Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jé ez nekem is megvan valahol XD

Jrex
Korábban mikor még volt az a fajferismerõs játék,betettem 1 olyan képet amit senki nem tudott beazonosítani(én sem😄),az az állat ami a discovery-Õsvilág címû dvd-borítóján van
ez.
Na most megtaláltam😄
metriacanthosaurus

m18
Valamelyiknek a kettõ közül mûködnie kell.De depositfiles-os,úgyhogy el fog tartani egy darabig.

m18
Introduction to the Study of Dinosaurs:dino

m18
Csak egy részlet van fenn-megvenni meg drága...

m18
link
Ezek Mo. földtani térképei.

m18
Jaja,egy szigetnek volt a része.

Aradebil2
elõször azt kéne kitalálni,hogy Iharkút micsoda😊 nem is tudom most mi az aktuális,a sziget elmélet talán

AndeeWolfy
Uhh, durva lesz. Kár hogy nem vagyok gazdag

m18
Mindegy.Amíg nincs a karmaim között egy Parasaurolophus hímjének és nõstényének a koponyája,addig nem fogok ilyesmirõl vitatkozni(De jó is lenne).

Jrex
tom h nem ugyan az,de egyiknek se kell a csonthoz tapadni😄

m18
Döntsd el,hogy membrán vagy lebeny,mert nem mindegy😊

Jrex
Az izmoknak kell vmi kinövés ahova tud tapadni,de sztem egy sima membrán akárhova nõhet😊

m18
Ebben a szakmában még az a szék sem biztos,amin ülsz(ezt veheted szó szerint és képletesen is).Egyébként minden "lebenynek" valahová tapadnia kell és ennek viszont nincs nyoma.
Persze igazad van,nem lehetetlen.Csak nem valószínû.

Jrex
Miközben néztem egy mûsort a Parasaurolophus hangjáról,amiben csináltak egy olyan ezközt ami úgy néz ki mint az állat taraja,és megszólaltatták,és annyira örültek,meg biztosak voltak benne h olyan volt...De mitõl olyan biztosak benne,h olyan hangja volt a parasaurolophusnak?Nem lehetett benne vmilyen lágy szövetû lebeny ami megváltoztatta a levegõ útját,csak az évmilliók során lebomlott?

m18
Persze,simán összedobunk rá vagy 5 millió USD-t😄
Iharkút klassz volt(és igen,találtunk egy raklapra való dinoszauruszt).

Desiderata
Csaknem teljes csontvázakat árvereznek
"Az árverés kiemelt tétele egy õsgyík (Allosaurus) 70 százalékig teljes csontváza, melyet az amerikai Wyomingban találtak.
...
Mivel értéke felbecsülhetetlen, az aukciós ház a vásárlók ajánlatára vár."

kezdjünk el gyûjteni rá <#eplus2><#heureka>
m18
Nah,órák kérdése és elindulok.Holnap reggel pedig...

m18
A térkép a következõképp mûködik(legalábbis a maiak):adott szín adott földtörténeti egységet jelöl-pl. a kék a júrát.De szerintem a stratigraphy.org-on fenn van a jelkulcs.
Nem gondolkozol rosszul,csak a szárazföldek nem állandóak.Elvégre a szárazföldi és óceáni kõzetlemezek is folyamatosan vándorolnak,és gyakran az egyik végük "épül" a másik pedig pusztul.Európa nagyrészt sok kisebb-nagyobb szigetre volt tagolódva a mezozoikum folyamán.Ez is az egyik oka annak,hogy nálunk nem nõttek akkorára a jószágok😊

Jrex
Az ilyenekhez nemértek,én vmi olyanra gondoltam ahol mutatják a tengert meg h kb hol helyezkedtek el a szárazföldek.😄
Egyébként,ma ahogy néztem a Discovery-n a Történelem elõtti Chicagót,azon gondolkoztam(ami egyébként lehet h hülyeség),h elvileg a pangeában az összes kontinens ott volt,úgyértem az alattunk lévõ lemezek is szárazon voltak,akk elvileg bárhol lehetne találni maradványokat,mégha nem is dinoszauruszokét,hanem más õsi hüllõkét...De lehet h nem így vín,sõtt...csak elmélkedtem😄

m18
http://www.mafi.hu/mafi/index.php?q=img_assist/popup/1809
A felsõ az 1922-es,az alsó meg a honlapon levõ szelvényekrõl vmi😊
http://www.mafi.hu/mafi/hu/node/9

Jrex
Hol van,én nem találom?😄

Am azt tom,h még a Mecsekben is találtak Komlosaurus nyomokat,de maradványt nem....Meg vhol a közelében azt az õsi teknõs koponyát.

m18
De ha gondolod egy 1922-es fenn van a honlapon.

m18
Te kis bohó😊
Az ilyesmit nálunk nem szokták feltenni.Be kell menni a MÁFIba(Magyar Állami Földtani Intézet) és ott kell kikérni.Persze elvinni nem lehet.

