11580
Europa Universalis III
  • JLH Fans
    Köszönet. No egy utolsó kérdés mára, aztán húzok Bizáncot vinni, még csak 1540 van:):(
    Szóval a sok PU-t meg öröklést ugye úgy csináltad, hogy royal marriage, fabricate claims roham, claim throne, majd megverted 90% ra?
    Viszont CB t hogyan csináltál ilyen esetben?
  • pecaboy
    Nem is :)
    PU = perszonálunió
  • pecaboy
    Köcce!
    Ha jól gondolom, akkor a print screen az aktuális képernyőt menti le. De van olyan lehetőség is, hogy az egész világot mentse le a progi, illetve a csak saját+vazallus+PU országot a világon belül. Csak nem tudom, ezekhez melyik (két) gombot kell használni, de kikeresem. Az egyik talán az F11.
  • JLH Fans
    Ha már eddig jutottál, már tényleg nem szabad leállni, nehogymár a világuralom előtt add fel, nem teheted:)
    Mi az a PU egyébként?
  • JLH Fans
    Print Screen gombbal kell menteni, és tedd be paintbe vagy photoshopba, majd a képeket töltsd fel vagy ide gallériába, vagy noob.hu ra, aztán jöhet a linkelés, ja és ne úgy csináld, mint én múltkor, hogy az összes ezen az oldalon tiltott és nem támogatott képfeltöltő oldalba belefutottam linkelésnél :D:D:D
  • pecaboy
    Ha egyáltalán a végére érek valaha... :) Irdatlan hosszú egy játékot is végigvinni, igazából ez lenne az első.
    Következő játékomban, ha lesz, megint Magyarországgal leszek (lehet, h hard fokozaton), de nem lépek be a HRE-be és így próbálok majd "gyarapodni" :)
    Amúgy köszi!
  • JLH Fans
    Azt gondolsz amit akarsz, attól én még tudom hogy hülyeség az a lényeg, talán én saját magam kicsit jobban ismerem,és tudom mit csinálok és mit nem csinálok mint te:):):)
    Ja, és mivel gondolom erről sem a te, sem az én véleményem a kutyát sem érdekli, ezért itt pont.
  • JLH Fans
    Gratula, nem semmi, csak így tovább, hajrá, aszem akkor még küzdhetek rendesen , hogy a nyomdokaidba lépjek Bizánccal.:)

Legközelebb akkor neked is vmi 1 régiós miniállammal kellene nyomnod:P
  • pecaboy
    Na, mivel a közeljövőben lehet, hogy nem játszok vele, ezért feltenném ide a mostani állapotokat néhány képpel. Már ha valaki elárulja, hogyan tegyem :) Kezdve onnan, hogy melyik gombbal lehet játékból képet menteni, "sajátterület"-eset meg simát is, folytatva azzal, hogy hova töltsem fel, és befejezve azzal, hogy hogyan linkeljem be, hogy pofás legyen :)
  • pecaboy
    Kis szépséghiba, hogy gyakorlatilag nem Nagy-Magyarország lesz, hanem Világ-HRE, vagy inkább HHREW (Holy Hungaro-Roman Empire of the World) :))

De eszembe sincs abbahagyni, amíg van leigá... izé, felszabadítandó és megtérítendő nép :)
  • McCartman
    jól hangzik , eddig még egy játékomban sem jutottam el sztem mert ekkora fölénnyel mindig érdeklelenné/unalmassá válik a dolog egy idő után.
    De ha van hozzá türelmed , mostmár hódítsd meg az egész ismert világot , az lesz ám a Nagy-Magyarország.:D

@JLH Fans: azt állítasz amit akarsz, a véleményemen ez nem változtat. -> #6959
  • pecaboy
    Régen játszottam már, de úgy emléxem, az 1680-as években járok.

