11580
Europa Universalis III
  • Nos
    Huhhh, nekem nagyon bejött a DW. Az Infamy pedig naggyon jó, hogy benne van. Moscuvyval kezdtem, 4-5 taromány, de már majdnem akkor vagyok, mint a Szovjetúnió. És Észak-Amerika nyugati partvidéke is az enyém, megy a gyarmatosítási verseny. 38-as landtechem mellett a nyugat európaiaknak csak 31/32 (pedig milyen durvák voltak még a XVI században, egy 15-ös britt sereggel is csak azért végeztem, mert nem bírta a telet) :) De egy ázsiai háború leszopat, mert a rohadékok agyon vannak szövetkezve és ha ott háborúzok egyszerűen nem tudom megvédeni ennyi nép ellen a szigeteimet.
    Az infamy egyébként nem gáz. Nyomni kell az embassykat és alkalmazni kell a megfelelő kormánytagot. Elég gyorsan lehet csökkenteni.
    Infamy nélkül túl könnyű elszálni. Egyébként szerintem az 50 év korrekt coreszerzésre, a 25 nem túl reális.
  • geo91
    infamy mentes??
  • pocoksari
    Na, kipróbáltam az infamy mentes gyönyört.
    Ehhez franciákkal kezdtem nagy kampányt.
    elég érdekes így, hogy csak azt hozom el, amire van valami kedvezményes infamys háborús indokom
    mondjuk ez annyiban jó, hogy hagyok esélyt a gépnek, mert amikor nem törődtem, pontosabban nem kellett törődnöm az infamyvel, akkor amit a háborúban elfoglaltam azt el is kértem a békekötéskor, itt meg nincs ilyen...
    a problémáim a következők:
    - war exhaustion engem baromira súlyt (pár rongyos sereg 1-2%os attritionja miatt az angolok elleni háborúban, amikor a hadmozdulatok leálltak 7-ről 10-re felment a war exh., miközben náluk 15-20 elfoglalt tartománnyal, hadiadóval 0-ról el sem mozdult, ezt azért nem kellene
    - ugyanúgy angolok elleni háború, ők ha bejönnek szétverem őket, én a fele akkora flotta miatt nem tudok kimenni(az ír szigetre mázlival ki tudtam droppolni, azt el is foglaltam), van 65-ös war scoreom és 3%-nyi tartományt nem tudok elhozni...vicc
    - ad a barom gép questben conquest casus bellit lombardiára, de ha elfoglalom nem tudom elhozni,mert főváros a többi tartománya meg 4-es infamy miatt nem kell, ha kinyomom a questet, akkor genovára adja és ugyanúgy nem tudom elhozni, ha azt is kinyomom 10év után (asszem annyi kell két quest visszautasítás között), akkor megint megkapom lombardiára a questet és így tovább

