11580
Europa Universalis III
-
SzQk #4860 Hali. Tábornokot és admirálist hogyan lehet szerválni a sereg élére? És a kereskedelmi központok mire is jók? :D -
McCartman #4859 miért is röhej?
minek levenni a sereg zsoldját ha helyette folyamatosan tudsz uj területeket szerezni.:D -
SzQk #4858 Most épp a Szent Római birodalmat bomlasztom... -
SzQk #4857 Én már voltam 5 évig háború nélkül. Le kellett vinni a 80-as kimerültséget. De fél Európa már az enyém! Éljenek a Magyarok! :D -
McCartman #4856 inkább becsületes eszközökkel.:)
most békén hagytak pár évre , lehet beijedtek:D ugyhogy vissza tudtam szoritani.
de ugy erzem lassan ismét elpattan a húr , lejártak a békeszerződések és nekem jönnek , hogy felkoncoljanak. -
Lysandus #4855 Én csak megosztottam egy lehetőséget, rajtuk áll, hogy használják-e... :-)
-
Lysandus #4854 Igen, vagy ha olyan szövetségese van, akivel a játékos országa rosszban van, akkor sem fog belemenni egy szövetségbe...
Szerintem az elején az osztrákokkal és Frulival érdemes háborúzni, és elvenni az aranybányáikat. Meg kell nézni melyik szövetségesük a leggyengébb és nem tagja a HRE-ének és azt betámadni, utána hadat üzennek ők is. Nyilván racionálisabb Friulival kezdeni. -
geo91 #4853 -
Lysandus #4852 Infamy, háborús kimerültség: megnyitjátok a mentett állást, és átírjátok. Hand of God, ahogy az isteni Maradona mondta. :-))) -
McCartman #4851 cserébe viszont tudtam übertáp hadvezért kiállítani mikor 100%on volt az army tradition.
az se egy-két csata alatt kuszott fel 100ig. -
McCartman #4850
jaja , az elejen meg figyeltem az infamyra , direkt csak olyan tanácsadókat vettem fel akik csökkentették. de mostanra azok is meghaltak.:D
az elejen gyorsan be akartam darálni Itáliát , hogy minél hamarabb létrejöhessen az egység. Aztán elkapott a gépszíj.:D
de az inflációra ugy-ahogy figyelek , tudtam pár békeszerződést kötni 200-300 aranyat bezsebelve igy a penzzel nincs gond. -
kissssss #4849 ha már a lengyeleknek van legalább 3 szövetségese akkor nem fog több szövit elfogadni de ugyan ez érvényes a többi országra is meg rád is(kivételek a vazallusok azokból annyi lehet amennyit akarsz).
ugyanakkor minél nagyobb egy ország annál ritkában fognak vele szövetséget kötni.
a csehek lengyelek és magyarok egy kulturális csoportban vannak szóval nagy baromság betámadni a lengyeleket sokkal könnyeben lehet velük házasságot vagy szövetséget kötni mint az osztrákokkal vagy akárki mással. -
kissssss #4848 sehogy csak békével lehet csökenteni.
EGY VALAMIT KÉNE MEGTANULNOTOK mégpedig a türelmet, vagy ennyire nem bírjátok ki hogy egy háborúban el ne vegyetek minimum 1 tartományt az ellenségtől?? :-D
komolyan mondom röhej amit csináltok egyszer próbáljátok már meg 5 évet háború nélkül eltölteni vegyétek le a hadsereg zsoldját ha nincs háború minek fizetni zsoldot a katonáknak, youtube-on is egy csomó ember ezzel cseszi el az egész játékát hogy folyamatosan maxon van a zsold az infláció meg felszökik az égbe, a végén meg már egy gyalogos ezredet sem tud venni mert annyira drága az inflációnak köszönhetően. -
McCartman #4847 ez engem is érdekelne , mert a magas infamy egymás után üzen hadat mindenki a békeszerződések lejártával , gyakorlatilag nincs egy békés napom sem emiatt a háborus kimerültség is az egekben már (18-19 körül) ami meg a lázadások szempontjából nem tul egészséges.:S -
SzQk #4846 Egyszerűbb, ha szövetséget kötsz Bohémiával, és letarold! xD Amúgy a háborús kimerültséget hogy lehet gyorsabban csökkenteni, mint ahogy magától? -
Paddy #4845 A kérdésem az lenne, hogy a magyarokkal miképp tudom szövetségbe hívni a lengyeleket? A "jó pofi mérőt" feltoltam 200-ra de az alliancre még mindig azt írja, hogy impossible. Tudnátok esetleg valami tippet adni? -
geo91 #4844 ja hogy azokra gondolsz, ami fehér? :D csak a szürkéket lehet kolonizálni. azok vannak felfedezve. ami fehér azt meg kell várni, hogy felfedeződjön. -
Plata #4843 Vagyis gondolom a colonist alatt te a gyarmatosító ipsét gondolod. -
Plata #4842 Van colonistom,de semmi opció nincs -
geo91 #4841 katt rá, és ha épp van colonist-od, van egy gomb a felbukkanó panelen send a colonist néven. ez 100 lakossal bővíti a népességet. közben évenként is növekszik, így 8-9 kolonizálással teljesen a tiéd lehet a terület, ez ugye 1000 lakos után következik be. persze előtte érdemes pár ezred katonát küldeni a területre, hogy kiirtsa az őslakosokat, mert némelyikük igen agresszív, tizedeli a betelepülőket. -
Plata #4840 Hogy lehet felfedezni a felfedezetlen területet? -
geo91 #4839 ja, akkor. -
McCartman #4838 hja , úgy tünik nincs más választás.
