Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Véleményt kérek szépen.
For the greater good
van egy olyan national idea, hogy national bank - asszem az csökkenti 10%-kal az inflációt
az alapjátékban még nem, de a kiegészítõkben már vannak olyan tanácsadók, akik szintén csökkentik az inflációt
a gov.tech fejlõdésével lesz majd olyan épületed, amely szintén csökkenti (csak most nem jut eszembe a neve, meg hogy mikortól építhetõ)
amúgy meg ne legyen nagy sereged, csak ha háborúzni készülsz - ne legyen csak azért tanácsadód, hogy feltöltsd az üres helyeket, hanem olyanokat foglalkoztass, akikre tényleg szükséged van - és elégedj meg az év végén kapott pénzekkel, a havonkénti adóban elégedj meg annyival, amivel még nem egy év alatt nem csökken a kincstárad
For the greater good
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Valami ilyesmi... Mindenesetre dobj mailt...
Saor Alba
2742: Akkor most írjak sevenM-nek, hogy adjanak már kulcsot mert nem kaptam? Vagy mit csináljak?
Egyébként se szeretem, ha ennyire szét van osztva egy ilyen nagy országnak a csapatai. Általában úgy támadok, hogy van két vagy 3 fõ seregem (inkább 2), azokkal megnyitok 2 frontot (általában azokat, ahova a leggyorsabban tudok mozgósítani minnél több embert), és még van 3 darab kisebb csapatom, amik hátul maradnak söprögetni a fennmaradó elmenekülõ katonákat. Eddig bevált 😄
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
én nekem meg már most hal meg az 5 Dozse emberkém(genova) háboruban és az az érdekes hogy az elsö csatát mindegyik túlélte de mindegyik pont a második csatában el is hullót <#action>#action> most vagy direkt szivat a gép vagy csak nekem kéne le állnom a háborukal bár mostanában inkább meghuzom magam mert a litvánoké egész kelet europa + még meg is örökölték a francia trónt gyarmatostul mindenestül azt így az osztrákokon kívül még talán a spanyolok akik még ellen tudnak állni a litvánoknak ugyhogy nem egy leány álom majd rakok be képet.
Tom'.. csak eddig nem nezegettem... <#zavart1>#zavart1> (oreg hiba)
Saor Alba
Saor Alba

a perszonáluniónak az esélye vagy az adott ország területének a meg öröklése még nekem sem tiszta de ha már terûleteket akar megõrõkõlni az ember akkor ajánlott mindig királyi házaságot kötni és 190 fölöti barátságot ápolni az adott országal és valoszinüleg befojásal lehet még az országod fejletsége is.
Sajnos azt a packot nem nagyon találom... :S
Más: bekebelezni egy országot nem lehet, csak ha egy tartományból áll? Így elég lesz hódítani, mindig ki kell várni, amíg lejár a fegyverszünet :S
egyébként az alapjátékban, ha 1453-ban kezdesz, elõször tényleg célszerû a balkánt stabilizálni mielõtt nyugatra fordulnál. használj lovasságot, írtsd ki a seregeit, azután kezdj el a tartományainak elfoglalására koncentrálni - ha nagy haddal jön vonulj vissza, tereld össze a seregeidet és várd be bánátban - van egy nagyon jó hadvezéred az induláskor, ami nagy elõny! használd ki!
Ez az electoros dolog nem teljesen tiszta, de igaz amit mondasz, hogy fura lenne, ha úgy befolyásolhatnám a választófejedelmek összetételét, hogy az nekem kedvezõ legyen (mondjuk most épp négyen a hûbéreseim! :-)
a királynõvel kapcsolatban meg az volt a problémám, hogy mintha azt olvastam volna valahol, hogy nõ nem foglalhatja el a német-római császárság trónját! egyébként azt is írja rá, hogy emperor! :-)
Deus vultra nincs ötleted?
Egy kérdés: magyar üzletekben csak az alapjátékot látom. Kiegészítõket honnan tudom megszerezni?
aki épen az országodban uralkodik az is lesz a császár vagy császárnõ
hogyan lehet változtatni azon, hogy ki legyen elector a német-római császárságban? azt gondoltam, hogy császárként tudok ezen változtatni, de nem találtam semmi ilyet - vagy csak akkor lehet, ha az egyik választó állam megszûnik létezni?
egyébként az teljesen normális vagy csak egy bug, hogy a királynõm lett a császár?
ja, még a "Deus vult" (vagy mi...) ideáról akartam kérdezni, hogy annak tulajdonképpen mi értelme? mert az In nomineben már nem jár stability és badboy pont, ha más vallású ellenfelet támadsz be, ez pedig pont azt tûntetné el, vagy mégsem?
"I contacted the Hungarian distributor and they sent my CD key! Bless God huray and so on! Be this an example for all hun EU3 MP players!
"You need to contact the Hungarian distributor. They forgot to print a key on the manual/CD, so all Hungarians have this problem. They were kind enough to send me a key after I asked for it."
Try this: [email protected]"
Saor Alba
$vbulletin->userinfo
1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
2. If not, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.
If you fear your account might have been disabled without knowing why, you should contact the Forum Administration. Do not re-register under a new name!
Log Out Home
Saor Alba
Vagym ha nincs ilyen progi akkor árúljátok el miket írjak át, hogy az idõ elmenjen nekem kb 9999-ig. 😊
Nem tudtok valami idõ kitoló progit met nekem 400év nekem a lófasszal egyenértékü. 😄
Megakarom hódítani a világot. 😄
nem is tudtam, hogy van ilyen kis wikis oldal. ez elég frankó!
ezt a "harbor fees"-t én is láttam, de mivel épp ilyen bevételem nem volt, ezzel nem is foglalkoztam
"Mecklenburg: Mecklenburg owns Lubeck which starts off one of the richest CoTs in the world. Not to mention one already has 5 mercehnts placed there. Then Mecklenburg has a chance to join the Hanseatic League, which boosts trade efficency. If for your first National Idea you choose shrewd commerence, Mecklenburg can easily become the richest nation in the world. "
Ez a gond (szamomra), hogy az MMP mod szinte teljesen eltero az alapjatektol. Lubeck kulonallo 'Imperial City', es nem a leggazdagabb CoT (asszem' Velence meg Alexandria lekorozi).
Saor Alba
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Tolls#Tolls
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Vassal
Nalam egy ket orszagnak van ilyen specifikus "tulajdonsaga", pl. Danianak van a sound toll, az athalado ker.hajokat lehuzza az athaladasert Az Eszaki tengerrol a Balti tengerre. Oldenburgnak meg van river toll.
"És egyébként a hûbéreseim bevételeik hány százalékát utalják át nekem?"
Meg tudod ezni a beveteli statisztikat (is - jobb oldalt -grafikon-szeru gomb).
Saor Alba