11580
Europa Universalis III
-
SzQk #4900 Nekem 135-ös az infarmy-m, Európában Anglia és Aragon maradt meg nagyhatalom, még pár HRE tagállam van, azokat is leszedem, aztán szétb*szom a HRE-t. xD 1610-re egész jól állok, és ha enyém Európa, megyek keletre :D Csak mindenki warnolt már... -
Norbi930523 #4899 A franciák nem is okoztak meglepetést a támadásukkal, de az, hogy vagy 15-20-an nekemjönnek egyszerre... -
hollófernyiges #4898 Francia területeket tartasz megszállva, ne csodálkozz ha megtámadnak, pláne ha gyengébb is vagy. Ha már nagyon unod, add át neki a csatornántúli területeket. Vagy ha elég erős vagy, roppantsd meg a girincét, szabadíts fel államokat belőle, azt hajlamosabbak elfogadni mint a direkt annexiót, de mehet az is, idővel vagy megunják, vagy elveszed Párizst is. -
#4897 Én magyarokkal vagyok hasonló szituban, egyszerűen nem tudok egy percre se békében lenni mert mire valakivel kitudnám kényszeríteni egy sima white peace-t addigra tutkóra hadatüzen valaki a világ másik feléből, mire oda ér a seregem és elérem a békét, a világ megint másik feléből megint kapok egy hadüzit. Volt olyan hogy egy kis szar pocs állam mint szilézia 3x üzent már hadat, (anexelhetném de nem akarom még jobban átépni az infamy határt) mindig békét kötök vele aztán 2 év se tellik el már megtámad az 1 db seregével :D ez noneszensz, kb 100xos túlerőben vagyok valóságban ez nem következhetne be. Viszont a portugálok kivételével jól megszopattam az összes koloniáló államot :) állandóan lázadást szítok, úgy hogy van amikor pl egész spanyolország lángokban áll évekig :D. A portugálokat alábecsültem, oda nem küldtem semmi, gondoltam amerika legkeletibb partszakaszát benépesítem, de elkéstem :p -
Norbi930523 #4896 Volt már olyan, aki HttT-ban az angolokkal normál fokozaton túlélte az első 150 évet? :D Játék elején szinte még le sem ültem a finom kis bársonyszékembe az ország élén, már kaptam az üzenetet, hogy France declared war! Mondom akkor irány Skócia, velük úgyis alliance-uk van, őket prímán le is szedtem a térképről, franciákkal white peace. Jött a 4 miniállam az Ír-szigeten + Britanny biztosította őket támadás esetén, szóval az utóbbit is legyűrtem. Ezt 13 év alatt sikerült összehozni, aztán franciák - természetesen a semmiből - megint háborúba kezdtek. Erre a háború közepén Britanny figyelmeztet, hogy nehogy háborúzzak, természetesen velük is háború lett a vége - közben Fro.-val white peace. És akkor ugye alliance-okkal meg proclaim guarantee-kkal összejött kb 20 ellenséges ország/állam, igaz, a felük ilyen kis miniállam, szóval nem sok vizet zavartak, a másik felük viszont Nápoly, Aragónia, Provence, Milan, Ausztria, Norvégia, Svédek. Jah meg természetesen a háborúk miatt lázadók is voltak, 6-7 sereg, köztük pl egy 15 ezres londoni... Akkor léptem ki, amikor Fro. figyelmeztetett (természetesen háború közepén), hogy nehogy háborúzni kezdjek valakivel, aztán: France declared WAR! Nah mondom -
kissssss #4895 jó van na :-D XD -
SzQk #4894 Jó, most írjam le neki, hogy kellenek olyan nagyszámú csapatok, amik nyomulnak előre, utánuk ostromló seregek, és még pár határkörnyéki sereg is? ;D Nem azt kérdezte, hogy háborúzzon, hanem, hogy hogyan kebelezze be teljesen. :D -
kissssss #4893 ha minden háború ilyen könnyen menne nem is lenne kihívás a játékban.
szóval nem úgy megy ez hogy 2 war azt csá -1 ország :-DDD -
SzQk #4892 Élősszőr el kell foglalni minden provinciát, utána úgy békét kötni, hogy minden területe a tied legyen, kivéve a főváros(Te ajánlsz békét, úgy, hogy minden hozzád kerüljön, és ha tudsz, szerzel egy kis pénzt is). Aztán, ha elfogadta, és vége a háborúnak, újból letámadod, ismét elfoglalod a maradék egy provinciát, aztán a békeajánlatoknál kiválasztod az elsőt. És a tied is. :D -
pikos73 #4891 pl: cdgalaxis.hu-n lehet megvásárolni jelenleg. -
pikos73 #4890 Van hogy elfoglalok egy országot és minden provinciája az enyém, de nem engedi, hogy bekebelezem.
