11580
Europa Universalis III
  • medve54
    2 perc? Ja persze.
    Hát nem tudom milyen géped van, én nemrég fejlesztettem a gépem, 2GB ramom, meg quad procim van, de szerintem maxon is több, mint 2 perc 1 év.
    De mindjárt leellenőrzöm
  • Brave89
    lehet, hogy mondjuk itt az adja az időbeli különbséget, hogy nekem a gépem 1 pöppet gyorsan viszi a játékot. 1 év max fokozaton kb 2 perc:)Persze háborúban, vagy amikor aktívan kell mozgolódni, akkor nyilván nem, de olyan időkben mikor csak pénz gyüjtök, a diplomácia faszányosan meg van, gyarmatosítani nem kell, a kereskedelem meg ugye automatán küldi a kijelölt trade centerekbe, akkor kb 2 perc 1 év.
  • Brave89
    azért nem, mivel a hadtudomány inkább gyakorlati alapon fejlődött, semmint elméleti agyalások útján. Persze elméleteket is gyártottak a hadviseléshez, de azok mindig szorosan a harctéri tapasztalatokra épültek. A lényeg: nem, nem lehet és szerintem ne is lehessen magisztrátusok útján.
  • Brave89
    a hivatalos szó: "apm":)
  • Brave89
    ha éjjel nappal játszom, úgy kb 3 nap.
  • rexortom
    Sziasztok lenne egy kérésem valaki nem tudna egy olyan valamit írni ami a magistratusbol army vagy naval tradíciót csinál. Létezik olyan ami culture tradíciót ad 5%-ot egy hasonlóra gondoltam csak army vagy naval, mivel szerintem ha már a culturát tudja a hivatalnok fejleszteni akkor a hadsereget miért ne tudná remélem értitek amit szeretnék és megoldhato vagy ha nem akkor írjátok már a hivatalos forumra is hátha beteszik az ötletem a kövi patchben ^^
  • JLH Fans
    Jah, ha éjjel-nappal játszol, úgy lehet:)
    De annyi időm közel sincs, sőt. Vagy úgy, ha megszabad, hogy mittomen körönként kapsz 2 percet és slussz.

De nemtom, szerintem ez az a játék, amit tipikusan nem multira találták ki. SZerintem legalábbis. Ha már ezzel (is) játszom, akkor pont azért játszok, hogy ne klikkelőbajnokság legyen a neve, ahol az nyer, akinek éppen nagyobb epilepsziás rohama van és gyorsabban kezeli az egeret, hanem nyugodtan átnézhessem a lehetőségeket, és ha kell, akkor egy háborúban félpercenként 2* lepauselhessem, hogy pontosan az történjen a csapatmozgáoknál, amit én elképzeltem.
  • Brave89
    Az oszmánoktól keletre van a két qara mittom én milyen ország. Annak a magyar neve a fehér kos és a fekete kos országa. Azért ez sem egyszerű:D
  • Brave89
    Hónapok? Sztem max 1 hét.
  • JLH Fans
    1581-85 A NEGYEDIK OSZTRÁK HÁBORÚ

Az első három még ugye az ősidőkben, és védekező jelleggel zajlott, itt most bizony én voltam a támadó fél, és sajnos a cím megtévesztő.
    A világ második legerősebb és nagyobb hatalma, Ausztria mellett a 3. helyen levő KAsztillia ellen is meg kellett mérkőzni, és emellett őket segítette a HRE császára, a 40 ezres sereggel rendelkező Bajorország is.

Az igazi játék és a legnagyobb kihívás legjobb pillanatait hozta el a háború, a feléig erősen torkosborz effekttel, de aztán egy minimális pénzfizetéssel sikerült kiugrasztani a bajorokat a háborúból, és megverni a kasztilliai flottát, miután hazatért a flottám 1/3 a Indiából Afrikát megkerülve, ez meghozta a várva várt fordulatot,

így a háborút igaz 0 ról 17 es war wearinessel, és vért izzadva, de sikerült győzelemmel, egyfelől Trent, Tirol és Görz a birodalomhoz csatolásával, valamint Galícia, Navarra és Granada elszakításával bevégezni.

