Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon szépen meglett csinálva, gyönyörû! 10/10 hát még ha nem béta lenne..😊
Sajnos én mindig az infaNYN SZOPOK KI:p

Ez már valami normális, mûködõ változat? Befejezik majd vagy végleg megállt?
A kapcsolatodtól a császárral (jó ha szöviben ill. RM-ben vagy), a presztízstõl és a legitimacy-tól, na meg természetesen az infamy-tõl 😛
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?521862-MPM-beta-*under-construction*-thread!

Niiiiiiincs baaaaaaaaj bééééébiiiii!!!
Asszem 1600 (vagy 1550?) körül.

Ha kevés a választófejedelem, idõvel egyesével újak jönnek a kiesettek helyére. Minél kevesebb választófejedelem van, annál nagyobb erre az esély. Asszem max. 8 lehet. Hogy mitõl függ, hogy ki az új, azt nem tudom.
Mikortól elérhetõ a Reformáció és a Protestáns hit?

Mitõl függ hogy kik éppen a választó fejedelmek a HRE-ben?
Nekimentem Tairának, ami ugye Japán része a Divine Windben. Elfoglaltam pár provinciát, de tárgyalni csak Japánnal (Kyoto tartományban) tudok. Hiába vertem meg Tairát, a Japán elleni warscore-om 0% és provinciát se tudok tõle kérni 😞( Hogy lehetne megoldani ezt a problémát?
Hello gyerekek. Csak egy egyszerû kérdés: Melyik város jobb? Bécs vagy Budapest?
Amúgy úgy tudsz változtatni vallást: Út a vallás menü/panel és ott majd 1500 után. Poroszország létrehozása : http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Form_Kingdom_of_Prussia
Ezzel most sokat nem segítettél.
Fúúúúú!Neeee
NAGGYON LÁMA VAGY😄
Pl: Mi az Prusszia létrehozásánál a feltételek között hogy Reformed?
+Hogy válthatok vallást egy országban?
Szükségem lenne egy kis segítségre, Branderburggal szeretném létrehozni poroszországot, ilyet még nem csináltam, leírná valaki részletesen hogy mit hogyan tegyek az elejétõl a végéig. Még a feltételeket sem nagyon értem..:S
Hogy tudom kihozni az országom a vazallus államiságból(szép szó😛)
Van olyan ország amivel Poroszországot vagy Németországot lehet létrehzni?
Akkor mi lesz ezzel a moddal, végleg kampec, mert ha nem akkor várnék azzal a Hunyadi Moddal míg ez el nem készül...
( http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?519893-Victoria-II-map-based-EU3 )
Magna Mundi mûködik DW-be? Ha igen melyiket töltsem le az oldalukról mert egy rakat fajta van...
Kell a HTT-ree vmi patch????
Nem tudom miért de nekem a magna mundi ultimate nem megy htt vel😞
😄
Nem, ezt általánosságban értettem, más játékoknál. Civ4-hez pl. van egy rakás mod.
Lehet, hogy félreértelek, de van sw-mod eu-hoz?

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

Hopsz, most látom, h van embassym, ezek szerint éjszaka részegen építettem egyet <#nevetes1> Bocs a fölösleges postokért.
Töröltem a map cache-et is, de semmi, még mindig nem tudok embassyt építeni <#falbav>
Nem tudok új embassyt építeni 😞 Már visszatöltöttem a játékot vagy 3x, de nem jó :S Hülye bug.
Hát ja. Jobb játékban háborúzni, verekedni meg népet irtani, mint a valóságban 😊 Mert a valóságban a háború bizony sz*r dolog, és nem olyan hõsies nyomulás, mint mondjuk néhány filmben.
Jól van bocs elírtam a szót. 😄 Mondjuk én nem mindenáron arra törekednék, hogy kiirtsak mindenkit...Csak arra, hogy kussoljanak a taknyok vagy a 10%-ok nem éri meg a holnapot. 😄 Én ilyen típusú népirtásra gondoltam. Akinek meg ez nem tetszik, hogy vannak ilyen elvetemült emberek mint mondjuk én az/ok költözzenek le a busmanokhoz Afrikába. Meg lehetne az ilyen népeknek egy AI-ja, hogy most kussoljak vagy támadjak amikor megvannak hódítva. Oszt legalább realisztikusabb lenne. Mert akik létszámilag kevesebben vannak nálad azok nem rinyálnak és beolvadnak önként. Akik meg sokan azok esetleg fellázadnak. 😊

Magda mundi? 😄 Ha exterminationt olvastál, akkor az az lehet; "extermation" olyan nem nagyon van, ha lenne, akkor kb. "korábbi melegítést" jelentene 😊 (Mint ahogy nem termátor az a bizonyos kiborg, hanem terminátor 😊)
Mondjuk én olvastam múltkör azt is a magda mundi 2-vel kapcsolatban, hogy lehet majd a népet jó okkal kiirtani. Már alig várom. 😄 Vagy lehet, hogy rosszul olvastam az extermation szót? 😄

Mondjuk ja ki nem szarja le, hogy ez a mod hasonlít egy picit a Vicky 2-re szerintem is...A jogvédõk bekaphatják a golyóim amúgy meg. 😄

A mostani eset viszont teljesen más... Ki nem sz*rja le, hogy egy ingyenes mod kicsit "hasonlít" a Vicky2-re? Sok játékban csináltak már ilyen-olyan modot, pl. Középfölde mod, Star Wars mod, ésatöbbi, akkor azokat is lehetne csesztetni.
Nem pont erre gondoltam, inkább arra, hogy a hasonló dolgoknak legyen némi alapja is, illetve ne irányuljon a játék vagy mod célzottan ilyesmire. Pl. a játékban ne az legyen a felállás, hogy vannak mondjuk a jó keresztények meg a gonosz zsidók és a feladat se az legyen, hogy irtsd ki a gonosz zsidókat, különben nem nyerhetsz 😊) Persze ez csak egy elvont példa. Saját magának az ember olyan modot csinál, amilyet akar, de ha terjeszti, akár ingyenesen is, alapja kell hogy legyen annak a sztorinak, játéknak, amit csinál és közszemlére bocsát. Szerintem.

