Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elgondolkoztam azon hogy mi lenne ha a magyar királyság nagy hatalom lett volna. Mondjuk elfoglalta volna cseh vagy ausztriát. Ám tudjuk mi történt és így a törökök megtörtek. De elképzeltem azt hogy egy rendes királyi ház vette volna át mint pl: a Hasburgok . Mivel magamat képzeltem magam így egy Dékány ház lenne. És eszembe jóttot az kéne egy mód ami át menne az Eu->Victoria->Hoi . Egy teljen más világ lett volna.
Véleményt kérek szépen.
köszi a válaszokat!😊 az eu romahoz van külön topik? találtam egyet de az elég nyomorék, jó játékot és üdv

For the greater good

pontosítsunk, az alapjátékban vagy választasz egy national bank ideat, ami alap esetben csökkenti 0.1%-kal az infálciót, vagy a tax accesor nevezetû épülettel, ami megint csak nem egy rossz dolog. Ehhez viszont az kell, hogy ne növeld az inflációt, azaz csak az év végén kapott pénzbõl élj meg, a havi pénzt mind forgasd vissza a fejlesztésbe. Elvileg vannak eventek is, amik csökkentik, de ehhez kell a National Bank idea. Játék kezdetén talán Avignonban meg valahol lengyelországvan van tax accessor.
azt hiszem a világ kormányai is pont ezen agyalnak mostanában... :-)))

van egy olyan national idea, hogy national bank - asszem az csökkenti 10%-kal az inflációt
az alapjátékban még nem, de a kiegészítõkben már vannak olyan tanácsadók, akik szintén csökkentik az inflációt
a gov.tech fejlõdésével lesz majd olyan épületed, amely szintén csökkenti (csak most nem jut eszembe a neve, meg hogy mikortól építhetõ)

amúgy meg ne legyen nagy sereged, csak ha háborúzni készülsz - ne legyen csak azért tanácsadód, hogy feltöltsd az üres helyeket, hanem olyanokat foglalkoztass, akikre tényleg szükséged van - és elégedj meg az év végén kapott pénzekkel, a havonkénti adóban elégedj meg annyival, amivel még nem egy év alatt nem csökken a kincstárad
sziasztok!az infláciot mivell ehet leszoritani vagy szinten tartani köszi a válaszokat elõre is

For the greater good

toszkánia vagy milánó lenne a legjobb választás de ha te is akarsz egy kis ki hívást akkor kezdj mantuával vagy ferrarával <#idiota><#idiota>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

köszi <#smile> elõször velencével akartam kezdeni de valahogy úgy túl erõsnek láttam az egész országot nekem meg kelet egy kis kihívás me skociával kis hazánkal meg még néhány országal már végig gyalultam a játékot<#hehe><#eplus2><#hehe> amugyképen marha idegesítõ hogy 4 kereskedelmi központon kívül már mindenhol van 5 kereskedõm de a monopol hejzetet sehol sem tudom huzamosabb ideig fen tartani<#szomoru1>.

Én Gotlanddal szívtam nagyot. Mindig betámadott vagy Svédország, vagy a Teuto rend. Most én is valami olasz államot akarok játszani. Mondjuk Pisa?😄
Solten
Na ez derek hogy Genova-val nyomod... <#eljen> <#zavart1>

Saor Alba

http://images.netbag.hu/20090511/15444829619.jpg na vége

ha én azt tudnám <#ijedt> valoszinüleg a törökökel lesz a legtöbb gondod azok ellen meg nekem csak 2 dolog jött be TÚLERÕ meg a szárazfõldi technológia fejlesztése ezerrel. de szerintem gyorsan meg lehet szivatni a törököket ha tengeri blokád alá veszed gyorsan a Boszporusz tengerszorost és így az ázsiai területeirõl nem tud a szárazföldi egységeivel átkelni a tengerszoroson közbe meg röhögve meg hódítod az europai területeit de ehez is az kell hogy tengeren tuleröben legyél mert szerintem simán van a törököknek vagy 30 35db hadi gályájuk . <#wilting><#wilting>

Bizáncal kit kell alapból lehódítani és milyen egységeket gyártsak?
Solten
vannak kepfeltolto oldalak... (amugy is 20kb a limit nem VIP-nek, az meg turo)

Saor Alba

lol most elvileg csak azért nem rakhatok be ide képet mert most regeltem ekkora baromságot na mindegy.

Solten
Tess? Most irjak helyetted vagy mit varsz? <#hehe>

Saor Alba

Te ezt már megcsináltad, vagy nem is akarod, hogy ennyire semleges vagy?😄
Solten
"Akkor most írjak sevenM-nek, hogy adjanak már kulcsot mert nem kaptam? Vagy mit csináljak?"

Valami ilyesmi... Mindenesetre dobj mailt...

