Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Woondy
magyarország az MMp-ben is irreálisan nehéz ? :S

Solten
Nah, en se birtam tovabb, meg is rendeltem:

(£12) <#zavart1>

Saor Alba

Solten
Hello. Thx 😄 A korabbi verziokban gond volt Roma elfoglalasaval, de ez elvileg siman lehetseges (IN). Tudtommal a kiegek (Napoleons ambition, In Nomine) csak letolthetok, nincs beloluk kulon CD-s valtozat.

MMP mod: Magna Mundi Platinum, ingyenes, letoltheto (In Nomine kell hozza): link

Jatekrajongok keszitettek, es annyi minden pluszt hozzatettek a sracok, lehetetlen roviden felsorolni, van kulon manual is hozza 😊

Van belole Napoeon' ambition-os valtozat is (Magna Mundi Gold2) valamint az alapvaltozathoz keszult a legelso (MAGNA MUNDI IV), ezek meg mindig letolthetok. Ahogy jotte ka kiegek ugy jott ki hozza a Magna Mundi is: Gold, Gold2, Platinum. Most dolgoznak a Platinum 2-n.

Saor Alba

Szasztok!
Kérdés:
A NA kieget meg lehet venni CD-ben, vagy csak letölteni.
Solten, jó ideje kíváncsi voltam a Szárd-Piemonti Királályságodra😊))Grat.De ahoz, hogy létrehozd olasz hont, ahoz kell Róma(vagy nem, csak mondom, nincs meg egy kieg se még).De Róma nem elfoglalható(Mert ott a Pápa).Bocs, ha tévedek.
Még ez:
Az west izé-bizé csak a IN-ban van???
Még mielött kérdeznétek.Meg van magyarúl(nem ujságból).Meg csak a complett aug. 30-án jelen meg itthon, én meg Londonból nem rendelek(felemelné az árát, mert külföldrõl hozzák, ha nem bocs).Inkább én megveszem külön, külön.
Az MMP mod milyen, és mit jelent(Tudom, hogy csak kiegben van)
ki próbálnám én ha meg lenne a 2 kieg hozzá :-D ezt a magyar verziót is csak egy pc gurus ujsághoz adták hozzá. boltban meg még nem láttam ezt a gyûjtõi verziót amiben benne van az alap játék meg a 2 kieg hozzá de elõbb vagy utóbb be szerzem ha törik ha szakad.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Hegi90
hmm az osztrák game-ben már az elsõ pár évtized után én voltam a császár, egészen mostanáig, de mindig is leszartam, hogy micsinál a birodalom többi tagja. kivéve az olaszokat, mert azok mindig arcoskodnak (Milano, Toscana) amíg le nem sújt az egerem rájuk. <#gonosz2>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Solten
😄 Miert nem probalod ki ezt a mod-ot? Rengeteg pluszt ad a jatekelmenynek. Mellete rohadt idegesito tud lenni 😄 Olaszorszag is letrehozhato, de rohadt nehez, mert fele Nemet-Romai Bir.-tartomany, ha megtamadod valamelyiket, neked ront a csaszar egy bazinagy hadsereggel.

Lol, Litvania beindult... <#hehe> A modban vagy egyesul Lengyelorszaggal, vagy kicsinaljak a ruszkik.

Saor Alba

nah szép szép csak sikerült össze hozni grat :-D nem csodálkoznék ha a köv lépésed az lenne hogy létre akarnád hozni olasz országot már ha ez után engedi még a mod. közbe én meg feladtam a genovai játékomat teljesen felborult a játék egyensúly XD a litvánok mindenkit be daráltak elveszíttetem az összes európai tartományomat a litvánok ép most gyarmatositják kelet oroszországot kancsatkáig XD a perzsákat meg az indiaiakat már be fenyiteték max még kina anglia meg spanyolok maradtak még akik ellen tudnak állni nekem meg meg mardt KORZIKA jeee a karib térségi szigetek ausztália meg jó néhány dél amerikai gyarmat nagy vonalakban kb ennyi hát igen úgy van ahogy írtad néhány hsz-el ez elõtt hogy nagyon fantázia világgá tud válni a játék :-D

Solten
Diplo-annex:

<#hawaii>

Saor Alba

Solten
Nah, kedvezoen alakult a kulpolitikai helyzet... Velence haboruba keveredett a Csaszarral, Genova-val, Toszkana-val, Papai allammal. Szerencsere a Csaszar eppen eszakon is haboruzgatott, lefoglalta Lengyelorszag meg par kisebb allam. Genova-t ezert betamadtam, kozben Velence kicsinalta Toszkana-t meg elbant a papai allammal. Addig Genova-t szepen elfoglaltam, vazalussa teve (majd diplo-annexelem). Lorainne a szovetsegesem, elfoglalta a csaszar kezen levo francia teruletet. Beket is kert. Maradt Toszkana, ami elozoleg elfoglalta Ferrarat - ezt visszafoglaltam, lenullazodott hadsereget a lazadok meg tovabb amortizaltak (pedig 3 tartomanya van irrealisan nagy hadsereggel...). Megszalltam 2 tartomanyat, Pisa-t es Urbino-t szabad allamma kellett tennie. Eeeees:

<#vigyor>

Saor Alba

Solten
<#vigyor> Meg kell varni mig Szardinia core lesz (meg par ev), plusz kell hozza egy 7-es diplomaciat tudo uralkodo. Szerencsere Genova krimi teruletet krim meg az arany horda elfoglalta, mar csak egy szigetecskeje maradt. Velence nagyon mogotte all, az meg most eppen koeros. Eddigi jatekaimban bedaraltak oket a torokok vagy az osztrakok. Utobbival most eppen egymast nyalizzak (szovetsegesek), az Oszman bir meg del fele terjeszkedik, tojik a Balkanra/a gorog szigetekre. Pedig Velencei kezen levo Corfu oszman core. Egy szovetsegesi haborubol kifolyolag tovabb bovult a hercegseg:

<#zavart1>

Na mind1, szerintem Velenve majd megszivja, mert az osztrakok szeretik elfoglalni Dalmaciat es Isztriat. Plusz a torokok fenyegetik keletrol.

Saor Alba

hhmmm látom még mindig nem hoztad össze az új Szard Piemonti Királyságodat :-D csak nem tán hátráltat valami ?

genovát meg csak akkor tudod be venni ha a seregeinek a nagy része liguriában van és nem védi a keleti terûleteit igy gyorsan be tudnák darálni azt a 2 provinciát a krim meg mitudom még milyen barbár törzsek élnek ott :-D de ha védi azt a 2 provinciát XD az életbe nem darálod be.

kamaszaki
Kéne egy file, amit a paradox fórumáról lehet leszedni, de én nem vagyok regelve, ezért nem engedi, hogy letöltsem.

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showpost.php?p=9677832&postcount=1998

Ez kéne. Valaki, akinek esetlek van ide accja, az letöltené és feltenné valami megosztó helyre, vagy elküldené nekem e-mailben? WWmCotFix.rar file az.

Elõre is köszönöm!

[email protected]

Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.

Hegi90
<#gonosz1>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Solten
Noveltem kisse a "birodalmat"... <#zavart1>

Ferrara perszonalunioban volt velem es "megorokoltem".
Genova-t nehez lesz bekebelezni, egy rakas eros orszag a szovetsegese, megvarom mig valami haboruban elverzik/elfogynak a partoloi. A Csaszar azonban mindig mogotte van :/ Meg egy tonna orszag garantalta a fuggetlenseget. A gazdasagot nagyjabol rendbeszedtem, johet a kolonizacio.

Saor Alba

a monopóliumos +1hez nem szükséges az, hogy a te területeden legyen.
+1 kereskedõt ad 1 kereskedelmi központ ha pedig monopóliumod van a központban még + egy kereskedõt jelent.

Hegi90
Az, hogy az országban van egy kereskedelmi központ (pl venezia vagy vlaanderen), jár valamilyen elõnyökkel azon kívül, hogy abban a provinciában nagy a népesség?

Köszi a válaszokat. Most töltöttem a játékot és hasonló játékkal eddig csak a knights of honorral játszottam de ott viszonylag ki volt kövezve az út h h kell játszani viszont látom h itt nincs 1 legjobb út.
solten már a 2857 írásban le írta hogy mivel lehet a kereskedelmi esélyeket növelni pl: nemzeti ötletekel(alkirályok=több pénzt termelnek a kereskedõk kereskedelmi praktikák=+10% a kereskedõnek hogy be jut a cot-ba kalandra vágyó kereskedõk= +1kerskedö) akkor a merkantilizmus felé irányitsd a csuszkát ne a szabad kereskedelem felé de ezeket a beálitásokat akkor csináld meg ha kereskedõ országot akarsz és hát igen it van a nagy kérdés egyáltalán milyen országot akarsz?