Nyugati, pontosabban európai nagy(obb) hatalomból van rajtam kívül 6, ezekből 4-gyel vagyok perszonálunióban (Franciaország, Skócia - neki érdekes módon gyarmatai is vannak, Spanyolország, Aragónia), 200-as viszonnyal, szóval esélyes az öröklés és meg is néztem, uralkodóm halála után ebből a négyből hármat inheritelni fogok :) További két hatalom, Anglia és Svédország jövőbeli force PU-s célpontjaim, de egyelőre nem csökkent le a legitimacyjuk 50 alá, de folyamatosan figyelem őket, addig nem is harcolok velük :) Európában ezenkívül csak egy-két független kisállam van, amiket sorban annektálni fogok, plusz ott van még vagy tíz kicsi vazallusom, és ennyi.

Kolóniáim mindenfelé vannak, kivéve Ausztráliát. Ott ugyanis a franciáknak van kolóniájuk, de őket császárom halála után inheritelem.

Messze legerősebb vagyok mindenben, kivéve techeket, ahol egy-két kisebb állam (vazallusaim) néhol egy-két szinttel megelőznek. Legbalrább állított (max tech) csúszkával is kb. +750 az éves jövedelmem.

Háborúznom kb. már csak a Távol-keleten kell (kb. a mai Kína területe, India, Indokína és Japán), ezeket Imperial CB-vel szállom meg folyamatosan. Illetve ott van még a két jövendőbeli PU-háború Anglia és Svédország ellen.

Szóval aki nagy és keresztény, azt PU-zom, aki kicsi vagy nem keresztény, azt annektálom :)

Ha véget ér a játékom, linkelek pár képet az időbeni haladásról, mert 10-20 évente vannak lementve az állásaim ;)
  • JLH Fans
    Ez igy teljesen oké és reális , de gondolom
    1: nem mondjuk 1420 at írsz, hanem 1500-1550 et min,és
    2: nem tied a fél Európán kívüli világ is, megelőzve a nyugati hatalmakat a kolonizációban, vagy igen?
  • pecaboy
    Ausztriát és az olaszokat csak akkor tudod érdemben likvidálni, ha HRE-n kívüli vagy, különben nyakadra nő az infamy meg a sok imperial request vagy micsoda.
  • JLH Fans
    Még jó hogy "sikerült" megértened mit akarok mondani, köszönöm:):(
  • pecaboy
    Én mindenben normalon játszok, Divine Winddel, nem csaltam, és Magyarországgal igen szép területeket szereztem, véletlenül RM-mel örököltem Portugáliát is, közben és utána is kismillió vazallusom lett, utána létrehoztam az egyesített HRE-t és azzal elég jó úton járok most az egész világ meghódítása felé :) 10 évente annektálok egy vazallust.

A kulcs kezdetben az aquileiai aranybányák elfoglalása ill. Erdély annektálása, Ausztria/Csehország/Lengyelország trióból valamelyikkel szövetségkötés, és annyi vazallus, amennyit csak bírsz. Jó látni, mikor megtámadsz valakit, és 30-40 másik ország/állam is csatlakozik hozzád, és kb. 100 sereggel támadjátok a szerencsétlen ellen(eke)t :)
  • McCartman
    már tényleg csak a nácizás maradt ki ebből a vidám kis teadélutánból , köszönöm.
    nem vágod , aha , talán egyszer majd megérted.:D
  • lexlutor
    de egyszer minden flame hullamnak vege elsz. varjunk es bizakodjunk a legjobbakba.
  • JLH Fans
    És ha leirsz egy kifejezést 5X, ami mondjuk bennevan a Mein Kampfban, akkor te vagy Hitler valójában? Vagy "csak" simán náci?
    Nyilván mindkét kérdés abszurd és költői, azért nem értettem a felvetésed sem, már az elején sem, és még mindig nem vágom azt sem, mire is gondolsz amit leirtam, és szerepel ott, de igazából lényegtelen is, amúgy sem szokásom idegen tollakkal ékeskedni, hidd el elég sok saját és eredeti dumám van enélkül is:P

Viszont tényleg érdekelne, a gamere visszatérve, hogy szerintetek normál beállitások (vagy nehezebbek) mellett halál komolyan lehetséges Mo al már az elején kiradirozni csak úgy siman Ausztriát, Itáliát, és megelőzni Kasztilliát és Portugáliát a gyarmatositásban ?
    Mert szerintem ez nonszensz.