Next phrase: India végleges meghódítása, majd a mamelukok kiirtása és Afrika teljes gyarmatosítása:) MAjd közben persze gondom lesz vmikor az osztrák barátaimra is megint:P

• Pityuládé
    Nem, baj. Azért kösz. Igen én is láttam már az EUWIKIT de onnan nem sok mindent tudtam kivenni....
  • JLH Fans
    A multi kurva hosszú, anno civ 4 multiztunk, na az sem kispálya (vagy egy nagyobb heroes 3 pálya) de azért 1-2 napon vagyhéten belül végére lehet érni, de az EU 3.....Még singleben is hónapok, mire végigviszel egy gammát teljesen:)
  • kissssss
    jaj ne kezdjétek már itt is ezt.
  • farferi
    Helyesírást nem tanultok az iskolában?
  • Petiii94
    Annak ,aki a Corvin modot csinálja mondanám ,hogy mi ma tanultuk mátyás utáni kora újkórt Magyarországon.Mátyás után felmerült trónkövetelőnek saját felesége Beatrix is mint a magyarok királynője ,csak Magyarországon nem volt lehetséges a nő ági örökösödés még alap esetben sem nem ,hogy Mátyás után:D
    Szóval én a helyedben azt csinálnám ,hogy lenne egy event amit Mátyás uralkodása alatt belehetne rakni ,hogy halála után János nagykorúságáig (aki ugye csak egy törvénytelen 2 éves gyermek volt apja halálakór) Beatrix bitorolja a trónt:) Szerintem elég érdekes lehetne:)
    RAkj bele jó sok lázadást ,főleg Noble lázadásokat:D Meg Stability droppot meg ilyeneket:)
    Sztem ez azért lenne jó ,ha már iylen mod-ot csinálsz ,mert ez a leg reálisabb...Mert ha Más valaki a kezébe veszi a hatalamt(valami férfi p. Jagello Ulászló mint régens) az nem engedte volna ki a kezéből ,sőt még számomra Beatrix is kérdéses ,de egy anya a férje zabigyerekének még talán odaadná tiszteletből (vagy nem....:D)
  • Petiii94
    Szia:)
    Én nagyon szívesen játszanék:) Igaz nekem is lesznek vizsgáim ,de nekem az még 1 hónap szal én benne vagyok :) Msn?
  • Andorjan
    Ne haragudj, de június végéig biztosan nem. A héten 5, jövő héten kb 7 zéhám lesz, utána hétfőn pedig már vizsgázok, szóval örülök, ha ide fel tudok néha nézni.
    Másrészt: nekem sem sikerült, mert kidob hibával, de most sajnos nincs időm kitalálni, hogy mit csesztem el... :S
    ez alapján csináltam:
    http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Modding_the_map
  • byalac
    Hali sziasztok, nem akar valaki online gamerezni velem?Eu még 1 nyomtam anno, már egy jó ideje h eu 3-ok, azt megjött a kedvem!:D
  • Pityuládé
    Meg tudnád mutatni, hogy hogyan is kell ezeket az új provikat csinálni? Ha igen, add meg privátban az msn/Skype címedet légyszíves.
  • pecaboy
    http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/vidzsajanagar.html

Itt találkozhatsz még érdekes nevekkel, helyekkel. Történész legyen a talpán, aki ezeket bebiflázza

Slusszpoénként az utolsó uralkodójának a neve (legalábbis ha jól értelmeztem, az utolsó):
    II. Vénkata
  • JLH Fans
    Persze hogy az, de fejből megjegyezni hogyan kell írni, nem könnyű:P
  • pecaboy
    A V betűs ország szerintem Vidzsajanagar lesz (angolul Vijayanagar).
    "Az EU3 legérdekesebb nevű országa" címet nálam már elnyerte
  • JLH Fans
    Hm, mindeközben nálam a bizánci császár hatalma már 1580 ban az Indusig és a Gangeszig ér, meg is alakult a Bizánci Keletindiai Társaság :):):)

Persze a félsziget legerősebb valami hülye V betűs államának a meghódítása még hátravan, de ezt picikét későbbre hagyjuk, ijesztően kúszik fel az infamy is, meg egyébként is, már csak 5 évig core provinciám Tyrol, úgyhogy szerintem igyekszem addig bölcsen felhasználni a nyakamba szakadt 1.100 kreditet, 100k ról 125 ezerre bővitem a hadsereget, és 25ről 60 ezerre a háborúban bevethetők számát, és irány Ausztria, mondjuk érdekes lesz, már 24 vs 16 a land tech aránya, na nem a javamra:)
  • JLH Fans
    Mókás lenne, ha a magyarok meg az én gamemben, akik először lengyel (köszönhetően még az elején annak hogy törprevertem őket) majd osztrák uralom alatt állnak, a végén mondjuk Etelközben bukkannának fel:D
  • Norbi930523
    Gondolom egy békében felszabadították, mert inkább csak az utolsó néhány évtizedben bukkant fel újra
  • pecaboy
    Korábban olvastam, hogy Brazília szinte sosincs a helyén :) Hol Közép-Amerikában, hol Afrikában jelenik meg
  • Noreszka5
    Granada meg túlélte?:D
  • pecaboy
    Ja, ok.
  • tttttom
    asd
  • Norbi930523
    Neeeem, csak a svédek megalapították Skandináviát :)