De az a baj h mindig kirugdossák a kereskedõket a piacról.
Solten
Kereskedoket kuldd kereskedelmi kozpontokba... <#zavart1> Hozzak a zsetont. Kis orszag vagy - terjeszkedj, hasznald ki a kulpolitikai kaoszt (#2849). Volt hogy Utrechttel hoztam letre Hollandiat. Muszaj "beszerezni" plusz tartomanyokat hogy nojjon a bevetel es tudjal fejleszteni (epuletek a tartomanyban).

Saor Alba

Mire érdemes koncentrálni a játék elején kis országgal? Meg nem írtad h mit csináljak a kereskedõkkel.
Solten
Hi. Az elejen nehez, kesobbiekben lehet helyrepofozni a gazdasagot. Vannak kereskedelmet segito nemzeti ideak, alkalmazd oket. Meg a "csuszka mefelelo iranyba torteno allitgatasaval" (nalam market economy fele kell - mmp moddal tolom)

Saor Alba

sziasztok! Tudnátok adni pár ötletet h h rakjam rendbe egy kis ország gazdaságát a játék legelején? Meg h lehet javítani azt h ne rúgják ki annyira könnyen a kereskedõimet a piacról? köszi
ááhhhhááá ígymár értem eredetink van szal a hamachi nem fog kelleni meg am sincs net... kössz a tanácsot kissssss
pontosabban hamachi akkor kell ha nem eredetivel játszotok

egyszerû addig jól csináltad hogy szervert csináltál de a haverodnak meg ip alapján kell csatlakoznia hozzád van egy ilyen választási lehetõség a multi menûjében hogy csatlakozás ip szerint vagy valami ilyesmi és természetesen a te játékodnak és a haverodnak a játékverziójának is egyeznie kell ja és hamachi is kell hozzá nekem így sikerült.

Solten
Napoleon's Ambition es 3.2b patch. Kozben Szardinia elfoglalva (szegeny nem sokaig orulhetett a fuggetlensegenek... <#hehe>).

Saor Alba

Hegi90
jó takik 😛

ez az MMP mod milyen kiegekkel és verzióval mûködik?

Solten
Kovetkezo celpont:

Aragonhoz tartozik jelenleg, az lazadasokkal kuszkodik, ha kivivta fuggetlenseget Szardinia, bekebelezem. Erdekesseg: letrehozhato a Szard-Piemonti Kiralysag, Uj zaszlo, megvaltozik az orszag szine, stb 😊
Fo celpont Genova, de teljesen szetszort terulettel rendelkezik, eros flottaval, meg kell varni mig a keleti teruleteit bedaraljak a torokok, krimiek.

Saor Alba

Solten
Hi. A "gyengecske" Savoya-val kezdtem egy ujat (MMP mod of korz)... <#zavart1> Igazi kihivas, mert szegeny, a hadsereg meg gyengus (a kezdetekben persze, a player tesz rola hogy maskepp alakuljanak a dolgok).

Szoval ugyesen ki kell sakkozgatni a kulpolitika alakulasat, mert egyedul bedaralnak. Szomszed Milano 10k-s hadserege sem ad optimalizmusra okot. Azonban van remeny: Velencevel haboruzik kezdetkor. Megvartam mig a sereget lenullazza Velence es Attak! A nemet romai csaszar vedelmezi, "aki epp Stajerorszag", azt meg lekototte a Burgundiaval folytatott harc. Ket hadsereggel tamadtam, a ketezres Lombardiat, a fo sereg (4 ezer gyalogos 2 ezer lovas) Parma-t ostromolta. Gyors 'Blitzkrieggel' kivegeztem Milano-t, Parma ide, es lett vazallus. Sajnos Milan szovetsegese volt meg Urbino, Siena, Toszkana, szoval teljes volt a tulerejuk. Stajerorszag beket kotott Burgundiaval (ehh) es megtamadta a fovarost, Torino-t. Megvartam mig kiverzik az ostromban, lennullaztam az osszes sereget. Kozben Toszkana elfoglalta Parma-t, Siena hadsereget visszazavartam a tengerbe (Nice), visszafoglaltam Parma-t. Urbino kulonbeket kert (white peace), yeah. Mazli, Stajerorszag ujabb haborukra kenyszerult, 3 frontosat vivott, igy hajlott a bekere (white peace). Mivel o vezette a haborut, teljes lett a beke. Kesobb Milan maradek reszet diplo-anektaltam. A Hulye csaszar meg jo kis szankciokat zuzott a nyakamba mert egyik elfoglalt teruletem se core. A relative nagy hadsereg es haboruk miatt kisse elszaladt az inflacio, a nemzeti bank ideaval csokkentem.

