ahol lehet. A productiont erőltettem egészen a 9-es szintig mert onnantól lehet workshopot építeni amit azért hozzátesz a birodalom bevételeihez. :)
1459 után: A portugál rojál merizs kisegített a szarból. :) Eztán kerestem cpket... És hirtelen a választásom a normann királyságra esett, mert ez is volt kiadva küldinek. Ekkora a seregem már 130.000 főt számlált. 10.000 íreknél, 30.000 angoloknál a skótok miatt, A többi meg a franciáknál tengette mindennapi életét. :) Normandiát csak 3-4 háború után tudtam véglegesen bekebelezni, mert a buzi burgundok jöttek a picsáját védeni...Na de aztán kiegyeztem a moslékokkal, hogy legyen vazallus a normand királyság. Aztán elkezdtem keletebbre is terjeszkedni. Végül inkább arra jutottam, hogyha már a brit-szigeteket egybe akarom látni ledarálom a gyenge selyemfiúkból álló skóciát. :) A hadjáratott 30.000 emberrel indítottam meg. :) eleinte a hadjáratban a hadserőm elakadt a skótok hősies ellenállásának, de aztán 2 hónappal később 1461 tavaszán áttörtem és ostrom alá vettem a dél-skót városokat... Amik 1 év múlva el is estek. Aztán nyomultam tovább a 30.000-res sereggel északabbra. közben a flotta elpicsázta a skótokat akik meg blokád alá akarták venni a Cardiff-félszigetet. :) Ezután 3 év megszálláá után minden területét kivétel a fővárosát elvettem. :) Aztán rá 5 évvel később a skót fővárost is bekebeleztem. :) Így nagy-britannia megalapítása egyre közelebb jön. :) Aztán még rá 2 évvel később vagyis 1467-ben megtámadtam izlandot. :D Csak azért támadtam meg kell egy bázis. :) Ezután megint egy béke korszak jött...és most 1480-nál járznk matyi barátommal...
folytatás köv. :) -
DeenQa #4568 Na, én már 1754 ben vagyok magyarral. (Magna mundi ultimate 1.05)
100 éve megörököltem a francia trónt, gyarmatbirodalommal együtt, mindenem core. Vannak É-amerikában, karib térségben, D-amerika, meg afrikában gyarmataim. Elég sok... És 1-2 új gyarmattol eltekintve minden provinciám CORE. Most én vagyok a legerősebb állam. Már egyből hitleri terveim vannak :D Asszem nekiesek europának, 1821 ig csak át tudom rajzolni EU térképét... Most így néz ki a világ térképe (elég sok magyar szín:D):
-
Kocsmáros #4567 emberek az jo kezdes magyarral hogy lerohanom boszniát szerbiát ragusa montenegrot es aqueliat ezeket teljesen elfoglalom illetve beolszvasztom huberesemme teszem de ezutan nemtudok mit lepni a toroknek nemmerek nekimenni és ugydontottem a romanokat lerohanom ezzen genovat is magamra haragitottam elpacsaztam van 1 32ezres es 5 18ezres seregem szerte az orszagban lazadas mar nincs sehol de nemtudok kinek nekimenni a lengyel szovetsegbe van a csehel meg a teutonnal és termeszetesen a litvannal igy csehorszag is kilove ausztria meg a a franciaval mondjuk toluk kevesbe felem mert ha tirol az enyem ott megtudom oket fogni nem? -
Lysandus #4566 Azért ez nincs teljesen rendben. "Accepted culture" volt a Magyar Királyságban a szász és a sváb is... :-) Gond nélkül beilleszkedtek, mintha "same cultural groupba" lennénk... :-) -
hollófernyiges #4565 "ja meg neztem a népeket mi mióta vagyunk szlávok?"
Kulturálisan a csehekkel/lengyelekkel vagyunk együtt ami teljesen rendben van, az elnevezésből kilógunk nyelvileg, de hát istenkém, én is bajban lennék ha el kéne nevezni ezt a csoportot. -
Kocsmáros #4564 kk kocce
és svédekkel hadkozok orosszal de visby szigetere nemtudok embert kitenni de nemertem miert huberesem mar ostromolja :( -
#4563 Alap játékkal játszol vagy httt,stb?
Alapjátékban foglalj el minden provinciát és várj, előbb utóbb becrash-ol :) és mindene a tiéd lesz kivéve a fővárosát. (ezt majd a legközelebbi háborúban megszerezheted)
Httt-ben még nem volt szerencsém ilyen feloszlással találkozni, marad a normális út: ugye mindig 99%-ig vered és elkérsz annyi provinciát ami még belefér a 99-be, utána asszem 10év mulva megint megtámadod és megint elveszel ennyit, addig kell csinálni mig már csak a fővárosa marad, és ekkor újra háború és már felajánlja az Annex-et.
