5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
#4595 Oké, de ha alá is támasztja, ettől még lehet hibás a megfigyelés.
Vannak olyan oldalai a tudománynak, amiket teljesen újra kell az alapoktól kezdeni és értelmezni, ha új technológiát szeretnének kifejleszteni. Ezalatt azt értem, hogy lehetséges, hogy a jelen megfigyelések alapján ezek a dolgok úgy vannak és helyesek, de ezek a jövőben hamissá válhatnak. Lásd például az ólom használatát, hogy egy gyenge példával éljek, jónak tartották akkoriban, amikor használták, mára mérgező anyaggá van nyilvánítva. -
#4588: te amúgy tisztában vagy ezekkel a számokkal?
a standatard légköri nyomás: 1013,25 hPa azaz 101325 Pa
a belső magban pedig 360 GPa nyomás van azaz, 360000000000 Pa !!!
Lehet nincs ennyi, lehet kevesebb ezért is írják 330-360nak, mert ennyire pontosan nem tudják, de biztos hogy leglaább 330 GPa. A föld belső magja szilárd vas és nikkel, és pont azért szilárd, mert ez a "szolíd" nyomás nem engedi hogy szétolvadjanak. A külső mag viszont folyékony és a belső mag körül áramlik az anyaga. Nyilván ezt sem tudjuk bizonyítani. Ja de mégis: ezért van a Földnek mágneses tere... És itt állatok is élnek egyesek szerint, hát egy beutalót nyernél a diliházba, az biztos. -
#4593 Eheh, elírtam.
"gyakorlatilag az összes rá vonatkozó feltételezésünk alátámasztja"
helyett
"gyakorlatilag az összes rá vonatkozó MEGFIGYELÉSÜNK alátámasztja"
Tudod, ez a "hiszem, ha látom"-nak a "látom" része. -
#4592 Őszintén szólva akkor fogalmam sincs, hogy egy tanult ember hogyan süllyedhet le idáig....leáll vitázni a senkivel aki csak a hülyeséget tudja mondani....semmit sem tud bizonyítani.... ki a fa..sz ez mi?
"A Föld belső szerkezete egy meglehetősen jól alátámasztott hipotézis, gyakorlatilag az összes rá vonatkozó feltételezésünk alátámasztja, és összhangban van a többi hipotézissel, pl lemeztektonika."
Akkor lehetséges, hogy azok a hipotézisek nagyon is rosszak, vagy azért vannak összhangban, mert hasonló sületlenség mind, vagy egy a feltalálója.
Viszont ettől még ez mind mind csak hipotézis marad, ami elég kevés a bizonyításra, ez pedig egy tudományos fórum ugyebár.
Egy hipotézis nem zárhatja ki azt, hogy oda lelehet jutni. A kapu nyitva van, és oda be is megy..... -
#4591 Valóban nem a többség szava dönt a tudományok terén, és még ez a szerencse. De azzal jó lenne, ha tisztában lennél, hogy ti, hülyék vagytok a többség. Akiknek tanulni büdös, de álmodozni azért szerettek. -
#4590 Ja, hogy nem érted a tudományos szóhasználatot. Újabb okra derült fény, hogy miért vagy hülye.
Hát, akkor most elárulom, hogy nincs olyan a tudományban, hogy bizonyítás. Az egy matematikai fogalom.
A természettudományokban CSAK ÉS KIZÁRÓLAG hipotézisek léteznek, amiket alátámasztani, vagy cáfolni lehet.
A Föld belső szerkezete egy meglehetősen jól alátámasztott hipotézis, gyakorlatilag az összes rá vonatkozó feltételezésünk alátámasztja, és összhangban van a többi hipotézissel, pl lemeztektonika.
Kérdés a témához? -
#4589 Még szerencse, hogy számodra hülyeség :)
"Vagy esetleg elsüllyednél szégyenedben, hogy milyen hülye vagy, hogy nem gondoltál a megoldásra, és lusta voltál utánanézni."
Igen valószínűleg elsüllyednék a szégyenemben azért, mert olyan válaszokat kapnék rá, ami szintén nem bizonyított. Viszont rám lenne erőltetve, mivel azok az emberek lennének többen, akik hülyeségnek tartják. Tudod , nem mindig a többségnek van igaza, természetesen azt sem mondtam, hogy annak az embernek, aki egyedül van az elméleteivel.
