11580
Europa Universalis III
-
Pityuládé #6900 Tudna nekem valaki segíteni új provinciák készítésében? Egyszer valaki leírta, de abból nem sokat tudtam kivenni. Aki tdu segíteni, az adja meg privátban az MSN/Skype címét. Nagyon örülnék, ha tudna valaki segíteni. -
JLH Fans #6899 Nem fogok egy játék kedvéért 200k ért vadiúj gépet venni, szóval ha addig nem csinálnak vmi grafikai könnyitést, hogy elfusson ugyanúgy simán, mint a HTT meg az In Nomine, akkor több is lesz az fél évnél.
Egyébként nem is állítottam, hogy könyebb a DW az IN nél, (főleg mert összehasonlítási alapom sincs ezért nem is tehetném) csak annyit, hogy a HTT az könyebb, ez viszont tutifix.
AMI VV-t illeti: Hálaistennek még egyetlen percet sem láttam abból a fostalicska szarból, mért kérdezed?:) -
McCartman #6898 DWben sem megy egyik naprol a masikra a zseniképzés.
Nagyon nehéz egy 5-6 csillagos tanácsadót megszülni a cultural traditionból , ugyanis ez alapjáraton folyamatosan csökkenő érték.
Csak rengeteg magistratus beáldozásával érhető el , akkor pedig ugye az építkezéseknek lőttek , esetleg nem tudod kiléptetni kellő időben a HREből a területed és bombáz a negatív eventekkel.
Ha megteheted ne várj annyit a kipróbálásával , komplexebb , nehezebb.
sok valóvilágot nézel?:D -
JLH Fans #6897 Az országhoz képest sztem picike a 60 ezres hadsereg, lehetne 90 ezres is bőven. Amúgy meg én 1525 ben vagyok, szóval....:P
Azért ez a pár területecske még nem a fél világ:)
1710 re én is máshogyan fogok állni:) Remélem....:D -
Brave89 #6896 megoldás: nem kell 50 év alatt a fél világot meghódítani:D Nekem az infamy-m nem igen volt soha 15-nél nagyobb és láss csodát, nem is nagyon támadtak és ezért nem is nagyon van szükségem olyan orbitális hadseregre. Most, hogy már a fél földközi tenger az enyém(+fél délamerika), lazán megengedhetem magamnak, hogy totál kiadásban tartom a csúszkát. (persze low land maintenance mellett). Most vagyok olyan 1710-ben, és Itália, észak afrika egy része (tuniszig), Kaukázus, és a krím az enyém (balkánon csak szerbiáig tart a határ, tehát szerbia már nem az enyém, se havasalföld se bosznia). A lényeg: szép lassan kell haladni a hódítással CB-kkel jól megtámogatva, és nem lesz szükséged hatalmas hadseregre az országodhoz képest. -
Brave89 #6895 Hát, én meg tudtam engedni hogy majdhogynem totális kiadásban voltam. -
JLH Fans #6894 Egyébként ezért is fogok megmaradni ennél a verziónál (3.2)+ MM modnál szerintem még vagy fél évig úgy döntöttem, (aztán majd DW) mert szerintem sokkal nehezebb így játszani, és reálisabb is.
Valóságban sem úgy működtek a dolgok, hogy most akkor a császár úgy döntött, a bolgárok mostantól bizánciak lesznek,cultural unity és csáó.
Akkora lázadások voltak rendszeresen minden országban, hogy ihajj csuhajj.
Meg ez a képzés is, lol...EZ olyan minthogy mondjuk képezz Einsteint, Napóleont, vagy Egerszegi Krisztinát, stb:)
Persze, picit elő lehet segíteni, hogy a meglevő tehetségek ne kallódjanak el, de nem lehet úgymond rendelésre zseniket gyártani, ez baromság. Bizonyos időközönként születik egy, és kész.