• lexlutor
    az utolso mondatoddal maximalisan egyetertek!

• lexlutor
    gondolom ha en is kulturaltnak bealitottan zsidozom es ciganyozom az sokkal szimpatikusabb lett volna..
  • McCartman
    az volt benne a poén , hogy miután egy olyan szokatlan kifejezéssel éltél ami kábé 5ször elhangzik az adásban az egyik szereplő szájából és rákérdeztem előadtad az '1 percet nem láttam még abból a szrból de utálom meg amúgy is 2 éve kidobtam a tévém előtte is csak a spektrum meg a mezzo volt rajta beprogramozva' entelektüelt.

lexlutor ezért kár lett volna ha benned marad.
    tényleg jöhetne vmi mod kitakarítani az irreleváns hszeket.
  • lexlutor
    .. 14 évesek foruma.. gratulalok..
  • JLH Fans
    Illetve egyszerre zsidózott és cigányozott, meg vádaskodott és hazudott mindezt egyetlen mondatban, nem semmi bravúr.

Legalább ide sem kell írom többet, ha már itt ebben a fórumban is ez a stilus lesz a menő, ignore lista meg itt nincsen:(

Viszont nála még érthető, de nálad mondjuk nem értem tényleg, hogy miért kell értelmes emberként ezt a hülyeség felvetést erőltetned mindenáron,én utálom azt a műsort és soha nem néztem egyetlen részt sem, szal ha imádod te dolgod, meg elsőre még poén is volt, de sokadszorra már csak az sem, dehát te tudod...
  • McCartman
    nem anyázott , zsidózott.
    de asszem megint nagyon eltértem a témától a fene egye meg.

JLH lebuktál , úgyis tudom.:)
  • JLH Fans
    Mondd meg légyszives (idézd) hogy eddig hol és mikor hazugoztalak le , jó? Ja hogy nem fog menni, fail.
    De már azzal is beérném, ha leirnád ugyan hol írtam hülyeségeket?
    Ja hogy a szellemi szinvonaladból csak a személyeskedésre és HAZUGSÁGOKRA FUTJA? Kellemetlen.

Igen, jól látod, most ELŐSZÖR tényleg leirtam (és csak rád hülyegyerek senki másra) mivel konkrétan HAZUDTÁL és ANYÁZTÁL és CIGÁNYOZTÁL ,biztos magadból indultál ki, te gyökér:)
  • Lysandus
    Mondd, Te a kiválasztott néphez vagy a kisebbséghez tartozol, hogy alapból lehazugozol mindenkit, aki rámutat a hülyeségedre???
  • JLH Fans
    Hát mivel kvázi beismerted, hogy marhaságokat mondasz rólam, és kitalációt írtál, igy nyilvan igazad van:)
    De szerintem ha ennyire imádod a VV-t, akkor inkább egy másik fórumba emlitsd meg őket csak a továbbiakban pls:P
  • McCartman
    de azért kettőnk közt szólva te is tudod , hogy igazam van.

Milánóról annyit , hogy ha minden jól megy pár év múlva létrejöhet az egyesült Itáliai Császárság. (de furán hangzik:D)
  • JLH Fans
    A lovasság, mint olyan:
    Az elején a gyalogosok totál használhatatlanok, lovasság nélkül mikor még minimális a manpowered lehetetlen egyszerűen még csatát is nyerni, az ottománokat is első csatáimban csak full lovassereggel sikerült lenyomni még pár provinciás koromban.

Jóval nagyobb a morale+shock értékük.
    Később, amikor már a gyalogosok is jók csatázni is, szintén marad egy óriási előnye: GYORSASÁG. Nem mind1, hogy a felvonuló 4-5 ezres utánpótlásait el tudod-e kapni, vagy sem, lovassággal el lehet, mig gyalogsággal nem, különben is azzal ostromokkal vagy elfoglalva.

