Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Woondy
*maintence

Woondy
Igaz,csak nekem már késõ mert mindent beleöltem a hadseregbe ,viszont létre is hoztam 1 elég szép kis Habsburg birodalmat ,de az infláicó kezd aggasztani <#idiota>
Attól is lehet h nagy mértékben nõ az inflációm mert a magna mundi platinummal tolom? Alapjátékban nem nõtt ennyire ,mondjuk így reálisabb. Próbálom a maitencet kevesebbre rakni ,dehát még így is nõ igaz nagyon kis mértékben. Egyetlen reményem ,hogy event formában leredukálódik talán kissé <#vigyor0>

Solten
Altalaban a jatek elejen a hadseregen es a flottan "sporolok". Igy marad love az epuletek fejlesztesere, kereskedok kikuldesere (azok is hoznak szep summat), ha rendben a gazdasag, johet a nagyobb letszamu hadsereg... 😊

Saor Alba

október elején megkapon a completet magyarúl.))
Woondy
de ha meg 0-án lesz a csúszka akkor meg tax acessorokra nem marad lóvé.. <#sir> mind1 ,most próbálok stratégiázni ,kölcsönt veszek fel ,építek tax a-kat aztán mikor vissza kell fizetnem megin nagyobbra nyomom a csúszkát. köszi szépen <#wink><#wink>

Woondy gondolom tudod hol álithatod be a havi bevételeidet ha igen akkor keresd meg és vidd le a csuszkát 0-ra igaz így elég sok pénzt buksz havonta fõleg ha nagy sereged is van de csak így tudod csökkenteni az inflációt. minden év végén csökken az infláció és igen is építgesd azokat az infláció csökentö házakat mert nagyon hasznos épületek lehetöleg minden provinciádban építs. minél több pénzt szedsz be havonta annál nagyobb lesz az inf ja és beálításoktól fûgöen ha van aranybányád akkor azok miatt is nõhet.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

hát jah de ezen meg ragadt a szemem Special diplomatic options for Republics. kíváncsi vagyok hogy ez alatt mit értenek mert eddig egy kereskedõ országgal tényleg nem túl sok diplomáciai lehetõségünk volt.

Woondy
hi ,nekem annyi kérdésem lenne h az infláció mértékét mivel tom csökkenteni nemzeti ideán meg tax acessoron kívül? hiába építem ugyanis a tax a.-kat ,az idea is elég kevés inflációt redukál. nincs vmi megoldás erre ? ugyanás már 5,5 az inflációm..

Solten
link es link

egyelore nem sok...

Saor Alba

tud valaki valamilyen infót hogy mik lesznek az új kiegben vagy hogy egyáltalán mikor adják ki?

Lockheed
Értem, köszi szépen. Megyek is keresem a topicját...

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Hearts of iron 2 és Hearts of iron 3 ezek paradox termékek és világháborús játékok.
Lockheed
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van -e ehhez a játékhoz nagyon hasonló ( esetleg Paradox termék )de a világháborús korban játszódó? Nagyon sokat játszottam ezzel és a Rome -al is és nagyon tetszik.

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

nem muszáj asszem jó eséllyel meg lehet örökölni Aragónia területeit ha 190 fõlõt van a viszonyod velük csak ez elég sok idõbe telik mire össze jön.

Kasztiliával lekel rohanni Aragóniát hogy létre jöjjön spanyolország?
Press <~> or +21 on Numpad while playing to access the console. You can use the following codes case sensitive codes:

die native: Natives are now attacking
pirate: Pirates now roam
cash: Now we have cash!
stability: Stability for the people!
prestige: Glory to us!
spy: Spies added!
diplomat: Diplomats added!
missionary: Missionaries added!
merchant: Merchants added!
colonist: Colonists added!
fow on: Fog Of War turned on
fow off: Fog Of War turned off
discover <Province ID>: Province discovered
undiscover <Province ID>: Province undiscovered
revolt <Province ID>: Start revolt
invest <tech> <amount of cash>: Invest # cash in desired tech (see below)
fullscreen: Window mode on/off
morehumans: ?

na tessék most már örülhet minden csalás mániás emberke.
aztán ne hogy meg lássam hogy valaki megint meg kérdi. <#ticking>

Sziasztok tud valaki kódot a stability novelésére elore is kosz
hááááááát egyszerû fogod a baltát ééééssss feldarabolod a gépedet apró darabokra <#bdead><#idiota><#bdead> ne nézetek õrültnek.