Tul magas infamy esetén a szövetségesek is mindig cserben hagynak gondolom.
1399ben kezdted Te is? -
geo91 #4837 ha 20-30 közé szökik az imfamy-m, én inkább felveszek pár imfamy-t csökkentő emberkét, aztán megvárom míg teljesen lecsökken és csak aztán támadok. -
McCartman #4836 1 terület elvétele jár vagy 4 infamy ponttal , hamar megvan az 50.:D -
kissssss #4835 én azt nem értem hogy sikerül nektek betámadni a fél világot és 50 fölé vinni a hírnevet :-DD számomra felfoghatatlan.
-
McCartman #4834 Közben én is nekilódultam Milánóval de annyira belejöttem , hogy gyorsan 50re szökött az infamy.:S
ennek már a fele se tréfa , szép lassan nekemjön mindenki , már alig birom tartani őket.
segitsegeket köszönöm. -
hollófernyiges #4833 Tökmindegy, lényeg hogy többen legyél kint mint ahányan bent vannak. -
McCartman #4832 nyilvan nem a lerohanásra gondoltam hanem a kiéheztetésre.
tehat hogy mindegy , hogy ezer emberrel allok a var elott vagy tizezerrel? (+ ágyúk?) -
kissssss #4831 még jó hogy számít 12000 gyalogossal már vígan belehet venni egy első szintű erődöt.
1000 gyalogossal is lehet várat be venni csak ilyen esetben a kiéheztetésre kell menni, arra viszont ügyelni kell hogy 1000 alá ne csökkenjen a létszám mert akkor a büdös életbe nem fogja megadni magát az ellenfél.
a tüzérség meg általában az ellenfél moráljának csökkentésére jó. -
koj #4830 ja az utcsó hozzászólást nem ide akartam -
koj #4829 Sziasztok! Valaki leírná hogy milyen sorrendben kell a játékot telepítenem meg a patchokat és az armageddont? köszi:D -
koj #4828 Hogy lehet a játékot magyarosítani, vagy van egyáltalán hozzá? -
McCartman #4827 szerintetek számít hogy hány ill. hogy milyen (lovasság , gyalogság) egységgel ostromolsz?
vagy ezer gyalogossal is ugyanannyi ideig tart bevenni egy tartományt mint tízezerrel?
gondolom tüzérséggel azért gyorsabban megy.
Alakul az a világbirodalom Geo.:D -
geo91 #4826 1740. nemsokára létrejöhet a várva várt balkáni-korridor a keleti és nyugati olasz birodalomrész között. ausztália, új zéland, salamon szigetek, tahiti, fülöp szigetek stb-stb... kolonizálás alatt. :)
-
#4825 fasza -
Paddy #4824 Köszi!:D -
McCartman #4823 megnézed mennyi az adott terület supply limitje.
több egységet viszel rá szép lassan eltűnnek ilyen egyszerű. -
hollófernyiges #4822 Az elején kb 12Ks sereg tartható együtt éhenhalás nélkül saját területen, idegenben ez kevesebb, de függ a tereptől (sivatagban, magashegységben kisebb) meg az évszaktól. Úgy számolhatsz, hogy 5% attrition és afölött már csökkenni fog a seregméret. Én úgy szokok ostromolni, hogy 10-12Ks gyalogsággal (+ágyú) állok a várakra és rohamozok ha lehet, a lovasság meg a hátországban vár ellencsapás esetén, vagy ha már kellően meg van törve az ellenség, akkor az újonnan gyártott egységeket vadássza le. -
#4821 Heir to the Trone