11580
Europa Universalis III
-
Paddy #4820 Újabb kérdések:) Mineka rövidítése a HttT? Legyártok egy nagyobb hadsereget a magyarokkal, elindulok a török ellen és mire elkezdek egy ostromot a sereg nagy része husssssss eltünik. Légyszives adjatok már nekem valami tippet arra, hogy lehet nagy hadsereget fenttartani ugy h senki ne párologjon el a seregből. Előre is köszi! -
SzQk #4819 Jó, csak azokkal a kis országokkal általában nagyok vannak szövetségbe, nekem meg épp 2k a népességem a 70-ből. A lázadások %-át hogyan lehet csökkenteni? -
geo91 #4818 és köszi ;) -
geo91 #4817 HttT 4.1b -
McCartman #4816 nem rossz.:)
hnap sztem én is elkezdtem Milánóval immáron Magna Mundi nélkül aztán meglátjuk. (geo te azzal tolod?)
Fel kellene támasztani a Római Birodalomat , mondjuk a legnagyobb kiterjedése alatt lévőt. -
geo91 #4815 na délután vittem kicsit genovát, 1693-ban megalapítottam olaszországot, így 1700-ra így néz ki a világ:
(a két térkép ugyanaz, csak a másodikon bejelöltem az olasz területeket ha néhol nem lenne jó látható.)
-
medve54 #4814 Kereskedelemből kell 15ös szint a httt-nál -
Paddy #4813 Hogyan lehet a kereskedőimmel egy kereskedelmi központban monopolhelyzetet elérni? Igen valószínűleg már le lett írva 23455x de 4 oldal vissza olvasása kb 15 perc, beírni a választ nektek pedig maximum 2 perc. Előre is köszi és peaceee!:) -
kissssss #4812 Nem kell ezen szenvedni megtámadod az egy tartományból álló országot mikor be veszed a várat utána rá kattintasz a békekötésre és a szokásos 4 választás közül a legfölsőt választod.
de ezt már le írtam a 4737 hozzászólásomban. -
SzQk #4811 Akkor nekiállok szenvedni xD -
Paddy #4810 ha van egy ország ami pl 2 területből áll.elsőnek háboruzol béékét kötsz és megkapod az ucso előtti területét, de a legutolsot csak akkor ha akkor támadod meg ha már csak egy területtel rendelkezik. -
SzQk #4809 Köszi!:) De azt nem vágom, ha "Az ucso területe mindig meg marad", akkor Bohémia meg Moldova például hogyan tudta elfoglalni teljesen Erdélyt(fővárossal együtt)? -
medve54 #4808 "A másik, hogy miképp lehet ágyúkat képezni?"
Land Tech 12 -
medve54 #4807 "Hogyan lehet birodalommá válni"
Nos a küldetések ablaknál könnyen meg lehet nézni:
-Stabilitás legyen legalább 1
-Városaidnak száma legalább 30
-Ne legyél egy háborúban sem
-Ne légy alárendelt ország
De szerintem megéri mert sokkal több magisztert ad mint a feudális berendezkedés -
medve54 #4806 Jó viszony. Ám azt vettem észre, hogy ha egy olyan országgal akarok házasodni akit cserbenhagytam egy háborúnál vagy nemrég háborúztam vele akkor nem nagyon akarnak házasodni még 200as viszonynál sem -
medve54 #4805 Így van. Ha meg van az idea, toborozz felfedezőt és konkvisztádort. A felfedezőt egy hajóba a másikat egy sereg élére teheted. Ha felfedeztél egy még lakatlan területet, akkor küldhetsz oda kolónistákat. Ha eléri a kolónia az 1000 főt akkor már építhetsz is rajta meg ilyenek. Naval tech is kell hogy minél távolabbi helyeket is kolonizálj -
hollófernyiges #4804 Quest for the New World idea, 8as trade kell hozzá. -
Paddy #4803 Az ucso területe mindig meg marad.De elfoglalhatod azt is ha uj háborut indítasz ellene mikor már csak az egy területe maradt.Nekem is van kérdésem. Amcsi felfedezéséhez-meg ugy általában bármelyikhez mit kell kifejleszteni? -
SzQk #4802 És még annyi, hogy a Royal Marriage-hez mi kell? -
SzQk #4801 Hali megint Azt szeretném kérdezni, hogy a fővárosokat hogyan lehet elfoglalni? Mert ugye amikor békét ajánl, minden területét átadja, kivéve a fővárost. A másik, hogy miképp lehet ágyúkat képezni? Mivel még nem jelent meg az egységlistán, és lassan 1500 felé járok a Magyarokkal(8-as land technolgy). És utoljára: hogyan lehet birodalommá válni(Északi-tengernél járok, Lengyel, a Teutonok, Erdély, Moldova, Ukrajna és még pár környező állam már az enyém, persze a fővárosok nélkül)? -
geo91 #4800 köszi -
#4799 Idővel csökken, illetve tanácsadóval, meg jó diplo skilles uralkodóval lehet gyorsabban csökkenteni. + van pár decision is, de azok csak minimális csökkentik, pl glorious monument. -
#4798 Azt inkább csökkenteni szokás... A reputation a HttT-ben a badboy pont. Minél magasabb, annál jobban utálnak, és ha túllépi a limitet, akkor elkezd neked hadat üzenni minden 2. ország kb. -
geo91 #4797 felmerült még egy: reputation-t hogy lehet növelni? -
geo91 #4796 most úgy határoztam kezdek egy játékot és a töménytelen kaszabolás helyett megpróbálom a diplomáciai vonalon tartani a játékot, tehát minél kevesebb háborúval érvényesülni a történelem rögös útján. :D ehhez kéne a ti segítségetek, mert nem vagyok éppen túl erős ezen a vonalon. :D tehát a kérdésem:
milyen módjai vannak a békés annektálásnak?
