11580
Europa Universalis III
-
#4540 a cheat ablakot asszem shift+0 (azaz nulla) tudod megnyitni. kódokat meg nézz, nemtom őket.
(google) -
Zbence111 #4539 Sziasztok!
Tudnátok mondani kódokat a játékhoz?
Tudom most bénának gondoltok h nem tok 3 billentyűt benyomni és beírni a kódokat, megpróbáltam e semmit se csinált az alt21es se a F12es hiába írtam be a kódokat.
Előre is köszi. -
kissssss #4538 na most a vallás az úgy működik hogy van a keresztény csoport ebben benne vannak a protestánsok reformátusok ortodox és katolikusok ezek tudják egymást trónját meg örökölni és annektálni is a többi vallásnál is ugyan ez a helyzet.
viszont egy pl:református ország nem tud annektálni egy síita nemzetet.
ezzel a Claim Throne lehetőséggel nem nagyon szoktam élni még hogyha jogos is a követelésed (másik uralkodó utódjának túl alacsony a befolyása)
akkor is az összes másik házasságban lévő nemzettel elég durván szokott csökkenni a jó viszony és emellett még ugye háborúznod is kell a célország trónjáért de ha sikerül ki erőszakolni a perszonáluniót akkor is csak (asszem) ugyan annyi esélyed lenne megörökölni a trónt mint háború nélkül.
Solten régebben le írta pontosan mik kellenek ehhez. -
#4537 Claim Throne-vel megtámadom japánt. Ha győzök (miér ne győznék? :D), és perszonálunióban leszünk megminden, akkor beolvadhat valahogy? és ha igen, hogy? -
#4536 köszönöm a tippeket! :)
esetleg, ha nem ugyanaz a vallás, áttudom őket valahogy téríteni? -
tttttom #4535 Azt el ne felejtsd említeni matthias barátom, hogy mi multizunk ma. :D -
kissssss #4534 vallásnak egyeznie kell királyi házsaság minimum 190 viszony katonai szövetség és egy jó adag szerencse meg még 10 év kb ezek kellenek. -
Amergin #4533 Uralkodó csere kell vagy nálad vagy nála. Nekem ez után sikerült Erdélyt beolvasztani, pedig próbáltam egymás után sokszor, de más nem segített. -
#4532 ja és HttT -
#4531 Minggel vagyok. hogy tudom a vazallusaimat rávenni arra, hogy beolvadjanak? (200as viszony, béke és magas presztizs megvan, ők mégsem akarnak beolvadni) -
geo91 #4530 boldog szülinapot! -
geo91 #4529 megköszönném legyen akkor benne minden :) -
#4528 xD
Ha gondolod, csinálok az enyémről neked torrentet. -
geo91 #4527 letöröltem már a gémet meg mindent... majd mindent leszedek újra... -
#4526 Jah, hiányzik neki valami dll vagy mi a genyó, mi? Nekem is le kellett hozzá szedni, nem tudom, hogy mi az, de leszedtem és így már jó =).
Írdd le a nevét, és felrakom azt is. -
geo91 #4525 betöltésnél hibát észlel és kilép -
#4524 Nem tudom, még nem próbáltam úgy, de gondoltam nincs vesztenivalód :D -
geo91 #4523 akkor ezt sima eu3-ra is fel lehet tenni? nem kell hozzá in és na? -
geo91 #4522 na le is jött. köszi szépen! -
geo91 #4521 közben valamiért jó lett az előző link most azt szedem fél perc és lejön. -
#4520 Eddig nem volt vele probléma
katt -
geo91 #4519 ne legyen a fájlnévben szóköz ha feltöltesz -
geo91 #4518 Oops! (404)
We can't find the page you're looking for. Check out our FAQ or forums for help. Or maybe you should try heading home. -
#4517 tess
majd szólj ha leszedted már, mert jó sok helyte foglal -
geo91 #4516 lenne egy kis problémám... újra fel akarnám tenni a httt-t, így feltettem az alap eu3-at, majd az na-t. de mikor az in-t tenném fel, kiírja, hogy már fel van téve így nem engedi feltenni. mit tegyek? próbáltam nem telepítős in-t keresni, de nem találtam... :C -
Gol000 #4515 Lenne egy kérdésem:Miért fagy be az Europa Universalis III:Complet amikkor az alap játék simán ment?(de azt a "kezet" tudom mozgatni) -
#4514 A badboy témában szakértő vagyok :). (200 fölött volt kb 20 évvel ezelőtt). Előszőr a tények:
Httt: a magas infamy legnagyobb velejárója az hogy évente csökkenti minden nemzet érted érzett alázatát, tehát ha nem javítol rajta akkor pár éven belül midenki -200-as lesz, ennek velejárói: vazallusaid előszőr megszakítják a szövetséget, utána fellázadnak; az államok figyelemztrttnek majd hadatüzennek( ha egy is hadatüzent utána majdnemminden hónapban kapsz egy újjat). De szerencsével lehetnek békés korszakaid is, örülj neki. Természetesen nemhogy pápa nem leszel de még egy darab ilyen püspök vagy mi-d de lesz.