Egyébként nekem a legjobban ami tetszett, hogy Brazília Közép-Afrikában van :D
  • pecaboy
    A keleti Münster is ott van azért a szeren
  • pecaboy
    Szép! :)
    A francik nem gyengén terjeszkedtek keleten. A románok Szerbia helyére vándoroltak, a finnek kb. Litvánia helyén lol
    Svédország helyén az meg Skócia???
  • Norbi930523
    Nah, befejeződött a magyarországi játékom :)
    Végeredmény
    Diplomatic Mapmode

A 16-ból 11 vazallus maradt, mivel annektáltam belőle egy párat :)
    Az income 10 535, a második legmagasabb a franciáké, 4549
    A Prestige ugye nekem a legmagasabb 100%-kal, második Grúzia (!) 54%-kal
    Végül pedig az országok közötti rangsorban az 1. helyen végeztem :) (Azt meg külön jó érzés volt látni, amikor a történelmi áttekintésnél felül kiírta, hogy We are the greatest! :D )

A következő játéknak Németország felállítását tűztem ki célul, egyelőre nem tudom melyik állammal :)
  • pecaboy
  • Solten
    Na, itt van a kezemben emberek...

"Barati" 15 GBP.
  • Tiramon
    Ezt a hübéri rendszert átvette a pénz uralma:) Egy az egyben:) De, amit te polgárságnak nevezel, az nálam a Medici és Fugger bankároknál kezdődött:) És Rotschildoknál végződött. Az nem polgárság:)))
  • Tiramon
    Az adóbevételek azért lettek egyre kinosabbak, mert a magyar nemesek sértve érezték magukat az idegenek adományozott javak miatt. És itt az volt a szokás, hogy akinek egy kardja van csak, de nemes...az egyenlő a királlyal.) Na most, ez Franciahonban nem lett volna elképzelhető. Ott a hübéri rendszer egy lépcsőzetességet hozott létre, ami ma is él az Unióban.
    Tehát az Unióban, hiába van kardod, csak hübéres lehetsz...kvázi...:)
    Minálunk a legszegényebb "nemes" is akkora, mint bárki.
    Van ennek értelme.

• Tiramon
    1399-ben a Habsburgok székhelye még Innsbruck volt:) Zsigmond, aki császár és magyar király volt, ki is tagadta őket eccer a birodalomból...:)
    Semmiféle polgárság nem volt akkor még sehol:)
  • tttttom
    1535-1541 (2. rész)

A háború után a császár szeme Szicília és Málta szigetére tekintett. Mely földekről a régi római-bizánci tekercsek sok jót és rosszat mesélnek ezen földekről. A császár elrendeli 40.000 görög katona oda küldését, hogy szerezzék meg ezen földeket a birodalom számára...

A csapatok megindultak 2 seregben megszervezve. A Szicíliai flotta két alkalommal sikeresen megakadályozta a birodalmi csapatok átkelését a szigetre. De midőn a császári flottilla megérkezett Szicília partjaihoz. 41 hajó állt szemben a 9 olasz hajóval. Az olasz hajók közül 2-öt elfoglaltak. A többit elsüllyesztették. A bizánci hajók közül 4 Carrack megrongálódott...A szicíliai városok zöme a tűzé lett, mert az olaszok féltek a görög pengétől és erejétől...Az első sereg megostromolta a fontosabb erődöket Messina közelében. Addig a másik sereg tovább menetelt nyugatabbra, hogy szembenézzen a kisebb, de kitűnően képzett olasz haddal. Mely létszáma 5000 gyalogost és 2000 lovast számlált. A sereget maga az olasz király vezette...A csata során 12.535 görög harcos és mind a 7.000 olasz elesett. A király maga önmaga végzett önmagával...Az erődöket végül komoly ostromok és véráldozatok árán sikerült elfoglalni...Máltát ne sokan lakták. De a császár mégis egy 20.000 fős sereget küldött a kicsiny sziget elfoglalására...A szigetet békés úton, de sikerült térdre kényszeríteni...

-Ez alatt a birodalom másik déli szegletében...-

Arab felkelések törtek ki a Sínai-félsziget és környékén melyet a katonaság vérbe fojtott...

Folyt köv.
  • JLH Fans
    Ja a legpoénabb az, hogy közben a vazallusaim nem keveset tesznek bele a közösbe, ugye a háborúk során az ellenségemnek mindig van 3-4 noname szövetségese, akiket nem egyszer közben tök észrevétlenül elfoglalnak a vazallusok és csak különbékekötés ajánlásnál veszem észre hogy jéé, ezmiez, hogy követelhetek tőlük ezt meg azt white peace helyett?:D

Persze ilyen isten háta mögötti területek nem kellenek, de jó kis dukátgyarapítás ez, meg nemegyszer előfordult, hogy annyira törprevertek vazallusok valakit, hogy tkp ingyé lett újabb vazallusom ezáltal:P