A lázadásról: stability mindig 3-on legyen, ez a legfontosabb. na megyek nézni a meccset. -
Kocsmáros #4562 és hogy tudom bekebelezni a nagyobb orszagokat? -
#4561 Egész pontosan 30 év kell hozzá. -
#4560 Ok a patriotak... -
Kocsmáros #4559 a patriotsok azok kik? -
Kocsmáros #4558 ja és meg 1 hogytudom oket bekebelezni teljesen mert ameiknek 2 tartom,anya van vagy tobb annak a fo varosát nemtudom bevenni ezt hogy lehet kikuszobolni?:S
ja meg neztem a népeket mi mióta vagyunk szlávok? XD -
Kocsmáros #4557 és csak azok lazadoznak?
mert 28eve megvan bosnia fele de mindenhonapban van 1 lazadas vallás katolikus -
hollófernyiges #4556 Ne siess a hódítással, egyszerre csak annyit hogy a lázadókkal elbírj. Kb 10 év alatt teljesen elhal a nacionalista lázadás. -
Kocsmáros #4555 és a lázadást hogy kerulitek el en mar elvertem a byzánciakat bulgárokat szerbeket gorogoket románokat velencet ferrarat milánot és ennyit de minden masodpercben lázadas tor ki valahol:(:( -
Lysandus #4554 Egy csapatszállítón ezer ember fér el. -
Kocsmáros #4553 lssahpaul hogy csinalod hogy nem lazadnak mindenutt ossze vissza? -
Kocsmáros #4552 egy cog hany embert bir el? -
#4551 Az enyém nem olyan hatalmas mint amilyen még lehetne de épp azért hogy végre egy kis nyulgalmat szeretnék! Ugyanis ha túlléped a infamy limitet akkor onnantól többet leszel háborúban mint békében, és simán belefutsz egy olyanba hogy nem tudsz olyan gyorsan békét kötni mint ahogy kapod az új hadüzeneteteket. Most ezen a képen pont ez van.. és csak remélni tudom hogy lemegy az infamy szintem türéshatár alá mielőtt a nagy war-wearnies (háborús zúgolódás a saját népemnél) miatt lázadások törnek ki, mert ekkor vége a gémnek.
Itt a lényeg hogy már van 3 db "tengeri" kereskedelmi központom! tehát a "kolonisták" gyorsabban jönnek. (amúgy van már vagy 5 full gyarmatom, más nemzetnek nincs egyse) -
Kocsmáros #4550 koszonom szepen
és még nemtom ki de valaki linkelt egy hatalmas magyarorszagot de nemtudom hogy o hogy csinalja hogy nem lazadoznak anepek én fél italiat elfoglaltam az elejen de teljesen elvesztettem es a csehek meg le is rohantak és vesztettem:( -
kissssss #4549 jaj
nah a következőt kell csinálnod fogod a szárazföldi egységeidet mondjuk 2000 fő szépen el mennek egy tengerparttal rendelkező provinciára oda rendeled a 2 szálitól hajót (angolul cog a hajó neve) fontos hogy a hajók ne a kikötőben legyenek hanem kint a vízen aztán kijelölöd a 2000 embert és rá viszed a kurzort a hajóra ekkor megváltozik a kurzor ez jelzi hogy be lehet őket szállásolni rá kattintasz a hajóra és tessék már mennek is fel. -
Kocsmáros #4548 és maugy emberek hogy lehet hajoval szallitani a csavokat? -
Kocsmáros #4547 nincs semmi fenn csak az alap jatek de egy csomo ciril betut tesz be a hosszu betuk helyre de meg van fenn par paradox jatek -
kissssss #4546 jaj ember akkor itt van valószínűleg a probléma.
fogadni mernék hogy az alap játék mellet fent van valamelyik kiegészítő is.
na hát itt a probléma pl httt kieg nem lett még lefordítva de ha még is át írod az english swedish-re akkor az új szövegek nem fognak meg jelenni mivel ugye nincsen le fordítva ezért hal be a te játékod. -
Kocsmáros #4545 csak amikor swedish re átirom az englisht akkor baszakszik -
Kocsmáros #4544 d re raktam de meg van 50gb -
#4543 Nekem a sima alap eu3-al volt ilyen, adott dátumnál mindig kilépett, abba is kellett hagyja ezt a játékot, kezdtem egy újat és többet nem fordult elő.
De neked más lesz :p pl van elég szabadhely a cén? -
Kocsmáros #4542 hello
emberek nemtudjátok hogy az mert van 10perc játék utan megfagy a jatek barmit csinalok barkivel megyek:(:(:( -
Dvd90 #4541 Láccik h VB van 14.-e óta semmi új