simaeu3: sajnos ha túlléped a limitet akkor itt szétesik az országod amiatt hogy többen támadnak meg mint amennyi diplomatát kapsz, szal ha megállás nélkül tudnál békülni akkor sincs esélyed, és a magas War wearniers miatt belső lázadások adják meg a végső döfést. -
#4513 valamint csökkenti a legitimációt is, ami szintén növeli a lázadások esélyét. -
#4512 "Mindössze a badboy-tól félek, hogy mi lesz, ha 30 fölé megy?"
Kitor a vilaghaboru ellened... Azt hiszem ez (magas badboy) lazadasokat is hoz magaval, ami nagy terulet eseten kellemetlen. -
Amergin #4511 Az lesz Mindössze a badboy-tól félek, hogy mi lesz, ha 30 fölé megy? Most 24, de ha nekimegyek Kasztiliának (nyilván a csomó terület miat tteszem), akkor bőven 30 fölé fog menni
Vajon fogok tudni kezelni egy ilyen helyzetet? -
MasterMind #4510 Sziasztok, létezik a HTTT-hez műkődő magyarítás, olyan mint ammi a Complete verzióhoz készült? Mert az az igazi... -
tttttom #4509 Fasza!!! De én akkor is a spanyoloknak drukkolok. +Hajrá magyarok. -
#4508 Nincs mese, meg kell hoditanod most mar a vilagot... Es a magyar lesz az uralkodo arja nemzet... -
Amergin #4507 A magyarokkal én is kolonizálgatok, de csak mellékesen, jobbszeretem elvenni a többiek kolóniáit, mint háborús jóvátétel
Anglia összes karibi és dél-amerikai gyarmatát elvettem. Anglia nem ellenfél már és nincs is területe az "érdekszférámban", most már a spanyolok jönnek, mert utánam ők következnek erőben meg ők még nincsenek megtöreve és óriási gyarmatbirodalmuk van...
Az észak-afrikai terjeszkedés sem rossz, lehet hogy Tunéziával kezdem: a spanyolokkal szöviben vannak, így CB sem kell a spanyolokra
Nagyon feltáposodtam, az az igazság...
Jövedelem
Az új Európa = birodalom + vazallusok. Hiányoznak a képről a közép-amerikai és közép-afrikai gyarmataim. -
#4506 Franciak mas eset, naluk az a problema hogy a gyarmati feketek a munkas-rabszolga reteg, foleg gyarakban dolgoztak, az ipar leepulesevel / rabszolga-3-ik vilagbeli orszagba telepitese miatt, sokan az utcara kerultek. Erre jott meg a nyakukra "par" bevandorlo (szinten Afrikabol), szoval a sok millio munkanelkuli mit kezdjen a szabadidejevel? Autokat gyujtogat...