Saor Alba

Mióta NA IN fenn van sose halt meg uralkodóm. Még anno az angol crackelt sima játékomban egyszer meghalt egyszer V. László. Akkor nekem halhatatlanok a katonáim😄
2742: Akkor most írjak sevenM-nek, hogy adjanak már kulcsot mert nem kaptam? Vagy mit csináljak?
Hegi90
mondjuk úgy látom, hogy most velük a legjobb a kapcsolatom.
Egyébként se szeretem, ha ennyire szét van osztva egy ilyen nagy országnak a csapatai. Általában úgy támadok, hogy van két vagy 3 fõ seregem (inkább 2), azokkal megnyitok 2 frontot (általában azokat, ahova a leggyorsabban tudok mozgósítani minnél több embert), és még van 3 darab kisebb csapatom, amik hátul maradnak söprögetni a fennmaradó elmenekülõ katonákat. Eddig bevált 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
nem tervezem hogy beléjük kössek. Amit látok az õ tartományaikból, ott mindenhol van 1-2 osztag katona.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

ááhhh már én is ki akartam probálni ezt a MMP modot le is szedtem felraktam de ki is dobot hibaüzenettel egyböl gondolom kell hozzá a 2 kieg <#bdead>.

én nekem meg már most hal meg az 5 Dozse emberkém(genova) háboruban és az az érdekes hogy az elsö csatát mindegyik túlélte de mindegyik pont a második csatában el is hullót <#action> most vagy direkt szivat a gép vagy csak nekem kéne le állnom a háborukal bár mostanában inkább meghuzom magam mert a litvánoké egész kelet europa + még meg is örökölték a francia trónt gyarmatostul mindenestül azt így az osztrákokon kívül még talán a spanyolok akik még ellen tudnak állni a litvánoknak ugyhogy nem egy leány álom majd rakok be képet.

Solten
Az lehetetlen... 😊 eloszeretettel hullanak a csataban 😊

Saor Alba

Még sose döglött meg háborúban a királyom.
Solten
"Van olyan statisztika, hogy melyik országnak mekkora serege van"

Tom'.. csak eddig nem nezegettem... <#zavart1> (oreg hiba)

Saor Alba

Botond
Van olyan statisztika, hogy melyik országnak mekkora serege van. Egyszer megnéztem olyankor amikor 200k katonám volt már, hogy mennyivel van lemaradva a második. Na amikor kinyitottam a statisztikát akkor láttam, hogy erõs 5. vagyok. 😊 Francia, török, orosz meg még vki (nem emlékszem már) megelõz. 😊
Solten
MMP Mod: svedek betamadnak 30k-s hadsereggel... <#wilting> Daniaval nyomtam volt vagy 18k katonam...

Saor Alba

franciákal vigyáz mert nem könnyû õket bedarálni imádnak 20000 több emberkét rá uszitani egyszerre az ellenségeikre <#buck><#buck><#buck>

Hegi90
kezdek belejönni. 😊

igen jól látod csak akkor lehet bekebelezni ha már 1 tartománya maradt vagyis a fõvárosa

Mi dönti el, hogy egy országban, helytartó tanács lesz= ha háboruban egy sereg élére tábornoknak nevezed ki a királyodat akkor elõbb vagy utóbb meghal az egyik csatában ekkor jõn létre a helytartó tanács vagy roszab esetben egy örökösödési háború ha több országal is királyi házaságod van

a perszonáluniónak az esélye vagy az adott ország területének a meg öröklése még nekem sem tiszta de ha már terûleteket akar megõrõkõlni az ember akkor ajánlott mindig királyi házaságot kötni és 190 fölöti barátságot ápolni az adott országal és valoszinüleg befojásal lehet még az országod fejletsége is.

nos én csak az alap játékal tudok játszani csak ahoz van magyaritásom így a kiegészítõket nem ismerem így azt sem tudom hogy az in nominében milyen tulajdonsága van a deus vultnak.

Hegi90
Kösz a tanácsokat!! megfogadtam 😊
Sajnos azt a packot nem nagyon találom... :S

Más: bekebelezni egy országot nem lehet, csak ha egy tartományból áll? Így elég lesz hódítani, mindig ki kell várni, amíg lejár a fegyverszünet :S

Mi dönti el, hogy egy országban, helytartó tanács lesz, perszonálunió, háború a perszonálunióért vagy csak simán megkapja egy másik állam az országot, mint örökség?
én úgy tudom hogy megjelent valamiféle kollekciós pakk, abban benne kéne lennie az összes eddigi kiegészítõnek

egyébként az alapjátékban, ha 1453-ban kezdesz, elõször tényleg célszerû a balkánt stabilizálni mielõtt nyugatra fordulnál. használj lovasságot, írtsd ki a seregeit, azután kezdj el a tartományainak elfoglalására koncentrálni - ha nagy haddal jön vonulj vissza, tereld össze a seregeidet és várd be bánátban - van egy nagyon jó hadvezéred az induláskor, ami nagy elõny! használd ki!
kössz kissssss!
Ez az electoros dolog nem teljesen tiszta, de igaz amit mondasz, hogy fura lenne, ha úgy befolyásolhatnám a választófejedelmek összetételét, hogy az nekem kedvezõ legyen (mondjuk most épp négyen a hûbéreseim! :-)

a királynõvel kapcsolatban meg az volt a problémám, hogy mintha azt olvastam volna valahol, hogy nõ nem foglalhatja el a német-római császárság trónját! egyébként azt is írja rá, hogy emperor! :-)