Most épp még 2 csillagos infláció csökkentőt sem tudok felbérelni, that's life. Középkorban eleve sokkal több volt a random faktor, szóval ez így jó. -
JLH Fans #6893 Eeegen, In Nominiben elárulnád mégis hogyan?:D
EZ is egy olyan dolog a sok közül, (+cultural unity és a többi) ami szerintem a HTT- t nevetségesen könnyűvé teszi:)
-
McCartman #6892 képezz 6 csillagos tanácsadót , az egymagában 0,3mal csökkenti. -
JLH Fans #6891 Ami meg a mostani gamet illeti: A Timuridok vereségének köszönhetően (pedig én csak pár tartományt vettem el) annyi darabra hullott szét a birodalmuk, mintha egy üvegpoharat eldob az ember...
Még nem dőlt el, mennyire, de jó ránézni a térképre, kb 5-6 féle lázadó csoport meg szintén 5-6i degen ország tartja megszállva azt a tengersok területet:)
Most, hogy tőlük nem kell félni, és Ausztria meg Milánó és Angliával még 2 évig tart a szerződésem, miszerint nem támadhatnak meg, és a WW 10, az infamy meg 25 alá esett, a 60 ezres seregem 4 felé osztottam.
15 ezer felel az olasz és balkáni meg a szigeteken esedékes lázadások leveréséért, 15k a Kisázsia és SZiria+Egyiptomi lázadásokért, a maradék 15-15 ezerből pedig 2 támadóéket képeztem, a célpontok:
Mekka és Medina és a közbeeső területek:)
Hozzáteszem, finoman szólva sem könnyű a game, rengeteg microt és pauset igényel, szerencsére:) -
JLH Fans #6890 Közben támadt még egy játékötletem, lehet, hogy majd megpróbálom egyszer Granadával egyesíteni SPanyolországot :D:P:) -
JLH Fans #6889 Sajnos csak 1 tax assesort enged, az meg komoly 0.06 al viszi lefelé:(
(Mármint vagy 50 éve nem kaptam még 1et)Gold standard azmiaz?
Mint...na igen, sajnos pont annyit muszáj nyomtatnom, ami elviszi a national bank+tanacsadom hatását, igy jön ki a stagnálás, lejebb meg nemigen megy a csúszka, igy is vagyok akkora negativban, hogy ennél alig több az éves bevétel. -
Brave89 #6888 De, értem, amikor átlépsz a géphez, szerinted nincs meg a gazdasága a fenntartáshoz. Nos, én még ezt nem figyeltem meg, de mikor ellene játszom, nem tűnik fel. De csak a te kedvedért, ha hazaérek, megnézem. -
tttttom #6887 1490-1500 (A csendes lázadás)
A Bizánci birodalom belső területein főképp görög, bolgár és albánhonban a kardok a tegezekben, a pajzsok meg a falakon lógtak. Szinte semmi komolyabb felkelés nem tört ki a császár radikális reformációját követően. Csak az udvar és a nemesség egyes tagjai ajvékoltak. Hatalmas centralizációt hajtott végre az adószedések és a hadügy tekintetében. A gazdaságpolitikát és részlegét a Bizánci Kereskedelmi Kamara kezébe adta (BKK). A császár az Ortodox Egyház számára eltörölte az adószedést a templomokba való belépést követően, melyet az elöző császár Demeitrosz vezetett be, hogy finanszírozza a térítéseket a birodalom keleti területein...
Végül egy nap...Két hír érkezett az éppen alvó császárhoz egy futár által. Az egyik jó hír mely Krétával volt kapcsolatos. A helyi lakosság megelégelte a Velencei udvar elnyomását és fellázadtak a sziget lakói egymaguk. Az ostrom összesen 1 éven keresztül zajlott. A velencei katonákat akik önként megadták magukat elmehettek Krétáról vissza Velencébe. Akik meg mindenáron ellenálltak azokat lekaszabolták.
