11580
Europa Universalis III
-
McCartman #7220 vétózzam meg a támadást vagy mire gondolsz?:D
egy huszáros vágással (és a Tribal Feud CBvel) annektáltam az eddig szövetséges Tunéziát és Tripolit.
Fel kell adnom az európai területeket , elsöprő a túlerő és a gazdaság nem bírna ki még egy duhajkodást a zsoldosokkal , államcsőd lenne a vége.
Ráadásaul a főváros elhelyezkedése (és mivel módosítottak DWben a távolságon amin túl overseas penalty súlyt egy tartományt) miatt az összes afrikai területem distant overseas büntetések súlytják , gyakorlatilag 0 bevétellel.
szar a helyzet. -
JLH Fans #7219 Amúgy (bár őszintén szólva fogalmam sincs mekkora sereggel fog jönni) egy liberium veto esetleg nem mentene meg 2.ra is?
De persze biztos ami nem biztos alapon nyilván muszáj addig Cyprust, Naxost vagy Máltát bevenni, aztán ha nem jön össze az eredeti birtokok védelme, legfeljebb hagysz spanyoloknak egy üzit, hogy:
" I ll be back" Aláírás: Mc Arthur/Terminator/McCartman :D -
McCartman #7218 jah , addig uj birtokok után is kéne nézni.:D -
JLH Fans #7217 Tényleg izgi lesz, ugye tudod, hogy 5 év múlva jön a következő DOW és Annexkísérlet?:P -
McCartman #7216 de , ha busásan megfizetik. -
Brave89 #7215 ez koncepció. Lényege: egy zsoldos sosem tud akkora hévvel harcolni, mint 1 hivatásos, hazájáért küzdő katona. -
McCartman #7214
jedi erővel.
National idea váltás military drillre (+moral) , nyomtatás csutkára , kölcsönök egymás után , zsoldosok felfogadása , uralkodót befogni az élükre , ahogy írtam.
az elején kölcsönökből amilyen hamar csak tudtam felállítottam egy 7-8ks zsoldos sereget.(ez koncepcio a zsoldosoknál , hogy sosem toltődik fel a moráljuk teljesen vagy bug?)
Miközben az egyik tartományt már ostrom alá vette , a szomszédban állt a csali , a sereg fele . Erre rárepült vagy 8k emberrel mire visszaért a seregem maradéka .. aztán ezt a csatát valahogy sikerült megnyerni és megsemmisíteni őket.
Ezt követően pedig fel alá rohangálva próbáltam elszeparálni a seregtestjeit , hogy ne tudja összevonni a tartományt még ostromlókkal.
+ egy kellő pillanatban marokkói vagy algír testvíreimmel sikerült egy időre ártalmatlanítani a kasztíliai flottát így ők is át tudtak dobni pár ezer embert.
hadat üzentek a közepén a skótok is , de gyorsan kiugrottak a háborúból.
épp időben érkezett a békeajánlat mert még pár hónap és jött volna a teljes összeomlás , államcsőd (zsoldosok lelécelnek) meg neki biztos több tartaléka maradt.:D -
#7213 Atomfegyver xD -
Brave89 #7212 atomfegyverek. -
JLH Fans #7211 Kíváncsi vagyok jutsz e valamire, ha sikerül foglalnod valamit, akkor talán:) De DW ben ha jól tudom, a gép mindenáron annektálni akar jó hamar, de akkor van most 5 éved mindenesetre, hogy alkoss valamit, ha sikerült egy white peace elsőre:P
Amúgy hogy a tökömbe sikerült kivédeni Kasztillia támadását elsőre?:D -
McCartman #7210 nincs olyan , hogy játszhatatlan.
csak sikerül belőle valahogy kivergődni. -
JLH Fans #7209 Pont azt mondtam, hogy Granada DW ben játszhatatlan, de HTT ben vagy IN ben nem.
