Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja meg a mod amugy az In Nominee-hez készülne. 😊

Helló!

Valaki tudna nekem segíteni? 😄

Egy saját önálló módot szeretnék csinálni az EU3-hoz. 😊

Extra tartományokat adni pl.: Magyarországnak és az akkori kornak megfelelõ létszámú lakosúra átírni az összes tartomány népességét.

Meg a project neve amúgy Mini Changeing For EU3 lenne.(MCFEU3) 😊

Ja meg valaki adhatna linket ahhoz, hogy mit hogyan írjak át. 😄

Jellemzõk röviden:
-Történelem hû terület nevek+Lakosság
-További tartományok Magyarországnak és a Balkánnak.
-Néhány fiktív/történelmi küldi a magyaroknak. 😊

ööö addig értetem hogy torrent de utána már el vesztetem a fonalat most mirõl is van szó? :-D

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Hegi90
nem, de mi az a mobs?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Vagy nem kell?
Sziasztok!
A torrentel kapcsolatban:
Nincs még fent a torrent( de majd febt lesz).A Mobs, vagy micsodát is intézzük😊)
Kérdés:
Hogy kell creckelni?
Hegi90
fõleg ne olyan szövetségeseim ellen, mint mondjuk pl Svédország, akivel mióta kibékültünk, szövetségesek lettünk (ellenben a köcsög osztrákokkal, akik szarnak mindenre 😄)

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
de akkor ne kérjen tõlem minden kis szar tagállam segítséget olyan nagy birodalmak ellen, amik nagyobbak mint Európa <#gonosz1>

Botond
A valóságban sem szerették az erõs uralkodókat, mert azok hajlamosak voltak beleugatni mindenbe, ezért mindig vmi gyenge ország balfék ualkodóját választották császárnak, amíg a habsburgok aztán végül magukhoz nem ragadták a hatalmat. 😊
Hegi90
fuuuu poroszokkal kurva nehéz császárnak lenni :S

Solten
Ha megszokott lenne az mmp-ben, nem csodalkoznek... 😊

Saor Alba

sziasztok.

légyszi valaki küldje el nekem emailben a cultural assimilation eventet! véletlen kitöröltem :S

[email protected]

örök hála 😊

azért kell, mert már nehéz egybentartani a horvát birodalmamat, sokféle balkáni hülye nép meg még olasz is, mindenhová autonóm közigazgatás kellett aztán igen keménykednek 😊 Be kéne olvasztani pár népet horváttá mert így elég sok hadat kell alkalmazni aztán viszi a pénzt eléggé... 😄
Kosovo-n kívül minden Core provincia, és mégis ez van <#pardon1>

ehh látom zajlott az élet amíg ismerkedtem az in nomine-vel
#2915 hhuuu baszus látom te is meg szívtad régen én is így buktam 1 kontinenst el -.-'
solten a fantazy világ üldözni fog :-D nem menekülsz.

én meg neki áltam ír országot össze kalapálni leinsterel vagy valahogy így írják most épp azt várom hogy munster be támagyon már engem a csapda már kész <#eplus2><#hamm><#eplus2>

Hegi90
Kösz solten 😄
megnézem majd ezt az ini-t is.

Amúgy:
nemtom, hogy a kiegek vagy a mod miatt lett ilyen... DE EZ KURVAJÓóó

Elég rég élveztem már ennyire a játékot 😄
ugye poroszokkal voltam, a mission pedig végül az lett, hogy szerezzek egy lengyel tartományt. Szövim volt Dánia meg Türingia (bár õ nem csinált semmit). Lengyelek szövije az oroszok voltak. Dánia Svédországon keresztül támadta az oroszokat Északról, én addig egyre jobban toltam visszafelé a lengyeleket. A Balti tengert blokád alá vettük. A háború kb 60 évig tartott, de az 50. évben váratlanul meghalt a herceg, és nem volt örököse se. Két nagyhatalommal viszont volt családi kapcsolatom: Ausztria és Svédország. Ausztriát választottam, mint HRE vezért, és amúgyse akartam, hogy legyen mégegy szárazföldi front. A svédek iszonyúan elkezdtek nyomulni, a balti partokat elfoglalták, mire össze tudtam szedni egy ütõs sereget, és Ausztria is végül oda tudta koncentrálni a seregeit. Aztán kiegyeztek White peace-ben. Viszont van amit nem értek: én most miért nem lettem perszonálunióban Ausztriával? vagy legalább vazallus vagy mittomén. Olyan mintha nem is történt volna semmi. Kaptam egy új herceget és ennyi.... :S Többre számítottam. Az alliance meg "impossible".

Amúgy nálam van a világ legdurvább hadvezére. Összesen 17 pontja van, volt már hogy 6ezres sereggel bealázta az oroszok 23 ezres seregét (!!!!), idegenben.

