Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
???
Vegyen fel valaki aki tud segíteni
[email protected] (MSN)
[email protected] (MSN)
Nem tudom ,de nálam ez az egész térkép el van csúszva:S
A Budai katonák szolnoknál állnak (nekem a béte 2 ig van felrakva)
Kicsit kicsinosítottam!ELpusztítottam a szerbeket és szlovákokat és tettem coret meg aranyart ahova kell😊
A Budai katonák szolnoknál állnak (nekem a béte 2 ig van felrakva)
Kicsit kicsinosítottam!ELpusztítottam a szerbeket és szlovákokat és tettem coret meg aranyart ahova kell😊
Én tegnap este szedtem le a modot, de látom már itt páran kipróbálták XD
Szerintem is nagyon szánalmas...Amúgy közelsem úgy néz ki mint amit legelõszõr linkeltetek:S
A másik meg ,hogy tényleg kéne egy igazi magyar mod! Megérdemelnénk😊
Nekem már pár napja forog egy töri atlasz a kezemben😊 Egyetlen bajom ,hogy nem értek a map és scenario editorhoz😞
Ha lenne valaki aki segítene nagyon megköszönném😊
Szerintem is nagyon szánalmas...Amúgy közelsem úgy néz ki mint amit legelõszõr linkeltetek:S
A másik meg ,hogy tényleg kéne egy igazi magyar mod! Megérdemelnénk😊
Nekem már pár napja forog egy töri atlasz a kezemben😊 Egyetlen bajom ,hogy nem értek a map és scenario editorhoz😞
Ha lenne valaki aki segítene nagyon megköszönném😊
1000? szerintem jó lesz az 2000-nek is :-DDDD
slotával meg nem kell foglalkozni, ez a hülye még a szlovák parlamentet is leköpte és hazaárulónak nevezte(kitekintõ.hu olvastam), még a szélsõséges szlovákok is letagadják slotát hogy közülük való lenne.
slotával meg nem kell foglalkozni, ez a hülye még a szlovák parlamentet is leköpte és hazaárulónak nevezte(kitekintõ.hu olvastam), még a szélsõséges szlovákok is letagadják slotát hogy közülük való lenne.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Slotát mondjuk Szlovákiában is sokan elmeháborodottnak tartják, megalapozottan 😊 Csak az a baj, hogy Fico se sokkal mérsékeltebb nála.
Ez összefüggésben van azzal a szlovák nézettel, miszerint a magyarok mindig minden kisebbséget elnyomtak, de persze legjobban szegény évezredes kultúrával rendelkezõ szlovákokat (hüpp-hüpp)... Kérdem én, akkor hogyhogy nem mentek el, és hogyhogy túlélték az "elnyomást"? Hogyhogy egy kósza kísérlet sem történt Trianonig (1920-ig!) a szlovák nemzet egyesítésére? A románok (többségükben pásztorok) miért szivárogtak be egyre többen a Kárpátokon át ide, ha itt olyan cudar életük volt? (Ja, tudom, õk is már elõttünk itt voltak... Mindig mindenki itt volt, mi meg csak valahogy idetermettünk <#nevetes1>#nevetes1>)
Az is vicces egyébként, hogy a szlovákok azt hiszik, hogy õk fogadtak be minket és nem pedig fordítva. Hogy Slota szavait idézzem "Ezek a görbelábú mongoloid népek színlelt békével érkeztek a szlávok otthonába, a Kárpát-medencébe. Mi szívélyes befogadtuk õket, amit õk rabszolgasággal és fosztogatással háláltak meg. stb. stb."
Te azért vagy beszürkülve, mert te nem diplomáciázhatsz önmagaddal. A másik pedig... Nemtom...
Passz... Háborúzik az emperorral? Nem tudom.
Kirõl állítunk mi, magyarok ilyet (kormányzati/állami szinten)? Én Verne Gyulát hoztam példának, neki magyarosítottuk a nevét, ennek oka is volt, de róla tudtommal senki nem hiszi, hogy magyar. A hunok jutottak még hirtelen eszembe, de róluk se sokan gondolják, hogy közük lett volna hozzánk, egyébként meg derítsék ki a történészek, mert addig nem igaz. Romániában és fõként Szlovákiában viszont olyan közismerten magyar embereket "románosítanak" és "szlovákosítanak" visszamenõleg, akiknek semmi köze (Hunyadi Mátyás) vagy vajmi kevés köze (Hunyadi János) volt az adott országhoz. De így megy ez a cigányság egy részében is: pl. vannak, akik szerint Elvis Presley is cigány volt <#nevetes1>#nevetes1> A szlovákok számára meg "egyértelmû", hogy aki évszázadokkal ezelõtt a Felvidéken született, az de facto szlovák és nem magyar <#hehe>#hehe>; a románok is hasonlóan gondolkodnak: aki erdélyi volt és nagy ember, az biztos román lehetett.
