Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tényleg bájosak ezek az egyetemek, É-Itáliában annyi van belõlük, mint a szemét. Még a cseheknek is van
Lysandus, hogy tudsz 2500 aranyat kérni tõlük? Én eddig mindig csak 25 v. 50 pénzt kérhettem (egyszer mehettem föl százig). Ez azért van, mert a többi ország mind ilyen csóró volt? Persze lehet, hogy azóta változott a helyzet, elég rég nem kértem már pénzt, de mindig úgy tûnt, hogy azt jobban féltik, mint a tartományaikat
Én azon vagyok, hogy a térképbõl a lehetõ legnagyobb terület legyen egyszínû. Európában már csak a dán és a norvég király és õk is csak a saját fõtartományukban. É és D-Amerika minden lakott területe az enyém és Afrikának is csak a keleti részén vannak olyan helyek, ahova még nem jutottam el, keleten pedig végre megtisztítottam az Arab félszigetet és a Kaszpi-tengerig daráltam a kazahokat és Timur szép népét. Igaz havonta valahol egy lázadás majdnem mindig kirobban, de ez igazán kezelhetõ. Ez a jó a bad boy-jal. Nyílván van némi otthoni forrongás, de a stabilitás lazán mehet maxon, mert az összes szomszéd fegyverszünet lejárta után azonnal támad, még akkor is, ha az ég világon semmi esélyük és nekem csak be kell õket kebeleznem. Kíváncsi lennék, hogy a kiegészítõvel meg lehet-e játszani azt a világ ura dolgot, mert én már 1622-ben járok az alapjátékkal, úgyhogy szép lassan ketyeg az óra és Kína még messze van 😊
Ausztriától csak az aranytermelõ provinciákat nyúltam le. Még csak nem is vazallus. Inkább banknak használom. Úgy 20 évenként megtámadom, ledarálom, és utána 2500 aranyat kérek a béke fejében. Fizetni szokott! :-)
Tényleg Havasalföld!

Én Ausztriát nem foglaltam el, bár ez volt a célom. Aztán valami zavaros diplomáciai helyzetben belesodródtam egy olyan háborúba, amelynek itáliai vonzata is volt. (Már nem tudom, hogy ki volt onnan és akkor az ellenség.) Nyertünk, aztán a béketárgyalásoknál - a fáradozásaimért cserébe - lenyúltam két tartományt. Amikor szemrevételeztem az új szerzeményeket, akkor derült ki, hogy hoppá! Mindkettõben egyetem van. Ezt követõen megvizsgáltam minden észak-itáliai tartományt, és felfedeztem, hogy abban a térségben a játék kezdetétõl van 8 egyetem. Vonzó falat! :-)
Mikor jelenki meg az MMP 2?
Mi a Hejzet a HT?-nal?(Heir to the Throne)
nem foglaltam el, csak háborúban vassalusommá tettem õket, ausztria az ennyém😊)
De a lázadások + a török szétszedet😞(
Egyépként Wallachia szerintem nem Oláhia hanem Havasalföldi Fejedelemég/Vajdaság.
én csóró még csak NA-val játszom, de gondolkozom már nagyon az IN-nen...
IN van fenn.

Nekem az a tapasztalatom, hogy ha 25 a force limit egy tartományban, akkor a pont 25 ezres sereg is fogyni fog. :-( Egy 25-ös csapat legalább 28-as force limitû provinciában állomásozzon, de jobb a 30 és akkor nem fogynak maguktól.

Moldovát, Oláhiát (Wallachia) minek foglaltad el? Max. Vazalusnak jók, de annak se nagyon, legfeljebb azért, hogy ne a törökök nyúlják le. Ne keletre vagy a Balkán felé terjeszkedj, ott csak csórók laknak. Hanem Ausztria, Friuli (aranybányák mindkettõnél), és Itália felé. Észak-Itáliában van 8 olyan tartomány, ahol alapból van egyetem. A +6-os bevétel se semmi, de ha elfoglalod õket, nem igazán kell már gov. tech-re költeni, mert a 8 egyetem +40 govtechet ad alapból.