Nagy Britanniaban inkabb a rengeteg lengyel a "problema". Azert zarojelben, mert a ket kezuket osszetehetik hogy nem pl, a borsodi norvegok jottek helyettuk... Ugyanis kemenyen dolgoznak, adoznak, tisztak, nem szagosak (relative). Pakisztani/indiai/egyeb gyarmati nepek is vannak de ok tobbnyire a kajabiznicben utaznak, tehat ok is meloznak. Ja meg kisajatitottak a gyorsettermeket (max. a manager feher) meg egyeb aprobb muszaki boltokban is szeretnek dolgozgatni. Ja es a posta... Postakon szinte csak arab melozik... (egy belvarosi egysegben egyszer ket skot volt a pult mogott azt hittem almodom hogy ilyen is van). A kezbesito viszont mindig feher. Hm, erdekes. Egyszer lattunk baratnommel egy fekete sracot, alig hittuk el. -
#4505 Bakker óriási harcokat vívok, sajnos egyre többet kell visszatöltsek amiatt hogy ne semmisüljön meg valamelyik 15k-ás seregem, mindenkivel -200 a viszonyom, az infamy "csak" 60 (30 a max) pedig már kb 20 éve egyetlen infamy-t se szedtem be, úgy békülök hogy az esetek 75%-ban nem kérek semmit (mert pénze nincs, és a core-okat meg egyebeket már rég elkértem valamikor, ugyanis europában már minden állammal legalább 2x háborúztam,természetesen sose vesztettem) de a mostani helyzet érdekes :p egyszerre megtámadott a török,a golden horda, branderburg és haverjai. Egyetlen dolog amiért nem adom fel az hogy nagyon jól haladok a kolonizációban, 1680-ban megvan a 4 legközelebbi sziget, így az europai államok még egy jó darabig nem fognak kolonizálni :D max afrikában. -
kissssss #4504 a játék vége felé több dél amerikai és közép amerikai ország is megjelenik a térképen ugye van USA Mexikó haiti Venezuela Chile Argentína Paraguay és asszem még Uruguay.
-
kissssss #4503 tanítanak külföldön is történelmet csak nem sok mindenkit érdekel egy agonizáló végletekig pesszimista önsanyargató nép mint mi.
azon sem csodálkozom hogy néhány embernek csak Lengyelországig terjed a világegyetem ezt a jelenséget félig meddig be tudhatjuk annak hogy nyugat európai országokban jó néhány fokkal jobban élnek az emberek (már aki) és a nagy harmóniában és kényelemben hajlamosabb az ember el kényelmesedni mind fizikailag de legfőképpen agyilag.
persze még ezer egy dolog közre játszik itt de inkább nem sorolnám fel nincs kedvem könyvet írni ide.
ja igen említetted a litván csajszit minap néztem egy videót Londonról youtube-on és London egyes részein már csak afrikai és kelet európai bevándorlok császkálnak jóformán heh hát igen valahogyan szinten kell tartani a népességet a növekvő élet színvonal miatt a lakosság is el kezd csökkenni.
a franciáknak bele tört a bicskájuk ebbe a népesség növelési módszerbe kíváncsi vagyok hogy az angolok hogyan kezelik ezt a problémát vagy már ott is fel gyújtogatják az autókat? -
ganges #4502 Helló!
Nem is tuttam, hogy ulyen CB-k is lehetnek:Nationalism, Revolutionary war, Imperialism, Liberation.Ezt a Rev.France-val vettem észre.maradok Republic.léptetem ki a tartományokat a HRE-ből, a királyságokat megbuktatom, úgy, mint később a HRE-is meg fogom:)Csak a lázadások :(
Very Easy Difficulty
Lgimitacy:(max/..)50/65
Igen útálnak.Dehát melyik király adta volna át önként és dalolva a koronáját.Még az Oszmánok is hadat üzentek.Ráadásúl Haiti meg független.Őt hagyom, mert szeretem az amerikai országokat.Vannak ilyenek is:
UPCA:ez mit jelenthet.Közép-Ameriában lehet "csinálni".Ez lehetne:United Pacific-Center of Armerica.(az angol tudásom közel van a 0-hoz)
CSA:Ez valami Amerikai Konföderált Államok. -
#4501 Legjobb, hogy tegnap kerdezte egy litvan csajszi, van-e Magyarorszagnak tengere, mondtam, volt.. Aztan meseltem neki trianonrol, csak nezett nagyokat... :)
Hihetetlen, kulfoldon nem tanitanak foldrajzot vagy mi?? :)