Ami ebben a játékstílusban jobb az az, hogy sokkal lassabban haladok és így tudom tartani az 50%-os core provincia arányt és a nacionalisták sem lázadnak minden nap, meg amit az elején írtam van esélye a gépnek is szuperbirodalamakat összehozni, ami lényegesen nagyobb kihívás, mint korábban
    Most stratégiailag a következők a problémáim, pontosabban feladataim:
    - a német birodalom lassan feláll, sajnos nem kaptam ellenük semmi questet, az meg, hogy nagyritkán háborúba keveredek a császárral nem elég ehhez, úgy néz ki, hogy milánó nyeri a versenyt, de ez sokkal jobb, mint az amúgy is baromi erős bohémia, éppen ezért nem is piszkálom a császárt...majd amikor kitör az egyesítési háború feldarabolom őket
    - az angolokat megvertem, de a flottájuk maradt, nekem meg a limit miatt feleannyi hajóm van, igaz már a brit szigeteken van tartományom és kénytelenek voltak a skótokat, walest, cornwallt és az ír szigeteket is elengedni, akik a szövetségeseim, viszont van kb. 20 tartományuk európában, ahova nem tudok kimenni hajókkal és lassan elkezdenek gyarmatosítani is amerikában
    - portugália, kasztília szét van verve, de ők már durván gyarmatosítanak, szóval hamar újra erőre kapnak...igazából mivel az alaptartományaikat baromi hamar el tudom foglalni és egy gyarmati tartomány kevés war score-ba kerül, azért ha hosszútávon nézzük nekem ezzel colonistot spórolnak
    - ming, lövésem sincs, óriási lett a birodalmuk, lassan beérnek európába, bár ez a fejletlen seregüknek nehéz terep...főleg ha elérnék bohémiát vagy milánó balkáni, kelet-európai tartományait...mondjuk ha a technológiai lemaradásukat nem tudják behozni, akkor könnyű falat lesznek...ráadásul másik vallás, szóval háborús indok sem akadály
    - vallás, 0,05 misszionáriusom jött eddig, ezt meguntam, így már 0,55 jön évente...eltart egy ideig, de a sok keresztény tartomány miatt lassan állandóan én leszek a szentszék irányítója...és ez jó, a katolikus hit védelmezője is én vagyok, mondjuk én rontottam el eddig, hogy hagytam -200-on a pápai állammal a kapcsolatot, de ezen majd javítok
    Összegezve sok-sok hibát elkövettem, mert eddig volt lehetőség kicsit agresszívabban játszani...sajna most a 10 feletti infamy sem jó dolog, előtte meg a 3000 infamyvel sem volt gond...ettől függetlenül esélyük sincs, de ha ezzel végeztem, akkor keresek egy jóval gyengébb országot
  • rexortom
    nem lehet álitani 50 év mindenkinek amugy amit lehet állitani az hogy hány év allat fedezd fel automatikusan azt amit mások mar felfedeztek pl portugali felfedezi amerikát te 25 év mulva megkapod a felfedezeset :P
  • LSSAHPAUL
    50 nekem is, nem is tudtam hogy lehet állítani (mármint "legálisan"), hol kell?
    jah ha elindítoda gémet fő képernyőn check for update felpeccseli a legujabbra.
  • Petiii94
    Helo.Nálam nem 25 év a core hanem 50 hiába állítom át az lelején:(
    A másik meg h HTT-m van.Ehhez vannak Patchek?
    a wind-et nem akarom még letölteni ,mert ahogy látom elég gyerekcipőben jár.
  • Karcsi9104
    Hello!
    Andorjannak címezve: én se találtam a savegames mappában, ezért rákerestem a merevlemezen (*.eu3) és ezt adta ki: C:\Users\Karcsi\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Paradox Interactive\Europa Universalis III\save games
    neked is valami ilyen helyen lehet
  • Andorjan
    jó neked...
    még1szer kössz a gyors választ
  • geo91
    akinek win7-e van, majd megmondja neked, nekem xp-m van.
  • Andorjan
    Köszönöm a segítséget!
    De igen, mentettem már olyan 5öt is, mivel pár napja nyomom (persze, hogy vizsgaidőszakban, mikor máskor? :D ) és betöltődnek a mentések, szóval ezért nemértem... Win7em van, lehet, hogy ezért nem látom őket?
  • geo91
    savegamesben kéne lennie a mentésnek.

ha az alap magyarítás nem tetszik, állítsd vissza angolra, nem befolyásolja a mentést, már ha mentettél, mert ezek szerint nem...

25 év után lesz core, akkor majd tudsz hajót építeni ott is.
  • Andorjan
    Hali!
    Úgy az 500adik hsz után nem olvastam tovább, úgyhogy inkább megkérdezem:
    alap játékom van, magyarítást úgy csináltam, h a settingsben átírtam a language-t swedish-re. namost ez általában oké, de 1 csomó feliratról emiatt nem tudom kideríteni, hogy mi akar lenni. lehetséges valahogy jobb magyarítást elérni, vagy inkább pakoljam vissza angolra? Meg ehhez a másik, hogy ha átállítom a nyelvet, akkor a mentés megmarad és működni is fog még? Egyáltalán hova ment? mert a savegamesben nincsenek fileok.
    Magyarországgal tolom, van több tengerparti tartományom, de csak Horvátországban és Dalmáciában tudok hajót csinálni, mert a többinél azt írja, hogy nem én irányítom, pedig már háborúval rábírtam őket, hogy engedjék át azokat, szal már nem is jelzi ott a tartomány adatlapjánál, hogy idegen nemzet bezavarna. Kell várni sok évet, vagy micsoda? ugyanígy gyarmat tartománnyá növekedése után sem tudok hajót gyártani, mert azt írja, h nem csinálhatok hajót olyan területen, amit nem én irányítok.
    Kicsit sok a kérdés, de köszönöm a segítséget!
  • rexortom
    tobb infamy jobb-an lehet latni milyen megyeket kérsz el és uj nomad kormanyzat meg hre-ben folyamatosan no az infamid ha hre non core provinciat birtokolsz

