Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fel lehet. Ha minden szavazófejedelem fõvárosát ÉS az aktuális emperor fõvárosát is elfoglalod, fel lehet oszlatni (dismantle HRE). A "legegyszerûbb" (bár persze így sem egyszerû!), ha vazallussá teszed a választófejedelmeket és elfoglalod a HRE fõvárosát. Sok sikert hozzá 😊)
LSSAHPAUL
Szerintem nem lehet feloszlatni.. bár érdekes kérdés. A Divine Wind-ben "komolyan" kell venni a tagságot. Szal vagy minden provinciát kikell léptetni, vagy jóviszonyban lenni és minnél többet becsatlakoztatni. Én az elsõre szavazok, mert az agresszívabb játék stílushoz ez klappol jobban.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Érdemes +3-as stabilitással elkezdeni a harcot úgy, hogy legyen a támadásodhoz casus beli, ne csökkenjen a stabilitás.
Ez a holy empire kikészít, meghalt zsigmond és más lett a császár most meg folyamaosan kéregeti a területeimet, szedem ki õket ahogy csak bírom de 12 terület nem megy egyik napról a másikra...-3 stabilitással meg kicsit tüzes a hangulat az országban:S
Nem lehet valahogy feloszlatni ezt a Holy Empire-t?
Ez érdekes, mért van ez?
ha a National Focust egy ország olyan területére rakja ami határos Jóska pista országával is akkor jóska megkapja ezt a cb-t, egy idõ után eltûnik de újra megkapod ha valaki ismét a határod közelébe pakolja a fokúszát.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Bocs az elõzõ comment miatt csak soká volt már. Nem vagyok félig román de jólesett a feltételezés 😛. Az egyszerûség említésekor pedig arra gondoltam hogy például a statisztikák nem olyan felsorolás lapozgatós módon hanem szép ikonok formájában jobban áttekinthetõbben és könnyeben elérhetõ legyen. Fõleg a cassus belliknél tetszik az újítás és örülök neki de még kevés.

-Border fictiont aszt hiszem akkor kapod ha a te vagy az ö national fucusa közel esik a határhoz.
A Border Fiction Cassus Belit mire kapom és milyen gyakran?
Az véralkoholszint függõ ám...
Mi nem átlátható a kezelõfelületen? 😄
ma 00:59 #5667

ajjaj

én is a piás állapotra szavaznék <#taps>

Szerintem simán részeg, a többi esetben lehet el se tudna találna erre az oldalra... így is lehet, hogy centiken múlott csak... 😊
LSSAHPAUL
Korán reggel na nee, basszus de szarul írsz, szerintem mert részeg vagy 😊 (további tippek: román-magyar szüleid vannak és a domináns a román, 10év alatti vagy; simán buta vagy amit nem sértésnek szánok mert van aki így születik; de lehet csak azt hiszed hogy ez a style menõ bár ha ez igaz akkor az elõzõ is)

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Ne isten örizen hogy mégbonyolultabb legyen már igy is minden hülyeségre figyelni kell! Szerintem kicsit leegyszerüsithetnéka játékot de ai a legjobban hiányzik egy jobb kezelöfelület ami átekinthetöbbi és könyebben irányithatová tenni a játékot töllem minden más maradhatni ugyan ilyen 😊
nem lenne rossz ötlet ez csak azt nem tudom mennyire borítaná fel ez a játék egyensúlyt, biztos sokat kellene ezen melózni.

ez is szintén igaz csak akkor az eu4 ne revolúció legyen hanem evolúció, mert az eu3-al és kiegészítõivel együtt már igen magasra tették a készítõk még saját maguknak is a lécet. :-D

Jelenleg mod, de majd játék lesz.
MAgna Mundi???😄
Ez mod vagy külön játék????Jobb mint a DW???
Solten
Igaz, de ha belegondolsz mar nem igazan lehet tobb bort lehuzni a 3-rol.

Saor Alba

Betehetnék minden országba azokat a frakciókat, amiket a DW-ben a Ming Birodalomnál. Pl.: Egyház > Nemesség > Nép. Esetleg több tanácsadó. A családfának nagyon örülnék. Több provincia is mehetne bele. Tarthatna akár 1848-ig is. Bla-bla-bla-bla.......
Megcsinálhatnák normálisan az adózást:
Lehetne populáció.
Ezt felbonthatnák: urban és nem urban.
Az urban másképpen adózna és ott számítana a produkció.
A nem urban (vagyis jobbágyok) adózásánál számítana, hogy a provinciában mekkora százalékban van föld nemesek vagy a király tulajdonában.
A nemesek kaphatnának földet, vagy a király elvehetné azt tõlük.
akkor meg mázlista vagy :-DDD

"Paradox szerint tobb kiegeszito mar nem lesz, az EU4-re gyurnak."

HTTT-is ezt mondták aztán mégis kilökték a divine wind kieget.

