Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy tényleg nagoyn sok helyen van félrefordítás, gyakran olyanokat mondanak h: "A Giganotosaurus 14 m magas volt."
lehet
Ha eredetileg külföldi a könyv és magyar fordítással olvastad,akkor valaki nagyon eltolt valamit a fordításnál-volt már rá példa.
am ezt nem wikirõl szedtem hanem 1 könyvbõl
igen, Lio
Liopleurodon-az orrlyukkal hangot érzékelni túlzás-esetleg a víz beáramlik,így érzi a szagokat.
és még annyi hogy az új tanulmányok szerint képes volt az orrlyukaival érzékelni a hangokat
nagy Pliosauridae, a legnagyobb talált példányok 15 méter hosszoúak voltak, de egyes (eltúlzott)feltételezések szerint akár 25 m hosszúak és 150 tonnásak voltak, a közép júrában élt, maradványait európában találták meg
akkor igen😄
de nem biztos mert Mono-t mongóliában találták
Mononykus?
Alig 1 m hosszú,fogatlan,tollas theropoda,egyujjas mellsõ végtagokkal a felsõ krétából,Kínából.
az
Felsõ jura egyik legnagyobb ragadózója.Portugáliai példány 11 méter hosszú volt,a koponyája 158 cm,ez az eddigi legnagyobb talált példány. Testalkata a Megalosauruséra hasonlít
Talán Yinlong downsi.
Hongshanosaurus
Na,h én is mondjak egyet:1,2 m hosszú növényevõ a júra közepérõl,Kínából.Segítségnek:nem Ornithopoda!
de
14 méter hosszú, Carcharadontosaurida, egyike a valaha élt legnagyobb ragadozó dinosaurusoknak, fogai leginkább a egyes cápafajok(!) fogaira emlékeztetnek, afrikában találták meg fosszíliáit
talált.
Tsintaosaurus?
Egyik sem talált bár leírhattam volna pontosabban is.Annyit még segítek hogy Ázsiában találták meg a kövületeit.
jah nem, ha hosszú akk Parasaurolophus (nem olvastam el elég figyelmesen😄)
corythosaurus
Az furcsa kacsacsõrû dinoszaurusz Az állat 10 méter hosszú 3 tonna Koponyáján a szemek felett egy hosszú, csontos kinövés található.Valószinüleg a hangképzésre volt alkalmas.
igen
Therizinosaurus
Amúgy elkezdtem az óriás ragadózó dinoszauruszokat összehasonlítani több szempontból Méret felépítés, Koponya Fogak,Agy Látás szaglás, Életmód ,+ saját elméletek.Ha valaki akar benne segiteni akkor azzal együtt folytatnánk.a következõ ragadózókra gondoltam Spinosaurus Tyrannosaurus Giganotosaurus Carcharodontosaurus Epanterias amplexus Acrocanthosaurus Mapusaurus.ha végeztem akkor beileszteném a fórumba.
9 méter hosszú, növényevõ, hatalmas karokkal, 1 méteres karmokkal, hosszú nyakkal, kis fejjel, Mongóliában találták
aha te jösz.
Kentrosaurus
növényevõ hátlemezei és tüskéi voltak. A gerince mentén a lemezeket, tüskék váltották fel, ezekbõl 6 pár volt. Testhossza 4 méter, súlya 300 kg körül volt.
igen
carnotosaurus
és volt még pár jellegzetes "szarv" a szemei fölött
Argentínában talált, 7-9 m hosszú,nagyon jellegzetes koponyájú, egyedi állkapoccsal és csökevényes karokkal rendelkezõ ragadozó
talált te tegyél fel most .
Acrocanthosaurus
A hátán taréj húzodik de nem volt olyan nagy mint a spinosaurus-é tér látása még nem volt 12 m hosszú egyetlen csontvázát találták a kréta egyik legnagyobb theropoda-ja.
felõlem még nyugodtan írhatsz😄
tetszik ez a leírásos kitalálós vmi<#finom>#finom>
tetszik ez a leírásos kitalálós vmi<#finom>#finom>