Ír miniállam pedig szerintem még DW ban is játszható:) -
McCartman #7208 maradjunk inkább a verésnél. -
Brave89 #7207 Vicces ez a kifejezés hogy "nyomtatás"...ha belegondolunk, hogy a játék elején (1399) még nem is ismerték a nyomtatást max csak kínában:D Normális, mai értelemben vett papírpénz meg max a leghamarabb a 18. században van forgalomban:D...a veretés helyesebb szóhasználat:) -
McCartman #7206 kezdtem egyet Granadával.
Rögtön az elején támad Kasztília , gyakorlatilag no chance , nagyságrendekkel nagyobb hadsereg , nagyobb flotta , a háború végén pedig annektál.
csak pislogtam én is , hogy most akkor mivan.
Sokadik próbálkozásra aztán nagy nehezen megszületett egy white peace.
National idea váltás military drillre (+moral) , nyomtatás csutkára , kölcsönök egymás után , zsoldosok felfogadása , uralkodót befogni az élükre.
a gazdaság romokban a kamatok miatt.
megint kezded? -
JLH Fans #7205 Inkákkal sztem meg lehet csinálni, aztékok vagy maják már neccesebb:D
Granada..na igen, DW ben nem kezdenék vele, de többi verzióban túl lehet élni szerintem valahogy:)
Algéria vagy Marokkó vagy vmi indiai vagy indonéz állam is jó kis szopatós lehet:D -
JLH Fans #7204 Eeegen, igaz, de jó messzire elmenni attól még lehet elvileg:P -
Brave89 #7203 az inkákkal lehet még kurva izgi a játék...vársz kb 1500ig amikor is meghalsz:D Bár biztos van itt olyan agyhuszár aki már próbálta és mondjuk sikerült neki vissza vernie a spanyolokat (vagy másokat):) -
McCartman #7202 mert egyben annektálhat bármikor. -
Brave89 #7201 a játék 4. kiegészítője: Diwine wind. -
#7200 Bocs, mi az a DW? :D -
JLH Fans #7199 Akkor már miért nem Mazovia?:D -
JLH Fans #7198 Miért ne működne DW ben? -
McCartman #7197 kihívásra vágytok , kezdjetek egyet Granadával (DWben) , nagyon fogtok örülni , ha nem ér véget a játék fél éven belül. -
McCartman #7196 ez már DWben nem működne. -
JLH Fans #7195 Nem veszem sértésnek, mivel még nem próbáltam, szóval lehet hogy neked lesz igazad , ez csak az elképzelésem, majd kiderül, kiállja-e a gyakorlat próbáját.
Adósságba biztosan nem verném magam, se nagy sereget nem állitanék ki (pár provinciával lehetetlen) ponthogy nemigen fogok sereget tartani, és nyomtatok jóideig mint a kisőrült (sajnos muszáj) és próbálok kereskedő hatalom lenni és aból fedezni a gyarmatosítást, és csak arra ügyelni az elején, hogy 1 nél több területem legyen, szóval ne tudjon annexelni.
Ez utóbbi szvsz azért reális cél, ha más nem, majd a Földközi tengeren foglalok vmi 1 provinciás csodát. -
Brave89 #7194 a 2. felében van valami. -
kissssss #7193 ez nem kihívás :-DD ez szenvedés van egy kis külömbség mindegy majd megérted, ha Anglia akarja az ír szigetet akkor azt meg is szerzi mondom ezt már én megtapasztaltam.
ezt csak úgy lehet túlélni ha jó szövetségeseid vannak és kőkeményen adáságba vered magad mert nagy hadsereget kell fent tartani az inváziós seregek ellen.
új világ felfedezése meg fővárost átpakolod Amerikába, az év vicce(ne vedd sértésnek) ehhez egy rakat pénz kell ugye ezt te is tudod? és szerinted majd 4 ultra szegény provinciából ezt majd ki is tudod termelni? + hadsereg fenntartás kolónia fenntartás.
