11580
Europa Universalis III
-
#4620 Nem kell kétszer beírni...
Legalább 2 lépésben lehet csak elfoglalni egy országot. Teljesen elfogalni csak akkor lehet, ha már csak 1 provinciás ország. Ekkora újra hadat kell neki üzenni, és elfoglalni a maradék 1 területét, majd Annex. -
ricsi081 #4619 Sziasztok. Próbálok foglalni országot, de nem megy! hogy foglaljak? Az kapis, hogy elfoglalom teljesen. csíkos lesz. És aztán felkínál békét, és kapok néhány területett ennyi! Ha pedig teljesen elfoglalom és nem kötök béként, nekem 10 év útán vissza kapja az összes területét!!
mit csináljak? LÉCI SEGÍTSETEK! -
#4618 Nem lehet letölteni. Videokártyádnak kell tudnia. -
ricsi081 #4617 Sziasztok. Próbálok foglalni országot, de nem megy! hogy foglaljak? Az kapis, hogy elfoglalom teljesen. csíkos lesz. És aztán felkínál békét, és kapok néhány területett ennyi! Ha pedig teljesen elfoglalom és nem kötök béként, nekem 10 év útán vissza kapja az összes területét!!
Mit csináljak? -
sulouos #4616 Mi az a Pixel Shader 2.0? Honnan lehet azt leszedni? -
#4615 MAGNA MUNDI ULTIMATE 1.21 (10/07/2010):
link
(reszletek es telepitesi utmutato az elso post-ban) -
#4614 Ezzel most az egész játékot felül kell írni? -
#4613 Magna Mundi Ultimate 1.2 (kompatibilis a legutobbi beta patch-el): link
Miutan publikaltak a sracok, a Paradox levetette copyright okok miatt, aki jatszani szeretne vele, toltse... :) -
#4612 Köszi a tippeket. Jó lenne elérni a Német-Római Császárság megalapítását, de a török ellenes vallásháborúm kudarcba fulladt, mert az idióta egyháznak pont a háborúm kellős közepén kellet kettészakadnia és "Szkizma" event alatt k*va sok mínuszt kaptam, + kiközesítettek, így megtámadt Lengyelo.,muszáj volt white peace a törökökkel + pápai állammal később. Létrejött az Antipápa (Antipope,WTF?)az én területemből 1 provinciával, de 1-2 hónap alatt annektáltam őket. -
#4611 Meg lehet felvenni Grand Marshal tanácsadót, az növeli a leggyorsabban, főleg, ha 6-os skill-es. -
#4610 Nem vallásnál hanem a másiknál most fejből paszolom de ott ahol mindent magistratusok csinálnak :) -
#4609 A vallás-küldetéseknél szokott lenni olyan ami az éves legitimacy-t növeli. -
hollófernyiges #4608 Viszont nem tudom mennyire általános, de a dán játékomban a svédek folyamatosan inzultáltak ha 100 fölé ment a viszony, nehogy véletlenül megörököljem őket. Mondjuk lehet hogy ez vmi spéci Kalmár-uniós script. -
#4607 Köszi, ez csodás. Már csak egy baj van, a Legitimacy értékem elég kevés lett és sajna marha lassan töltődik, de legalább megörököltem a magyar trónt -
#4606 Ha Personal Union-ban vagy, te vezeted az uniót, és amikor uralkodó váltás történik nálad, akkor legalább +100-as, de inkább jobb a kapcsolatod a másik országgal. Érdemes feltolni +200-ra a biztonság kedvéért. -
#4605 Hogy tudom megörökölni egy birodalom trónját? Personal Union után nem? -
#4604 Imperial Grace:
Csak akkor használhatod, ha te vagy a HRE. Ez egy adomány, ami javítja a kapcsolatodat az adott nemzettel, de az Imperial Authorityd-ből levesz 1%-ot. -
#4603 Dehogynem! Csak csald el a flottáját egy hajóval (nyugodtan levágathatsz egy gályát annyit megér :D) és ha már nincs a flottája a kikőtőnél akkor bemehetsz szárazföldről. Magyarokkal a lényeg az észak olasz területek megszerzése azonnal a játék indulásakor. -
hollófernyiges #4602 Ellenséges területen is ki lehet szállni, szigeteket másképp nehéz lenne elfoglalni. -
Kocsmáros #4601 az imperial grace az mi az? -
Kocsmáros #4600 megszálni hogy lehet hajoval beteszem az embereket és nemtudnak csak barati teruleten leszalni de megszalni nemertem miert nemlehet:S -
Kocsmáros #4599 velencet nemlehet lerohanni htttben? 13ezer gyalogosom ott áll és veri a fa..át de nemertem 1k gyalogos orzi meg 21gálya igy esejtelen hajoval:(:( -
#4598 igen+ csak akkor vesszük ha nagy baj van! pl jön a provinciára egy nagy sereg és már most megakarod állítani :), én szoktam ezt csinálni főleg szigeteknél ahova elvinni a seregemet nagymeló inkább veszek annyi zsoldos amennyi kell. -
Kocsmáros #4597 mért van az hogy a burgundokkal elejetol elfoglaltam a francikat teljesen meg az angol teruleteket jovedelem +7.48 háboru kozbe háboru vege -4.14 ez mert van?(egységeim 18000katona 5000lovas és a haborut kezdtem 2xszer ennyi emberrel ):(
és a zsoldosok mire jok gyorsan elkeszulnek drágák és nemtoltodnek fel?????? -
#4596 Koszonom hogy kijavitottatok, jo nagy hulyeseget irtam (bug). Amugy az EUIII Wiki szerint koze sincs a lakossag-szamhoz:
- minden (idegen) kultura (core provincia) ami hozzajarul a core provinciakbol szarmazo osszjovedelmed min. 12%-ahoz, toleralt lesz.