Az ökumenizmus, vagy inkább ökumené pedig angolul okumenism. :-)
nem +20 stabilitás, bocs +2😊
Lysandus, Alal, nektek IN van??
Az ökonomizmus angoloúl mi?(Tán akkor én is válsztom)
Egyépként tech a tech group-tól is függ.
Latin(alap)-Nyugat Europa
Eastern(+10 %)Kelet eu + Észak afrika(a kinézet nem minden, ugyanis muslim gfx, vagyik muslim graf, semmi több)
Chinese(nem tudom, tán +20 %)Ázsia
Van még afrikai meg indián(dél-meg észak amerikai külön)Ezek a leggyengébbek.
A törzsi államformák +50%--os áremelkedés
Ha gyorsan akarsz fejlõdni akkor:
IN-ben easternnel(többivel nem tudom, hogy van-e?) a westisationnal latin leszel.Kereskedelm!Kevés Inflació.
Ezek a gyor fejlõdés kulcsa!Ja meg a minimum +20-es sabilitás(ezt már tudjátok miért)
Még a presztizsrõl:
Ha + akkor a nulla felé halad
A - akkor is.
A + több az esélyed örökölésnek, jobb a hadsereg morálja és az erõdök védekezõje
a -100 as a presztizsed a tartományaid azonnaá megadják magukat, mint ha nem is védené semmi, erre vigyázz!
Na most én kérdezek:
Miért van az hogy van hungary-val 25e seregem pressburgban(simán elbírta mikor nem voltam csásár)Utánna lettem császár, most nem vagyok és csak 21e-en vannak és havonta 1-el nõ a seregem😞(
Pedig még kéne 10e és ausztria vassal😊))
Hogy lehet képet felrakni ide??Mert majd, ha sikerrel járok, akkor raknék fel képeket
1461-ben járok, enyém svájc, moloa, walachia, és még cherson provence😊)

Vannak ilyen eventek, de az kicsit lassú. Nekem nem csak akkor volt spread of the reformation eventem egy tartományba, amikor katolikus államvallás volt nálam. Amikor megváltoztattam az államvallást reformátusra, akkor is tovább terjedt spotán módon a reformáció - igaz a protestantizmus is. Azt vettem észre, hogy a szomszédos tartományokból terjednek tovább az új vallások. Mondjuk én a váltáskor az ökomenizmust azonnal felvettem nemzeti ideának. Állítólag akkor jobban terjed az új vallás, ha nagy az országban a tolerancia az eretnekekkel kapcsolatban.
azt tudom, hogy misszionáriusokkal tudok téríteni, de az sokba kerül, és nincs elég papom. A spontán (azaz event vezérelt) váltásra gondoltam, mert hogy az általam látott eventek feltétele volt a katolikus államvallás (forrás: URL=http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Spread_of_the_Reformation_I]wiki[/url] és a többi)
A technológiák árára van egy képlet, azt hiszem a wikipédiában le is írták. Az ár sok mindentõl függ. Pl. minél több a tartományod, annál drágábbak. De van egy plafon. A kulturális, nemzetiségi, vallási sokszínûség is számít. Minél tarkább a kép, annál drágább a kutatás. Itt a cikk:

http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Research_strategy

Van benne pl egy rész, hogy a kereskedelmi kapcsolatok megkétszerezhetik, vagy háromszorozhatják a kutatás hatékonyságát, magyarul felezik, vagy harmadolják a felfedezési idõt.
Persze. A misszionáriusaid mindig az államvallásra térítenek. Tehát, ha protestáns vagy, akkor protestáns vallásra térítik a népet. Most ezen túl, ha egy határmenti tartományod szomszédja egy protestáns külföldi tartomány, akkor annak is megvan az esélye, hogy a te tartományod is protestáns lesz.
ha van egy katolikus országom, és nulla protestáns tartományom, akkor ha átváltoztatom a vallást, akkor késõbbiekben is elterjedhet a protestáns vallás a tartományaimban? Mert csak olyan eventet láttam, melynek alapfeltétele, hogy katolikus vagy ortodox legyen az államvallás...
1.
Éveenként változik, mivel a történelemben sem sikerült röktön olcsobbá tenni a kutatásokat.
A bekebelzés sokszorosan rontja a hírneved, mint a háború.
Köszi szépen, de még mindig nem tiszta minden.
1. Az oké, hogy mivel tudom növelni az egy hónap alatt a kutatásra fordított összeget/pontokat, csak azt nem értem, hogy ha nem váltotak a belsõ feltételek (nem változott az uralkodó, nem lett több manufaktúrám és másik tanácsadóm), akkor is megváltozhat-e az elérendõ küszöb az évek múltával? Esetleg van egy olyan védelem a játékban, hogy így akadályozza meg, hogy a történelemhez képest túl hamar ne fedezzünk fel dolgokat? Ha erre is hatással vannak, amiket írtál, akkor bocsi az értetlenkedésért.
2. 1610 körül járok és háborút eddig talán ha háromszor indítványoztam, a gond biztos ott van, hogy pofátlanul bekebelezem a többi országot. Ezzel nincs is gond, a kérdésem csak az, hogy a bad boy faktor hatással van-e a gazdaságomra pl. A szomszédok "világháborúja" nyílván ennek köszönhetõ, de ez önmagában nem is gond, hiszen nekem nem kell támadnom, így nyugodtan tarthatom maxon a stabilitásomat.
3. Ez igaz, tényleg csak Amerikában kebelezhetem be egy háborúval az országokat, Afrikában a Malikhoz meg még istentudjakihez legalább két háború kell, csak egy olyan országot találtam Közép Afrika felé, amit egyszerre meg tudtam enni.
ez csak alapra jó!😞(
Ez valami terra Nova(1399-18999
500 év!
Solten
Nem, ez a Terra Nova mod 😊

Saor Alba

Bocs, nem Instuction, hanem Introduction
Írjátok be a youtube-ra, hogy Europa Universalis III Instuctions.
Az ébszámot figyeljétek1861!!!! is van!!!
Talán a MMP 2, durva!!!
Solten, te ebben jó vagy, tényleg MMP 2 ??(durva!!!)
Ha igen letöltöm😊))
Guta:
1.
A technológiák ára több dologtól füg:
uralkodók(a katonai képzettségeikhez képest olcsóbb a land meg a naval)
A manufaktúrák is segítenek.
A tanácsadók is.
2.
A badboy nõ, ha háborút indítványozol, stb..., tehát amitõl nem leszel kedvesebb😊))
Az uralkodók és tanácsadók csökkentik.
3.
Az amerika törzsek tartományai colóniák(automatikusan)A a colóniákatmegszállod már csak egy tartománya marat(elfoglalod-annex)
Az európaiaknak rendes tartományai vannak(de a szabály minden országra vonatkozik, csak azt annexálhatod aki a vasallusod-egy vallási csoport is kell_, vagy ha egy tartománya van).
Remélem segíthettem.
Lenne pár kérdésem
pl. mi alapján változik a technológiák ára? Amikor a 15-ös szintet akartam elérni a szárazföldi technológiámmal elõször 200 ezer (!) körüli pontot kért, majd pár év elteltével a végcél lecsökkent 80 ezerre, ami azért már teljesíthetõbb.
a bad boy faktor mi mindenre van hatással? Az nyílvánvaló, hogy a többiek nem kedvelnek, mert már vagy 100 éve szinte folyamatosan háborúban vagyok az összes szomszédommal, de mivel eddig mindig nyertem és a franciákkal viccesen nagy birodalmat alakítottam ki, ezzel túl sok problémám nincs
Mitõl függ, hogy egy országot be lehet-e kebelezni egyszerre vagy sem? Közép Afrikában voltak ilyen szempontból furcsaságok, É és D-Amerikában nyugodtan meg tudtam enni mindenkit egyszerre, Eu-ban meg csak utolsó tartományként
<#conf>
Be fogom bizánccal kebelzni<#hamm> az ottománokat(ennyit a történelemrõl)
Szerintem multiznak, csak LAN-on(lehet itt is hamachit használni szerintetek)?
<#vigyor2>
Solten
<#eljen>