Duchy of Slovakia <#nyes>#nyes>
HRE ablaknál a Választó Fejedelmeknél mit jelent az ha valamelyik címer be van szürkülve(Én is és az egyik Vazallus Választó fejedelmem is beszürkült)
Jogos.
Viszont van egy apró különbség. Nekünk van igazunk.<#ejnye1>#ejnye1>
Viszont van egy apró különbség. Nekünk van igazunk.<#ejnye1>#ejnye1>
Minden nemzetnek megvan a maga hobbija. Nekünk például mindenkirõl sikerül elöbb-utobb megállapítani h magyar vagy magyar õsökkel rendelkezik 😊
Ez legalább ugynaolyan megmosolyogtató szokás.
Ha ezen idegesíted magad, gyomorfekéjt kapsz majd, teljesen feleslegesen.
Ez legalább ugynaolyan megmosolyogtató szokás.
Ha ezen idegesíted magad, gyomorfekéjt kapsz majd, teljesen feleslegesen.
Engem az egész az bosszant, hogy a románok még mindig vakul hiszik, hogy õk rómaiak, Erdély mindig is az övéjük volt, Hunyadi Mátyás (vagy ahogy õk mondják: Matei Corvin) a románok legnagyob vajdája, aki késõbb Mo. királya lett, stb. stb. DE! Ha a Magna Mund-ban meg merik azt csinálni, hogy 1443-tól kiírja, hogy Matei I Corvin, és hogy Union under Wallachia, akkor én komolyan mondom, hogy felmegyek Svédországba és vérfürdõt csapok. Vagy nem... Azt is egészen jól viseltem, amikor megkaptam a Crusader Kings-et és megláttam, hogy Duchy of Slovakia. Csak a lemezt törtem darabokra.
Már alig várom azokat a szlovák vagy román értekezéseket, melyek szerint voltaképp Jézus is szlovák/román volt eredetileg 😄 Jesusová/Jesusescu <#hehe>#hehe>
Ja, és az is különbség, hogy mi nem mondjuk Vernére, hogy magyar volt 😊
Szerintem Bécsbõl meg Bukarestbõl nem kell ügyet csinálni (mondjuk a Bécs szó eredetét én sem értem, a Viennához vagy Wienhez nyelvtanilag semmi köze, érdemes lenne utánajárni)... Breslaut pl. mi Boroszlónak hívjuk, Krakowot Krakkónak, Warszavát Varsónak, Venicét Velencének stb., nem hinném, hogy ez mind eredetileg magyar város lett volna 😄 Inkább csak érintkeztünk velük és kellett rájuk magyarosabb megfelelõ. De az is biztos, hogy a szlovákok, románok, déli szlávok is elõszeretettel keresztelnek át magyar városokat és településeket, újabban magyar hírességeket is, míg mi csak azokat, akikhez némi közünk is volt (pl. Jules Verne=Verne Gyula, õ elég sokat írt Magyarországról).
A Magna Mundiban már nincs külön, viszont szerintük románok élnek ott. Bár hozták az aranybányákat... meg a tótokat és a rácokat...
A legdöbbenetesebb, hogy egyetlen mod sem hoz Magyarországra szászokat és bajorokat... pedig ugye õket is betelepítették igen szép számban, szerintem nagyobb számban, mint amennyi a többi kissebség összessen volt a környezõ országokat is beleértve.
A legdöbbenetesebb, hogy egyetlen mod sem hoz Magyarországra szászokat és bajorokat... pedig ugye õket is betelepítették igen szép számban, szerintem nagyobb számban, mint amennyi a többi kissebség összessen volt a környezõ országokat is beleértve.
Szóval valaki tényleg csinálhatna már egy jó magyar modot, szlovákok meg önálló Transylvania meg hasonló baromságok nélkül 😊 Transylvania core mondjuk lehetne Erdélyben meg a Bánátban (egyszerre magyar core-ral is), így lehetne szimulálni az 1526-os országszakadást. De hogy eleve külön országként szerepeljen, vazallusként, az elég röhejes. (Pedig ez még az eredeti játékban és nem a modban van.) Ennél még az is valósághûbb lenne, ha a horvátok lennének vazallusaink, annak legalább lenne némi alapja is.
Az ilyen modderek egyébként gondolom egy sort se olvastak Magyarország korabeli történelmérõl, meg az akkori országunkról se igen néztek térképeket... Olyan "ország" se volt 1526 elõtt, hogy Transylvania, utána is csak Erdélyi Fejedelemség létezett.
