11580
Europa Universalis III
  • geo91
    average joe.... :D van erre szép magyar megfelelő is: gipsz jakab :D
  • Solten
    Nos, igaz az MMU moddal jatszottam szinte allando jelleggel, de nem hinnem hogy difi lenne az alapjatekhoz kepest. Ott ha belepsz egy kimentett allasbol egy AI iranyitotta orszagba, teljesen nyilvanvalova valik hogy nincs meg a gazdasagi potencialja a haderejenek es flottajanak a fenntartasahoz (teljesen mindegy hogy Osztrakia vagy Franciaorszag ez). Na most nala az inflacio vagy nulla vagy qrva alacsony, human playerrel meg szepen atszokik negativba a bevetel, vagy elszalad az inflacio. Hangsulyozom, ez a Magna Mundi modnal van, talan ezert is nehezebb az alapjateknal, van legalabb kihivas.

"le szoktad húzni a land manitance-t béke időben?"

Nem, a modban nem ajanlatos mert rakat negativ bonusszal jar, nem csak average joe gyalogos vitez lelki allapotanak a rosszabbodasaval.
  • geo91
    jelentem így nem működik... :/ biztos minden extra ki volt kapcsolva? legfőképp a tenger effektje, én is arra gyanakszom.
  • geo91
    köszi, megérkezett a mail, mindjárt ki is próbálom és azonnal jelentem is a helyzetet.
  • Brave89
    majd írd már meg, hogy bevált e. Kíváncsi vagyok rá...Ha valami miatt kellhetett, akkor az a tengerek effektje.
  • Brave89
    elküldtem
  • Brave89
    hja hogy küldtél privit:)...észre se vettem
  • Brave89
    szép hivatkozás. Mit csináljak vele?
  • geo91
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1147459755&no=6830]#6830?[/URL]
  • Karcsi9104
    Jelenleg az infamy-m 24,2 asszem, évente -0,95 (szar az uralkodó, de van embassy Szerbiában), viszont a provinciáimnak csak fele core, átlag revolt risk rajtuk 3% (20 tartományra), de a hülye gép mindig oda rak lázadó sereget szinte, ahol seregem állomásozik =D
  • SirHiggins
    Igen,lejjebb meg ez is: This. There is a sticky in the tech support forum that concerns this problem, and a solution.
  • JLH Fans
    Nyáron úgysem sokat leszek onlány, addig meg elleszek az In Nomine 3.2 (ez van a gépemen) meg a HTT 4.1 el (ezt meg a laptopra tettem fel) de szeptemberre összekaphatnák magukat valóban:P
  • JLH Fans
    Na igen, úgy tűnik a land állhatatos fejlesztése és minden más terület feladása akkor eddig neked nagyon bejött:)
    De az infamyd nem magas?

Közben én varázsoltam, végül szétvertem mindkét fősereget, ennek jutalmaképpen bár vagy 10 tartomány elveszett közben, kaptam 1-1 white peace ajánlatot, bár a másodikon erősen gondolkoztam, mert Milánót már megettem volna vacsira, de a 15 ös WW vel nem egy nagy élmény háborúzni:)
  • kissssss
    inkább a paradoxnak kéne már megmozdítania a hájas seggét csinálni egy javítást és mindenki boldog lenne.... de ááá nem inkább baromkodjon az ember a supportal.
  • Brave89
    ez csak azt írja, hogy regisztráld a játékot és úgy kérj technical supportot.
  • SirHiggins
    ezt találtam még amikor keresgéltem a megoldást -ezek szt.másnak is olt ilyen baja- valahol erre van a válasz amit írnak:)
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?524512-Create-Vertex-Declaration-failed!
  • Karcsi9104
    Általában megnyerem a csatáim, mert
    1: általában próbálok túlerőben támadni,
    2: pár kis német államon kívül mindenkinél nagyobb a land techem ( a naval, a trade nagyobb és a production illetve government tech kisebb rovására),
    3: land/naval a land felé billen 3 csúszkával,
    4: minden egyéb lehetőséget az army moral növelésére kihasználok.
  • Brave89
    adj 1 emailt és átküldöm.
  • Brave89
    lehet én vagyok a fogyatékos (sőt valószínű), de nem nagyon tudom feltölteni. Inkább adj 1 e-mailt.
  • Brave89
    nékem van, mit kell nézni?
  • Brave89
    Hja, ez kimaradt:
    De részemről téma off , erre már kár időt pazarolni. (gondolom neked nem)
  • JLH Fans
    Igen, ott szerencsére az, lezártam a háborút a Timurd Kánsággal, Erzerum Sinope és tökömtudja micsoda visszafoglalása után.
    Még 4 évig köti őket a szerződés, lázadások is tizedelik, vélhetően nem fognak betámadni.