Saor Alba

Na, ikább csöndbe maradok😊
Bár 30 évesen(2025) kissé érdekes lenne játszani, de miért ne😊
Hát nem is mondom, olyan jól hanzik
Magyarország történelme, sõt az egész világé megvolzona sinte a kezdettõl😊))
Lehet az EU5 már 1054(valás különválása római, görög katolikusra)-2012(addigra mire megjelenik már 2014 lesz)
Király lenne, de tán az Eu8 476(középkór kezdete)-2025(addigra tuti)
Lehet ott már (EU4) 1299-1925(elsõ vh.)
Tök jó lenne😊))
Lehet várok EU4-re meg sem veszem a kieget(ha nyárra tán itt lesz)
Ja, de az már kicsit sok, nem(tán Eu4-ben, ami lehet 1-2 év és itt van)
Akkor még III. András uralkodott(1301-ig, utánna kihat az Árpád-ház)
De nem is biztos, hogy változik a játék ideje, csak néhány +, ennyi.
Milyen lehet majd az EU 4😊)
Solten
Lehetne 1299-1871 pl <#zavart1>

Saor Alba

akkor 1900-ig, mert 1821 max sebességgel kissé hamar eljön.
Szerintetek medtõl meddog fog tartani az új kieg(pl.:1335-1871)
1871-ekkor jött létre Németország
1335-Caak úgy pl.
Solten
2000-ig? Minek??

Saor Alba

Nem tudtk olyan patch-et amivel IN-nel el lehet menni akár 2000-ig is???
én az MMP-vel kapcsolatban:
Nem nyúgöz le, de izlések és pofonok.
Szerintetek csak javítások lesznek(amire egy pacht is elég), vagy tovább húzódik a játék???<#nemtudom>
Solten
En meg Oktober 2-ig nem birom ki, megjelenik a Magna Mundi Platinum 2 mod: link <#vigyor>

Saor Alba

solten, most nem fogom kibírni decemberig, na nem baj, jön a suli, fél évkor felvételi.😊)(gimmnáziumra)
Szerintem bio+kémia vagy törire megyek.
Na mind1 ne tereljem el a szót😊))
Nos olvastam:
nem tudják mi lesz a + dolog, de azt igen, hogy decemberben jelenik meg(tehát, mivela paradox európai cég, nem lessz egy hónap késedelem, szerintem karácsonyra itt lesz kb 10e-ért.)
Remélem vissza lehet menni károy róbertig(akkor még török sehol)<#taps><#taps>
na ne😊)
medtõl meddig? mikor? menniért???
októberben a szülinapomon lehet nem veszem meg a complettet, de ha igen ezt id meg kell(tán ott bizánc és magyaro. erõsebb)
Nem vagyok kocka, de most nagyon örülök😊)))))))))))

<#taps><#taps><#taps><#banplz><#banplz>
Solten
Erkezik az utolso kieg.: Heir to the Throne

<#taps> <#taps> <#taps>

Saor Alba

Szerintem az eu3 nem a történelemhûségrõl szól.
Én mondjuk bizánccal vagyok, patriótákat küldök macedóniába.
A patrióták:
1.Vallási felkelõk?
2.Csatlakozni akarnak hozzám mert core?
3.Csatlakozni akarnak hozzám, mert én küldtem õket?
Mennyi idõ a 2-es és/vagy a 3-as?
igen dölj hátra és szerez szöviket bár lehet hogy igy is kitüzik a török zászlot Konsztantinnápolyra de sebaj fö a történelemhüség<#violent><#eplus2><#nevetes1><#nevetes2><#ijedt><#duhos2><#hawaii>

Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért

igen játszik rajta a jó isten<#mf1>

Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért

a világon játszanak multit egyáltalán?
Mert mikor netre mentem ezt irta ki egy kis táblára:Continting(vagy mi)
Geme not found.
van egy jó stratégiátok bizáncnak?