Saor Alba

hy srácok!
az az egyszerû kérdésem lenne h hogyan tudok lanba játszani a játékkal??
mert amikor létrehozok egy hosztot akkor a haverom nem talál meg hiába nyomrá a kers gombra csak annyit ír ki h keresés...
nincs vmi ötletetek h milehet a probléma v valami progi kell hozzá??(gondolok itt ilyenekre mint pl.:hamachi ,xfire, ase stb...)
Solten
automatikus...

Saor Alba

Hegi90
<#nemtudom>

lol hogy a frász karikába fedeztél fel ennyi mindent egyszerre? :-D

Hegi90
a multi az hogy zajlik?

:-D :-D én ezt akkor szoktam csinálni ha az egyik szövetségesem a másik szövetségesemet támadja bár igaz hogy visza tõltés után esik a jó viszony de a lényeg hogy a szövi megmarad

Botond
Ment, kilép, visszatölt.
Hegi90
Ahaaaaa és erre hogy nyomjak okét? 😄

Solten
"gondolom csak az uralkodó halála után lehet saját királyom.."

jaja...

Saor Alba

Solten
Ezert jatszok a Magna Mundi Platinum mod-al, ott nincs ennyire fantasy-vilag... 😄

Saor Alba

Hegi90
Ja, és próbaképp kirobbantottam egy elég durva háborút, de aztán meg is szívtam. (Ausztriával voltam, enyém volt egész Közép-Eu.)

Betámadtam a lengyeleket, pillanatok alatt összeszeddett egy 50k-s sereget, állandó utánpótlással (pedig alig van profitja), jöttek a litvánok is (ekkor a stabilitás lejjebb szállt, egészen 0-ra a 3ról, nemtom hogyan). 2 év háború után délrõl betámadtak a toszkánok, akik szövetségben vannak a hamburgiakkal, a dánokkal, Velencével és Milánnal.

Szóval 5 év alatt betámadott 7 állam. Már csak a franciák hiányoztak, hogy betámadjanak Nyugatról meg keletrõl.

Hegi90
Hát én már átléptem 1700-at, és elég furcsa dolgok születtek:

- Franciaország megörökölte Mo-t, pedig nem is tudtam, hogy perszonálunióban voltak Oo
- Dániának 1 provinciája maradt
- Norvégoknak 2 provinciája maradt
- Muscowy szétteríti a balti déli és keleti részét.
- Litvánia még külön állam, és sokkal erõsebb a lengyeleknél
- Angliának a Brit szigeteken kívül alig van gyarmata.
- Törökorság 100 éve nem csinál semmit. (fosnak a magya-khm.. franciáktól, meg tõlem)

Kb ennyi 😄 Afrika meg Amerika közepe pedig tök üres oO

a játékban valóban már csak azt látom, hogy egyszer csak egy hatalmas rózsaszín folt van a térképen, ahol egykor litvánia terült el, és valóban tapasztaltam azt is, hogy dánia nyúlik fel messze a sarkkörön túlra
igazából ebbõl indultam ki:

"Poland strategy
...After you grow stronger and stronger, a window opens to vassalize Lithuania and then diplo-annex her."

http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Poland_strategy

persze meglehet, hogy ezt még az alapjátékra írták...
Woondy
és ez mi h spanyolokkal (200+prov) vok és ansbachal (1prov) lépek perszonálunióra úgy h õ vezeti? <#wow1> gondolom csak az uralkodó halála után lehet saját királyom..

Hegi90
jaja, nálam a franciák örökölték meg a magyar trónt <#wilting>

Solten
Ugy, hogy a lengyelek nem diplo-annektaljak Litvaniat, perszonal-unioban vannak veluk (lengyel kiraly), igy "megoroklik" az orszagot. Probald Ki Daniat, perszonalunioban van vele Norvegia (dan kiraly), ha nem cseszed el a ket orszag kapcsolatat, megoroklod a teruleteit.

Saor Alba

Hegi90
áá hülye vok 😄

Hegi90
még valami: korzikát hogy lehet elfoglalni? 😄

nem bírom leszállítani rá a seregemet 😞