11580
Europa Universalis III
  • pecaboy
    Viszont az ottománból egyből western lesz, azaz csak 1x kell westernizálni.
  • pecaboy
    Igen, muslimból 2x kell westernizálni.
  • McCartman
    Legnagyobb szívás DWben , hogy 20 tech lemaradásban kell lenned a szomszédhoz képest a Westernization decisionhoz , ráadásul muslimból csak easternre tesz , nem westernre.
  • kissssss
    ja hogyha itt vagyok már, Dániával szórakoztam egy kicsit és elég érdekes dolgok történtek pl: a gryf nemesi család kihalt és új trónörökös kellet először jött egy 3 éves kölök az oldenburg házból aztán e helyett a mark nemesi házból jött egy nagyon jó örökös(8,8,9) ö már éppen betöltötte volna a 15 életévét de megint csere történt kaptam egy új kölköt a litvánoktól most nem emlékszem milyen házból jött de a statja elég gyatra szegénykének(5,5,8) legalább tábornoknak jó lesz most épp 13 éves remélem eléri a 15 éves kort mert már ki készít a régenség (-4% legitimitás,nem háborúzhatok,stb)

a másik érdekes esemény amit láttam hogy az egy provinciás Mecklenburg először perszonálunióra lépet Magyarországgal(-99%presztízs) aztán sikerült megszereznie a 3 tartományos Ausztriának a trónját(szintén mínusz presztízs), ha ez még nem lenne elég ez után jött Csehország(megint mínusz presztízs) nem tudom hogyan csinálta de folyamatosan +35 és +20 között mozgott a presztízse Mecklenburgnak.

de nem tartott ez sokáig kb 5 év után bekebelezte Mecklenburgot Lengyelország melynek a trónján szintén Mecklenburg házból származó személy ült, na ezt adjátok össze
  • kissssss
    khm khm... nem csak 10% gyorsabban fejlődsz hanem nyugati hadseregre is átválthatod a seregedet, és így legalább nem fogják az embert szarrá verni a vörös kabátos katonák :)
  • JLH Fans
    Westernizationhoz DW ben mi kell pontosan, és mikor fogsz tudni ilyet csinálni?

Mert hosszútávon gondolom muszlim tech grouppal nem leszel életképes.
    Én Bizánccal most gondolkozom csak, de lehet kihagyom, túlságosan visszavetne az a -5 stability egy ilyen batár nagy birodalomban már , nem éri meg a cserébe kapott 10% al gyorsabb tehcnológiai fejlődés.
  • McCartman
    hát eddig se volt épp fáklyásmenet.
    a fenntartható hadsereg a lázadások leverésére se elég sokszor , így néha el-el foglalnak egy-két tartományt , de még mindig jobban jártam ezzel a megoldással mintha Afrikában erőltetném , ott egyértelmű game over lenne.
  • JLH Fans
    Akkor kb a következő 20-30 év fogja eldönteni ezekszerint, hogy kínszenvedés, vagy világhóditás vár rád:)
    Infláció nálad is határeset, ennyi és pár % al több még belefér, de ha 20 fölé megy az ember, onnan már elég nehéz visszahozni sajnos.
  • JLH Fans
    Nekem mondod?:D
    Már 1630 van, és India felénél meg Közép Afrikában most kicsit elakadt a történet a magas infamy miatt.
    Meg a buzi osztrákok...én nem nagyon tudom támadni őket, mert nincs normális casus bellim, ha ők támadnak, mindig tropára verem őket, csak épp megakasztanak durván mert felnyomják a WW- em, a 2 év alatt kapott 2-3 területtel (többet nem ad mert van neki vagy 30) meg elmehetek a sunyiba.

Na de nem állunk meg félúton, Ausztria pusztuljon:D
  • McCartman
    elégnek kéne de mégsem az.:D
    egy-egy nagyobb lázadás és várhatok egy évet mire feltöltődnek a csapatok.
    Anglia elleni offenzíva is ezért csúszott , ki is futottam az időből.
    Úgy látszik fordult a kocka a franciák ellen mert sértetlen 20 ezres sereggel tértek vissza rögtön a béke után.

WW 0 , infamy 22 körül , infláció 12,5.
  • pecaboy
    Infamy az 0 körül, mert az angol PU háború előtt ugye régenstanács volt, nem háborúzhattam. Olyan hülye meg senki nem volt, hogy engem támadjon :P Most kéne egy csomó diplomata, hogy háborúval annektáljam az ideiglenes vazallusokat, felhúzzam a viszonyt az angolokkal 200-ra plusz szövetség plusz military alliance, meg hogy még támadni is tudjak valami ázsiai országot.

Angolok a PU-n kívül 1000 aranyat adtak, maradt még nekik vagy 4 ezer.

Kénytelen leszek hirtelen jó sok sereget felhúzni, mert meggyengült az angol haderő, és segítek nekik a gyarmatokon, nehogy területet veszítsenek a lázadók miatt. Meg ha hirtelen inheritelem Skóciát, Franciaországot, Aragóniát vagy Kasztíliát, ugye nekik se kevés gyarmatuk van, oda is elkél majd a csapat. Pénz szerencsére van rá bőven, évente olyan +1500 termelődik, pedig nullán van a pénzcsúszka.