Összesen a 7.000 olaszból 300 élt a lehetőséggel, hogy mentik magukat ahogy tudják... A többi fanatikusan harcolt mindhalálig. A lakosok soraiban is sokan estek el. A helyiek szerint összesen 1-2.000 ember halt, sebesült vagy tűnt el. A császár Isteni jelként kezelte a felkelést és ezért mindent elkövetett, hogy segítse a lázadást. Kis kereskedelmi hajók segítségével Bizánci fegyvereket, páncélokat és katonatiszteket vitetett Krétára...Ennek hálája jeléül Kréta csatlakozott a birodalomhoz...
A másik hír mely rossz volt épp göröghonban történt rá egy évre. Egy csapat katona kik megtértek egy másik ismeretlen eredetű vallás kötelékében. Vallási háborút akartak kezdeményezni, hogy az igaz hit helyett valami sátáni vagy gonosz eredetű vallást rákényszerítsen a népre.
A lázadók kik az "Igazhitűek testvériség"-nek hívták magukat 1 évnyi üldözés és csatározás után sikeresen elfogták és kivégezték őket. A vezetőjük Nemanja Berinci altábornagyot aki egy hang hallatán cselekedte tetteit elmondotta alapján. Őt először leöntötték szentelt vízzel. Utána meg feloldozásként Istenhez küldték egy tőr által, hogy feloldozást kapjon bűneiért...
A császár a hallottak alapján elrendelte, hogy mindennap mosakodjanak a katonák és birodalmi ortodox és nem ortodox polgárok szentelt vízben, hogy az Isten angyalai megvédelmezzék őket a gonosztól és sugalmaitól.
A szentelt vízben való mosakodást egyedül a Kereskedelmi Kamara nem akarta bevezetni, mert úgy gondolták, hogy ők elég erősek ahhoz lelkileg, hogy ellentudnak állni a csábításnak...Végül az ellenkezője igazolódott rá be egy évre.(1495) Sok pénz eltűnt a kincstárból és a császár az egyházzal egyetemben a kereskedelmi kamarát sejtette a háttérben...A kamara tagjait mind kínvallatás alá vetették végül megszólalt az egyikük, hogy a családjaiknak raktak el némi pénzt egyéni célokra... A császár mérgében így szólt hozzájuk a kivégzésük előtt...
"Ti aljas kalmárok! Hogy merészeltétek a szegény emberek által nagy nehezen összekapart pénzeket így használni? Paráználkodásra, lopásra és zsidószerű életmód folytatására. Hogy merészelitek ezt?...Utolsó szavaim hozzátok csak annyi mit mondok néktek, hogy a pokoltüze tisztítsa ki lelketeket...Katonák! Levágni őket."
Végül kivégezték őket kard által. A kereskedelmi kamarát végül felszámolták és helyette létrehozták a Birodalmi Gazdasági Minisztériumot az Ortodox Egyház berkein belül...
Folyt köv. -
Brave89 #6886 - stb -
Brave89 #6885 Bizánccal először nekem is olyan 20%-os volt az inflációm, de a későbbiekben lefaragtam 0-ra. Mint, national bank, tax assessor stb, gold standard stb. Tehát nem a játék elején tartom szintben a 0 inflációt:) -
Brave89 #6884 Hát így elsőre ellentmondásnak tűnhet, de az én arányaim szerint (gazdasági potenciál és hadsereg létszám közti arány, tehát hogy mekkora országnál -és milyen fejlettel- mekkora hadsereget tartok fenn) mikorra már elérem azt, hogy nekem legyen a legnagyobb hadseregem, addigra már az országom is olyan nagy, hogy el tudja tartani:) -
JLH Fans #6883 Ultimate? Azmiaz? Amúgy akkor nem vágom, miért ilyen lassú most meg vannak szétcsesződve a grafika beállítások:(
Bár egyelőre mind1 is, hiszen ittvan nekem még Bizánc, és még csak 1525 van, aztán meg majd Magyarország. -
#6882 "Viszont úgy tűnik rosszul emlékeztem, nem a MM Platinum 1.5 ami In Nominéhez megy?"
