11580
Europa Universalis III
-
SzQk #4700 Köszi! Azt vettem észre, hogy külön vannak, mert már leszedtem. Csak van hozzá magyarítás? Mert a Complette van meg, és azt írták, hogy abban van Magyar. De én még a nyelv beállítást se találom sehol! :S -
hollófernyiges #4699 Nem kell menned hanem mehetsz ha akarsz, kapsz ellene casus bellit. Fordított esetben nem kapsz.
Van Magyarország, bár szokás szerint elkúrták Erdélyt. -
SzQk #4698 És hogy van-e hozzá magyarítás? -
SzQk #4697 Helló srácok!
Még nincs meg a játék, de tudni szeretném, hogy vannak-e benne Magyarok? -
medve54 #4696 Köszönöm a válaszokat. Lenne még egy kérdésem: Ha én vagyok a keresztény Hit Védelmezője és megtámad egy nemkeresztény egy keresztény államot, akkor nekem mennem kell segíteni. Ez tény. Ám ha ez fordítva történik, tehát ha egy keresztény üzen hadat egy nemkereszténynek, akkor is mennem kell? -
hollófernyiges #4695 "a kolonizálható területek kereskedelmi árucikkei(pl búza, arany, vas, hal) fixek vagy esetleg véletlenszerűek?"
Véletlenszerűen fixek :) Minden térségnél néhány áruból random választ, pld Nyugat-Afrikában búza, rabszolga, arany közül. -
medve54 #4694 Időközben rájöttem talán a kolóniákból és egy új kereskedelmi központ építéséből nőhetet meg a jövedelmem.
Nem tudja valaki hogy a kolonizálható területek kereskedelmi árucikkei(pl búza, arany, vas, hal) fixek vagy esetleg véletlenszerűek?
Perszonálúnió a lengyelekkel(bár ez pont nem látszik)
A régi királyom halálával a fia került a trónra és a lengyelek úgy döntöttek hogy átadják országukat:
-
medve54 #4693 A játék kezdésénél az inflációt a "From gold"-ra tekertem így szinte nincs is. Viszont amit az elöző üzenetemben írtam azt úgy értettem hogy maga a havi bevétel nő (tehát ami bejön az adóból, kereskedelemből stb), de nagyon -
kissssss #4692 nos ha szedsz be havi bevételt akkor talán azért :-D igaz ez nem ajánlott, tudod így elég nehéz válaszolni/segíteni hogy semmi infót nem árultál el vagy esetleg egy két képet be linkelhetnél volna hogy képben legyünk.
nem lehet hogy kevesebbet költesz mint amennyi kiadásod van éves szinten? a játék elején és vége felé elő szokott fordulni hogy az ember már nem tud mit kezdeni a pénzével.
lehet olyat is csinálni hogyha van aranybányád(minél több)és mellette van inflációt csökkentő épületeid/embered/national idea stb stb.. akkor lehet +bevételhez jutni.
ugyanakkor minden havonta beszedet adó a fejlesztésekre megy csak az éves bevételekből lehet meg gazdagodni. -
medve54 #4691 Sziasztok! aki szeretné kimenteni a világtérképet, annak csak F12-t kell nyomni játék közben! a játék mappájában ekkor létrejön egy "Screenshots" nevű mappa, melybe belementi a világtérképedet.
Nem kérdezte senki, de én nagyon sokat kerestem hogy hogy is kell, ezért írtam le. hátha más is szeretné tudni
Szeretnék kérdezni valamit. nem tudjátok miért nő a bevételem, magától!? Engem nagyon is zavar hogy ennyire nő, így már 100 fölött van, még a másodiknak (Burgundia) 65. Érdkelne ez hogy lehet, pár hónapja 80 körül volt és azóta nem foglaltam el semkit. -
kissssss #4690 erre gondoltál? 4.1b -
kissssss #4689 valóban? én még nem halottam erről. -
Dvd90 #4688 De, elvileg lesz, és a világ többi részére fog koncentrálódni -
kissssss #4687 nem és nem is lesz.