Abszolute... Éljen kismagyarország... a legkisebb pici incifinci, ahol nem is él magyar csak tótok, rácok, oláhok és horvátok, olyan nincs is, hogy magyar... ja, feltünt nektek, hogy az összes környezõ ország beépítette a saját kultúrájába (vagy felépítette a saját kultúráját) a magyar kultúrát.
Amúgy elgondolkodtam azon, hogy Bécset miért hívjuk Bécsnek. Nem rémlik, hogy létezne olyan város, aminek az eredeti neve helyett mi adtunk volna egy másikat. Kérlek javítsatok ki, ha tévedek. Viszont igen számos olyan város van, aminek eredetileg magyar neve volt és kapott egy másikat.
Árpád idején a magyar határ az enss folyónál húzodott és Bécs szerintem akkor már megvolt, viszont, ha megvolt, akkor magyarok alapították.
Bukarest-nek is érdekes neve van... ha így szétválasztom.. Buk a rest...
Amúgy elgondolkodtam azon, hogy Bécset miért hívjuk Bécsnek. Nem rémlik, hogy létezne olyan város, aminek az eredeti neve helyett mi adtunk volna egy másikat. Kérlek javítsatok ki, ha tévedek. Viszont igen számos olyan város van, aminek eredetileg magyar neve volt és kapott egy másikat.
Árpád idején a magyar határ az enss folyónál húzodott és Bécs szerintem akkor már megvolt, viszont, ha megvolt, akkor magyarok alapították.
Bukarest-nek is érdekes neve van... ha így szétválasztom.. Buk a rest...
Ja, és délen meg a horvátok függetlenednek. Nagyon "történelmi" <#guluszem1>#guluszem1>
Azt én vágom, de a modban ugye Mo. még "együtt" van. Arra gondoltam, hogy ha innen-onnan betámadják az országot, akkor jöhet az országszakadás a la 1920. Ahhoz meg kell minimum 2 év háborúskodás, de inkább több, és az már a XV. század. Szóval országunk (AI irányítás alatt, de lehet h játékossal is) a mod alapján a XV. századra akkorára zsugorodik, mint amekkora most. Ha meg nem szûnik egyáltalán 😊 A lázadókról nem is beszélek: mondjuk szlovák meg román nacionalisták bukkannak fel, a kemény 10 ezres sereg meg nem biztos, h leveri õket, úgyhogy kikiáltják Szlovákiát, keleten meg csatlakoznak a tartományok a románokhoz... Ugye ez szerintük teljesen reális a XV. században <#hehe>#hehe>
Beírogatnék most is... végül is egy account megszûnést megér...
Próbáltam, nem tudok. Ez egy ideje játékregisztráláshoz van kötve. Annak idején írogattam, meg anyáztam, hogy idióták.
Írtam pl, hogy vicces, hogy Hunyadi Jánossal megyek és megtámadon Ionu de Huneodarát (vagy ki a szöszt), aki amúgy nem más, mint Hunyadi János. Erre fickó írta, hogy adjak neki forrást, ami nem magyar és nem wikipédia én meg ezekután javasoltam neki egy két dolgot...
Ugyanez volt az arannyal kapcsolatban... közölte, hogy Európában nem is bányásztak aranyat... ismét javasoltam neki pár dolgot... ezekután megszünt az accountom...
Írtam pl, hogy vicces, hogy Hunyadi Jánossal megyek és megtámadon Ionu de Huneodarát (vagy ki a szöszt), aki amúgy nem más, mint Hunyadi János. Erre fickó írta, hogy adjak neki forrást, ami nem magyar és nem wikipédia én meg ezekután javasoltam neki egy két dolgot...
Ugyanez volt az arannyal kapcsolatban... közölte, hogy Európában nem is bányásztak aranyat... ismét javasoltam neki pár dolgot... ezekután megszünt az accountom...
1399 még a XIV. század. Sõt egyes elgondolások szerint 1400 is még a XIV. század és 1401 a XV. ...
Beírhatsz így is sztem, csak le fognak hurrogni, hogy regeld a játékot.
Vagyis 8 provincia az ahonnan Magyarország e szerint a mod szerint kap bármit is (a többi nem core, vagyis csak 10% jön). Ebbõl fele 3/2, fele 4/2. Egyszerû számítással kitalálható, hogy a nagy és erõs országunk havi jövedelme valahol 6 és 8 között van... ebbõl hatalmas hadakat lehet ám összehozni, bár gáz, hogy a limit az kb 10k ember...
Ja, értem... Jó izmos <#hehe>#hehe>
1399-tõl kezdõdik a játék, akkor csak a XV. századra (1400-as évek) alakulhat ki így a "játékbeli" Trianon. Vagy a mod korábban kezdõdik?