De igen. Nem vagom mar reg jatszottam azzal, az Ultimate-t nyustoltem. -
JLH Fans #6881 Viszont úgy tűnik rosszul emlékeztem, nem a MM Platinum 1.5 ami In Nominéhez megy?
Feltettem, és kb 20 percig töltötte a gamet és a betöltésnél minden szürke lett, meg terra incognita.....:( -
#6880 semmi? -
#6879 Igy van ez, kinek a pap, kinek a papne... ;) -
McCartman #6878 van vhol olyan táblázat a játékban ami kilistázza egy ország összes tartományát?
elvileg még van meghódítatlan provinciája , de a térképen nem jelzi. -
JLH Fans #6877 Bőven van kihivás az alapjátékban is, csak gyengébb néppel kell lenni, nameg hard fokozaton. És legalább nincs sokminden determinálva előre biztosan. De persze a mod szépségei is megvannak, feltettem a MM platinum 1.5 öt, majd azzal is játszogatok.
De oda min Mo ot vagy erősebb népet választok, mert oda kell is. Nem fogalmaztam jól, nem roszabb mint az alapjáték (sőt sok dologban jobb is) inkább más:) -
#6876 Pont ez a jo benne - van kihivas. A tortenelmi realitas csak egy a sok extrabol. Amugy sem koveti szorosan a tortenelmet. Magyarorszagot meg legalabb kivettek az Eastern tech groupbol. -
#6875 Latom meg mindig nem sikerult ertelmezni amit irtam. Mindegy, hagyjuk. -
JLH Fans #6874 Szerintem meg aki szigorúan történelmi gamet akar játszani, az játsszon az EU 2 vel és ennyi:)
MM ban szerintem kicsi és gyenge ország játszhatatlan pl, de gondolom még Magyarország sem valami hú de franco, az előre kódolt összeomlás miatt. -
#6873 "bizony kár , hogy DWhez még nem készült MM mod"
Jah, az uj sajat jatekuk miatt hatterbe szorult a mod-projekt, de gondolom a Magna Mundi meg az EU III-nal is utosebb lesz. -
#6872 -
JLH Fans #6871 Nemtom, én nem vagyok oda a MM ért valahogy, pedig játszottam vele már. -
JLH Fans #6870 EZt nem értem, ponthogy a nagy hadsereghez nagy fenntartást kell fizetni...Egyébként meg a 30% os infláció nekem sem a játék utolsó 60 évében jött létre, elhiheted, hanem az első 60 ban, 1460 ig, az azóta eltelt 60 ban stagnál, de kurvára zavaró... -
JLH Fans #6869 Akkor nem lesz könnyű továbbterjeszkedni neked sem:)
Nekem az átlag revolt risk olyan 20%:D Mondjuk 15% a WW ugye..
Sajnos In Nomineben még nincs cultural unity, meg national focus hogy csökkent a lázadásesélyt és elősegitsd az integrációt, és ugye nem lehet kijatszani a casus bellit se mint HTT ben. meg hiába a követség, nem csökkent BB-t meg úgy egyébként is azt vettem észre, hogy HTT ben (és elolvasás alapján DW ben is) csomó dolog van, ami nem nehezebbé, hanem könnyebé teszi az ember életét meg a játékot. -
Brave89 #6868 nem tom, mikor nekem van a legnagyobb hadseregem a világon, akkor általában vagyok oylan erős, hogy 0-án tudom tartani az inflációt. -
Brave89 #6867 az a 3?:D Igen, ki. -
geo91 #6866 -
McCartman #6865 -
McCartman #6864 bizony kár , hogy DWhez még nem készült MM mod.
@geo91:Theatrum Orbis Terrarum -
geo91 #6863 ja -
McCartman #6862 a grafikára gondolsz? -
geo91 #6861 tud amúgy valaki egy jó mod-ot httt-hez? ami kicsit felturbózza a térképet.