11580
Europa Universalis III
  • rexortom
    Hát remélem jo lesz én az uj diplomáciát várom már nagyon néhány logikus dolog sztm még hiányzik a játékbol.
  • geo91
  • Solten
    Srac jol tolja: link.

:)
  • Solten

• ganges
    ez elképesztő!láttam az új tailer-t!Ez a legjobb kieg, amelyet láttam játékhoz!szóhoz sem tudok jutni!nagyon jó!Új diplomácia, minden új!Nem várok karácsonyig!Még az előtt letöltöm!Ez biztos!
  • ganges
    Én már nagyon várom az új kieget.Karácsoy után le is töltöm.De eddig még mindig Hollandia a kedvencem.Már HttT-ben megszerettem őket.Új, szép térkép(remélem most a Föld összes négyzencentiméterét be lehet majd gyarmatosítani), átdolgozott, jobb játék, a hollandok elfoglalják az összes kereskedelmi pontokat(ha nem is mind a határukon belül lesz, de majdnem mindenhol monopólium már foglalt a számukra).Rettegjen a világ!Mert a hollandok fegyver nélkül meghódítják azt!
  • kissssss
    akár még ez is bekövetkezhet :-D
  • Lysandus
    És átkeresztelik a játékot Asia Universalisra? :-)
  • kissssss
    hehehehe :-D kb én is mindig így járok.

ha ilyen ütemben folytatja a Paradox akkor soha nem érünk a végére egyik országgal sem :-DD

A Japán és Kínai újításokra meg nagyon kíváncsi vagyok hogy mit sikerült össze hozniuk.
  • Lysandus
    Bbbbbb..... Egy játékomat nem játszottam még végig... Mert mindig jött az újabb kieg. vagy patch. Jó, a HttT pedig azért nem, mert a HRE renoválása után már nem maradt kihívás.
  • Solten
    jeee
  • kissssss
    éjen
  • Botond #4928
    jön a következő kieg
  • kissssss
    igen innen le tudod szedni jó vásárlást.
  • rozsas
    Le lehet tölteni valahonnan az Eu3-mat?
  • LSSAHPAUL
    Általában van egy date-feltétel is, szal akármikor nem lehet, sajnos nincs sehol se leírva hogy pl hollandia, németország megalapításához mik a feltételek, ezt vagy kilesed vagy ahogy most is talán itt valaki tudja tapasztalatból.
  • hollófernyiges
    Ha jól sejtem core tartománynak kell lennie a svéd, dán meg norvég fővárosnak (meg még plusz néhánynak), szóval még vagy 25 év és létrehozhatod.
  • LSSAHPAUL
    Ha nagyon sok időd van megnézheted a játék mappájában hogy mik a feltélelei.. nem egyszerű!
  • Miki7
    Elfoglaltam Dánia és Norvégia teljes területét. Honnan fogom tudni, hogy létrehozhatom Skandináviát?
  • Miki7
    Na megtámadtam a dánokat. A főváros, Finnmark és Hålogaland kivételével mindenét elkaptam.
  • Miki7
    Nem tört ki a Nagy Északi háború, szóval "a történelmi mód csak dísznek van a játékban."
    Közben megtámadtam az oroszokat, elfoglaltam tőlük egy rakás tartományt 3 hónap alatt, a békében megkaptam Arhangelszket, Kolát és Novgorodot.
  • kissssss
    ne sajnáld a Dánokat nyugodtan foglald el az összes területét megéri mert később létrehozhatod Skandináviát.