Köszönöm a segítséged. Sajna, akkor ezt tudomásul kell vennem. Marad a nagy gépem, de az, hogy fogom a honom alatt cipelni?

Köszönöm még egyszer.

MFR online baráti társaság http://autoklub.lapunk.hu/ GTR2

Solten
Ez a gond. Sajnos azzal nem mukodik a game :/ (paradox forumban olvashatsz rola)

Saor Alba

Szia SOLTEN. Sziasztok.

Igen, sajna ez a videokártya van benne.

a hónap végétõl kapható lesz az EU 3 Complete MAGYARUL!
O.K. Bocs a kitörésért! Kicsit feszült vagyok ma.
jah tényleg ott van csak tegnap úgy álltam már neki irkálni hogy 2 napja fent voltam így egy kicsit fáradt voltam tegnap.

Solten
Marmint a laptopodban... <#zavart1>

Saor Alba

Solten
Hello. Abban milyen IGP/VGA van? GMA950?

Saor Alba

Sziasztok.

Segítségeteket kérném, hogy az EU3-at a laptopomon is tudjam játszani.

Tehát, van egy Acer Aspire 3690-es laptopom, amire vista home van telepítve.
Miután az EU3 eredeti játékot feltelepítem a játék kezdõ térképén csak egy nagy kékség, a rajta lévõ piros színû határvonalakkal és a folyok láthatók. Rajta van még a zászlók és a katonák is, megfelelõ színnel, de a tartományok akár melyik térképfajtára kattintok, nem színezõdik, folyamatosan kék marad.
A patchek feltétele után sincs változás. A gépben 2 Gb. Ram van.
Mi lehet a gond? Várom válaszotokat.
Elõre is köszönöm.

Ember, hát írta a dátumot! 1776. július 4. A függetlenségi nyilatkozat elfogadása. Vagy hiányoztál, amikor ez ment történelem órán?
jah hát ezt nem mondtad de ha jól emlékszem alapból be támadják az angolok az amcsikat.

1776-ban az angolokkal hadakozok, a spanyolokat már nem bírnám
sosem játszottam még usa-val :-D de szerintem igen jó kezdésnek ígérkezik pl: ha a karibi tenger szigeteit el foglalod a spanyoloktól sok zsetont hoznak a konyhára a cukornád ültetvények fõleg kereskedelemben.

van jó stratégiátok USA-nél. 1776 juli 4
bocs, nem tom, hogy kell<#szomoru1>
és át tudnád küldeni nekem is?
nekem megvan😊
megvan valakinek a magyar kézikönyv? ha igen postázná nekem a [email protected] címre?
köszke
fasza egyszóval baszhatom a gyûjtõi kiadást (eu3+2 kieg) amit elvileg magyarosítva fognak kiadni valamikor õsz környékén -.-'

ez mi?
Solten

Saor Alba

én ezt már 1 hete tudom😊)be is jelentették, a neve heir to the throne, bár nem tdunk rolla sokat, de azt , hogy decemberben jelenik meg.
hmmm úgy halottam hogy a paradox készíti a 3 kiegészitöt az eu3-hoz ez igaz vagy csak kamu?<#guluszem1>

csak helyett csal, bocs
Ja, egyépként ez az a játék, ahol, ha csalsz ront a minõségén.Nem lövöldözõs játk ez, hanem történelmi.
Ugye a valós történelembemn se volt rá példa, hogy a munkaerõt növeljék, vagy a hadseregben való részvétel 8-70 éves korig katonának kellett lenned 70 után leszerelnek.Ez nem így müködik.Szerintem hülye aki csak, bár izlések és pofonok.
Solten
Ebben jatekban csak a lamak csalnak.