en az ellejen nem vagtam hogy elfoglaltam bohemiat az 12 infamy azt 5 ev mulva mar 20 volt XD
  • geo91
    valaki nyomna pár screenshot-ot a divine wind-ból? hogy mi újdonság van a httt-hez képest.
  • LSSAHPAUL
    Az összes eu sorozatban a badboy/infamy értékkel kell küzdeni, ez a játék lényege hogy lent tarsd de közben amit megkívánsz valahogy lenyeld. :)
  • ganges
    helló!
    Kösz, sikerült.Nekem tetszik, nekem a HttT is tetszett a megjelenésétől kezdve.Kicsit még furcsa, de nekem tetszik.
  • pocoksari
    kipróbáltam a Divine Windet, nem igazán jött be
    nagykampány,kasztíliával
    behúzom granadát, aztán navarrát, aragónia több mint felét, aztán a portugálok több mint felét és algériát( 1tartományt leszámítva)...
    az infamy 60-70körül volt és sorozatban jöttek az eventek, +3infláció, +2 war ex.,-1 stabilitás, -15 presztízs, legitimáció. stb. stb., igazából mindenem tropára ment, kérdem én miért?
    az előző kiegben csak +15 revolt risket kaptak a tartományok meg mindenki megtámadott...egy példát mondjon már valaki a történelemből arra, hogy egy sikeres hadvezért aki lekaszál minden ellenfelet és a világ ura cím felé kormányozza az országot a népe ünnepelt
    szerintem bónuszt kellene adni és nem máluszt, nem elég, hogy very hardon high agr. level mellett tolom és minden létező ország megtámad?

az hogy a többiek utálnak nem érdekel, legalább nem kell indokot keresni a háborúra, majd ők megtámadnak...de hogy ilyen nyomorék eventekkel kell visszafogni ahelyett,hogy a AI-t erősítenék (mondjuk így is brutál bónokat kap a gép, szóval nem is ésszel játszik most sem)

engem spec nem köt le, hogy minden évben belőjjem 2 templom építését és 50 évente elhozzak 1 tartományt...és csak pörgessem az időt
  • Lysandus
    Ja, csak én felülírtam vele a HttT-s verziót...

Egyébként az is minősíthetetlen, hogy a mentések ritkításával 8 GB helyet tudtam felszabadítani a vinyón... Optimalizációban nem túl jók a srácok.
  • Lysandus
    Ha a d3dx9_41.dll-t hiányolja: meg kell próbálni letölteni és installálni a legújabb direktx-et. Nekem ez megoldotta a problémát, igaz, hogy utána jelentkezett egy másik. :-(
  • kissssss
    Ezért kell várni még néhány hónapot, addigra csak sikerül összeganézniuk a paradox kölköknek egy épkézláb javítást mert ez a kieg eddig ilyen formában minősíthetetlen. (sajnos)
  • rexortom
    szep a jatek csak kar hogy 128mb vga 3ghz proci es 1gb ram keves hozza mert rohatul szaggat :(
  • SkyLand
    a kis barna csomagba belekell lépni és onnan kimásolni a 2 filét.Nehogy valaki már ezen hasaljon el:)
  • SkyLand
    Na szoval letoltitek http://thepiratebay.org/torrent/6036299/Europa.Universalis.III.Divine.Wind-OUTLAWS