Solten
Valami gaz van a jatekomban (bug?), alakul a Fantasy-vilag... <#zavart1> Krim bedaralja lassan az oroszokat (? sose lattam meg ilyet...). Spanyolorszagot majdnem szetszedte egy lazadas, Portugaloknak jutott vagy 3 tartomanya. Wallachia bekebelezte a fel Balkant (hoho). Torokok elvannak magukban, lassan beke nobel dijat kapnak (<#rolleyes>). Norvegia elkezdett kolonizalgatni (???)...
Ehh, megvarom az MMP-t 1.5-t... <#zavart1>

Saor Alba

Gyerekek, egy jó tanács, sose váltsatok át másik programmal Alt+Tabbal anélkül, hogy megállítanátok az idõt. Nekem most sikerült így szétbomlasztanom az Oldenburgtól Kamcsatkáig húzódó birodalmamat... és a legjobb, hogy csak egy jó hatvan évvel ezelõtti mentésem van, mert az autosavet felülírta... 😛 Na mindegy, akkor újralenyomjuk kínát...
Solten

Saor Alba

Solten
Raklikkelsz a tartomanyra, majd a tartomany nevere (korona mellett):

Saor Alba

Botond
Ez teljesen lengyel nyelvû. 😊 Gondolom ini-ben lehet átírni. 😊
Hegi90
varsót úgy írja hogy Warsawa 😄DDDDDDDDDDDDD
és hol?

Solten
At lehet a tartomanyokat nevezni.

Saor Alba

Solten
Jo akkor Wroclaw, Opole... <#rolleyes> <#vigyor> kieg.enkent-modonkent valtozik...

Saor Alba

Hegi90
van valami ötleted, hogy normális legyen a nevük? 😄

Hegi90
nem. ez a mod amit solten linkelt, meg a 2 kieg meg a patch.

Botond
Lengyelül nyomod vagy mi?😄
Hegi90
rofl.
különben tippelhettek, ki az Emperor -.-

Solten
lol

Breslau, Ratibor: link

Saor Alba

Hegi90
valóságban énis tudom, hogy hol van, de a játékban nem látszik 😊)
ha tudod, akkor elmondanád, milyen provinciákról van szó?

Botond
És van tartomány keresõ gomb amúgy a játékban. 😊 A go capital fölött vagy alatt a jobb alsó részen.
Botond
Hát egész konkrétan ott ahol a valóságban is. Csehekkel nyugaton határos tartomány.
Hegi90
poroszokkal kaptam egy olyan missiont, hogy conquer silesia.
Na ez a játékban pontosan hol is van? oO

nah most hogy meg van az in nomine (angolul -.-) neki is álok valamelyik félre esõ távoli európai országal hmmm asszem norvégia jó is lesz de még írország létrehozásán is gondolkodom 1 sziget jól védhetö max blokád alá vesznek majd XDXD majd lesz valahogy.

nah le szedtem a netröl az angol verziót 2 kiegel együtt és ki próbáltam amit mondtál de be halt az egész indításkor így inkább vissza csináltam az egészet majd ki találom hogy az új dolgok közül mi micsoda. szerintem újra le kéne az egész játékot fordítani mert 1 ugye vannak a kiegészitök új szövegekkel 2 sok mindindent el szúrtak a fordítás közben pl: janicsár gyalogságra váltottam és ugye ha rajta hagyod a kurzort akkor ki ír egy kis történetet és nekem meg fel volt cserélve ez a szöveg valamelyik lovas egységnek a történetével úgy hogy elégé fél munkát csináltak de még így is el viselhetõ.

hhahahaha ez tetszet még jó hogy én már rá jöttem egy jó kis túlélési módszerre :-D

Solten
MMP mod letoltes: link (par nap es itt az 1.5)

Ez mekkora hulyeseg mar hogy Szept. vegen jelenik meg Magyarorszagon: link

Civilizalt orszagokban mar reg kaphato...

Saor Alba

Solten
A forditas szerintem katasztrofalis.

#2885: fel van darabolva, de par ev alatt egyesul Ausztriava.

Saor Alba

Hegi90
"Örököld meg a cshe trót(ez a legehezebb)" lol.

nem baj ha eredeti az alap.

csak nekem eredeti az alap, nem baj?
torret, ok.
Csak látom, hogy "utáljátok" kis hazánakt, mert nehéz.Egyszer(alapo) kódok élkül világhatalom voltam 1700-ra😊)
Íme, a terv:
Küld a sereged Bánátra(maradj ott, amig em békülsz ki automatikusan a tötökkel.(ez megmaradt😊)
Tipp:Csinálj + 2 gyalogsági ezredet, de ne zsoldost!
Örököld meg a cshe trót(ez a legehezebb)
A +10 %-os kereskedelmi hatékonyságot válaszd(kettõ is van, egymás után mind a kettõt)
Ne váltosztasd a kölcségvetést, hagyd úgy.Spórolj, kicsit háborúz a szászokkal(fõleg egyetemes tartományokat!!
Minimim +1-es stabilitás(mert ha lejebb va nem jön kereskedõ)
a következõ évszázadot(1500-1600) csak spórolj, s péíts 6-8 egyetemet, 2 fegyvermûhelyet, éhány finomítót, stb...
A következõ században(1600-1700) gyarmatosíts, menny keleti kereskedelmi központokba is.A század végére minimum 25 kereskedelmi központodnak kell, hogy legyen max kereskedõkkel( nem muszály monopólium, csak 5)
Igaz az 1700-as évek elejére kb 5 központ maradt nekem.Ezutá már nem mentem tovább.