(annyit én is tudok, hogy vazallust 10 év után lehet, de vazallussá tenni egy országot, nem könnyű... meg asszem perszonálunióval is lehet, de azt meg nem tudom biztosan illetve csak tippem van hogy lehet létrehozni...) -
Lysandus #4795 Oké, de ha úgy nézed, akkor éppen Franciaország léte maga a csoda. Egyszer majdnem szétcincálták a viking/normann támadások, aztán éppen, hogy maradt valami belőle a 100 éves háborúban, aztán az 1500-as években - ha nincs IV. Henrik - jó eséllyel a spanyol hegemónia törekvéseknek esik áldozatul, majd XIII. Lajos - Henrik fia - a református országrészek önállósodási szándékát - amit az angolok támogattak - sikerült éppen csak meghiúsítani. -
kissssss #4794 ahogy látom rosszul fogalmaztam vagy másképp érteted meg a mondani valómat, na mindegy ez az én hibám majd legközelebb...
a játékszabályokkal van a gond (nincs át gondolva le tesztelve), nem a történelem hűséggel vagy hogy milyen gyorsan nő egy ország.
(és akkor még egy bogár irtásról még nem is beszéltem)
a kalózokat ne emlegesd őket vagy meg szereti az ember vagy megutálja egy kis szerencsével akár 100%-ig fel lehet nyomni a tengeri tradíciót ha kalózokat írtunk, a mostani japán játékomban ez nekem össze is jött -
Tiramon #4793 Szóval a lényeg a lenyomni mindekit:) Legalábbis én még más logikáju pc-játékkal nem találkoztam:)
De javaslok egy alternatívát:) Kezdd Spanyolországgal, 1545-ben, akkorra a nagyfiuk már nagyjából kialakultak (a történelmiek:)), tehát az oroszaid se se dőlnek be holmi tatároktól:) Spanyolhon pedig nem egy háborus uszító:), viszont akkora hatalom lesz a kezedben, amivel szépen (azaz történelmileg:)) eligazgathatod a világot. Akár némi korrekciot is tehetsz rajta:) Ha kizárnád tutira, hogy mondjuk a franciák megörököljék Angliát vagy fordítva, válaszd a történelmi uralkodókat:)
Nekem ez a mód kedvenc játékom, bár a kalóz funkciot sztem túlméretezték:)
-
Tiramon #4792 Nah de a gondod mégis az, hogy a "nagyfiuk" nem historikusan jönnek létre...ahogy az volt:) Legalábbis kalandosan:)
Hát erre írtam, hogy ez egy sima stratégiai játék, és ne zavarjon az országok neve, mert mindaz csak kód...nyugodtan lehet egy dán királyból világhódító:) Bárkiből bármi:) Egyetlen játékot se ismerek, ahol a "játékegyensuly" szerepet kapott volna:) Csak téged is megzavart, hogy ez a határtalanság történelmi és részben ma is létező országokkal zajlik:))) -
McCartman #4791 Vicky 2 után fura is volt visszatérni az EU3 térképéhez , igy mar egész pofás lesz.:)
Mondjuk igy is van egy fasza térkép mod ami jóval szebbé varázsolja és HttTvel is megy.
-
geo91 #4790 odabasz :OOO -
#4789 Na ne... Az atdolgozott map viszont kib@szott jo :)
-
McCartman #4788 complete verzio egyre röhejesebb.:D
hány bőrt akarnak még lehúzni szerencsétlen játékról?
mintha egy patchbe nem férne bele ez a rengeteg újítás. -
Dulam #4787 Új kieg a láthatáron
Divine Wind -
Lysandus #4786 Ha alapjátékkal játszol akkor nem. Valamelyik kiegben már más lett a térkép. Új tartományok, több technológia, stb. -
McCartman #4785 ilyen történt velem is , megszállva tartva a területet jó 10 évig béke nélkül és egy eventtel elcsatolhattam.
de nem tudom , hogy ez Magna Mundi sajátosság vagy az origi verzióban is benne van-e. -
Dave8814 #4784 Ha felteszem a kiegeket tolhatom tovább a játékot, amit előtte kedztem, ugy h érvényesek lesznek a frissitések? -
Dave8814 #4783 És olyat h lehet amit pl most az osztrákok csináltak, h háborúzunk a törökökkel, és egyszer csak a megszállt terület az övék lett, de ugyan ugy harcolnak tovább meg minden -
Haglee #4782 Továbbá personal union útján is annektálhatsz egy államot. Nekem ez a személyes kedvencem, mivel ha megöröklöd a cél államot provinciái automatikusan core provinciák lesznek. HttT-ben a hangsúly ezen van. -
Haglee #4781 Nemzetet - a játékban kultúrát - nem bekepelezel, hanem asszimilálsz. Vagyis "átkonvertálod" a provincia kultúráját a sajátodéra. Ez az idő függvényében egy eventtel történik. A serfdom nagyban befolyásolja az értéket.
Ha országot akarsz annektálni, azt előttem McCartman leírta, annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy 4.1b patchben több provinciás államot is lehet annektálni. Ennek maximális méretét nem tudom, de kb. 3-4 provincia. (CB nélkül vagy jó uralkodó + advisors nélkül nem éri meg, túl sok badboy.. (+4 badboy provinciánként))