Lényeg ami a lényeg, hogy ez jóval bonyolultabb téma annál, hogy így leírjatok engem. -
#4588 Wikipedia: "A belső magban uralkodó környezeti viszonyokról csak hipotézisek LÉTEZNEK.FELTÉTELEZIK, hogy a hőmérséklet 5000-6000 °C között alakul, míg a nyomás 330-360 GPa értékek között."
Ez mind feltételezés, és nem bizonyított, ahogyan az én állításom se, viszont ezért nem lehet kizárni azt, hogy oda élőlény lejusson. -
#4587 Nehogy azt hidd, hogy számítástechnikával,matematikával, fizikával mindez kiszámolható. Annál ez jóval bonyolultabb, vagy talán egyszerűbb. Eddzen egy faj mindaddig, és teljen el annyi idő, az evolúció pedig tegye alkalmassá őket. Mit gondolsz, azt hogy az egész földünk mozgató rugójára ember ráteheti a kezét? Nem ilyen egyszerű ez.Ha tudnánk, hogy mindez hogyan működik, nem lenne jó vége. -
#4586 3. Vagy esetleg elsüllyednél szégyenedben, hogy milyen hülye vagy, hogy nem gondoltál a megoldásra, és lusta voltál utánanézni.
Gondolom halványlila fingod nincs róla, hogy honnan tudjuk, hogy milyen a Föld belseje? -
#4585 "Minden lehetséges és az idő múlásával minden létrejöhet."
Na ez az az hihetetlenül iszonyatos nagy baromság, ahonnan az összes többi hülyeséged gyökerezik. Innentől kezdve nem tudom, mi a faszt keresel egy tudományos fórumon. -
#4584 Én nem szeretnék senkivel sem feleselni:
1. Egyből szóhoz sem hagynának jutni
2. mindenki kiröhögne (saját hülyeségük miatt)
3. Csak szeretnéd, hogy én előadást tartsak nálatok, azt hiszem sok megválaszolatlan témát aggasztanék a fejükre. Természetesen hogy lehetne megmagyarázni azt, ahova ember még nem jutott el.... -
#4583 Sajnálom, hogy te parasztvakításnak tartod a témát. -
#4582 na jó, keress másik balekot, én meguntam a hülyítést. -
#4581 El, mivel azt a hőfokot valaminek el kell bírnia és keretek között kell tartania. A gravitáció ugyebár, de a gravitációt valaminek létre kell hoznia.Mégpedig egy olyan anyagnak, ami elviseli ezt a hőfokot. -
#4580 Link -
#4579 Azért tartom elképzelhetőnek, mert igen lehetséges, hogy hiányos a tudásom mind fizika, mind kémia, mind földrajz, mind pedig történelem területén, viszont 1 dolgot biztosan tudok! Minden lehetséges és az idő múlásával minden létrejöhet. Számodra csak mese, számomra a múlt, jövő, és a jelen lehetséges története, de szólj, ha az általános iskolai tanulmányaidat a föld alatt több száz kilóméterre végezted el, mert akkor elhiszem, hogy biztosra tudod, hogy ez lehetetlen. -
#4578 Úgyérted, azon kívül, hogy te el tudsz képzelni olyan anyagot ami nem olvad meg 4000 fokon? -
#4577 "Nem lenne egyszerűbb az, hogy megpróbálunk együtt rájönni, hogy miért hülyeség, vagy hogy miért lehet valós?"