Jrex
ok,csak azért kérdeztem,mert neten kerestem,de semmi...

m18
Miért ne lenne térkép az egykori mezezoikumi szárazföldi területekrõl?Valamikor a szocidõkben készülhetett.De egyébként kb. 10 éve álltak neki az ország teljes újrafeltérképezésének-földtani szempontból.Csak egy ilyen térképet nem öt perc összerakni.Meg nem is két eurocent,hogy korhû maradjak😊
Geológia MsC-n feladat a földtani térképezés-le kell szedni az(oka)t a rétegeket,amit megadnak-de ez általában kvartert jelent és a többit kell ábrázolni(vagyis ami alatta van)-és ezt egy adott területen.
Iharkút mondjuk úgy sok szempontból "jövedelmezõ" és még van mit kutatni.De én is gondolkodtam azon,hogy mi lenne,ha máshol is kereshetnénk egy adag dinoszauruszt😊

Jrex
Akk mire értetted a "halhatatlanságot",ha nem erre?

Am nincs olyan térkép,h hol volt szárazföld Magyarország területén a mezozoikumban,h hol lenne még érdemes ásatásokat végezni?
nem hiszem el h csak egy helyen...

m18
A Bencesaurus juhaszensis nem hangzik rosszul,de nem.Ha valakinek megtetszik a nevem,az majd elnevezi rólam.(hogy kirõl nevezném el,az maradjon az én titkom)

Jrex
Naugye h te is magadról neveznéd el....

m18
Augusztus 9.
A nap,amikor megteszem elsõ lépésemet a halhatatlanság felé...
(nah,csigázzalak benneteket egy kicsit?)
Bencuska menni Iharkútra dinoszauruszt ásni😊

Jrex
Ja igen hallottam akkor a híradóban,csak nem értem rá se megnézni se utánnanézni,a vizsgaidõszakmiatt,utánna meg elfelejtettem😄
de majd rákeresek.

m18
Tudom,h ez nem a reklám,helye,de gondoltam,ha valaki nagyon ráér,elmehetne:http://www.geonapok.hu/eloadasok.html

m18
Semmi reakció az Ajkaceratopsra?Azt vártam,h felizzik a fórum😊

Jrex
Nem hanem az ovodásos rész...
Igaz én is ilyen voltam😄,de azért nem kéne összekötni a dinokat a gyerekekkel...

m18
Mármint a Séta a dinoszauruszokkal showról a bemutató?

Jrex
Csak engem idegeyít fel az ilyen,mint ami most volt a Magellánban?

m18
Nincs mit,máskor is szívesen😊

Whoa... köszönöm a gyors segítséget!😊
m18
Donald F. Glut: Dinoszauruszok.
Megboldogult gyermekkorom kedvenc könyveinek egyike😄

Sziasztok!

Talán valaki tud segíteni nekem ebben.
Melyik 90-es években megjelent, dinoszauruszokkal foglalkozó könyvben jelentek meg a következõ illusztrációk:

http://data1.blog.de/blog/d/dinosaurier-news/img/Edmontosaurus.jpg

http://www.baystatereplicas.com/images/pic_coelophysis_grl.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/7742/70289624.jpg

??
m18
Nézd a mese szintjén,WB!Meg aztán valamit adni kell a népnek,h támogassa a kutatásokat és ezt másképp nem nagyon lehet.

Ha az amire gondolok, akkor enyhén szólva.... gagyi
Utahraptorokon egy deka tol sincs...

Sziasztok, érdekelne a véleményetek a Séta a Dinoszauruszokkal elnevezésû show-val kapcsolatban. Szerintem elég látványos, és élvezhetõen élethû a mûsor. Mit gondoltok ?
m18
Tudna nekem valaki mondani észak-amerikai nagyragadozókat az alsó krétából?Nagyragadozó alatt most mindent értek,ami nagyobb a Utahraptornál.

igen és egy merõ szánalom az egész

m18
Volt már ez?Jurassic Fight Club

m18
Jut eszembe:nincs nálatok õslénytani tanszék?Keress rá etr-ben.

Jrex
Igen,csak nem tudtam h az orrszarvúknak van "csõrük"😄

Próbálok én bejutni,csak így is 1,5 hónapba került mire ezt is megtaláltam😄

Jrex
mondjuk errõl a képrõl inkább a drabál feje(érts: Graboid) jut eszembe a tremors ból😄