ezt mert ez mukodik ! Total Commanderel beleléptek a mappaba ott lesz egy kis barna csomag kimásoljátok 2 file szart egy mappaba amit ti csináltok utána van a kis barna csomagon kivul tibb fehér file na legutolsobba beleléptek asszem abba is van 2 darab kis file azt is bele másiljátok abba a mappába ahova a elso 2 filét és uttána telepités happy mert játszotok.Ennél szájba rágosabban már csak képekel tudnám XD
  • ganges
    Valaki el tudja nekem küldeni itt a Divine Wind-et???
    Nem szeretném megvenni.
  • Lysandus
    Valami d3dx9_41.dll file-t hiányol...
  • Nos
    ha négy filed van és nem megy, akkor nem tudom mi a baj, nálam a commander csak kettőt rakott ki, de ez lehet, hogy csak valami egyedi rossz beállítás
    (van benne egy-egy bat, exe, dat és txt file)
  • Lysandus
    Nálam sem megy, pedig nem commanderrel raktam.
  • rexortom
    nekem pont hogy belasult a hulye kod miat nem lehet valahogy kikapcsolni ?
  • Nos
    A részleges grafikai butítás tényleg jótt tett a játéknak. Szebb az új festett térkép, mint a 3D felület és a 3D fák.
  • hbence94
    Én is erre gondoltam, de még így is jobb a grafika eddig a szárazföld feketék voltak, most már vannak színek és sokkal gyorsabb a játék.
  • rexortom
    sztm video kártya problémák lehetnek nálad.
    Amugy nálam is müködik nagyon faja lett kellet már ez a kiegészitö és a grafikai motor is szimpatikus. ráadásul sokkal több informácio van kiirva pl a holy roman empire szavazásánál is :)
  • kissssss
    nincs jó ötlet rá még csak most ismerkedik mindenki az új kiegészítővel, majd valamikor biztos lesz hozzá javítás csak győzzük kivárni.
  • hbence94
    Hello
    Letöltöttem még pár napja a divine wind-et, megy és tök jó, csak az a baj, hogy játszom 5 percet és elkezdenek a szövegekből eltűnni szavak majd az egész szöveg néha a tenger pár másodpercre fekete lesz és egyre nagyobb hibák. Egy idő után már annyira zavaró, hogy vissza kell lépnem a főmenübe és újra belépek, akkor megint jó egy ideig. Nem tragédia, mert egy félperc alatt megvan az újrabelépés, de jó lenne, ha jól működne. Ha valaki tud valami jó ötletet az jó lenne.
  • Nos
    ha nem winaceval, hanem commanderrel rakod, akkor nem fog működni
    ne kérdezd miért
  • rexortom
    köszi én érdeklödtem kár hogy kihagytál egy fáljt igy hiába szedtdem le ...
  • Nos
    Yes, divine wind :) :) :) És működik :)
    Az érdeklődőknek.
  • Karcsi9104
    Hello!
    Van egy kis problémám a játék betöltésével:
    egy bizonyos mentés után mentett mentéseket a program nem tölti be, kilép a windowsba és az ntdll.dll-re hivatkozik:

Probléma-aláírás:
    Problémaesemény neve: APPCRASH
    Alkalmazásnév: eu3game.exe
    Alkalmazásverzió: 0.0.0.0
    Alkalmazás időbélyegzője: 4b239d1f
    Hiba – modul neve: ntdll.dll
    Hiba – modul verziója: 6.1.7600.16559
    Hiba – modul időbélyegzője: 4ba9b29c
    Kivételkód: c0000005
    Kivétel – eltolás: 0002e1fe
    Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.48
    Területibeállítás-azonosító: 1038
    További információk 1: 0a9e
    További információk 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    További információk 3: 0a9e
    További információk 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

a system_error.txt-ben pedig ezek vannak:

Clausewitz Error[id.cpp:84]: Failed to create id 941636 4713. Allready exists in game.

egészen id 971299-ig egyesével.

XP-n semmi baj nem volt a játékkal, most 64 bites Win 7 van fent. A játék verzió pedig 4.1. Tudna valaki segíteni? Előre is köszi.
  • rexortom
    még csak complete és a htt van kint most karácsonyra jön ki az uj amihez nagy reményeket füzök . nem tom hogy ez az-eaz ldal ahol ilyesmivel foglalkoznak de a pirtbyen minden fent van :P
  • Petiii94
    Helo.
    fél éves kihagyás után újra feltolo a játékot.Az a baj,hogy in nomine-s kiegig megvna a játék ,de utána a HTT-t nem tudom úgy letölteni h telepítés után menjen a játék.Kérek valakt rakjon be egy jó linket .Köszönöm.
    Jaa és azóta mien új kieg jött ki?:)
  • rexortom
    Jah és abban tudnátok segiteni az miért van hogy 95% az esély a merchantnál hogy "bekerüljün" a kiskönyvben ez már 35% és akármenyit küldök 1-sem ragad meg 1520 körül járok és 11-12-es a trade tech-em +2 free trade +10% chance great merchant