Tax/Manpower
Nincs valakinek CD key-e, mert ilyenkor szivesen beírnék...
ÖÖÖ eredeti gémem van csak a magyar fordítás végén nincs ott a key, mint ismeretes....
ÖÖÖ eredeti gémem van csak a magyar fordítás végén nincs ott a key, mint ismeretes....
4/2 és 3/2? Ezt mire írtad?
Actualy XIV.
Rád fog szavazni.
Ha egy választó fejedelmet Vazallussá teszek az onnantól kezdve mindenképp rám fog szavazni vagy "csak" azt a +250 pontot kapom meg, amibõl ha kifutok(Infany miatt) akkor ugyan úgy másra fog szavazni ha vele jobban megvan?
Akkor ez egy vicc... A XV. századra modellezik Trianont.
<#wow1>#wow1><#nyes>#nyes>
És még egy kedvesség. CSAK A MAGYAR KULTÚRÁJÚ PROVINCIÁK CORE PROVINCIÁK...
ööö mondhatnám az egészre, hogy egy antimagyar halom szar?
Ha utálod a magyarokat és élveszkedni akarsz rajta, akkor töltsd le és játsz. Ja mindegyik magyar provincia 4/2 vagy 3/2... erõs ország jepeee...
gratula..
ööö mondhatnám az egészre, hogy egy antimagyar halom szar?
Ha utálod a magyarokat és élveszkedni akarsz rajta, akkor töltsd le és játsz. Ja mindegyik magyar provincia 4/2 vagy 3/2... erõs ország jepeee...
gratula..
Tényleg nem is említettem... az.
5874-rõl (a még nem egyesült Japán elleni harc) senki semmit nem tud?
Más: a perszonálunió utáni inherit az csak nemcore tartományokat adhat, vagy néha core-t is? Eddig csak Portugáliát és Moszkvát inheritáltam, egyik se adott core-t 😞 Bár mindkettõ elég gyorsan került hozzám. Azt vágom, hogy HRE-n belüli inherit automatikusan core-t ad, ha mindkét ország HRE tag.
Más: a perszonálunió utáni inherit az csak nemcore tartományokat adhat, vagy néha core-t is? Eddig csak Portugáliát és Moszkvát inheritáltam, egyik se adott core-t 😞 Bár mindkettõ elég gyorsan került hozzám. Azt vágom, hogy HRE-n belüli inherit automatikusan core-t ad, ha mindkét ország HRE tag.
Nem néztem utána ennek a modnak, de hab lenne a tortán, ha a felvidéki tartományoknak meg szlovák kultúrája lenne (1399-ben!) <#circling>#circling>
Továbbra is javaslom, hogy hozzunk össze egy saját normális, korrekt modot... vagy várjuk meg a Magna Mundi-t... talán az fog a legközelebb állni a valósághoz.
Eszerint a map szerint igen érdekes formálya van Magyarországnak. Amúgy még Székelyföld (mert ilyen nevet adtak annak a régiónak, ahol a székelyek még ma is többségben vannak 90% fölött) is, de egész Erdély és a külsõ perem provinciák kultúrája román. Butaságot csináltak, mert a Bánság és délvidék magyar kultúrájú. A magyar kultúrát ezenkívül még a jelenlegi Magyarország területén található provinciák jelentik.
A déli kárpátok meg szépen körülölelik romániát.
Egyszerûen nem éri meg a fáradságot ez a szar... de sok sikert.
Nincsen történelem. El lehet felejteni Mátyást és csak 1399-tõl lehet játszani.
A készítõ nyilvánvalóan román volt, mert szépen összehozta nagyromániát a többit meg leszarta.
A déli kárpátok meg szépen körülölelik romániát.
Egyszerûen nem éri meg a fáradságot ez a szar... de sok sikert.
Nincsen történelem. El lehet felejteni Mátyást és csak 1399-tõl lehet játszani.
A készítõ nyilvánvalóan román volt, mert szépen összehozta nagyromániát a többit meg leszarta.
Hahahahahaha <#taps>#taps><#banplz>#banplz><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Letöltöttem az egyik bétát...
A térképdarabka alapján, amit Magyarországról láttam lesz vele munka dögivel... mellesleg annak a neve, ha jól láttam Zhilina... logikusan két lehetõség van. Vagy marad Zhilina (fogalmam sincs, hogy az mi... de van, de letagadom) és szlovákok élnek majd ott. Vagy átalakul, s az új határokkal megkapja a Trencsén nevet, ahogy azt a vármegyét arrafelé hívják. A város egyébként Zsolna, de méretét tekintve a vármegye kisebb városkája volt anno, a városnév is majd Trencsén lesz. Továbbra sem tartom jó ötletnek azt a megalomán gondolatot, hogy ezer provincia legyen.