Az olasz helyzet viszont kétségbeejtő, Milánót muszáj lesz valahogy kiugratni a háborúból, akár 1-2 tartomány árán is, ugyanis sorra bukom el a lázadók ellen a területet, miközben nemrég az összes hadrafogható emberrel -57 ezren- elvesztettük az osztrákok 27 ezer embere ellen a döntő csatát, szóval nincs más hátra, mint elő, izé még hátrébb, azért szerencsére szépen amortizálódik ő is, a győzelmek ellenére is.
  • Brave89
    Könnyű úgy offolni a témát hogy az utolsó szó jogán kiosztod az észt hogy te vagy a fő jani. És még mindig a véleményemet mondtam el, erre te jössz papolni a színvonalról stb, mikor kb 3 pejoratív szó volt az egész hozzászólásban, az is a szleng kedvéért. Ennyi erővel az előző hozzá szólásod is rontja a színvonalat-_-
  • McCartman
    rizikós Bizáncként olasz birtokokat is tartani..:)
    Keleten nyugalom van?
  • geo91
    nem tuti ám hogy működik, csak egy sejtés
  • JLH Fans
    Hát 1690 re én is fogok úgy állni ... remélem....:D

Most épp szívok, mint a torkosborz, betámadott Ausztria, Anglia és Milánó és pár kisebb ország egyszerre, egész Észak-Itália oda, és bukom sorra a csatákat, aszem felperzselek a Róma- Ancona vonalig mindent, és leszarom a lázadásokat, majd háború után visszafoglalom az esetlegesen elbukott 4-5 lázadás által elvitt területet, és minden picsa csapatot összevonok, megvárom a max morált, és 60 ezer katonával TALÁN külön-külön leverem őket:) Milánó 20 ezres serege nem gáz, egálban is verem, de Ausztriának 40k van, és 2X es túlerővel kikapok tőle, 3X os kell...
  • JLH Fans
    Huh az a valaki ugyanezt elküldhetné nekem is:P
  • JLH Fans
    Jaaa értem:) Én a gyalogsággal folyton kikapok, de mondjuk ha 31 a land teched, akkor úgy már igen erősek lehetnek:)
  • SirHiggins
    A megoldás a vertex dologra ott van a paradox, technical fórumban, csak valóban eredeti játék kell hozzá regisztrálva, hogy el tudd olvasni :) Valakinek biztos van eredeti, esetleg már regelve oda, az segíthetne :)
    Kösszi
  • McCartman
    nem , az , hogy parasztság másoknak beugatni aztán még erre verni is a melled ill. hogy erre vonatkozott az 'sg színvonal'.
    de részemről téma off , erre már kár időt pazarolni. (gondolom neked nem)

más: aki DWvel játszik és előjött a hatalmasra duzzadó save fájl és belassulás problémája törölje ki az achievements.txt tartalmát és megoldódik a gondja. állítólag egy resign-load ciklus idézi elő a bugot.
  • geo91
    eszembe jutott valami! megtenné valaki aki divine wind-al vagy chronicles-el játszik, mert ugyebár ugyan az a kettő, hogy minimumra leveszi a grafikát, minden pipa helye üresen legyen meg ilyenek, ment, kilép, majd pedig a főmappában lévő settings.txt-t elküldi nekem? mert van egy olyan sejtésem, hogy csak egy bizonyos beállításhoz szükségeltetik ez a ps 3.0...

ide fel lehet tölteni
    majd pedig elküldeni nekem a linket.

hatalmas köszi előre is!
  • Brave89
    Általában a franciáknak vagy Ausztriának van a legnagyobb serege (ha nem nekem) de nekik meg van a gazdasági potenciáljuk a fenntartásához. Én még nem vettem észre, hogy ezzel gond lenne. Lehet hülye kérdés, de le szoktad húzni a land manitance-t béke időben? Ezenkívül, lehet olyan a beállítottsága az országnak (pl inkább tömeg hadsereg felé húz),lucky nations, van trade központja, fejlettebbek a területei az átlagnál stb. Sok minden olyan dolog van, ami megeengedi, hogy fenntartson akkora haderőt. Szerintem nem "csal" a gép.
  • Brave89
    Hát, ha ez nincs kijavítva, akkor a megoldás: új VGA, vagy átírod a játék graf motorját:)
  • Solten
    Tenyleg...? Tipp: mentsd el a jatekot es valassz egy olyan orszagot amelyiknek relative nagy hadserege van...
  • geo91
    nem a sorrend a gond. a dw hülyesége a pixel shader 3.0...
  • Brave89
    azt hogy válaszolok neked?:D
  • Brave89
    lehet hülye kérdés: Sorban raktad fel a kiegeket? Tehát EU 3, napoleon ambition's, HTTT; DW? (illetve ha completed van, akkor azután HTTT és DW)
  • Brave89
    meg eredeti játék kéne hozzá:P
  • McCartman
    hát gyalogszerrel.
    Anno Bizánccal Nagy Sándor után szabadon , göröghontól Indiáig tartott a birodalom.

Victoria 2vel már nem probléma az elavult vga kártya? mert Divine Wind elvileg annak a motorját örökölte.

@Brave89: látom nagyon nem akarod érteni de nem is baj.
  • geo91
    valaki utánajárhatna pedig, nagyon sokan megköszönnénk neki :)