Továbbiak:Az éves adóm 100 fölött volt, a havi 28 körül.Lehetõleg csökketsük az inflációt.Az 1600-as évegre van 21 ezred lovaságom, 16 ezred gyalogosságom, és 6 ezer ágyúm.Szövetkezz a bajorokkal, kebelezzétek be az oszrákokak, stb(Õ kezdeményezzen, bármit a bajor).A litváokkal és a legyelekkel nem volt bajom.Az 1490-es években megváltoztattam államformámat zsarnoki monarchiává, van néhány hajóm, és én vagyok az 1. anglia a tizenvalahanyadik, fracis meg a 8.😊))

Röviden ennyi.
Hegi90
52 mega, ha gondolod feltöltöm neked vhova.

Hegi90
én konkrétan leszedtem torrentrõl, kiegekkel, peccsel együtt.

Solten, vagy bárki. Neked/ nektek(bár akinek) megvan a 2 kieg.(Hisz a solten álltal készült képek IN-os térképmodot mutatak).Hol lehet letölten(ingyen vagy nem)?Mert a hivatalos oldalo nem találtam semmit😞(Meg ezt az MMP-re is kíváncsi volnék.Egyszer láttam egy oldalt, ahol mind a kettõt meg lehet rendelni CD-be.(Csak elfelejtettem a holap címét)😞(
Tudnátok sgíteni??
Hegi90
felraktam a két kieget, a patchet meg a modot. Az eredeti játékhoz képest a játék így.... elég távoli 😄DDD

a játék könyvtárában van egy olyan mappa, hogy "localization" - vagy mi...
na abban van néhány .csv fájl - a legnagyobb a text.csv, de a többit is megérné megnézni
ha excellel nyitod meg, akkor azt fogod látni, hogy az elsõ oszlopban felsorolja az egyes dolgok nevét, ami alapján a játék azonosítja azt az adott elemet (pl.: EVTNAME19999, stb.) - a következõ oszlopban pedig megtalálod a hozzá tartozó angol szöveget. Na utána jön a többi nyelv, és az egyik közülük a magyar. Megteheted, hogy a magyar nyelvû oszlopot egy az egyben átmásolod az angol helyére, és akkor a játékban magyarul jelennek meg a dolgok. Speciel nekem nem volt a legszimpatikusabb, mert egy csomó betûtévesztés, félrefordítás van benne, ami nagyon zavaró lehet, ha már a legtöbb dolgot megszoktad angolul

Bármit is próbálsz módosítani, mindenképpen csinálj róla biztonsági másolatot, nehogy aztán megbánd
meg hát azt is tudnod kell, hogy én az IN-nel nyomom, és lehet, hogy ez az alapban még nincs is így benne, de azért megérné megnézned, hátha...

ja, és ha a módosítás hatására a játék betöltése közben a kiírt karakterek furcsán néznek ki, és nem is tölt be a játék, akkor szólj, mert nekem volt ezzel problémám, de sikerült megoldani
az mmp-ben az osztrákok nem olyan durvák, mert fel vannak darabolva négy részre (alsóausztria, stájerország, tirol és van egy cili nevû ország, amely egyetlen tartományból áll, és ez a tartomány nincs benne a sima játék egyetlen verziójában sem)

a törökök viszont meglehetõsen genyák - folyamatosan támadnak az elsõ pillanattól kezdve õrült nagy seregekkel. vissza még visszavertem õket, de az ellentámadás már lehetetlen volt. mivel folyton legyõztem a seregeiket sikerült kiharcolni egy white peacet. erre elfoglalták havasalföldet és moldovát és újult erõvel estek neki magyarhonnak - na akkor hagytam abba - azóta nem is próbáltam

azt viszont meg tudom erõsíteni, hogy sokkal több dolgot sûrítettek bele mint a sima játékba, így sokkal valószerûbbé is tették - legalábbis szerintem - ennek megfelelõen viszont a nehézsége is nagyon komolyan megnõtt
szerintem igen :-D :-D a törökök meg az osztrákok között JUJ X-(

hmm valaki nem tud valamit arról hogy készül-e egyáltalán a 2 kighez magyarítás mert én már fel túrtam a fél netet és nem találtam semmit fura lenne ha csak így félbe hagynák az egészet az alapot le fordítják a 2 kighez meg hozzá sem nyúlnak akárki is csinálta a fordítást az eu3-hoz.

Hegi90
még mindig jobb mint Franciaország <#idiota><#wow3>

Solten
Nem probaltam meg. Mostani jatekomban bekenhagytak a torokok, csak Ausztriaval volt perszonalunioban es megorokolte... (Osztrakia) :/

Saor Alba