Ja, és egy nagy birodalomban a lázadók után se mind1, hogy mivel szaladgálsz, minden provinciában nem tudsz sereget tartani ugyebár.
    Szóval én a mixelt seregre szavazok:)
  • JLH Fans
    A hasonlat mondjuk pont sántit, inkább olyan, mintha valaki a 300 kilós izomnak kezdene el magyarázni, hogy ugyanmár, én 4* akkora súlyt is meg tudok emelni (teherautóval).
    Viszont a lényegben meg igazad van maximálisan:P
  • Andorjan
    Azt hiszem, reywind tudja, de ő egy ideje nem írt ide.
    Nem tudom, hogy állsz az angollal, talán ez segít:
    http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Modding_the_map
  • Andorjan
    A lovasság, úgy tudom, bónuszt ad a harcoló seregnek, ha western tech-es vagy és az adott helyen harcoló seregednek kevesebb, mint 50%-át alkotja.

JLH Fans: Értem én, hogy értelmetlen bármiféle csíttel játszani, mert anélkül sokkal jobb (próbáltam vele és nélküle is), de könyörgöm, nem kell naponta többször is leírni, hogy szerinted miért értelmetlen. Azt hiszem, aki akarta, az elsőre is felfogta, aki meg nem, mert meg van róla győződve, hogy neki az a nehézségi szint a megfelelő, azt meg szerintem hiába győzködöd, hogy mennyire rosszul csinálja. Kicsit olyan ez a téma, mint amikor konditeremben az ember mellé odaáll 300 kg izom, és elkezdi oltani, hogy miért nincs úgy telepakolva a rúd súlyokkal, mint a nyárs szalonnasütéskor, mert hogy neki -"300kg izomnak"- ez túl könnyű lenne. Teher alatt nő a pálma, az rendben. A következő játékában majd valószínűleg nehezebbre rakja ő is.
    Szerintem.
  • Pityuládé
    Egész biztos, hogy senki nem tud segíteni nekem az új provinciák készítésében?
  • JLH Fans
    Nem tudom, nekem azt írta, hogy IN hez az, fel is tette, meg el is indul, csak iszonyú lassú és mikor betölt minden terra incognita...

De akkor sorry a noob kérdésért, de melyik MM van az IN hez, ha nem a Platinum?
  • JLH Fans
    Persze a beszámolókat jó olvasgatni, csak monjduk szerintem igy kb értelmetlen az egész játék, gondolom tudod, hogyha normalis beállitások mellett játszanál, nemhogy birodalmad nem lenne, hanem rég elfoglaltak volna mindened, és őszintén szólva nem tudom, igy mekkora élmény:)
  • JLH Fans
    Ja hogy a very easy és no infláció nem könnyités?:D
    Nehéz?:D És akkor mi lenne a könnyű? Ha autmatice csak klikkelésre tied lenne a világ összes provinciaja?:)
  • Karcsi9104
    A kétszeres túlerő elleni védekezést meg lehet próbálni, de az próba-szerencse alapon megy. Ha lenyom, akkor már nem tehetek egy ideig ellene semmit és gyorsan elfoglal provinciákat, mire odérnek a kiegészítő seregek, ami bevételcsökkenést eredményez.

Mingnél pedig az a furcsa, hogy nekem 9-es, neki pedig annak ellenére, hogy nagyon nagy az ország, és minden techjét fejlesztette, csak eggyel kisebb, 8-as a land techje. Várnom kell még pár évtizedet és pumpálnom kell a pénzt továbbra is a land techbe, ha eredményesen meg akarom támadni őket.
  • tttttom
    Hehehehe...Lesz ez még nagyobb szívás is amikor a csizm...Khm...olaszország förmedvényt végleg elsöpröm.
  • kissssss
    ez igen mamlukok nem kicsit megszívták.