(megsúgom neked ha tudsz is majd másik tartományt szerezni azt sem biztos hogy megtudod hosszútávon tartani) -
JLH Fans #7192 Hát pont azért kihívás, mert eleje szenvedős:)
Én tuti, hogy miután végzek Bizánccal, vagy HRE nélküli Magyarország jön, vagy vmelyik ír államocska, szerintem ha az elején sikerül foglalni a többi miniből párat, akkor túl lehet élni Angliának azt a misszióját is, mivel nem tud Annexelni, legfeljebb területet elvenni, az meg túlélhető, majd később visszaveszi az ember.
SZerintem ott Quest of the New World lesz az első amit választok, és a fővárost átviszem vmi biztonságos helyre Észak-Amerikában, aztán jó szövetségesekkel kihasználva a folytonos angol-francia háborút egyesítem Írországot, a többit még nem tudom:) -
JLH Fans #7191 Szerintem nem rossz ötlet a költség felezés hajóknál, és valóban, ha mondjuk gyarmatosítani szeretne az ember, vagy picikét erősebb állammal van, akkor megfontolandó, mivel tényleg csak caracckot meg szállítót éri meg építeni.
Nekem mondjuk a nemzeti bank kellett elsőre most Bizánccal, meg hát úgy addigra már eljutottam odáig, hogy volt egy kb 15 galley 10 cogból álló flottám, ami verte a törököket, és onnantól meg sokkal jobban kellett a prestige (nagyon sokáig negatívban volt mert ugye coreaim voltak megszállás alatt) ezért aszem Glorious Arms választottam 2.ra, ami egyébként egyik kedvenc National Ideam, bármivel is vagyok:) -
kissssss #7190 lehet hogy ö Bizáncról beszélt én viszont nem, még egyszer le írom én sehol nem írtam olyat hogy kötelező legelső ötletnek felvenni ezt a költség felezést, csak egy jó tippet adtam. -
Brave89 #7189 A flotta kérdés meg annak kapcsán került fel, hogy Magyarországgal akar az illető flottát építeni, ahol SZINTÉN nem ez a leghasznosabb alapötlet az elején. -
Brave89 #7188 De Bizáncról volt szó:) -
kissssss #7187 ööö aha ha te mondod, én nem emlékszem hogy utaltam volna rá hogy Bizánccal kell felvenni ezt az ötletet. -
Brave89 #7186 Bizánccal az elején nem ez a leghasznosabb "ötlet":) -
Brave89 #7185 nekem meg az elején sosem kellett flotta, illetve ha kellett, akkor olyan állammal voltam, ami tudta finanszírozni. Bizánc az meg speciális eset ugye:) Bár ott is inkább carrackokra gyúrtam, de pénz hiány miatt rávoltam szorulva a gályákra én is:( -
kissssss #7184 felveszed a száraz dokk(vagy valami hasonló nevezetű) ötletet és meg feleződnek a hajók építési költségei, 50 dukát->25dukát + még egy jó király ami még tovább csökkentheti ezt az árat, az egyik leghasznosabb ötlet szerintem egy rakat pénzt meg lehet így spórolni. -
kissssss #7183
"Viszont ha kihívás kell, kezdjetek pl valami ír miniállammal:)"
ez nem kihívás hanem szenvedés, Anglia ellen nem lehet túl sok mindent kezdeni tapasztalatból mondom, ha meg még meg is kapják a (hódítsd meg az ír földet) küldetés onnantól kezdve reszeltek az Ír miniállamoknak, persze egy kis szerencsével és egy jó vagy több szövetségessel(Kasztília,franciák,stb) talán nagyobb lesz a túlélési esély. -
JLH Fans #7182 Hát nemtom, nekem caracckra vhogy sosem futotta igazából:)
Van most olyan 100 hajóm, abból cca 25 karakk, de ebből kb 5 a saját építésű:D EGy karakk 6* annyiba kerül, mint egy galley, de 6* nem jobb, nekem az elején csak galley+cogra volt zsém, és ebből az ún. helyi flottából nőttem ki magam szép lassan a messze legnagyobb tengeri hatalommá úgy, hogy carrackocat zsákmányoltam a csatákban:) -
#7181 Kösz.