Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amit én írtam IN😊)
Solten
Nem nagyon vagom az IN-t, az "alapjatekkal" szinte sose jatszottam, az MMP mod meg az IN-re epul. Nos, a mod-ban lehetseges a royal marriage es tabornokok meg admiralisok kepzese 😊 Majd lovok egy screenshotot.

Saor Alba

EDEM😊)
Én úgy éertettem a kereskedelmi központot, hogy te bírtoklod, tehát a te tartományod egy center of trade.
Alal, így ahogy mondod.Én is így jártam.Historical minden(ami lehet).Aztán nem tudtam frigyre lépni a habsburgokkal😞(
edem:
Én még az inflációt aranyra állítom(így csomó pénz juthat havonta is a kincstárba, és csak akkor nõ az infláció, ha van aranybányád)
Ottoman-Hungarien War 1555-1559😞((
Ottoman:Szövetségesei+vazallusai
Magyarok:Lengyel, Magyarok, Alsó-Auszt., Pápa.
Én + Alsó-Ausztr vesztett fõleg.Elvesztettem dalmáciát, alsó-auszt. pedig isztriát, krain-t, meg valami görr, vagy mit😊)
A háború elött 2 évvel embargó töröktöl
A háború elött egy évvel(figyelmesztetés)
PUFF-kitör a háború
Már készültem, de Bánátnál kiírtotta 20k-s seregem😞((
Most gyûrök 18 land tech-re.A tech groupom latin(hála a westisationnak)😊))
De az épületeim, meg a katonáim keletiek😞(Tán a 18 land technél(mikor a sereget jelzõ figura átvát)Tán akkor az egész átvált.Vagy nem???Segítsetek!!!

kissss, az IN-t nem ismerem, de nem lehet, hogy van benne egy opció a történelmi hitelességrõl? Mint a királyokkal meg az advisorokkal (azaz csak a történelem során létezett egyének szerpelnek, nem kitalált egyének...). Lehet, hogy hülyeséget mondok, Solten majd javít, õ az IN nagy ismerõje és tudora.
Solten
Ezek nem valtoztak tudtommal az IN-ben, hazassag: raklikkelsz az adott orszag teruletere es ott van az opcio. Persze a tied es a celorszag allamformaja kiralysag legyen of korz.

Saor Alba

Solten
Ja, a mod mappaban tomoritsd ki.

Saor Alba

:-D hát nem ma de nem rég találtam meg ezt a topic-ot de amúgy képen nekem már sikerült 9 agreszivitásal is gyarmatosítani csak hát ugye ott kell álomásoztatni 2 vagy 3 ezredet úgy vetem észre hogy ha katonák is vannak a gyarmaton ritkában támadnak az õs lakosok csak hát több pénzt is kell ilyen rizikós helyzetben bele pumpálni a gyarmatba.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

ja férenéztem bocs<#falbav><#nevetes2><#rinya>

Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért

kissssss ugylátom ma regiztél üdvözölek akor köztünk<#worship><#integet2>

tudom csak az 5-ös agresziosokal neméri meg veszödni mert azok rombolják a várost de az alat nagyon javasolom én ezt azok nem rombolják

na de azért meg éri szenvedni a benszülötekel pl van egy 3000 fõs benszülöt telep és sikerül egy várost fel húzni máris 4000 ember termel és adózik neked éjjel nappal.

nekem nyolc kereskedelmi központom van it van pár: Velence, Párizs,New York<#taps>

edem, nekem is ugyanez.Kiírtás-gyarmatosítás több tartományt(csak egyszerre csomót kell értük fizetni a fenntartásukért)Nem árt ha van kereskedelmi központod.Nelem pozsony+manhattan😊)
Solten:A mod file-t a mod mappába rakjam?
Solten lenne egy nagy vagy inkább több egyszerû kérdésem mert ég és föld különbség van az alap eu3 és az in nomie között nem tiszta nekem néhány dolog 1.hogy a fenébe lehet tábornokokat és admirálisokat ki képezni mert nekem nem engedi még a királyt sem tudom tábornoká képezni mitöl függ ez. 2 kérdés hogyan lehet királyi házaságra lépni másik országal mert ez az opció el tûnt a listából 3. hát ezen még agyalok hogy mit kérdezek :-D

Solten
...ergo nem Te dontesz az ilyen sulyos kulpolitikai kerdesben... <#zavart1>

Saor Alba

Igen .
Velem meg akarja vetetni az In Nomine-t. Letöltöttem az Eu3 v1,3-at, de mást nem lehet letölteni, amikor elindítom a játékot. Regisztrálok, hátha akkor kiír mást is.
Ha valaki tudja, hogy honnan lehet letölteni az In Nomine-t, vagy a Napoleons Ambition-t, akkor szóljon, megköszönném. Nagyon megtetszett a játék és szeretném a többi részét is kipróbálni.
Solten
Mert o a kiralya az orszagodnak is.