Mi kell még a bekebelezéshez? -
geo91 #4889 :ASDASDASD -
#4888 Humanicban akciós most. -
rozsas #4887 Hol lehet olyan videokártyát szerezni, amin van Pixel Shader 2.0? -
medve54 #4886 #4618 -
rozsas #4885 Sziasztok! Van egy amatőr kérdésem: Meg van a játék és nem tudom elindítani, mert mindig kiírja, hogy kell a Pixel Shader 2.0. Nem tudjátok hogy honnan lehet letölteni vagy hol lehet megvásárolni? -
hollófernyiges #4884 Csak teherhajók (az elején cog) szállítanak egységet, minden hajó egy csapatot. Vagyis nem lehet több csapat a seregben mint ahány szállítóhajó a flottában. Ha ez rendben van akkor sereg kijelöl és jobbklikk a tengerre ahol a flotta már kint van a vízen. -
roli1 #4883 Sziasztok egy elég amatőr kérdésem lenne. Hogy tudom a szárazföldi egységeket hajókba pakolni, azt tudom, hogy csak bizonyos hajók tudnak ezredeket szállítani, de azokba a hajókba se tudom beletenni őket. -
straub12 #4882 1617ben vok a magyarokkal és már mindekinek van puskája csak nekem nem h tudom kifejleszteni?:D -
straub12 #4881 shift + nulla -
koj #4880 Sziasztok! Hogy tudok a játékba cheat-eket beírni? -
kissssss #4879 majd ha kész lesz. -
ganges #4878 Helló!
Mikor jelenik meg az új kieg??? -
SzQk #4877 Amúgy valaki foglalta már el a világot? -
SzQk #4876 Az 270 év múlva lesz... xD -
kissssss #4875 na tessék itt a probléma, legközelebb ne történelmin legyen. -
SzQk #4874 Ja, az történelmin van. :D -
kissssss #4873 valószínűleg van neki csak szerintem ö nem állította be randomra a leaders és Advisor lehetőséget játékkezdés előtt. -
hollófernyiges #4872 50 pénzed van-e a tábornokképzésre? -
SzQk #4871 De mondom, vannak diplomaták, de nem engedi, hogy rákattintsak a képzésre, mert szürke. -
kissssss #4870 (tábornok admirális = diplomata)
tengeri és szárazföldi felfedező = telepes + kell még a Quest for the New World nemzeti ötlet is. -
SzQk #4869 Oksa, de van jelenleg 5 kolónistám, 1 magisterem, de semmit se enged csinálni azon a fülön, ahol parancsnokokat lehet képezni. Egy van, az meg maga a császárom... -
kissssss #4868 igen mert voltam olyan hülye és összetévesztetem a kettőt, bocsi neked van igazad. -
SzQk #4867 Nekem a piros fülön nincs egy szó se a tábornokról... -
kissssss #4866 már hétmilliárdszor leírtam/tuk hogy mi a probléma csak olvas vissza 1 vagy 2 lapot, úgy gondolom hogy ennyibe még nemhal bele senki. -
kissssss #4865 diplomata kell egy tábornok kiképzéséhez vagy admirálishoz felfedezőkhöz meg egy kolonialista.
és nem nem úgy van, a pirossal bejelölt fülre kattintva elő jön a tábornokokhoz és felfedezőkhöz szükséges ablak. -
SzQk #4864 Őőő... Hát nekem ott csak a fejlesztési beállítások vannak, meg az adók. Van egy fül, ahol kint van, hogy admirálist, felfedezőt, hódítót, meg tábornokot lehet képezni, de az mindig szürke... -
SzQk #4863 Egyszerű! Ne magyarosítsd le. xD -
kissssss #4862
-
straub12 #4861 hy! olyan problémám lenne h magyarosítottam a játékot és tÖK FASZA DE egy idő után lefagy és ki kell lépnem mi lehet a gond kérlek segítsetek