igaz nem is baj hogy nem lesz több még egy pénzlehúzás nem kell.
sokall több vásárlót tudtak volna szerezni ha ezt a 3 kiegészítőnek nevezet dlc lehúzást egyben adják ki. -
Kocsmáros #4686 van mar ujjab mint a httt? -
Kocsmáros #4685 aha kossz am htttvel jatszok -
kissssss #4684 1.core provinciának kell lennie mindenképp -
Dvd90 #4683 Hát így nehéz megválaszolni, h nem adtál meg verziót, na mind1 kb így zajlik:
1.A területnek ahova akarod core(ez nem biztos kell)+national focusnak kell lennie.
2.Nem lehetsz tagja semelyik kereskedelmi ligának
3.A környék ami a CoT-odon keresztül kereskedne legalább el kell érnie a 400 aranyt
ha ezek megvannak ráklikkelsz a provinciára és ott a kereskedelmi panelben(ahol leírja h melyik városon át kereskedik) ráklikkelsz egy kalapácsos+valami zöld ikonra és kész a CoT: -
Kocsmáros #4682 hello nemtudja valaki hogy hozhatok letra cot provinciat? -
Amergin #4681 Nem tud valaki normális modot In Nomine-hez? -
#4680 Sziasztok, legutóbbi Beta patch-et honnan lehetne leszedni?
Akinek megvan, az feltolná esetleg egy ingyenes megosztóra?
Előre is köszi -
Dvd90 #4679 Kiegészítem előző üzenetemet:
Érdemes lenne kipróbálnod a Rising Nation modot, ott meg vannak csinálva a technológia szintek 3000-ig, legalább is amikor utoljára néztem
azóta lehet több. -
Dvd90 #4678 Azzal csak egy probléma lesz, hogy valószínűleg csak olyan 1900-ig fogod majd tudni lejátszani, mivel a technológiai szinteket is fel kell moddolnod addig, különben amikor eléred a maximum szinteket kidob az asztalra a játék -
ganges #4677 Ezt tudom, de engem a történelmi eseményk is érdekelnek(1.vh.) -
tttttom #4676 én 99999-re írtam át az időkorlátot. :D -
Bonaventura #4675 Az adatait nagyon nehéz lenne összerakni és sok idő,de csak,ha az érdekel,hogy sokáig tudjál játszani,arra van egy megoldás.
megnyitod:EU3/mods/általad választott mod/common/defines.txt
Ott van:start_date = 1399.10.14 end_date = 1821.1.1 és csak annyit kell tenned,hogy átírod az end_date = 9999.1.1 -re vagy amennyire akarod.
-
ganges #4674 Lehetséges lenne az, hogya The Dark Years(900-1399) és a Wohle World(1399-1918) adatait összerakjam?Mert így egy több, mint 1000 éves szakaszt játszhatnék végig.
Probléma:
TDY:az egyik tartomány fájlával baj van, s nem tölt be
WW:nem tudom letölteni:( -
ganges #4673 Akkor lehte, hogy inkább megcsinálom a régi(eddig elérhetetlen) álmom:Németország! -
ganges #4672 Ok, kösz. -
kissssss #4671 hogy mi van na várunk egy percet ezt most nem értem.
kezdjük az elejétől.
Ha megcsinálom a Westernise-t, akkor a játék végéig tart az Western Influence.