Saor Alba

nálam már inditáskor kérdi hogy letöltöm e de már letöltötem

Helló!
Honnan lehetne letölteni az In Nomine-t?
nálam nincs ilyen gond ugyhogy nemtudom<#nemtudom>

Egy kérdés miért nem tudok hadat üzenni ha egy másik ország uralkodója örökölte az országom trónját?
kezdem én ahol 5-ös agreszió fölöt vanak a öslakosok kiirtom és egyszere nem egy tartományal foglalkozom igy én 100X gyorsabban fejlödök a spanyoloknál és még + adot is szerzek mikore már van kb. 40 tarid akor éri meg fejleszteni öket nekem bevált fél amerika igy az enyém is mind magprovincia 2-es szintü erödel védve<#wow2><#wink><#papakacsint>
Remélem másnál is beválik<#dumcsi>

csak én 1476-ban és a felét még 1479-re gyarmatositotam most ázsiával fojtatom ezért akarom a minbgeket megtámadni amugymeg megoszthatnánk egymás tipjeit a gyarmatositásal kapcsolatban

1480-as években felfedeztem amerikát.Nehéz gyarmatosítani😞((
edem, várj míg lesz manpowered(csak van kb10-11k)
ha nem rég háborúztál, és a sereg hiányt szenved katonákban, akkor csökken.Van olyan tanácsadó, aki kicsit megnöveli a mp-t.Egyébként tuutom szerint nincs más lehetõség, de mikor mo-val játszitttam és háborúztam kiválasztottam egy küldetést=16k helyett 32k-s sereg😊)))Gyõztem a cseh-brunswick vs. magyar-lengyen háborúban.
Elõtte az császárt(osztrák) levertük, most szedték 3 része a franciák😊))
ok, kösz, tehát azok a, néha bejövõ ablakok, vagy mik, amikor mondjuk katonai reform címmel bejön, és 3 lehetõség közül választhatunk.pl.:csakszárazföldi sereg támogatása(1000 dukát a land technek)stb.....Akkor tudom, hogy mire ne kattintsak😊)
ja és kereskedö sereget se sdzeretnék tobborozni mert monopoliumra mene a pénz<#miaz>

Háborut szeretnék inditani Mingek elen fejletebb a teknologiám de tuleröben vanak kb. 10000 emberel megtaláltam hogy hol érdemes támadni de tud valaki adni tanácsokat hogy hogyan tudnám legyözni öket sereg toborzás nélkül mert nincsenek munkásaim<#help>

Solten
Semmit. Jonnek maguktol.

Saor Alba

Moszkva háborut indit elenem és ezt mondom: jaj csak Moszkvát ne
Párperc mulva Háborut indit Toszkánia, Oszmánok és Aranyhorda és eztmondom: Ja csak Aranyhordát ne<#ijedt><#help>

kösz, de azok az eventek mik is(lehetõleg magyarúl), s mit tehetek ellenük???
Solten
Eventekkel feljebb csuszhat. De 10-15 evenkent allithatod a csuszkat (allamforma fuggvenye), don't panic! <#zavart1>

Saor Alba

SEGÍTSETEK!!!
Mikor0-ás a centalisatiom azt veszem észre, hogy +1??Pedig nem volt ilyen téren semmi választási lehetõség.Mikor már lassan, de bisztosan elérném a több, mint -1 -es centralisationt, hogy a westisationt megcsináljam, mindig +1-es lesz.
A max. csúsztatás -2(tehát beleférne).
Menete:
+1=0
0=+1
+1=0
stb.....
SEGÍTSETEK? LÉGYSZI!!!!!!!!!!!
nem kellsegíteni, megoldottam😊)
nem ként egy portált csinálni eu3.hu néven??
kösz
höügy lehet átrakini a tech groupot. a history file ben a c..-ban a hungary.txt ben átírtam latinra(de maradt eastern)
a western nem jó, már prónáltam😞
Solten
Felteszed az In Nomine-t -> 3.2b patch -> mod konyvtarba bemasolod a letoltott mmp exe-jet, elinditod. Aztan jatekinditasnal a legordulo menuben valasztod hogy MMP. Mi ebben a bonyolult? <#rolleyes>

Ja, MMP-inditas elott torold ki az alapjatek map-cache konyvtarat (eu3/map/cache).

Saor Alba

jézusom na figyelj le szedted a mod-ot? ha igen akkor rakd már fel nem kell parázni <#csodalk> és nem nem halt ki a fórum csak nem mindenki ér rá írogatni ide. most én sem tudom fojtatni a játékomat most is csak be néztem mi a helyzet itt #3037 ahh :-D ne szívasd már XD.

kihalt a fórum😞((
ennyi volt😞
vagy valaki pontosan leírná, hogyan csináljam, telepítsem?
letöltöttem, feltelepítettem az MMP1.5-öt, mindent file egy helyen van, a régi fileket felülírtam(megbésztem, nem azok a tartományok, amiknek lenniük kéne)😞(
Maradt 32 béta verzióban. Mi lehet vele?
semmi, csak azért írta, mert ismeretlen a gyártó.
Kérdés:
Letöltöttem.Most mindent felül kell írnia, mint a 3.2 béta patch-nek????
Solten
Hogyne. Elegeti a gepet... <#rolleyes> <#vigyor>

Saor Alba

edem, nem azt kérdeztem, hogy kinek nemírha ki, hanem, hogy kárt okozhat-e?
Solten
<#hehe>

Saor Alba

A reform valás most nagyobb nálam mint valaha és Magyarország protestáns valás let a országos valás háborut inditok és a béke feltétele: "Valásváltozást követelek,,<#nezze>

nekem nem

azt írta a google crome, hogy kárt okozhat az MMP letöltése.Igatz ez?
ok, fent van az 3.1 es is.))