Deus vultra nincs ötleted?
Hegi90
Uhh, most töltöttem le, hogy kipróbálhassam, hát jó nehéz játék, de a végére egészen belejöttem, amíg a törökök le nem rohantak, míg a bajorok ellen segédkeztem az osztrákoknak 😛

Egy kérdés: magyar üzletekben csak az alapjátékot látom. Kiegészítõket honnan tudom megszerezni?

császárként nem tudsz változtatni saját száj izednek meg felelõen az electorok listáján csak úgy lehet hogyha fojamatosan rossz kapcsolatot tartasz fent az adót electoral és az electornak kell el döntenie hogy meg probál javítani a kapcsolaton vagy nem ha nem akkor valoszínüleg le is mond a választási jogárol új electort pedig pont fordítva kell beválasztani.

aki épen az országodban uralkodik az is lesz a császár vagy császárnõ

helló!

hogyan lehet változtatni azon, hogy ki legyen elector a német-római császárságban? azt gondoltam, hogy császárként tudok ezen változtatni, de nem találtam semmi ilyet - vagy csak akkor lehet, ha az egyik választó állam megszûnik létezni?
egyébként az teljesen normális vagy csak egy bug, hogy a királynõm lett a császár?

ja, még a "Deus vult" (vagy mi...) ideáról akartam kérdezni, hogy annak tulajdonképpen mi értelme? mert az In nomineben már nem jár stability és badboy pont, ha más vallású ellenfelet támadsz be, ez pedig pont azt tûntetné el, vagy mégsem?
Solten
Kell hogy legyen. Vedd fel a kapcsolatot a supportal: link

"I contacted the Hungarian distributor and they sent my CD key! Bless God huray and so on! Be this an example for all hun EU3 MP players!

"You need to contact the Hungarian distributor. They forgot to print a key on the manual/CD, so all Hungarians have this problem. They were kind enough to send me a key after I asked for it."

Try this: [email protected]"

Saor Alba

Hát de én a magyarhoz nem kaptam semmiféle serialt.
Solten
Eredeti serial kell hozza... 😊

Saor Alba

Valaki megtudja nekem mondani, hogy miért nem tudok az EUIII fórumába írni?
$vbulletin->userinfo, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
2. If not, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.

If you fear your account might have been disabled without knowing why, you should contact the Forum Administration. Do not re-register under a new name!
Log Out Home
Solten
Hi. link

Saor Alba

Ja a verziószámom EU3 3.1(QKVH)(Ha számit valamit)

Vagym ha nincs ilyen progi akkor árúljátok el miket írjak át, hogy az idõ elmenjen nekem kb 9999-ig. 😊

Hello tudnátok segíteni?

Nem tudtok valami idõ kitoló progit met nekem 400év nekem a lófasszal egyenértékü. 😄

Megakarom hódítani a világot. 😄

hûûûû... köszi szépen!
nem is tudtam, hogy van ilyen kis wikis oldal. ez elég frankó!
ezt a "harbor fees"-t én is láttam, de mivel épp ilyen bevételem nem volt, ezzel nem is foglalkoztam
én alapjátékkal játszom, és ott nincs ennyire megbonyolítva... lassan be kéne szereznem az originalban :S
Solten
Wow, most latom a CoT-tulajnak meg 'Harbor Fees' bevetele is van...

"Mecklenburg: Mecklenburg owns Lubeck which starts off one of the richest CoTs in the world. Not to mention one already has 5 mercehnts placed there. Then Mecklenburg has a chance to join the Hanseatic League, which boosts trade efficency. If for your first National Idea you choose shrewd commerence, Mecklenburg can easily become the richest nation in the world. "

Ez a gond (szamomra), hogy az MMP mod szinte teljesen eltero az alapjatektol. Lubeck kulonallo 'Imperial City', es nem a leggazdagabb CoT (asszem' Velence meg Alexandria lekorozi).

Saor Alba

Ajánlom az oldalt:

http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Tolls#Tolls
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Vassal
Solten
"A bevételeim közel 20%-át adják a "tolls" vagyis a vámok. Az honnan jön?"

Nalam egy ket orszagnak van ilyen specifikus "tulajdonsaga", pl. Danianak van a sound toll, az athalado ker.hajokat lehuzza az athaladasert Az Eszaki tengerrol a Balti tengerre. Oldenburgnak meg van river toll.

"És egyébként a hûbéreseim bevételeik hány százalékát utalják át nekem?"

Meg tudod ezni a beveteli statisztikat (is - jobb oldalt -grafikon-szeru gomb).

Saor Alba