(nem nem tart addig 2 részből áll a Westernise az elsőt megcsinálod(grovement) megkapod az Inluence ekkor jön a második része ez a katonai reform ha ezt is megcsinálod eltűnik az Inluence ennyire egyszerű.)
cöhhh vagyis hát nem ennyire egyszerű mert amíg nem fejezed be a Westernise-t addig állandóan bombáz a játék mindenféle negatív hatással tehát pl:nemesek/parasztok félnek a változástól -1 stabilitás rosszabb esetben jobb esetre nem emlékszem bocsi :-DDDD ez a sok mínusz stabilitás mély nyomokat hagyott bennem.
ezt csak azért írtam le mert én Jeruzsálemmel megcsináltam a Westernise-t és meg kell mondjam vért izzadtam majdnem mire össze hoztam arabokkal lázadókkal meg ördög tudja mikkel még a hátam mögött
tehát minden erőddel azon legyél hogy véghez vidd/befejezd a Westernise. -
ganges #4670 Ha megcsinálom a Westernise-t, akkor a játék végéig tart az Western Influence.De a Westernise után lehetne a Military Reform, ami csak akkor lehet,ha nincs a Western Inluence.Tehát a Military Reform-ot meg se lehet csinálni???? -
#4669 -
ganges #4668 Meg még annyi, hogy próbáltam letölteni a Wohle World modot, de nem töltötte le, pedig rákattintoddal a Download-ra. -
ganges #4667 Tehát a pontom 100%, van három tartománya, és az összegük kevesebb mint száz, akkor tudom anektálni.A Personal Uniót azért kérdeztem, mert mikor még letöltöttem a játékot sikerült(nem volt még a patch meg).Tehát azért volt szürke a personal unió, mert többet ért volna, mint 100%? -
Dvd90 #4666 DE, ha HttT-vel játszol az annektálás máshogy működik, nem az számit h egy provinciája van-e vagy nem, hanem az hogy, akkor tudsz annektálni egy országot ha az összes provinciák összszázalékértéke nem éri el a 100%-ot. a kedvezmény meg igen csak arra van h kevesebb infamyt kapsz ilyen esetekben -
#4665 Hát nagyon nem... a CB csak annyit jelent, hogy milyen békefeltételek vannak kedvezményes áron, attól azt még nem tudod annektálni, max ha már csak 1 tartománya van, akkor kevesebb infamyval tudod érni az annektálást. -
ganges #4664 Helló!
1. Miért van az, hogy ha a CB-ben az szerepel, hogy Full Anexation, amikor nem is tudom anektálni.Gondolom, akármennyi lehet a tartományainak száma, annektálnom kéne, ha az egész országot megszálltam.(egy AAR-ban láttam, anektálta Skóciát)
2.A Claim to throne CB szerint vagy annektálom, vagy Personal Uniót csinálok, egyiket sem tehettem meg, pedig az egész országot megszálltam. -
#4663 Meg kellett volna várni a háború végét, és csak utána váltani Spanyolországra. -
kissssss #4662 lehet hogy az a 3 provincia core volt még a kasztíliai játékod során aztán mikor gondolom el követed azt a régi hibát hogy háborúzol Angliával hátad mögött félbehagyott gyarmatokkal szépen el szedte tőled és mikor lázadásokat csináltál a szigeteken azok inkább Kasztíliát választották.
ahhoz hogy jó esélyed egyen arra hogy a lázadók hozzád álljanak core-nek kell lennie a kiszemelt provinciáknak. -
ricsi081 #4661 1485 ben vagyok Spanyolországgal. Szitu:
Miután valahogy elvette tőlem anglia Madeirát, a kanárit meg azori szigeteket, elkezdtem lázadozásokat csinálni. közben angliát megtámadtam, így nem tudod figyelni a lázadásokat. 1478 -ban megkaptam a spanyolország címet (addig Kasztília voltam). És miután márcsak anglia maradt abban a háborúban, amiben benne volt:
Nápoly
Velence
Ausztria
Teuton Rend
Badenburg
Csehország
Lengyelország
Anglia
ez történt:
sikerült a lázadások DE TALÁLJÁTOK KI KIHEZ MENTEK A LÁZADÓK!!!!
én se hittem a szememnek, Kanári- Azori- Madeirai szigetekből létrejött Kasztília!!! Akivel 1399-től 1478 -ig én játszottam!
Ez hogy lehet?