Mennyi gond van ezzel a világhódítással... :)
  • JLH Fans
    Azért Skócia+Írország elég kell legyen majd figyelembe véve a folyamatos angol-francia háborúkat Anglia ellen.
    Infláció? Babdoy pontok? War weariness?
  • JLH Fans
    Na ne légy már ilyen gagyi, és mi lesz a grönlandi bálnákkal, meg Antarktiszon a pingvinekkel? Arról nem is beszélve, hogy ki törődik a baktériumokkal, miközben kivonjuk a vizbül a zoxigént?:)

Angolok mit adtak a 99% ért cserébe, és hogyan állsz infamyben?
  • pecaboy
    Én 1720 körül járok, vagy húsz évig régenstanács volt :( De végre PU-m van az angolokkal is :) (1-2 év alatt lenyomtam őket 99%-ra, pedig kiterjedt birodalmuk van)

Már csak a svédek hiányoznak, és minden nagyhatalom "alattam" fog működni (amíg nem inheritelem őket :)). A világhódításból még mindig hiányzik India fele, Kína, Indokína, Japán és az indonéz szigetvilág. Rájuk van még száz évem.
  • McCartman
    nagyon kevés a manpower és a seregek is csigatempóban töltődnek fel , úgyhogy nem valami rózsás a helyzet.:D

Marokkó nem.
    Granada tartomány , Írország és Skócia , 1430.
  • JLH Fans
    Azért jól haladsz akkor. Sajnos Írországra sztem újra és újra coret fognak kapni, de ha tied egész Írország meg Marokkó mg Skócia..az nem rossz alap már, milyen évet írnak most a gameben?
  • McCartman
    most pár napig nem volt időm játszani.:)
    utoljára nekimentem még egyszer angoloknak pár régió reményében , el is foglaltam már a sziget felét de ekkor békét kötöttek francikkal , úgyhogy nekem is be kellett érnem , hogy lemondjanak írországi corejukról és adtak egy kis aprópénzt.
  • JLH Fans
    Na mi ez a nagy szünet? Most meghódítottad Európát, vagy kiestél a játékból?:P
  • McCartman
    ennyire megtetszett?
  • tttttom
  • tttttom
    http://www.lern2play.se/images/smilies/msn-smilies/facepalm-icon.gif
  • JLH Fans
    Azta leborult....:D
    Akkor irány a világuralom már?:P
  • McCartman
  • Gol000
    multiplayrzni
    Te hogy gondoltad?
  • McCartman
    hogy érted?
  • Gol000
    Lenne valakinek kedve multizni?(ma kb: 20:00-tól)
  • Brave89
    kalandos életed van.
  • McCartman
    olyannyira , hogy azóta már annektáltam Skóciát és egy kellő pillanatban Angliát is megszabadítottam 2 tartományától.
    köszönöm.
  • pecaboy
    Kockáknak igen :)
  • kissssss
    "egy laza jihad keretében az összes ír miniállamot annektáltam."

(kezemet a homlokomra helyezem) szóval akkor az egyik szaros biliből(Kasztília) a másikba léptél(Anglia) ez igen 5 csillagos stratégiai lépés.
  • kissssss
    "Hétágra süt a nap! "

ugyan már minek az, a monitor fénye is pont elég hogy lebarnuljon az ember
  • pecaboy
    Azért pihenésképpen a sok munka... izé EU3 után menjetek ki napozni vagy kertimunkázni félpucéron. Hétágra süt a nap!
  • McCartman
    nem szenvedés ez , érdekes tapasztalat szerzés.
    Orleansi játékban legalább lehetne szerezni erős nyugati szövetségest gondolom , itt ez is kicsukva.
    Liberum Vetora nincs lehetoseg , mivel Muslim tech groupba tartozik Granada.

új stratégia: főváros kivételével feladtam mindkét tartományt az Ibériai-félszigeten és a (distant overseas) miatt használhatatlan afrikai területeket is.
    Ezzel egy időben viszont betörtem az írekhez és egy laza jihad keretében az összes ír miniállamot annektáltam.
  • pecaboy
  • Brave89
    Különben meg az ilyen kisállamokkal való játszást kivállóan összefoglalja a következő kis videó: http://www.youtube.com/watch?v=bCkK-52yWX8
  • Brave89
    arra gondol, hogy a liberum veto decision-al kapsz 1 kisebb hadsereget is egyben.
  • Brave89
    hát, igazából itt pénz nyomtatásról volt szó:)
  • Tiramon
    Mé nem kezdesz új játékot Orleáns-al? Nem bizti, hogy az lesz a gondod, hogy ne foglald el a világot:)
  • Tiramon
    Én eddig ugy értelmeztem, hogy a progi szerint Velence nyomtat könyveket először:)))
  • kissssss
    én mondtam hogy ez csak szenvedés :) (bizonyos országokkal)