Ez így is indult, csak nem akarod elhinni:
Innentől kezdve nem tudom mi bajod. A témában (tőled jobban) jártas emberek mondtad neked dolgokat, cáfolták az állításodat, erre te a tudományban kétkedsz ("Miért olyan biztos az, hogy a föld közepe felé olvadt kőzetekkel találkozhatsz mindenütt? Az is lehet, hogy nem mindenhol van" - ja nyílván az asztenoszféra is tele van több 100 km2-nyi üres területetekkel vagy szilárd részekkel... nem, miért is? mert akkor nem lenne lemeztektonika sem), vagy a mi tudásunkban, miszerint le vagyunk ragadva az akkoriban megtanultaknál. Ennyire makacs emberrel én még nem találkoztam. Komolyan gyere be bármelyik egyetemen, ahol van földtudományi képzés egy előadásra, vagy a mindentudás egyetemére, vagy bármilyen konferenciára a témában és kezdj el feleselni az előadókkal. -
#4576 Ez nem volt kielégítő válasz, ha megnéznéd én utána válaszoltam rá, hogy miért lehetséges akár a 4000 celsius-t is túlélniük. -
#4575 Igen, kételkedek benne. Ugyanis egyetlen élő példa nincs rá, és azon kívül sincs semmi ok, hogy feltételezzük, hogy valaha létezett ilyen élőlény. Pluszban minden tudásunknak, amit a fizikáról és a biológiáról tudunk, homlokegyenest mond ellent. Innentől kezdve faszság létezőnek tekinteni.
Az már csak hab a tortán, hogy te azért tartod elképzelhetőnek, mert borzalmasan, elképesztő mértékben hiányos a tudásod. -
#4574 Ez a sok közül 1 verzió, mondtam én , hogy ez így is van?! -
#4573 Egyébként meg lófaszt a seggedbe, [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1136282759&no=4543]#4543[/URL]-ban tételesen meg lett indokolva, hogy MIÉRT faszság.
Szal ennyit arról, hogy rá akarsz jönni, hogy miért hülyeség, miért nem lehet valós. Hazudsz, szimplán.
Persze, ez egyszerűbb, mint tanulni, nyilván.
És még elvárod, hogy normálisan álljunk hozzád... -
#4572 Miért hülyeség? Ember, ráragad a sár, és onnantól nem éri hő? A magmában? Igen, szoktunk ilyet csinálni, agyagban sütésnek hívják.
Mondd csak, kimozdultál már valaha a panellakásból, ahol laksz, vagy van valami születési rendellenességed, ami ezt lehetetlenné teszi? Esetleg túl vagy már az általános iskolai képzésen?
Mert ha nem, az megmagyarázza, miért nem érted, mekkora hülyeségeket írtál.
Elképzelni én is el tudok bármit. Sőt, nagyon élvezetes is tud ez lenni, lásd pl.: Stanis³aw Lem: Kiberiáda. -
#4571 Már nem azért, de igazán ez a kérdés hogy jön ide? Kételkedsz abban, hogy az evolúció esetleg ellenállóvá tehet egy élőlényt a különböző halmazállapotokkal és hőmérsékletekkel szemben? -
#4570 Először is milyen környezetről van szó és minek az áramlásáról. -
#4569 Oké, kezdjük. Halmazállapotok megvannak? Szilárd, folyékony, légnemű? Milyen körülmények között vesznek fel ilyen halmazállapotokat az anyagok? -
uwu hun #4568 Mondanál egy anyagot amit nem hordanak szét egy ilyen környezetben az áramlások? -
#4567 Én folyamatosan azt csinálom, ha nem vennéd észre. A másik pedig, hogy már az elején leszögeztem, hogy ez csak egy elmélet, viszont van benne realitás. Azért hoztam fel a témát, mert gondoltam érdekelni fog pár embert és elgondolkoznak rajta, hogy lehet benne valami. Viszont itt csak kétkedőkkel lehet találkozni. Nem lenne egyszerűbb az, hogy megpróbálunk együtt rájönni, hogy miért hülyeség, vagy hogy miért lehet valós?
-
#4566 "Bizonyítsd állításod"
Úgy-úgy. Bizony.
Fantáziálgatni mindenki tud, egy csomóan meg is élnek belőle.
Vagy a saját szabályaid rád nem érvényesek? -
#4565 De ugye , hogy a szavaiddal éljek, kit érdekel az én állításom..... ennyit rólad. -
#4564 "Irgalmatlan kurvanagy faszság, de igazából nekünk mindegy, hogy mennyire vagy hülye."
Bizonyítsd állításod. Az nem ok, csak mert kijelented, hogy mi vagyok. A miért érdekel, de úgy tűnik te is csak arra vagy alkalmas, hogy fikázz ok nélkül. A tudásod alkalmatlan arra, hogy megcáfold az én állításomat, akkor miért írtál ide? Ha okos volnál, akkor megmagyaráznád tudományosan, hogy miért nincs igazam, erről kéne, hogy szóljon egy beszélgetés.