Az más kérdés, hogy LEHETÕSÉGED van itt-ott népirtásra és hasonlókra is (pl. a Divine Windben van a sokat említett settlement policy, amivel tkp. ráerõlteted a kultúrádat egy másik tartományra, amolyan erõszakos asszimiláció), de ez ne legyen kötelezõ, ne ez legyen a fõ cél, ami nélkül nem nyerhetsz, ne errõl szóljon a játék. Vagy ha mégis, akkor legyen történelmi alapja.
"Kivéve extrém eseteket (nyilván nem csinálunk horogkereszt alakú provinciákat meg "öljük le az xy nemzetet" jellegû scenariókat)."

Bocs, de én az olyan játékokat bírom, ahol az idegen népességgel azt csinálok amit akarok. 😄 Ha szar napom van és kárörömöm van, hogy a másik népet kicsit megszopassam akkor miért ne irthassam ki mondjuk az adott provincia lakosságának 30-50-70-90%-át? 😄 Ja, hogy az népirtás...Én meg leszarom. 😄 Csak mondjuk okkal lehetne ilyet mûvelni, ha tegyük fel fellázadnak meg ilyenek akkor kicsit leaprítanék a népességbõl, hogy a lázadásoknak nincs sok értelme...

Valójában nem a játékot veszed meg, hanem a használatának a jogát (egy használóra). Ha a játékot vennéd meg (ahogy a kereskedõk teszik), akkor jogod lenne másolni.
Ha viszont csak úgy ..jogmentesen... lemásolod, akkor szabadon terjesztheted, csak ne szólj róla a tulajdonosnak <#vigyor2>
Hát én beszarok... Szánalmas ez a "jogosdi". Ez egy rohadt mod! Nem húznak belõle hasznot! Akkor most az összes játéknál le kéne tiltani a Star Warsos modokat, mert jogsértés? Ez nevetséges..
Egyébként ez hülyeség szerintem. Ha valaki megvette a játékot, olyan modot csinálhat, amilyet akar. Kivéve extrém eseteket (nyilván nem csinálunk horogkereszt alakú provinciákat meg "öljük le az xy nemzetet" jellegû scenariókat). De ezen kívül... Ha van valami hasonlóság egy korábbi vagy másik játék és a mod között, akkor az már törvénysértõ? Mi van mondjuk más játékok (pl. Civilization) Gyûrûk ura modjaival? Ez nekem magas...
Idióta jogok meg miegymás miatt, úgy tûnik, tényleg felfüggesztve... <#pardon1>

A fejlõdés gátja, avagy haladás kerékkötõje 😞

"Well this mod breaks a ton of copyright infringement laws. Not only can't you just distribute the entire game directory, you also shouldn't use Vicky 2's map files in it without permission. The legal way would be to require owners of Vicky 2 to copy over their map files to their EU3 directory, then provide whatever files you need to make that work."
Ez lett belõle...
Leállítva, legalábbis egyenlõre.

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?527352-Terras-Vincere-0.1-Beta/page2
Keresgettem, de nagyon úgy tûnik, hogy az a mod egy picit elakadt...
Várom ezt az új modot aminek a képét linkeltétek😊
Mi lesz a neve??? A tartományokra nem lehetne írni nekik ,hogy kicsit korigáljanak???A másik meg ,hogy ha még nincs meg ez a mod mikor jön???
hehehe <#falbav>
<#beka3> ennek bedõltél <#beka3>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Jaaa 😞
Ha a Chronicles-re gondoltál, akkor ne várj sokat 😞 Csak az eddigi kiegészítõket rakták bele. Eu3 Complete Remix...
Ejha! Van vmi neve? Mondjuk guglin biztos ki tudom keresni 😊
jön az 5 kiegészítõ az eu3-hoz kíváncsi vagyok mit passzíroznak bele.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Én nem ügyködök, csak támogatok itt(-ott), és élvezem a munkátok gyümölcsét 😄 Amúgy meg ami kérdésre van válaszom, arra válaszolok, de a modoláshoz sajna nem értek.
Mindenkinek mag kéne adnia amúgy az msn-jét, aki ezen a modon ügyködik, mert ezen a fórumon nem tudunk gyorsan haladni.
Nem.
Csináltam már világbirodalmat eu3-ban, aztán inkább elengedtem mindenkit vazullusként, úgy valahogy jobban nézett ki.

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

6820 - Ez valami mod ahoz hogy az EU3-ból átlehessen vinni menéseket a V2-be?
Akkor jöhet. Módosítunk.
Már csak azt kell eldönteni, hogy a gagyi Zsigmond által elbaszott Magyarorszából milyen decisionokkal csinálunk ûbernagyhatalmat...
Hasonlóan gondolkodunk 😊 Az elõzõ hsz-t reggel írtam és most küldtem el :S