- culture lost lesz ha ez az ertek 5% ala csokken. -
DeenQa #4595 culture lost az nem bug, csak az ország lakosságának olyan kicsi % ává csökken az adott kultúra, hogy már kisebbségnek számít, és nem hivatalos nyelvnek.
más: 1811 ben vagyok már, és lerohantam egész európát, hadban állok az egész HRE vel, 2 oldalról támadom őket. Le fogom győzni, de még kell neki jó pár év... És nem akarom, hogy kidobjon a játék 1821 ben. Mivel lehet kiiktatni a game endet? Kéne még vagy 20év, hogy átírjam európa térképét... -
Kocsmáros #4594 hat ehez hozzászólni nemtudok de mi az a core gyarmat? -
hollófernyiges #4593 Ez bug? Nekem olyankor szok ilyen lenni ha eluralkodik az országban a hazai kultúra, Bizánc elmagyarosodik vagy sok lesz a core gyarmat és az eddig elfogadott kultúra 15% alá esik. -
#4592 En is talalkoztam vele, egy bosszanto bug... -
#4591 Én olyannal is találkoztam hogy elfogadott kultúrából hopp egyszer csak nem elfogadott lett. Én meg ezen lepődtem meg :) az ilyen "nemtudásokon nem szoktam meglepődni mint ahogy egyes emberkék közlekedési elképzeléseitől se. -
#4590 Semmi gond cimbi, es mar megbocsass de a kulturaltsaghoz hozzatartozik a magyar nyelv helyes ismerete (ha mar kozossegi oldalra ir az ember foleg - tudom en sem irok ekezeteket, lehet megprobalni angol bill. laptopon mennyire egyszeru muvelet... :) )
Culture az "etnikai" hovatartozasodat jelenti, van hasonlo kultura is, pl skandinav allamoknal a dan a norveg es a sved. Tehat meghatarozzak hogy az adott orszag amivel jatszol melyik kulturalis csoportba tartozik. Ez a tartomanyoknal fontos, mert ha nem a sajat ill. hasonlo kulturaju tartomanyt birtokolsz ott nagyobb a lazadas eselye, kevesebb a bevetel, stb.
Bizonyos esetekben ha tobb azonos idegen kulturaju tartomanyt birtokolsz es magprovinciakka valnak (core), elfogadja az orszagod azt es toleralt kulturakent ertelmezi (tehat eltunnek a negativ bonuszok). -
Kocsmáros #4589 tudom hogy kúltúra
de azt szeretnem megtudni hogy itt mit jelent és megbocsass én kúltúrált vagyok és lehet hogy ehez a jatekhoz nemertek ezert kerdezek mar megbocsass -
#4588 "a culture az mi az ?"
Ne tudd meg mennyire nem lepodtem meg ezen a kerdesen... :))) -
Kocsmáros #4587 a culture az mi az ?
vehetek ien csavokat de mire jok?:) -
#4586 :DDD -
Kocsmáros #4585 megtalatam letoltottem megy is nemlatok sok kulonbseget mert nemtok legge angolul:S:S -
tttttom #4584 gugli...Rögtön első vagy második találat. :D
Magyarítás nálam nem mükszik...Szarrá cirril betűzi a dolgokat... -
Kocsmáros #4583 ja meg erre muxik a magyarítás??? -
Kocsmáros #4582 nincs vkinek egy linkje nemtalalom -
hollófernyiges #4581 Heir to the Throne. Tedd fel, érdemes.