Remélem majd ugyanúgy meg lehet változtatni a provinciákat, mint az EU3-ban, vagyis nagyrészt az EU3 motorjára épül majd.
Solten
Nem ugyanaz, bar hasonloak az alapok. Bar angolul, de itt leirjak a lenyeget: link. Sokkal komplexebb, osszetettebb lesz, pl. csatakra, logisztikara hatassal lesz az idojaras is, 8 fele katonai egyseg lesz, gazdasag, politika teljesen mashogy mukodik majd, stb, stb.

Saor Alba

De ez a Magna Mundi lényegében ugyanaz lesz mint az EU széria, nem?
Solten
Igy van: link.

#5654: szinte semmit 😊 Azt hiszem az EU4-ig a Magna Mundi-val fogok kockulni... 😊

Saor Alba

eu4? 😮 mit tudni róla? asszem ez lesz az a játék amiért kénytelen leszek már végre elhúzni melózni kicsit és összekuporgatni egy új gépre valót. 😄
Jó olvastam, hogy a Magna Mundi-ból külön játék lesz?
Solten
Szvsz ez olyan mint a Complete, tartalmazza az eddig megjelent osszes kiegeszitot. Nem valoszinu hogy kulon-kulon jatszani lehet a kulonbozo verziokkal. A Paradox szerint tobb kiegeszito mar nem lesz, az EU4-re gyurnak.

Saor Alba

Solten
Szerencsejukre annyiba kerult kb mint egy mozijegy nekem es a baratnonek... <#alien>

Saor Alba

Ez olyan, hogy az összes kiegészítõt+alapot felrakja külön-külön?
Összességében Magyarországot szemlélve erõsen vérszegény. Mivel a mod készítõje bolgár, ezért nagyon-nagyon inkább Bulgáriát fejlesztették. Továbbá Mo. a II. VH után két részre van szakadva. Az ország ugyanaz, csak a zászlók és az uralkodók nem. Az egyiket Ferenc II Rákóczi irányítja, a másikat Miklós Horthy. És ez így megy a játék végéig. Továbbá az EU-t egy külön országnak veszi 😛. De ezektõl függetlenül szerintem jó mod, csak itt-ott bugos.
így jártál.

Solten
Pusztuljanak mar hogy megvetettek velem a Complete-t... 😊

Saor Alba

Solten
Na sracok.. 22-ike... 😊

Saor Alba

köszi. sajnos az nem megy a gépemen... :S
Ez a mod mennyire kidolgozott és történelem hû? Jól ki van egyensúlyozva?
Jól olvastam, hogy ilyen vándor népes cucc is van ebbe a modba? <#hehe>

A magyar haderõkkel Európa a nevünket rettegve fogja skandálni. <#mf1>

Hogy csináltad és melyik országgal?😊

Geo91: A sima DW-vel játszom.
Töltsd fel valahová (mondjuk majhost.com-ra), aztán "KÉP BESZÚRÁSA", ott megadod a kép linkjét és no problem

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

Shift+0 = infamy - 250
Töltöm a modot amit belinkeltél.Úgye el fog indulni a játék???😄
A másik meg ,hogy hogy lehet átírni az ifamyt mert japán egységet megycsináltam és csak mire azt egyesítettem lett 250 imfamymy😄És nem is az zavar,hanem ,hogy nem engedi a stabilitásomat emelkedni
Osztanék meg képeket, de 20k-nál nagyobbat nem tudok...
Jelenleg, ha a történelmi hûséget be akarom tartani, akkor MO havi bevétele az összes provinciájával 1399-ben kb 13 pénz...

http://www.youtube.com/watch?v=_r1tk1UVBSQ

A descriptionben benne van, hogy honnan töltheted le a DW-s változatot.
Valaki mondana egy olyan modot ahol kb. 896 körül lehet kezdeni a játékot? 😄 A magyarokkal újra akarom kezdeni kissé a játékot és olyan 1100-ra akarom megrakni európát. 😄 Oszt utána az arab vagy nemtom milyen világot. 😄 Mármint a világ többi részét. 😄

Az én birodalmam még nem überelted tesó. 😛

Még gyurnod kell. Nekem harmada ekkora országgal volt a havi bevétel 390... 😛
A törökök fõként az elején, esetleg közepén bitang erõsek, mert sok "török-specifikus" egység van, amit csak õk használhatnak, ezenfelül magasról indulnak a tech szintjeik is, ugyanúgy, mint az arab világ többi államánál. Ezzel nem árt számolni. Késõbb az elõnyük elkopik a nyugatiakhoz, elsõsorban a nyugati gyalogsághoz képest. Faramuci módon kb. másfél-kétszer annyi magyar kell adott török sereghez, a valóságban ez pont fordítva volt (sõt!), pl. a Hunyadiak idején.
jó részletes a térkép, milyen kieg(ek) van(nak) fenn?