meg se forduljon a fejedben hogy elkezdesz jó pofizni a Dán királlyal, egy perszonálunió létrejöttének az esélye irtó kicsi és annak az esélye hogy megörököld a másik ország trónját nos annak még kisebb az esélye.
  • kissssss
    nem a történelmi mód csak dísznek van a játékban.
  • Miki7
    Sikerült felkészülnöm, és 135 664 katonám áll az orosz határon, de úgy látszik nem akarnak hadakozni:)
  • Miki7
    A historical módban a történelmi események is a valóságot követik? Jó lenne egy gyors válasz, mert ha igen, akkor 3 hónapom van a Nagy Északi Háború kitöréséig.
  • Miki7
    Lassan nem ártana valami harcot nyomatni a dánok ellen, mert az a küldetésem, hogy elfoglaljam Trøndelagot, corem is van rá, de sajnálom szegény dánokat bántani, inkább adnák megint az oroszoknak:)
  • Miki7
    19,9 kb-s képet akartam feltölteni, erre kiirta, hogy csak 20kb-nál kisebbet lehet a nem vip tagoknak. Hogy lehetnék vip tag?
  • Miki7
    Ma kezdtem egy újat Svédekkel, alighanem ez nem fog beszarni.
    Eddig ez történt:
    1688-Ekkor kezdtem. Megindult Nyugat-Afrika gyarmatositása.
    1691-ig eléggé eseménytelen a dolog.1690-ig háborúban álltam Franciaországgal(a valóságban Pfalzi örökösödési háború-Augsburgi Liga háborúja néven 1697-g tartott asszem).
    Ebben az évben Brandenburg-aki mellesleg nem volt a szövetségesem-segitségül hivott a háborújába a Hanza és Bréma ellen. A kérésének eleget tettem, abban a reményben, hogy elfoglalhatom Brémát, ami ekkoriban a valóságban a svédeké volt.
    El is különitettem 5000 embert a Skånei seregemből, és ezt Svéd-Pomeránián(a játékban Vorpommern) és Brandenburgon keresztül Bréma ostromára küldtem, ami sajnos 4-es szintű erőd, szoval nem sok reményem volt az elfoglalására.
    Már majdnem egy éve verekedtem Brémánál, amikor az oroszok és a lengyelek hadat üzentek nekem, Ausztriának és Angliának. Egy jó nagy káromkodás kiséretében elkezdtem ezredeket toborozni az Oroszországgal határos tartományokban, és közben a Viborgban és Wendenben álló 20-20 ezres seregeimet a muszkák ellen inditottam. Eközben Kúr-Szemigalliában(Kurlandban) és Szamogétfölgön(Samogitiában) felkeléseket szitottam hogy lekössem a lengyelek haderejét. Békét kötöttem Brémával, és az ott álló seregemet Danzig ostromára küldtem. Közben megérkezett a király(XI. Károly) serege is Stockholmból, és igy teljes túlerőben voltam az oroszokkal szemben, akiknek ugyan 160000 fős hadseregük van, de ellenem egy húszezres sereget leszámitva csak egy-két ezredes hadakat küldtek. Időközben Finnországban az én frissen tororzott csapataim és az oroszok közt legalább 8 kis csata zajlott váltakozó sikerrel, de inkább az én sikereimmel ugyanis az oroszok nem tudtak ostrom alá venni egy városomat sem, mig én 6000 fővel megtámadhattam Karéliát. Közben a három fő seregemmel elfoglaltam Kargopolt (Olonets) Novgorodot, és Pszkovot(Pskov) , utóbbitól azomban vissza kellet vonuljak, mivel megérkezett az egy szem ellenem küldött komolyabb orosz sereg. Ostrom alá viszont már nem vehette a várost, ugyanis 1693.október 29.-én mind az öt háborúzó ország békét kötött, melynek értelmében Svédország megkapja Oroszországtól Pskovot.
  • Miki7
    HTTT-t
  • LSSAHPAUL
    Előszőr is tudni kéne hogy melyik kieg-et nyomod.. ?
  • Lysandus
    Inzultáld őket! :-)
  • Miki7
    Átállitottam a nyelvet magyarra, de igy állandóan lefagy a játék,szóval visszatettem angolra. A kérdés az lenne, hogy angolul hogy mondják a "sértegetés küldése"-t.
  • straub12
    hogyan lehet egyáltalán personal uniót csinálni?
  • geo91
    nyomsz egy f12-t. a játék főmappájában lévő screenshots mappába rakja a képet.
  • Miki7
    A legjobb svédes játékomat 1618-ban kezdtem, és 1740-re nyolcvan tartományt foglaltam el( egész Skandinávia kivéve a Norvég fővárost, és mégegy tartományt, balti államok, mai Fehéroroszország, Lengyelo. nagy része, Oroszo. európai részének a fele, Ukrajna északnyugati részei, meg néhány tartomány Észak-Németországban+gyarmatok nyugatafrikában, Ausztráliában, Hudson öböl környékén). 750000 fős hadseregem volt, és 1760-ban elment az egész.
  • Miki7
    És hogyan lehet olyan térképet késziteni, mint amilyen pl. Geo legutóbbi térképes hozzászólásánál van?
    Előre is köszi
  • Miki7
    Lenne pár kédésem;
    Hogyan lehet megnézni, hogy mennyi az infamy, és hogy lehet csökkenteni?
    Régenstanács-regency council-idején lehet-e, és ha igen, hogyan kell perszonálunióba lépni?
    Hogyan lehet növelni a manpowert?
    Hogyan lehet csata vagy ostrom után a hadsereget 1000 fős-normális- ezredekbe(regiments)rendezni, hogy ne 200, 800 meg hasonló létszámú ezredekben legyenek?
    Hogyan lehet háború kitörésekor segitségül hivni a szövetségeseket, és miért hagynak el a szövetségeseim, ha én kezdek háborút?
    Eddig nyolcszor kezdtem játékot a svédekkel, és ebből hatszor megtörtént az, hogy néhány save után egyszerűen nem lehet elinditani a saveket.Ez csak a svédeknél van. Tudni szeretném, hogy volt-e valakinek hasonló problémája, és ha igen, akkor sikerült-e megoldani, és hogyan?
  • SzQk
    Megnéztem, hogy beleturkálással lehet-e, de semmit se találtam. :/
  • Nos
    Lehet valahogy változtatni a fontok méretét felbontásállítás nélkül?
    Alig bírom elolvasni a betűket.
  • rozsas
    Hogy lehet azt megoldani az eu3 menjen olyan gépen ami nem tudja a pixel shadert?