Szerintem igen is valós dolog lehet amit írtam. -
#4563 Az, hogy milyen válaszokat kapsz, meg az, hogy hülyeséget beszélsz, az teljesen független egymástól.
Illetve abból a szempontból nem, hogy ha megfelelően nagy faszságot mondasz, akkor az emberek nagy része lemond róla, hogy beléd valaha is értelmet verjen, úgyhogy inkább rád hagyják. Te elérted ezt a határt, túl és lépted elég komolyan. Olyan szinten fogalmad nincsen a világról, hogy gyakorlatilag általános iskola negyedik osztálynál kéne veled kezdeni a dolgok tisztázását. Erre nyilvánvalóan senkinek nincs kedve itt.
Úgyhogy inkább rád hagyjuk. Irgalmatlan kurvanagy faszság, de igazából nekünk mindegy, hogy mennyire vagy hülye.
(Ez most egy ilyen "tudd, hogy értsd" helyzet volt, mint a James Bond filmekben.) -
uwu hun #4562 Pedig az, még mesének is gyenge. Annyira alaptalan feltételezés, hogy kár róla beszélni. -
#4561 Az, hogy számodra nonszensz, arról én nem tehetek.
Ne haragudj tényleg, hogy ezt mondom, de te az a kategóriájú ember vagy, aki még akkor sem hinné el, ha a saját szemével látná. -
#4560 Rájöttem mi ez az élőlény:
Komolyan már nem tudom folytani ezt az értekezést, mert nonszensz dolgokat mondasz, és már rengeteg cáfolatot kaptál. Majd valaki aki jobban ráér folytathatja... -
#4559 A cím ne tévesszen meg titeket, az csak egy utalás. -
#4558 Nem tudom, hogy milyen anyagból van az az élőlény, viszont biztosan nagyon erős bőrrel rendelkezik, de úgy is eltudom képzelni, hogy ráragad valami sár szerű anyag, ami utána rákövül, ezáltal nincs közvetlen érintkezése a magas hőmérsékletekkel, ezután az is ráragad és az az utáni is és így tovább, ezzel a teste hozzászokik a teherhez is. Így tehát a 8as keménységű anyagokat is simán átrágja, átkaparja. Az étel problémára annyit tudok mondani, hogy szerintem szép lassan megették egymást és hozzászoktak a koplaláshoz is, ami annyira megváltoztatta a testük igényeit, hogy éveknek, évszázadoknak kell eltelnie ahhoz, hogy szükségük legyen a táplálkozásra. A másik lehetséges variáció pedig az, hogy a földben talál valami ehetőt, mivel nem tudjuk, hogy milyen anyagok létezhetnek ilyen mélységben, elképzelhetőnek tartom, hogy igen is van táplálék, ami az ő fejlett szervezetükhöz van "kitalálva". A legutolsó lehetséges dolog pedig, hogy már egyáltalán nincs szüksége ételre szájon keresztül, hanem valami teljesen más módon szívja magába az élethez szükséges energiákat.
Szeretnék egy történetet mutatni nektek 3 percben, ami hasonló témájú. Egy őslényről szól akit a szükség evolúciója átalakít, hogy mivé és hogy miért, azt meglátjátok a videóban. Íme: http://www.youtube.com/watch?v=IkRLwh5KxoU -
uwu hun #4557 És milyen anyagból van az az éőlény?
Meg mit eszik? -
#4556 Miért olyan biztos az, hogy a föld közepe felé olvadt kőzetekkel találkozhatsz mindenütt? Az is lehet, hogy nem mindenhol van. Ahogy egy köves sziklás földben sincs mindenütt szikla, épp úgy a föld mélyén sincs mindenhol folyékony 4000 celsius fokos anyag. Így akár az is lehet, hogy kikerülhető a lávával való érintkezés. Viszont ahogy lentebb említettem, szerintem az olvadt kőzetekben való úszkálás is lehetséges, egy igen fejlett élőlény számára.
És ne haragudj ,hogy a fantáziálásomban van némi igazság, azért mert nem tudtok rá megfelelő választ adni, hogy miért nem lehetséges, az nem jelenti azt, hogy hülyeséget beszélek.