Saor Alba

ehh vanak igényeid mit ne mondjak

1.csalni nem szép dolog legalábis ebben a játékban majd rá jössz 2 nap csalás után :-D

van no time limit http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=287366 asszem ez az javítsatok ki ha tévednék.

van hozzá pénz kód -.-' elöhozod a consolt és be írod hogy cash manpowere is biztos van kód de ez most nem ugrik be. manpowert csuszkákkal lehet növelni meg+ vannak ilyen random eventek vagy mik ezek egy évre asszem megnövelik a népesség növekedést jelentõsen ja és nemzeti esmével is lehet növelni ajánlatos is fel venni.
a csapataid minõségét is a csuszkáknál tudod be állítani + még nemzeti eszmékel is de mindennél fontosabb hogy tapasztalt jó tábornokot rakj a sereged élére. részletesebben is le írhattam volna ezt tudom csak akkor rá ment volna az egész napom. -.-'

Sziasztok
Lenne néhány kérdésem:
1. van no time limit vagy unlimited time patch az alap EU3-hoz
2. van hozzá pénz kód
3. hogy lehet növelni a manpower-t esetleg kóddal
4. hogy lehet a csapataim minõségét javítani
Elõre is ezer kösz
Az alapban elmehetsz akár 1900-ig is, csak a kiegekben van megszbva a határidõ.Próbáld ki, satart 1789 július 14-én.Elmehetsz akár 1790-ig is, vagy akár 1900-ig is, csak rajtad áll.De a kiegek jók, és ezért nem is játszok alapon.
Én nem szeretem az egész világot elfoglalni, mert az már nekem is igen történelem elleni.A célom:fennmaradni
Kösz a sarcoloós tippet.Te Hungaryval vagy?Én azzal szeret lenni.
Hát igen É-Itália jó, de császári tagállamok(azokat meg védi a császár)<#szomoru1>
Mondjuk ha Ansbach vagy ilyesmi, akkor nincs gond.
Egyébként a gép mindig csak egy tech-et fejleszt max. pénzzel.Ez miatt általában minuszban van.
Te mit ajánlasz?Mert diplomácia az erõsségem, nem a gazdaság.Tán még a hadsereg is az erõsségem, de ha 2-3 szinntel le vagyok maradva land tech-en, meg majd 10 a naval külömség, az már gáz.
Egyépként a kedvencem a gornement és a production tech.
Az elsõ ideákat és más + ad, a második pénzt😊)
Nagyon egyszerû. 25 arany 1 % a béketárgyalásokon. 100 % az 2500 arany, ha mást nem kérsz. :-)

A tréfát félretéve: Miután lenyúltam az aranybányáit nem nagyon ugrált Ausztria. Békében éldegélt jó sok ideig. Szóval, ha sok pénzt akarsz, akkor egy olyan országot kell keresned, amelyik régóta békében van. És kb. 5-12 tartománnyal rendelkezik. (Kisebbek kevesebb pénzt spórolnak, mert egy tartomány kevesebbet hoz. De lehet, hogy nála csak tovább kell várni.) Ezeknek nagy eséllyel sok pénzük van. Legalábbis IN-ben.

Egyébként sok pénze van még az indiánoknak. Azték, Zapotek, Inka, Észak-Amerikai indiánok és társaik. Én ezeknek addig nem foglaltam el a fõvárosát, amíg tudtam õket pumpolni.

Egyébként, hogy kinek mennyi pénze van, onnan is megnézheted, hogy az egyik mentésnél belépsz a játékba velük. Erre még nem volt szükségem.